Hirdetés

2019. december 13., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-11-11 23:11:21

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1701) Paoloo válasza dondusfi (#1700) üzenetére


Paoloo
(tag)

Attól félek hogy kétszer nem veszik vissza....ha az se menne,ezt már eljátszottam egyszer.....
Ha valaki megírná hogy neki N18U van,és tök jó,akkor egyértelmű lenne hogy az enyémmel volt valami.
Olyan létezik hogy kompatibilitási probléma?

[ Szerkesztve ]

(#1702) dh66e válasza Paoloo (#1701) üzenetére


dh66e
(Topikgazda)

Azt nem tudom elképzelni.Egy router vagy működik vagy nem a hálózaton. Szerintem nálad vagy beállítási probléma volt vagy rossz volt a router.

(#1703) Multibit válasza Paoloo (#1701) üzenetére


Multibit
(veterán)

Ha a második N18-cal sem megy, az már több mint gyanús! Nem valószínű, hogy kifogsz két hibás példányt. Ennek erősen user error szaga van.

(#1704) nfsu17 válasza Paoloo (#1701) üzenetére


nfsu17
(veterán)

ezt olvastad?

Mi 9T, MIUI 10

(#1705) akisbandi válasza Paoloo (#1701) üzenetére


akisbandi
(aktív tag)

A DUNE HD TV-102 és az RT-N18U tökéletesen működik nálam.

(#1706) BBéci


BBéci
(félisten)

Szerintetek a Base 3.0 eSATA csatlakozón sem használható kvázi dokkolóként, PC-re kötve?

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#1707) blakey válasza BBéci (#1706) üzenetére


blakey
(veterán)

Sajnos nem, nincs benne a slave funkció, tehát nem fogja a gép feldobni a Dune-t mint meghajtó.

"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante

(#1708) BBéci válasza blakey (#1707) üzenetére


BBéci
(félisten)

Nincs más hátra, vennem kel egy USB 3.0 csatlakozós dokkolót. Nem győzöm kivárni, amíg egyik merevlemezről a másikra másol.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre?

(#1709) Paoloo


Paoloo
(tag)

dh66e: Simán lehet az is hogy valami beállítási probléma volt,mert nem vagyok profi a témában,de ugyanazokkal a beállításokkal az egyikkel ment,a másikkal nem. Annyi volt a különbség hogy az egyik router 100megás,a másik meg gigabites....a gép és a média player ugyan az.

Multibit: user error...lehet,és ha egyszer beigazolódik,akkor leírom,de egyenlőre nem tudom mi a baj.
Esetleg le tudnád írni hogy pontosan mit,és hol kéne beállítani a gépen,és a routeren hogy ne legyen akadás?
A gépben(asus laptop) gigabites hálókártya van,a router is az lesz,mert nemsokára 500 megás net lesz,a Dune meg csak 100 megás hálókártyával van szerelve. Olvastam olyat hogy valaki visszabutította a gép hálókártyát 100megásra,és úgy nem volt problémája a lejátszással. Most ezt mindig meg kéne csinálni mielőtt egy filmet megszeretnék nézni? Ez elég gáz lenne,mert ugye az 500 megás netet azért ki szeretném használni.
Most az a baja a Dune-nek hogy gigabites router van előtte? Mi lenne az én esetemben a megoldás?

nfsu17: Köszönöm,ezt még nem olvastam,viszont azt igen....itt a fórumon,hogy másnak is volt baja ugyanezzel a kombinációval. Írtam a kollégának pm-et,de nem válaszolt. itt a legelső hsz
Sajna a linkben lévő beállításokat nem tudom kipróbálni egyenlőre egy gigabites routerrel,mert jelenleg nincs másik,egyenlőre a WRT160N dolgozik újra.
Most a Dune-nek miért nem mindegy hogy milyen router van rádugva,a több miért nem jó neki?

[ Szerkesztve ]

(#1710) dh66e válasza Paoloo (#1709) üzenetére


dh66e
(Topikgazda)

Nos én is csak egy nagyon mezei felhasználó vagyok router szintjén.Gyári szoftal semmi mókolás.
Amit megcsináltam az új router érkezésekor dune teljes gyári reset legfrisebb fw és így csináltam meg a hálózatot.Annyinak jártam utána hogy hogyan kell fix ip-t kiosztani.
Azóta már megy SMB-n NFS-en látom TC-ben az összes meghajtót.Szóval egész jól megtanultam ezt az egészet.Tényleg nulláról kezdtem.

(#1711) Multibit válasza Paoloo (#1709) üzenetére


Multibit
(veterán)

Ugyanazt hajtogatod már egy ideje. Önmagában az nem gond, hogy gigabites routeren lóg a Dune! Láthattad sokunknál így működik. Mivel visszaadtad az Asust, vehetsz másik routert, azzal talán trükközés nélkül szerencséd lesz. Próbálkozhatsz például a TP-Link Archer C5 vagy C7 modellekkel.

(#1712) Paoloo válasza Multibit (#1711) üzenetére


Paoloo
(tag)

Nem hajtogatok én semmit,egyszerűen választ szerettem volna kapni olyanoktól akik többet értenek hozzá.
Azzal hogy azt kapom meg,hogy beállítási probléma volt,meg user error,ettől nem lesznek jók a beállítások....már ha az volt a baj. Ezért is írtam le többször(hajtogatom)hogy a beállítások nem változtak.
Aki meg megírta hogy neki melyik típus vált be,annak mégegyszer nagyon köszönöm! Ebből kiderült számomra is hogy az Asussal is mennie kéne(még az RT-N18U -val is) ,és gigabitessel is mennie kéne.

Veszek valami mást,aztán majd lesz valami.....

(#1713) nfsu17 válasza Paoloo (#1712) üzenetére


nfsu17
(veterán)

nem kellett volna ezt ilyen könnyen feladni.
egyszerűbb volt visszaküldeni, mint kicsit nekifeküdni a témának? :D
most már mind1, így segíteni sem tudtunk és a user error sem fog kiderülni, ha az volt.
két kül. eszközön ua a beállítások, az még nem jelenti azt, hogy ugyan azt fogják produkálni.
simán lehet egy apró rejtett beállítás a hiba okozója, amit nem is látsz, vagy veszel észre.

Mi 9T, MIUI 10

(#1714) Paoloo válasza Multibit (#1711) üzenetére


Paoloo
(tag)

Megígértem,uh jelentkezek. Vettem egy másik routert,végül RT-AC68U-ra esett a választás.
Az a helyzet hogy ezzel ugyanazt csinálta,vagyis akadozott a lejátszás. Kipróbáltam a hálókártya "vissza butítását" 100 megabitesre,és így tökéletesen működik a Dune,nincs akadozás. A mellékelt képen vannak a hálókártya beállításának a lehetőségei. Valószínűleg az N18U-is ugyanígy ment volna.
Ilyenkor mi a teendő? Minden filmnézés előtt át kell majd állítanom,vagy van a routerben valami beállítás erre az esetre?

Nem rakta be a képet.....

[ Szerkesztve ]

(#1715) blakey válasza Paoloo (#1714) üzenetére


blakey
(veterán)

Sokkal összetettebb a hiba, szerintem, mert nálam gigabiten is akadozás mentes. Javaslom, hogy a Dune-n nyomj egy resetet, a routeren ne nagyon változtass semmit ill. a gépen is megfelelőek legyenek a beállítások. Kábel milyen?

"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante

(#1716) Paoloo válasza blakey (#1715) üzenetére


Paoloo
(tag)

Nem a legfrissebb firmvare van a Dune-ön,ez lehet probléma? A resetet majd megpróbálom.
Most CAT5E van rákötve,de próbáltam CAT6-al is.

(#1717) Paoloo válasza blakey (#1715) üzenetére


Paoloo
(tag)

Bocs hogy megint írok,de már nem tudom szerkeszteni az előzőt.Úgy néz ki megoldódott a problémám.
Az van hogy eredetileg az "automatikus sebesség és duplexitás felismerés" volt beállítva a hálókártya speciális tulajdonságainál,és így akadozott a lejátszás. Aztán beállítottam a "100Mbps Teljes duplex" opciót,és így már nem volt akadozás,majd végül kipróbáltam az "1.0 Gps teljes duplex" beállítást,és így is tökéletesen megy a lejátszás. Tehát valamiért az automatikus beállítással volt a gond,most minden szép és jó.
Mindenkinek köszönöm aki segített,és bocs ha valakinek felborzoltam az idegeit! :R

(#1718) dh66e válasza Paoloo (#1717) üzenetére


dh66e
(Topikgazda)

Mi tudtuk hogy beállítási probléma. ;] A lényeg hogy megoldódott. :K

(#1719) Multibit válasza Paoloo (#1717) üzenetére


Multibit
(veterán)

Ezt most a zsebed bánta.

(#1720) nfsu17 válasza Paoloo (#1717) üzenetére


nfsu17
(veterán)

nem minden esetben okos dolog hagyni automatikusan a dolgokat.
persze erre csak később jön rá az ember.
pl. a tévés STB-om, ha auton ismeri fel a tévét, akkor 1080i 60Hz-re teszi.
a tévéadás meg ugye 50i (50Hz).
szóval nem kell magyarázni, hogy nem lesz egészséges a képmozgás a tévén ilyen beállítással.
fixen kell megadni neki az 1080i 50Hz-et.

Mi 9T, MIUI 10

(#1721) Paoloo


Paoloo
(tag)

dh66e: Be kell ismernem hogy igazatok lett.

Multibit: Sebaj,most van egy még jobb routerem.

nfsu17: Az után lett nagyon erős gyanúm hogy nem az N18U-val volt a probléma,miután belinkelted nekem ezt
Ezért is vettem megint Asust,meg azért mert többen is írták hogy neki megy a Dune vele.

Mindenkinek :R

Amúgy az hogy egy film minimálisan darabosan megy(alig észrevehető),az beállítási probléma,vagy ezek a konvertált mkv-k,meg BD25/50-ek ilyenek?

(#1722) blakey válasza Paoloo (#1717) üzenetére


blakey
(veterán)

A lényeg, hogy sikerült. :C

"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante

(#1723) nfsu17 válasza Paoloo (#1721) üzenetére


nfsu17
(veterán)

ha a dune 24/50/60 beállításon van a kép menüpont alatt, akkor nem lehet akadás.
valószínű ott is :D beállítási gond van.
vagy fixen 50hz-en megy a dune, vagy 24-en, vagy fene tudja, de a fenti beállítást kell alkalmazni.

[link]

[ Szerkesztve ]

Mi 9T, MIUI 10

(#1724) Paoloo válasza nfsu17 (#1723) üzenetére


Paoloo
(tag)

Még a végén minden tökéletesen fog működni.... :)
Egy beállítás volt más nálam,a képarány automatikuson volt 16:9 helyett. Átállítottam,és most szép egyenletesek a mozgások. Létezik hogy emiatt volt darabos a mozgás? Mindegy is,most jó.
Megint csak köszi!

blakey: köszi....és a beállításoknak is nagy hasznát vettem,amit belinkelt nfsu17,és aminek Te vagy a szerzője,azt is köszi!

(#1725) nfsu17 válasza Paoloo (#1724) üzenetére


nfsu17
(veterán)

nekem auton van és nem látok hibát.
szvsz szerintem nem amiatt volt.
de akkor meg nem tudom mi miatt

Mi 9T, MIUI 10

(#1726) Paoloo válasza nfsu17 (#1725) üzenetére


Paoloo
(tag)

Én is furcsálltam,lehet hogy csak beképzelem....

(#1727) putyu10


putyu10
(aktív tag)

Hali. Lehetséges hogy az új firmware (150721_0135_b9) eltünt a "lite mod" ???

Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon!

(#1728) dh66e válasza putyu10 (#1727) üzenetére


dh66e
(Topikgazda)

Nálam működik a smart B1-en.

(#1729) putyu10 válasza dh66e (#1728) üzenetére


putyu10
(aktív tag)

Nekem nem indulnak el az ISO-k ma. Nincs választás a normál és a lite mód között.

[ Szerkesztve ]

Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon!

(#1730) putyu10


putyu10
(aktív tag)

Az előző firmware jó.

Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon!

(#1731) dh66e válasza putyu10 (#1729) üzenetére


dh66e
(Topikgazda)

Az látod lehetés BD50-et néztem.

(#1732) dualcore válasza putyu10 (#1729) üzenetére


dualcore
(őstag)

Frissítés után nekem sem látta az ISO-t, de újraindítás után igen.

(#1733) Sedwick26


Sedwick26
(tag)

Sziasztok!

Próbáltam keresgélni a fórumban de nem találtam meg a választ, pedig mintha olvastam volna régebben.

DUNE HD Max-ról van szó, rendszermemó is van már benne és a legújabb fw.

Vettem egy 2Tb WD Purple-t. Felismeri, DUNE-vel formáztam NTFS-re, (film, FLAC, wav), a PC látja, ír-olvas onnan.

Első kérdés:

Film letöltését indítom a PC-n, de a célmappa a DUNE HDD-je, tehát a kölcsönzés :) közvetlenül a DUNE-re megy, majd kikapcsoltam a lejátszót (stand by) a letöltés folytatódik, de kis idő elteltével kiírja a PC, hogy nem elérhető a HDD és a torrent is kifagy, tehát kényszerített bezárás kell rá. Remélem beállítási hiba, de a PC-n, vagy a DUNE-n?

Másik:

Az ilyen torrent kifagyás után neteztem kb 40-60 percet és odamentem a DUNE-hez és pörgeti a lemezt és kissé fel is melegedett (ugye stand by volt korábban). Erről mintha olvastam volna, hogy hogyan viselkedik a DUNE HD Max belső HDD-vel, de nem találtam meg. :W

A segítséget köszönöm!

Üdv

(#1734) Sedwick26


Sedwick26
(tag)

Sziasztok!

Első blikkre újra találtam egy hibát, ezt d.u még tesztelni fogom, de a reggeli készülődés alatt, ami 30 perc a következőt tapasztaltam. Stand by módban van, indításnál a favorite-on belül automatikusan a rádiót indítja és feltűnt, hogy akadozik. Hol elmegy, hol visszajön az online adás. Eddig 2 hét alatt soha! nem akadt be egyszer sem. Tv-t bekapcsoltam és kiírta az elnémulás alatt hogy nincs jel...a k..rva UPC, gondoltam. Ruter újraíndít, de akadt tovább.
Mi változott?...a HDD bekerült a gyomrába? Leállítottam, hátul off, és kivettem a hdd-t. Mindamellett, hogy egészen meleg volt a winyo, amit megint nem értek, a rádio akadása megszünt. Kb 10 percet ment így, és egyszer sem akadt be. Tudom hogy nem szabadna, hogy összefüggés legyen, de mégis úgy tűnik. Ahogy írtam, d.u lepróbálom újra a folyamatot.

Esetleg valaki tapasztalt hasonlót?

Üdv

(#1735) nfsu17 válasza Sedwick26 (#1733) üzenetére


nfsu17
(veterán)

nem lehet, hogy a hdd leáll?
nekem 30 perc tétlenség után a wd mypassport ultra kikapcsol.
teljesen.
ha onnan akarok valamit indítani, akkor idő kell míg újra életre kel.
mivel standby-ba rakod, lehet onnantól kezdve számol x időt a hdd és utána kikapcsol.

Mi 9T, MIUI 10

(#1736) Sedwick26 válasza nfsu17 (#1735) üzenetére


Sedwick26
(tag)

Sajnos nem valószínű. :(
Este direkt benne hagytam a HDD-t és reggelre még melegebb lett, tehát nem állt le. Akkor vettem ki, mikor reggel, a rádió miatt próbálgattam....

D.u tovább próbálgattam és teljesen össze is zavarodtam :W

Hazaérve bekapcsoltam a DUNE-t és konkrétan nem volt internet elérés. Se rádió, se SMB. Hátulról kihúztam az ethernet kábelt és vissza dugtam. Ez megoldotta a gondot, egy időre.
Kipróbáltam újra, hogy PC-n torrent letöltésnél mit is csinál. Közben a rádió ment. Benn a HDD, tehát a reggeli anomália csak a véletlen műve volt és a rádió folyamatos volt...mindaddig, amíg megint akadozni kezdett és láttam, hogy a PC-n a torrent leáll arra hivatkozva, hogy nem látja a DUNE HDD-t. Torrent ez esetben nem fagyott ki a PC-n, de a DUNE-ről teljesen eltűnt a net. Újra nem látta a hálózatot és a rádió csatornánál hiba kóddal leáll (12-es hiba)

Kihúztam újra hátulról a net kábelt, de ezúttal nem oldotta meg.
Teljes áramtalanítás és újra volt némi net. Ezt azért írom így, mert észrevettem, hogy már a jellyfish 10Mbps is akadozik rajta. Zenét flac-ot, net rádiót vitte, de annyi volt a max.

Jelenleg is itt tartok, nincs normális hálózat, néha van rádió, de lehet folyamatos hallgatásnál újra akadozna, kipróbálni ezt már nem tudtam idő hiányában.

Lehet a UPC-s router a ludas? De akkor eddig miért nem volt gond. 2 napig nem volt hozzá nyúlva a hétvégén, mivel nem voltunk itthon. A WD Purple egyedül az új elem, de azzal elvileg nincs gond.

Az egyel régebbi fw-t is visszaraktam, de vissza bootolás után egyből akadozott a rádió, így nem az volt a gond, így újra lefrissítettem, tehát megint a legújabb van rajta.

Teljesen tanácstalan vagyok. Este resetelem, törlöm a rendszermemót, újraformázom ext3 vagya 4-re a HDD-t....jobb ötletem nincs.

Nektek? :F

(#1737) dh66e válasza Sedwick26 (#1736) üzenetére


dh66e
(Topikgazda)

Este resetelem, törlöm a rendszermemót, újraformázom ext3 vagya 4-re a HDD-t....jobb ötletem nincs.

Ez az egy amit én is tanácsolni tudnék.

(#1738) Sedwick26 válasza dh66e (#1737) üzenetére


Sedwick26
(tag)

Hát sajnos nem kerültem közelebb a megoldáshoz :O , annyi hogy 30 Mbps-ig elmegy de utána akad, de nagyon.
Hálozati BD50 lejátszás felejtős ebben a formában, mindez azzal a filmmel, amit múlt hét Csütörtökön már megnéztem.

Reset, törlés megvolt, de a HDD-t hogyan lehet formázni a DUNE-vel, ha egyszer már ez megtörtént - csak újra szeretném?

Minden baj a HDD-vel kezdődőtt... jobban belegondolva a torrentezéssel kezdőtőtt közvetlen célmappa megadásával a DUNE HDD-jére :W

Ha ezt tudom, inkább másolgattam volna akár hálózaton keresztül....vagyis még nem késő, de SMB-n keresztül ne akarjak BD25 BD50-et nézni. Ja, és reggel a rádió is tesztelve lesz élesben. Ha nem akad, akkor egyelőre így marad, amíg ki nem találok valami megoldást rá. :(((

A PC-n a rendszer kb 1.5 hetes és frissibe az a bizonyos BD50 volt lejátszva rajta hálózaton keresztül. (win7 64bit)

ha valakinek van ötlete, eljött a pillanat- kivele :R

[ Szerkesztve ]

(#1739) dualcore válasza Sedwick26 (#1738) üzenetére


dualcore
(őstag)

Ha már azt a bizonyos letöltő programot használod, próbáld meg azt a beállítást a programon belül, hogy a letöltés a pc-re menjen de utána átmozgatja a Dune HDD-re. Így megmarad a feltöltési szál is, és már a kész letöltött fájl kerül átmozgatásra, kevesebb a hibalehetőség. Viszont ha seed-elni akarsz akkor menni kell a pc-nek is és a Dune-nak is.
A hálózati problémára nem tudom a választ, nekem frissítés után az Iso fájlokat nem látta de újraindítás után oké lett. Igaz én alapban a Serviót használom és nem kell trükköznöm az ip címekkel, minden lát mindent.

(#1740) Sedwick26 válasza dualcore (#1739) üzenetére


Sedwick26
(tag)

Köszönöm az ötletet, a torrentben beállítom hogy ha kész, csak akkor helyezze át- kipróbáljuk.

A serviio-t a gyakorlatban hogyan képzeljem el egy dune-vel a hálózatban? Ugyan olyan mint az SMB, csak nem a win intézi a megosztást?

(#1741) dualcore válasza Sedwick26 (#1740) üzenetére


dualcore
(őstag)

A Servió-nak akkor van értelme ha pc-ről szeretnél lejátszani hálózatból, én így használom. Az elv az amit leírtál. A Servió telepítése után megosztod a programon belül a mappákat vagy meghajtókat (persze a windows-ban is oszd meg) és mint új meghajtót látja a hálózatban a Dune.

(#1742) blakey válasza dualcore (#1741) üzenetére


blakey
(veterán)

Egy Dune-nél minek Serviio? SMB, NFS jobb. Mi az amiben neked többet nyújt? :F

"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante

(#1743) dualcore válasza blakey (#1742) üzenetére


dualcore
(őstag)

Nem mondtam hogy jobb, és többet nyújt. Csak megszokás kérdése, és egyszerű. A régi MP nem tudta sem az NFS-t sem az SMB-t, innen. És a többi eszközöm TV, erősítő, tablet a Serviót látja gond nélkül. Csupán ennyi.

(#1744) dh66e válasza Sedwick26 (#1738) üzenetére


dh66e
(Topikgazda)

Reset, törlés megvolt, de a HDD-t hogyan lehet formázni a DUNE-vel, ha egyszer már ez megtörtént - csak újra szeretném?
A Források menüpontban a főképernyőn rámász a HDD-re és megnyomod a POP UP MENU gombot itt rányomsz az Információ opcióra és kiválasztod a Lemezformázás műveletet.

(#1745) Sedwick26 válasza dh66e (#1744) üzenetére


Sedwick26
(tag)

Köszönöm! :R

Mindent menéztem, de az információ menüpontra soha nem mentem :U

(#1746) blakey válasza dualcore (#1743) üzenetére


blakey
(veterán)

Nem is azért írtam viszont én pl. a Serviio-t nem szeretem, jó-jó, de UMS vagy Plex nekem jobban bevált, de elhiszem ha neked Serviio a megfelelő.

"Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante

(#1747) dualcore válasza blakey (#1746) üzenetére


dualcore
(őstag)

UMS-t nem ismerem, a plex viszont néha akadozott nálam, az okát nem tudom. Volt mikor egyáltalán nem látta, ezért használom a Servio-t. Persze nem nagy kunszt kipróbálni bármelyiket is és maga dönti el a megfelelőt.

(#1748) Sedwick26


Sedwick26
(tag)

A pc LAN beállításánál lesz a gondom, mivel most kipróbáltam a wifi stick-et, ami 45Mbsp-ig tökéletes, míg a vezetékes 25-től felefé belaggol. Lehet a macska szétrágta a vezetéket? :DD

Megnyugodtam hogy beállítási oldalon nem kerek valami, akkor keresem tovább....vagy újratelepítem a gépet :O

(#1749) Multibit válasza Sedwick26 (#1748) üzenetére


Multibit
(veterán)

Ha gigás a hálózatod, állítsd be fixen gigabit full duplex-re a PC-den a hálózati adaptert! Sokszor Auto a default beállítás, az szokott gondot okozni (egy fórumtárs is ezzel szívott nem rég).

[ Szerkesztve ]

(#1750) dh66e


dh66e
(Topikgazda)

Csinált már valaki hasonlót win8.1-en?[link]
Nem nagyon értem viszont meg kéne csinálnom egy pluginhoz.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.