Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1945) niof


niof
addikt

Akkor íme, képekkel mégis jobb lesz! :))

Az iDune program használatáról:

Ha vannak köztetek olyanok, akik nem feltétlenül elégedettek a Dune meghajtóján lévő anyagok listás megjelenítésével, azoknak hadd mutassam be az iDune nevű, igen hasznos kis segédprogramot.
Én már évek óta használom ezt a kis progit, remélem köztetek is lesznek olyan vállalkozó szelleműek, akik belevágnak ennek a nagyon szuper kis proginak a használatába!

A program alapvető működése, hogy a hálózatba kötött Dune lejátszó megfelelő mappáját betallózva, majd a Start gombra kattintva lefuttat egy script-et, mely a jól ismert dune_folder.txt
állományban meghatározott paraméterek alapján ikonos/fényképes/poszteres megjelenítést fog eredményezni a lejátszó tartalmának tallózásakor.

Elrendezés:

Almappa:

Sorozat almappa mappában lévő képek nélkül:

Sorozat almappa mappában lévő képekkel:

Ez nagyon szépen hangzik, de van egy-két alap dolog, amit be kell állítani a programban, hogy megfelelően végezze a dolgát.
Első körben töltsük le a programot a készítő weboldaláról, valamint a hozzá való update-et, aminek a jelenlegi verziószáma 2.195

A számítógépen hozzunk létre egy mappát a program számára a kívánt helyen, és először a programot, majd az update-et tömörítsük ki ide. Az update kitömörítésekor írassuk felül az állományokat, amikre rákérdez.
A programot NEM kell installálni, az IDune.exe-re kattintással azonnal indítható.

Alapvető beállítások
Mint a képeken is látható, nálam 6*2-es rendszerben jelennek meg a filmekhez tartozó képek. Mivel a program alapbeállítása nem ez, megmutatom, hogyan lehet ezt az igényekhez mérten testre szabni.
Az első lépés, hogy a jobb oldalt fent látható kis táblázatban a Rows oszlop első sorában lévő 3-ra duplán kattintunk, majd az értéket megválasztjuk, ami nekünk szimpatikus.



Mivel ez egyéni ízlés kérdése, ez nem ragoznám tovább, szabadon lehet kísérletezni vele, nekem ez a beállítás (2 sor 6 oszlop) a legszimpatikusabb.
A többi sor azért van ebben a táblázatban, mert 7 mappa mélységig tudjuk ezeket a paramétereket változtatni, illetve a program is addig a mélységig "megy le".
A táblázat alatt lévő, jelölőnégyzetekkel még pár dolgot tudunk állítani, amiről a program tájékoztat egy előugró szövegbuborékban, ha fölé húzzuk az egeret. Én az alábbi beállításokat használom:

A médiafájlokat tartalmazó mappák tartalma
A mappákból célszerű mindent eltávolítani, ami nem szükséges, gondolok itt a Sample videókra, .nfo fájlokra, stb. Legjobb, ha csak a film (vagy zene), illetve a borítóképnek szánt fájlok maradnak!
A mappában a borítóképnek szánt kép alapvető elnevezése a .Icon.jpg (elé is kell a pont!!!) kell legyen! Erősen ajánlott a JPG kiterjesztésű képanyagok használata!

Az F9 - Settings gombra kattintva előjön a beállítások menü. Itt még pár dolgot finomhangolni kell!
A Catalog fülön a_Catalog SubFolder Layout pontban, ha az én beállításaim esetleg szimpatikusak, a Row sorba itt is 2-re kell állítani az értéket! A többi maradhat eredeti állapotban.

A Processing fülön be tudjuk állítani, hogy milyen fájlokat vegyen figyelembe a program (audio és video), valamint, hogy miket hagyjon ki az elemzésből. Szintén itt, be tudjuk állítani,
a megjelenítendő kép végleges méreteit, melynek átméretezését a program elvégzi, érdemes a Keep Aspect Ratio-t bejelölve hagyni, ha nem akarunk eltorzult arányú képeket kapni.
Ha egyedi hátteret szeretnénk egy almappába, pl egy sorozathoz, akkor annak a paraméterezését is itt tehetjük meg.
Ha bejelöljük a Delete Images After Convert jelölőnégyzetet, akkor értelemszerűen az eredeti képet, amit a mappába tettünk, a konvertálás után a program törölni fogja, és csak a .aai kiterjesztésű kép marad.

A másik két fülön (Explorer és Misc.) én semmit nem változtattam.

Meghajtók betallózása és a program futtatása
A jobb felső sarokban lévő tallózás gombra kattintva, keressétek meg a saját Dune lejátszótokat a hálózatotokon!

Válasszátok ki a mappát, és nyomjatok rá az OK-ra!
A célmappa beállítása után a tallózás gomb alatt jelöljétek ki a Deepscan folders gombot, majd nyomjatok rá a mellette lévő Start gombra!

A hálózatotoktól és a mappa tartalmától függően (almappák és azok almappái stb., fájlok száma) ez eltarthat egy rövidebb ideig.
Ha betöltötte a könyvtárrendszert, már csak a táblázat alatti Start gombra kell kattintani, és meg kell várni, míg a script lefut.

Ha mindent jól csináltunk, akkor a mappánk TotalCommander-ben (rejtett fájlok megjelenítése bekapcsolva) így kell kinézzen:

Ha megnyitjuk a dune_folder.txt fájlt, láhatjuk azokat az egyszerű paramétereket, ami szerint a Dune az adott mappához tartozó képet megjeleníti.
icon_path = .Icon.aai
icon_valign = center
media_url = 300.mkv

A gyökér mappában lévő dune_folder.txt tartalma ettől egy kicsit eltérő.
icon_path = .Icon.aai
icon_valign = center

use_icon_view = yes
num_cols = 6
num_rows = 2
icon_top = 15
icon_bottom = 0
caption_font_size = small
text_bottom = 0

Ebben láthatjuk az almappákban való mappák pozícionálási és rendezési paramétereit, valamint természetesen itt is adhatunk a gyökérmappának egy képet,
hogy a Források megjelenítésekor esetleg a meghajtókat könnyebb legyen megkülönböztetni.

Ennyi lenne az egész. :)

Kellemes időtöltést a Dune lejátszótokkal!

Üdv
niof

Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.