Hirdetés

2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5551) junior19 válasza Csabroncka (#5550) üzenetére


junior19
senior tag

Én este szoktam filmet nézni, akkor legfeljebb a seedelés van folyamatban, letölteni olyankor nem szoktam.
A sebesség nálam nem nagyon fenyeget, amíg a szolgáltató 60-as netet adott, addig meg is volt a 60, mióta mindenkinek 120 lett az alap, azóta inkább 30-at kapok.
A torrentnél max 4Mbit/s-ot ír ki, persze tudom, hogy nincs ennyi, de nekem így is megfelelő. Ha reggel vagy délután elindítok egy 30-40 gigás BD Remuxot, az estére le is jön.
Azzal persze egyetértek, ha valakinek nagy sebességű netszolgáltatása van, s pár óra múlva nézni is szeretné az anyagot, akkor arra nem lesz jó a Dune, akkor tényleg pc, vagy nas.

codec project

(#5552) kokokka válasza junior19 (#5551) üzenetére


kokokka
őstag

Nekem 1000-es netem van, de a 4K Pro elhasal a torrentnél (természetesen). Így aztán gyorsan lesezdem PC-ra amit szeretnék, majd FileZilla-val 70 és 100 közötti sebességgel feltolom a Dune-re. Utána a Dune-re telepített torrent programmal beolvastatom az átmásolt fájlt, és már seedeli is vissza. Máshogy nem megy, mert a Dune hardvere valóban kevés a gyors NET-hez.

(#5553) junior19 válasza kokokka (#5552) üzenetére


junior19
senior tag

Igen, ez is egy járható út. Én is használtam párszor ezt a trükköt, így két nap után már kiszedhető a torrent, s nem kell a pc-ét járatni.
Pár pc forgalmazóval is beszéltem ebben a témában, van amelyik használ is nas-t. Mikor elmondtam a felhasználási szokásaimat, mindegyik azt mondta, akkor felesleges a nas számomra.
Félreértések elkerülése végett, nem nas ellenes vagyok. Csak a neten szinte mindenhol az jelenik meg, hogy a Dune nem használható torrentezésre, s erre vagyok kíváncsi, miért terjedt ez így el.

codec project

(#5554) Relaxing válasza junior19 (#5553) üzenetére


Relaxing
tag

Mert nem értenek hozzá :)

Azt kell mondjam veled tudok egyetérteni. Kényelmesen lehet használni a Dune-t Transmisionnal.( a kliens az nem jó benne, az összeomlik ). Nekem is 1000-es netem van mint kokokka-nak de ezt nem tudja kihasználni a D1 sem.
Viszont stabilan kezeli a letöltéseket, s ha lent van egy fájl akkor a leech idő alatt már kényelmesen lehet filmet nézni. Hovatovább a Transmission kipublikálható a net irányába is így aztán ha olyanom van mobilról is hozzá tudok adni fájlt ami akár du.-ra lent van, este meg lehet nézni...

Bakker - micsoda gubanc!

(#5555) TomAce


TomAce
tag

Van egy Dune 4k Pro-m es kifagy rajta a Kodi mindig 30 masodperc alatt. Vkinek vmi otlet? Vag yautomatikus felirat letoltesre?

(#5556) Csabroncka válasza TomAce (#5555) üzenetére


Csabroncka
addikt

Kodi Leia 18.x tökéltesen fut rajta

"in medias res"

(#5557) TomAce válasza Csabroncka (#5556) üzenetére


TomAce
tag

Neked lehet, de nekem nem:(
A régebbi verzió meg nem ismeri fel az NFS-t, kilépni se lehet belőle. Elég szar félkésznek tűnik.

(#5558) Csabroncka válasza TomAce (#5557) üzenetére


Csabroncka
addikt

(#5559) TomAce válasza Csabroncka (#5192) üzenetére


TomAce
tag

Igy, a Dune maga fel si ismeri, csak a Kodi nem.
A Leila verzio meg mindig leall.
HIba uzenet 1: KOdi az alkalmazas leallt.
2. Kodi az alkalmazas mindig leall.

(#5560) Csabroncka válasza TomAce (#5559) üzenetére


Csabroncka
addikt

Igen, de minek kell neked Kodi a médialejátszáshoz, ahhoz a gyári tökéletes! Sajnos e-mellett még a hang is csak sztereó....

"in medias res"

(#5561) #30153472 válasza TomAce (#5559) üzenetére


#30153472
törölt tag

Programok
Android alkalmazások
SPMC

Az SPMC a „Dune Kodi”, ezzel hogy megy?

(Az automatikus felirat letöltést nem nagyon értem, gyakran az se jó amit a fájl tartalmaz vagy amit külső feliratként hozzá adnak.)

[ Szerkesztve ]

(#5562) viera


viera
őstag

Szerintetek érdemes várni a Dune HD Max 4K-ra?Vagy bőven jó egy Pro 4K is?Nem tudom ér e annyival többet a Max.

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#5563) #30153472 válasza viera (#5562) üzenetére


#30153472
törölt tag

Várni semmire nem érdemes.
Használni kellene már régen.
Ha lesz jobb, majd cseréled.

Kalandvágyból vettem egy Dune HD Pro 4K készüléket.

A hálózatos másolás gyorsabb (a Dune HD Solo 4K készülékhez képest).
Ha valamit nem tud lejátszani települ az SPMC, amivel már nagy eséllyel megy.
Némi megszorításokkal a HDMI IN felvétel is működik.
A régi megszokott távirányítóval használom.

(#5564) dondusfi


dondusfi
csendes tag

Jövőre várható modellek
http://dune-hd.hu/?oldal=hirek&id=85

(#5565) dh66e válasza dondusfi (#5564) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Arra leszek kíváncsi hogy mikor jelennek majd meg,mert eddig nem nagyon tudta tartani a Dune az igéreteit,főleg Európában. :(

(#5566) Csabroncka válasza dondusfi (#5564) üzenetére


Csabroncka
addikt

Ismét nem feltétlen a hardver résszel lesz a gond, illetve de, mert a Realtek chip és Android kombó lesz ismét a gyenge láncszem...

Kíváncsian várom milyen hang és képminőséget produkálnak, azt látni, hogy a ceruzájuk valami elmebeteg mód vastagon fogott.

Azért egy félmilliós lejátszó esetén ilyet leírni bátor dolog:
"Bizonyos funkciók nem biztos, hogy a készüléke megjelenésekor már működni fognak, lehet, hogy csak későbbi firmware-frissítések után lesznek használhatóak, illetve bizonyos alkalmazások telepítésére is szüksége lehet hozzájuk."

Kicsit besokalltam, sikerült a magyar szupport lelkivilágába elég jól bele trafálnom, illetve ki is lettem oktatva, hogy mit linkelgetek én bármit is a PH! topik oldaláról mint megoldást a nyomorult userek hibáira.
Egyszerűen elegem lett, és eladtam a pro 4k-t látva az utolsó semmitmondó firmware frissítésüket. Ez vagdalkozás nem az itteni topiknak szól!!!!!!
Nem is a célom, hogy más termékét reklámozzam, de meg lehet nézni hogy az almások milyen távval árulják a 60.000 ft-os ATV 4K-t, ehhez képest a Dune új távja ( a régi talán, de még az sem..) a fasorba nincsen, röviden ratyi kínai vacak jó drágán, na most kettőt kapsz belőle a félmillás gépedhez - fasza.

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#5567) BBéci válasza Csabroncka (#5566) üzenetére


BBéci
titán

Mitől jó ez a távirányító?
Olyat a kezembe nem vennék, amin nincs százalékra ugrás, 10 és 60 másodperces előre-hátra ugrás, kockánkénti léptetés, lassítás, felirat és hangsáv váltás.
Valamint számomra elengedhetetlenül fontos a legalább 3 USB bemenet a külső merevlemezek számára.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5568) Csabroncka válasza BBéci (#5567) üzenetére


Csabroncka
addikt

A felső rész egy touchpad egér, azzal mindent megoldasz...

Az usb elég szubjektív dolog!

"in medias res"

(#5569) BBéci válasza Csabroncka (#5568) üzenetére


BBéci
titán

Sokan nem "hálózatozunk", inkább külső merevlemezeken tároljuk a zenéket, filmeket és azokat csatlakoztatjuk a lejátszóhoz.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5570) Csabroncka válasza BBéci (#5569) üzenetére


Csabroncka
addikt

Oké, de ez a lejátszás szempontjából ez szubjektív dolog!
Sokkal objektívebb ennél a távirányító kérdés, aminél továbbra is tartom magam ahhoz, hogy az új modellek távja egy nagy kínai ratyi! Az első generációs HD Pro 4k mint amilyet én is vettem júniusban, ahhoz még normális távirányító járt.

Hozzáteszem a mai világ médialejátszós követelményihez szinte már alap, hogy a táv giro vagy touch szenzorral szerelt legyen.

V1 (jó minőségű):

V2 (gagyi) az új modellek is ezt kapják:

"in medias res"

(#5571) BBéci válasza Csabroncka (#5570) üzenetére


BBéci
titán

Ezek közül egyiket sem használtam, nekem a legrégebbi van. Valóban hiányzik róla a világítás, de leginkább a gombok kialakítása miatt. Denon erősítőm, Marantz processzorom, Panasonic tévém távirányítója világítós, de elvétve kapcsolom be, nincs rá szükség.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5572) Csabroncka válasza BBéci (#5571) üzenetére


Csabroncka
addikt

Nem véletlenül vagyok ám kiakadva és csalódott! Most gondolj bele, itt már félmilliós készülékekről beszélünk. A Pro 4K esetén idén szeptemberben javították egyáltalán, hogy a feliratok megfelelő időben jelenjenek meg... (több mint egy éve van a piacon a lejátszó) Sajnos! már a fasorba nincsenek valamikori fényüknek!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

(#5573) robi-k válasza Csabroncka (#5572) üzenetére


robi-k
őstag

Ezek az új lejátszók már nem Dune HD termékek, lényegében a Dune mint cég már csak egy marketingesek gyülekezete. Sajnos :)

(#5574) dh66e válasza Csabroncka (#5566) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Szia!
Sajnálom,remélem a következő lejétszóval szerencsésebb leszel. :K

Hivatalosan - mint később kiderült - Európában nem is jelentek meg az idei modellek( azt gondolom nem véletlenül) a Pro-t leszámítva, csak az oroszoknál eseteg Ázsiában.
A Dune már tényleg csak egy brand lett korábbi önmagához képest gyártatnak már mindenkivel a nagyobb profitért,de a szoftverezés a béka se..alá került.
Ahogy nézem az oroszoknál már december közepe óta rendelhető a Pro4k Plus,de az is bugos bizonyos hangformátumok tekintetében.
Az új távirányítókról meg no comment inkább...katasztrófa ahogy kinéznek és tudásban is ahogy írod finoman szólva is hátul kullognak.
Nem olcsó készülékek, jogosan vár többet az ember.

(#5575) viera válasza Csabroncka (#5566) üzenetére


viera
őstag

Az Apple TV milyen egyébként a Dune-hez képest?Lejátsza a 4K-s MKV,BD iso-kat is rendesen?Állítólag a HiMedia is jó lejátszókat csinál.

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#5576) Csabroncka válasza viera (#5575) üzenetére


Csabroncka
addikt

lejátsza

"in medias res"

(#5577) golfvariant válasza Csabroncka (#5576) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Sziasztok,

Dune HD Base 3D-t mennyire éri meg Duo Base 4k-ra cserélni?
Tudja a 10 bites HDR-t? Olvastam itt a 60fps vs 30fps témát.
Ez csak annyit jelent, hogy kevesebb képkockát látok, vagy nem is tudok vele 60fps-s filmet nézni? :U

(#5578) Csabroncka válasza golfvariant (#5577) üzenetére


Csabroncka
addikt

Nem nagyon benne ebben a témában, de azt hiszem a HDMI 1.4 interfésznek megfelelően csak 30....

"in medias res"

(#5579) djnice válasza golfvariant (#5577) üzenetére


djnice
veterán

Csak a Pro 4K és a Neo 4K tudja a HDR-t, de azok is hiányosan.

(#5580) dualcore


dualcore
őstag

Nekem is Base HD 3D van, egyáltalán érdemes cserélni, ha nem érdekel a 4K?

(#5581) BBéci válasza dualcore (#5580) üzenetére


BBéci
titán

Miért lenne érdemes? Nekem Base 3.0 van, ameddig működik, addig fogom használni. A basszusa lehetne valamivel, pontosabb, megfogottabb (HDMI-n), de ami ezt teljesíti, azt nem adják 200000 forintnál olcsóbban.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#5582) viera válasza djnice (#5579) üzenetére


viera
őstag

Hogy érted,hogy hiányosan?Milyen lejátszó lenne a legjobb 4K-ra?Én most szeretnék venni de még nem tudom melyiket.

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#5583) djnice válasza viera (#5582) üzenetére


djnice
veterán

A MaxFALL és MaxCLL értékeket nem küldi át. A Himedia Q10 Pro és az nVidia Shield az ami bizonyítottan átküldi.

(#5584) dualcore válasza BBéci (#5581) üzenetére


dualcore
őstag

Nekem nem olyan kifinomult a rendszer, hogy kihalljam a hibát. Így mindenképpen marad. Pláne, hogy van olyan, hogy 2-3 hónapig be sincs kapcsolva.

(#5585) TazLeacher


TazLeacher
nagyúr

Sziasztok!

Most érkezett meg a 4K Pro. Csak egy kis előkészülési segítséget kérnék a Jukebox-hoz...eddig Med-et használtam, így mindössze az lenne a kérdésem, hogy milyen elrendezésben kell lennie a vinyón a filmeknek? Med-en úgy volt, hogy meghajtó/almappa/film nevének mappája/fájl. Tehát minden film külön mappában volt a saját nevével ellátva. Itt hogy kellene bepakolni a filmeket? És a sorozatokat?

Illetve ezzel kapcsolatban kérdezném, hogy tud mappák szerint rendezni? Mert eddig nekem úgy volt, hogy a gyerekfilmek pl. egy mappában voltak, így, ha a srácok néztek filmet, akkor bementek oda és ott kutakodtak, még véletlenül sem indítottak el mondjuk horror filmet. (Ahogy nekem is külön volt rendezve mappában a még nem látott filmek, illetve a "gyűjteményes" filmek.)

Van működő HBO GO alkalmazás már androidra? Mert a Sony TV-n nincs, PS4-en meg elég sz@r.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5586) dh66e válasza TazLeacher (#5585) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Szia!
Olvass vissza pár oldalt l fórumtárs leírta az HBO Go telepítésének a menetét.

(#5587) TazLeacher válasza dh66e (#5586) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Köszönöm, megnézem majd...másik kérdésem lenne: melyik gombbal lehet egy videófájl adott pontjához ugrani? MED-en ez a "Go To" gomb volt, rákerestem a régebbi Dune modelleknél ez a "Search" gomb volt. De ilyen nincs ezen a távirányítón...

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5588) dh66e válasza TazLeacher (#5587) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Segítenék,de nincs ilyen lejátszóm illetve távom,úgyhogy passzolom a kérdést. Jön valaki majd s remélhetőleg megmondja.

(#5589) Csabroncka válasza TazLeacher (#5587) üzenetére


Csabroncka
addikt

Tekerni tudsz, fejezetkeresés és időpontra ugrás nincs!

"in medias res"

(#5590) TazLeacher válasza Csabroncka (#5589) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Ez egy vicc...még a régi Dune is tudta. Neked azért köszi.

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5591) Csabroncka válasza TazLeacher (#5590) üzenetére


Csabroncka
addikt

HBO Kodival megy HD/50Hz, előrébb leírtam hogyan, de szűrj rá a nevemre és minden mókolást megtalálsz.

Júniusban vettem, egy hónapja váltam meg tőle a 3. béta frissítésen kiakadva....

"in medias res"

(#5592) viera


viera
őstag

Jól tudom,hogy a Pro 4K nem támogatja a Dolby Vision-t?

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#5593) dh66e válasza viera (#5592) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Jól.

(#5594) viera válasza dh66e (#5593) üzenetére


viera
őstag

Köszi,akkor lehet kiesik nálam a Pro 4K. :(

[ Szerkesztve ]

Soha ne mondd,hogy soha!!!

(#5595) TazLeacher válasza Csabroncka (#5591) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Köszönöm, igen azt láttam, megmondom őszintén annyira nem szeretnék belemenni, a KODI nekem kicsit kínai, most ezért az egy dologért nem állnék neki, akkor marad a PS4.

Viszont a jukebox használatáról lenne még 3 kérdésem így, hogy már használatban van a lejátszó (nem feltétlen hozzád):

1. Hol tudom módosítani a borító és háttérképet, amit gyárilag a filmhez rendel? A vinyón sem találtam, hogy akár manuálisan felülírjam a képet, a jukebox-ban meg nem lehet válogatni.
2. Hogy tudok eltávolítani egy filmet a listából? Mert tegnap letöröltem egy sorozatot a vinyóról, ami hozzá volt adva, és a Jukebox-ból nem tűnt el, csak annyi történt, hogy nem játssza le (Kiírja, hogy a film nem elérhető). Végül nagyon körülményesen (utólag) ki tudtam szedni, de azért biztos van egy egyszerűbb metódus...
3. Sorozatoknál megjeleníti az összes évadát és részét a sorozatnak, azt is, ami nincs meg, pontosan úgy, mint azt a 2. pontban leírtam (nem elérhető a film). Be lehet valahogy állítani, hogy csak azok jelenjenek meg, amik rajta is vannak a vinyón, vagy esetleg később el lehet távolítani a fölös évadokat a jukeboxból?

Szerk.:
Még egy dolog: láttam téma volt a távirányító. Nekem nem az a dupla volt hozzá, hanem a sima, de ez elég ótvar. Különösebben nem érdekel, mert évek óta Harmony-zom, így csak az első 1 órában használtam a gyári távot, ma már a dobozban pihen, de ennyi idő alatt is képes volt kiborítani. Úgy kell nyomni, mint a vadállat...elsőre azt hittem, hogy ennyire szar az infravevője a készüléknek, hogy nem veszi be rendesen, de kb. fél óra után rájöttem, hogy rá kell feküdni a gombra, hogy érzékelje. Nem tudom milyen vadállatoknak tervezték ezt, én nem vagyok ehhez hozzászokva. :D

Összességében mindenféle kisebb anomáliától eltekintve a pár órás használat alapján meg vagyok elégedve a lejátszóval.

[ Szerkesztve ]

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5596) bandor válasza TazLeacher (#5595) üzenetére


bandor
tag

1. sehol, legalábbis a jukeboxban. ha egyéni skineket borítókat akarsz , akkor kézi vezérlés dune folder fájllal, de akkor kapsz egy borítót leírással , aztán ennyi.
2.rámész az adott mappára amiben a film van-volt a jukeboxban , aztán lescenneled újra
3. én ha rákattintok a lejátszásra , akkor csak a vinyón levő részeket adja be.Persze itt is igaz ha letörlöd és nem akarod látni , újra kell scennelni. Ha a leírásra kattintasz akkor adja be az összes évadot.Legalábbis nálam így működik , ha jól emlékszem fejből.

(#5597) TazLeacher válasza bandor (#5596) üzenetére


TazLeacher
nagyúr

Köszönöm a választ...az utolsóra még rámegyek, elvileg van valami plugin, ami engedi, hogy válassz. (Teljes, vagy csak ami meg van.)

Disney Infinity adok-veszek-csere: https://goo.gl/2CPMqH

(#5598) PappZ75


PappZ75
tag

Sziasztok!

Régi jó öreg Popcorn B110 lejátszom cserélném le.
A Duna HD Solo Lite-ot néztem ki.
Egy Optoma Projektorhoz szeretném csatlakoztatni a lejátszót.
A Popcorn B110-emhez egy analog fadobozos aktív hagszoró szett volt csatlakoztatva, ez továbbra is megtartanám. Mivela Popcorn képes volt analog 7.1-re ezért ott a hang közvetlenül ment, ide ezt az eszközt néztem ki: [link] Elvileg ezzel a hangnak mennie kell. tudom nem egy erősítő de a célnak nekem megfel.
A média egy ZyXel 4 lemezes NAS-ról kell elérje LAN-on kersztül.

Volna pár kérdésem. Ugye nem csak DNLA-s elérést tud a Dune, azaz látja majd fájlszinten könyvtárazva a filmeket/zenéke a NAS-ról? (NAS-nak fix IP-je van az itthoni hálózaton).
A filmek FullHD-n kell menjen, tudom menne a 4k is de nem igazán van rá szükség.
Mivel nem volt DUNE-m még lenne pár kérdésem:
1. Amit fentebb is kérdeztem, tudok e majd fájl alapon böngészni a NAS-ről és úgy indítani a filmeket?
2. A DUNE távirányítóján is van direkt gomb a hangsáv és felirat állításhoz, hogy ne mindenféle menükön keresztül keljen állítani?
3. A Popcron távirányítóján a szám billentyűkkel tudtam 10%-onként gyors pozicionálni a filmekbe, azaz 1-es gomb 10% 2-es 20% és így tovább. Itt van ilyen?
4. A Popcorn a NAS-on a nagy felbontású képek lejátszásában szinte használhatatlanul lassú volt. Az általam választott DUNE HD Solo Lite -n ez milyen?
5. Az iDune fut ezen is? [link]
6. Esetleg ha nem ezt, akkor melyik változatot ajánljátok? Miért?
7. Néztem androidalapú lejátszókat is, akár DUNE-ből, de picit idegenkedek a kadencia és egyéb problémák miatt. Erről mi a véleményetek?

Tehát nekem egy robosztus jó képminőséget adó LAN keresztül-i NAS-os főleg film és kis %-ban kép lejátszásra kell. Internet elérése lesz. Youtube ha van oké, de nem kardinális.

Köszönve a válaszaitokat:
PappZ

[ Szerkesztve ]

(#5599) Selynelar


Selynelar
aktív tag

Üdv Mindenkinek,

A minap vettem egy Dune HD Pro 4k-s lejátszót. A gondom a következő. Mindent lejátszik. Viszont az avi-kkal az a problémám jelentkezett,hogy akadozva játssza le. Valakinek valami ötlete? Olvastam valahol olyat hogy valamiféle szervíz fájlt kell letölteni a készülékre. Előre is köszönöm a válaszokat.

Üdv.

(#5600) Dale Cooper válasza Selynelar (#5599) üzenetére


Dale Cooper
csendes tag

Játszd az avi-t SPMC-vel.

I never think of the future - it comes soon enough.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.