Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:58:47

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a DUNE médialejátszók topikjában!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1651) nfsu17 válasza Sedwick26 (#1650) üzenetére


nfsu17
veterán

nem akar menni.
mert mindig azt írja, hogy frissítsem a dune-n azt a plugint, amit az előbb linkeltem.
csak abból meg nincs frissebb.
a smart remote még működik, mint távirányító (úgy ahogy), de pl. nem lehet vaktában rajta semmit megkeresni, mert nézni kell hozzá a tévét.

(#1652) blakey válasza Sedwick26 (#1650) üzenetére


blakey
titán

Távírányítónak ezt is használhatod.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1653) Sedwick26 válasza nfsu17 (#1651) üzenetére


Sedwick26
tag

Köszi hogy ránéztél. Akkor kicsit reménytelen a helyzet...bár azóta tesztelgettem, és ha nem lövöd ki a háttérből a telón az alkalmazást, akkor megnyitja a következőt. Be lehet állítani mit csináljon egy fájlra kattintásnál. Ott ki lehet választani több dolgot, de folder volt kiválasztva, így az ami nekem kell.

Tényleg nem játszik le minden flac-ot, ezt szomorúan tapasztaltam, immáron a tv kijelzőjén nyomkodva.

Mindenesetre egyelőre szerintem a hang jobb mint a pc-n volt, a kép majd elválik a vetítőnél, a tv-n eddig nem néztem, ezért nem tudom összehasonlítani.

Köszönöm a segítséget mindenkinek.

(#1654) Sedwick26 válasza blakey (#1652) üzenetére


Sedwick26
tag

Köszi, azonban ezt vették le az áruházból, de persze meg lehet találni máshol is. Lehet kipróbálom, hacsak nem ezt próbálta ki nfsu17 kolega is, ami ugye nem működött

(#1655) nfsu17 válasza Sedwick26 (#1654) üzenetére


nfsu17
veterán

De azt próbáltam ki - mint ahogy írtam is - de nálam nem teljesen akar működni a folyamatos frissítési kényszere miatt.
De ránézhettek ti is szerintem.

(#1656) dh66e


dh66e
Topikgazda

Na látom pörög a topic. :)
Nos az én áruházamban megtalálható a dune remote controll. ;] Ezt tegyétek fel és működnie kell
dune rc.apk androidra

[ Szerkesztve ]

(#1657) dh66e


dh66e
Topikgazda

Apropó Flac kérdésben van egy érdekes észrevételem.
Próbáltam egy bizonyos flac audió fájlt lejátszani (talán innen a topicból írt miatta valaki) és természetesen nem játszotta le nekem se a smart B1,
Pár napja újra előkerült a téma nálam és elindítottam de rossz gombra nyomtam.és akkor jött a meglepi mert nem a Médiafálok lejátszására nyomtam rá hanem a Képnézegetés zenelejátszás mellett opcióra és elindúlt a lejátszás. :Y
Persze ehhez az kell hogy pár kép fent legyen a háttértárolón.
Próbáljátok ki hátha elindúlnak így nálatok is a problémás flac zeneszámok.

(#1658) Sedwick26 válasza dh66e (#1656) üzenetére


Sedwick26
tag

Telepítettem, köszönöm.

Sajnos ez a progi, arra amit én szeretnék, hogy böngésszek a megosztott fájlok közt, nem alkalmas. Asztali táv kiváltására szolgál, arra úgy tűnik tökéletes 😃

A képnézegetéses lejátszást kipróbálom majd :K

[ Szerkesztve ]

(#1659) blakey válasza Sedwick26 (#1658) üzenetére


blakey
titán

A gyári apk alkalmas rá, de csak azokat a fájlokat tudod böngészni amik csatlakoztatva vannak a Dune-re, a hálózati anyagokat nem, de próbáld meg ezt, azt hiszem ez már látja a külső fájlokat is.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1660) Sedwick26 válasza blakey (#1659) üzenetére


Sedwick26
tag

Kipróbálom, köszönöm!

A telón már rajta van, de kell a plugin a gépre is. Amire eddig rájöttem: ez így a próba verzió, ami annyit tesz, hogy 50 tételt tudsz importálni és szinkronizálni a telóval. Paypal-al lehet tetszőleges összeget fizetni nekik, úgy tudod letölteni a premium DunePad-ot, majd az összes hálózati elemet importálhatod, és később szinkronizál már magátol, ha új elem kerül bele a megosztott dokumentumba...

Majd írok, hogy sikerült.... :R

(#1661) Sedwick26


Sedwick26
tag

Kipróbáltam....felraktam a DunePad plugint, így látta is egymást a teló és a dune. Ugye 50 fájl imprortálásig lehet fizetés nélkül használni, de ez esetben ez is megfelel. Ha beválik, akkor fizetünk...de sajnos nem vált be. Több gond is van, amit lehet ki lehet küszöbölni, ha jobban megismeri az ember a progit, de első blikkre az importálásnál mindig belefagy. Kilépés, majd vissza. Az importálást ettől függetlenül elvégezte, bár kérdéses, hogy több adatnál akkor mit csinálna, mindegy.
A másik, hogy az importálásnál ömlesztve rakja be a dolgokat, 3 albumot raktam át, és sorrendben ugyan, de fájlonként jöttek a számok.
Ez után, mikor már az importált állományból indítok valamit minden zajlik ahogy kell. Mindaddig, amíg vége nem lesz a számnak. Utána semmi, nem jön a következő.

Lehet hogy én csináltam valamit rosszul, mindenesetre a megoldást, ebben a progiban sem találtam meg.

Hogy mi a problémám?....továbbra sem tudok elindítani zenét és lejátszatni a mappában lévőket. Eddig a Na Remote pro volt a legközelebb a megoldáshoz, mivel az, ha nincs takarító-gyorsító progi a telón, és hagyjuk futni a háttérben, akkor indítja a következő számot, igaz pár másodpercig gondolkodik közte, de legalább elindítja. Ha kiszedjük a telón a futó alkalmazások közül, akkor viszont ez sem indít semmit, mivel nincs mi indítsa. Minden szám után a progi ad parancsot a következő fájl lejátszására. Olyan valami kellene, ami a dune menüjébe férkőzik be és indít el dolgokat-onnan. Így, ha a telón akár egy kamion is átmegy, sem okoz a dune-nek gondot, mivel már el lehet engedni a kezét. Az eddigi összes progi főnökösködik, mindig csak azt csinálja a dune, amit ez mond neki, ha eltünik a képből, akkor megáll a tudomány.

Majd ha lesz beépített hdd, akkor lehet jobb lesz a helyzet és a Dune Rc vel lehet majd tallózni, ahogy ezt blakey említette, remélem igazal lesz :R

Köszönöm a tippeket...assz'em elfogytak a remote appok dune-re, nincs más amit kipróbálhatnék....

Ha van észrevétel, tanács, ne tartsátok magatokban.

:R

(#1662) dh66e válasza Sedwick26 (#1661) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Nem te csinálod rosszul még mindig gyűjtik az infókat a hibákról és folyamatosan fejlesztgetik a progit.

(#1663) nfsu17 válasza Sedwick26 (#1661) üzenetére


nfsu17
veterán

ugye a dune-n két mód van fájlok lejátszására:
-csak egy fájlt játszik és a végén kilép
-mindent lejátszik, ami abban a mappában van (playlist)

ha playlistet tudnál indítani a telóról, akkor onnan a többit már a dune végezné szerintem, mivel "be-cache"-eli a fájlokat a playlistbe.
talán...

(#1664) Sedwick26 válasza nfsu17 (#1663) üzenetére


Sedwick26
tag

Sajnos eddig nem jöttem rá, hogy ez hogy volna lehetséges. A Na Remote-ban van ilyesmi, hogy play all, de mégsem indít a teló nélkül.

Szerintem amíg nincs belső hdd, addig napolom a dolgot.

Addig is ha eszembe jut valami, jelzem.

Milyen hasznos plugin-eket ismertek?

(#1665) dh66e válasza Sedwick26 (#1664) üzenetére


dh66e
Topikgazda

A you tube ami jól használható.Estleg az iptv plugin de azért az elég melós.

(#1666) Sedwick26 válasza dh66e (#1665) üzenetére


Sedwick26
tag

A you tube hála neked, már fenn van, és valóban használható...köszönöm :R

(#1667) BBéci válasza dh66e (#1656) üzenetére


BBéci
titán

Minimum melyik Android verzió kell hozzá? A másik, korábban linkelthez 2.3, a telefonomon régebbi van.

Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

(#1668) dh66e válasza BBéci (#1667) üzenetére


dh66e
Topikgazda

2.3.6 verzió van a "melós" telefonomon és azzal vígan működik.A korábbiakról nincs infóm szóval ki kell próbálni.

[ Szerkesztve ]

(#1669) adodaniel


adodaniel
őstag

Win 10-zel nem működik a hálózati mappa. Korábban 8.1-gyel jó volt, semmit nem változtattam a frissítéskor... :F

(#1670) blakey válasza adodaniel (#1669) üzenetére


blakey
titán

Dehogynem, frissítetted 10-re, hiba volt. Még nem kiforrott a rendszer, mondjuk később sem lesz az, de remélhetőleg az alap betegségek eltűnnek.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1671) dh66e válasza adodaniel (#1669) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Csessze meg tegnap frissült le nekem,de még nem néztem meg.Este majd ránézek,de ha tényleg bacilusos akkor megy vissza a 8.1 míg a dune ki nem javítja a hálózat kezelést egy új fw-ben.

(#1672) dh66e válasza dh66e (#1671) üzenetére


dh66e
Topikgazda

No megnéztem simán megy vele a hálózat a dune látja csak a win10 alatt újra be kell állítani (engedélyezni) a megosztásokat!

(#1673) dualcore


dualcore
őstag

Tegnap este nekem is frissült, és érdekes módon csak az ISO kiterjesztést nem látta a Dune, minden mást igen. Kimásoltam meghajtóra, onnan szépen vitte. :F

(#1674) Technoman


Technoman
őstag

Gondoltam, készítek egy, az Androidos applikációval kapcsolatos szösszenetet:
A héten elkezdtem egy kicsit játszogatni a telóra/táblára felrakható appokkal, mivel a kis édeshez adott táv már kezd egy kicsit elfáradni. Sajnos a forgalmazó, kicsit borsos áron adja a táv.ot (cca 9e és már a gombok sem foszforeszkálósak )
(DMC, Dune HD RC, NA Remote for Dune HD appokkal bohóckodtam, egy Dune HD53 Lite cuccoson Yadis-sal és iDune-el "megkatalogizált vinyókkal. A filmeim/sorozataim .mkv-n vannak. Vezérlő egy "no name" tablet volt (Dual x 1,3 Ghz, 1 GB, 4.2.2). A Dune LAN-nal, a tábla ugyebár WLAN-nal volt összekötve)

A DMC
Nem rossz, csak az a baj, hogy nálam csak a yaDIS-t látja, az egyszerűbben kezelhető iDune-t már nem. Azon kívül, ha ugrik a gép IP címe, nem annyira egyszerű átváltani. Cserébe a leglátványosabb kezelőfelületet biztosítja a 3 app közül.

NA Remote for Dune HD
Jó lenne, meg tetszik is, hisz közel uazt tudja, mint a fenti DMC app, csak ő az iDune-t látja. Viszont ha így indítom el a filmet cca 20 mp múlva elkezd akadni a film (.mkv) gondolom ez annak köszönhető, mert ebben az esetben a táblagépen keresztül megy a lejátszás és a vezérlés, ill. ott a WIFI, ami tudtommal nem nagyon szereti a 720/1080p-t (kipróbáltam még gagyi .avi/Xvid-del, ott minden ment, mint a karikacsapás) Ráadásul cca 1 perc míg a film betöltődik. Mivel mindenem 720/1080p, sajna ez az app nálam kiesett :(

Dune HD RC
A másik kettőnél jelentősen egyszerűbb app. Nincs meg a lehetősége, a már fentebb is említett katalogizáló rendszerek szinkronizálására ill használatára, Bár itt is lehet tallózni a mappák között de nem annyira látványos a felület. Viszont csont egyszerűen müxik. IP cím változásnál tök egyszerű átállítani.

Ti melyiket használjátok, melyiket szeretitek, mi ezzel kapcsolatban a meglátásotok?

[ Szerkesztve ]

(#1675) dh66e válasza Technoman (#1674) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Dune HD RC.Mert jól működik. :)
A routerben állíts be fix ip-t az eszközeidnek és akkor nem fog változni.Két perces művelet.

(#1676) blakey válasza Technoman (#1674) üzenetére


blakey
titán

Dune HD RC, egyszerű és ennél több nem kell a Dune-hez, szerintem.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1677) adodaniel válasza dh66e (#1672) üzenetére


adodaniel
őstag

Itt mire gondolsz? Mappa meg van osztva.

(#1678) dh66e válasza adodaniel (#1677) üzenetére


dh66e
Topikgazda

A windosban a mappákat vagy a komplett meghatót meg kell osztanod hogy lássa a dune vagy bármilyen más eszköz.Mivel új rendszert tettél fel így azok alaphelyzetbe álltak.Ezért nem látja a dune az eddig látott dolgaidat.

[ Szerkesztve ]

(#1679) Paoloo


Paoloo
tag

Sziasztok Dune tulajok!
Légyszi segítsetek hogy milyen gigabites routert vegyek,amivel a Dune HD Duom tökéletesen fog működni hálózati lejátszáskor.
Másik topikban ajánlották nekem az Asus RT-N18U-t,amit meg is vettem,de hálózati lejátszáskor akadozott a lejátszás.....meg is állt. Előtte a régi,csak 100 megás Linksys WRT 160N-el tökéletesen működött.
Visszavittem az Asust,és szerencsémre visszaadták a pénzt,de pedzegették hogy nem biztos hogy hibás a router,hanem csak nem kompatibilis a Dune-el.
Gigabites,jó minőségű,Dune kompatibilis routerre lenne szükségem,tudtok ilyet ajánlani nekem?

(#1680) dh66e válasza Paoloo (#1679) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Nos én anno egy tp link wdr 4300-hoz jutottam hozzá nagyon jó áron azóta is hibátlanul üzemel.Mondjuk a dunehez ha jól tudom egyébként felesleges a gigabit( legalábbis a smart B1 nem gigabites),de ha más eszköz is van ami kihasználná akkor már érdemes beruházni.

[ Szerkesztve ]

(#1681) Paoloo válasza dh66e (#1680) üzenetére


Paoloo
tag

Köszönöm a válaszod! A nethez kell a gigabites router. Először TP link Archer c5\c7-et nézegettem,de mások szerint jobbat kéne keresgélnem.....az
asussal befürödtem. Meglesem ezt a 4300-at.

(#1682) dh66e válasza Paoloo (#1681) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Itt a topicja jó olvasgatást.Persze kérdezz rá mindenre amire használnád rendesek a srácok segítenek.

(#1683) Paoloo válasza dh66e (#1682) üzenetére


Paoloo
tag

Köszi!

(#1684) Multibit válasza Paoloo (#1679) üzenetére


Multibit
veterán

Nálam Dune Smart B1/Asus RT-AC56U páros üzemel hibátlanul. Az mp gyakorlatilag azonos a tieddel, mint ahogy a router is. Nem voltál elég kitartó, tovább kellett volna nyomozni.

(#1685) blakey válasza Paoloo (#1679) üzenetére


blakey
titán

Én TP-Link WDR3600-at használok és semmi hiba. Szerintem azzal az ASUS-szal is működnie kéne.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1686) Technoman válasza dh66e (#1675) üzenetére


Technoman
őstag

Na, ahhoz nem akarok nyúlni. Inkább a Dune-on állítottam be fix-re az IP címet.
Egyébként én is hajlok a Dune HD RC felé.

(#1687) blakey válasza Technoman (#1686) üzenetére


blakey
titán

Érdemes a routeren beállítani, sokkal egyszerübb az otthoni hálózat kezelése, semeddig nem tart.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1688) Technoman válasza blakey (#1687) üzenetére


Technoman
őstag

Ahhoz inkább én nem nyúlok (az IT szintű elb@szásban közismert vagyok :B) Kocka kollégám ajánlására megdobtam az IP címet + 50-el, így IP ütközésem sem lesz.

(#1689) dh66e válasza Technoman (#1686) üzenetére


dh66e
Topikgazda

Tudom hogy parás vagy de a routerben állítani pont annyira nehéz vagy veszélyes mint a dune-ön bármit is beálljtani.Emelkedj felül a problémán. :)

(#1690) blakey válasza Technoman (#1688) üzenetére


blakey
titán

A routerbe lépve, a DHCP menüben lehet beállítani, amúgyis ott vannak az IP-k kiosztva MAC-cím alapján, neked semmi dolgod nincs, minthogy az Address Reservation résznél a MAC-címet beírod és hozzá a megfelelő IP-t társítod, ennyi, elmented, reboot és kész

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#1691) Technoman válasza blakey (#1690) üzenetére


Technoman
őstag

Ok, srácok. Megpróbálom megerőszakolni
....a természetemet :)

egyébként :R

(#1692) dualcore válasza Technoman (#1691) üzenetére


dualcore
őstag

Helló.
Én ezt használom, mind a 4 utp be van dugva + 3 wifis eszköz megy folyamatosan, és tökéletesen működik minden. Bár én feltoltam a pc-re a Servio-t és azzal osztok meg mindent, eddig hibátlanul ment minden.

(#1693) Paoloo válasza Multibit (#1684) üzenetére


Paoloo
tag

Köszönöm a tippet. Lehet hogy nem voltam elég kitartó,de nem akartam tovább húzni az időt,attól tartottam hogy később nem fogják visszavenni,és itt maradok egy számomra használhatatlan routerrel.
Minden esetre jó hogy leírtátok már páran,hogy kinek,milyen router vált be,ezekből lehet mazsolázni.

(#1694) Paoloo válasza blakey (#1685) üzenetére


Paoloo
tag

Neked is köszi! Igen,írta is Multibit hogy neki egy másfajta Asussal nincs gondja.
Nekem az RT-N18U nem működött ugyanazokkal a beállításokkal mint a WRT 160N....

[ Szerkesztve ]

(#1695) Multibit válasza Paoloo (#1694) üzenetére


Multibit
veterán

Elárulom, hogy az a "másfajta Asus" vészesen hasonlít a RT-N18U-ra. Ugyanolyan CPU van benne, csak a tiedben egy magos, az enyémben két magos. A két router szoftvere is hasonló. Igazából, csak a wifi-ben van nagyobb eltérés (ez viszont itt irreleváns).

[ Szerkesztve ]

(#1696) Paoloo válasza Multibit (#1695) üzenetére


Paoloo
tag

Akkor viszont ezzel volt valami.

(#1697) dondusfi válasza Paoloo (#1696) üzenetére


dondusfi
csendes tag

Nekem is asus routerem van. Rt-n56u. Hibátlanul megy a prime róla! Sőt! Ez sztem egy igen jó router

(#1698) dondusfi


dondusfi
csendes tag

Volt kérdés hátha még érdekes lehet.
Egy kis szösszenet a dune (esetemben prime3.0) irányításáról böngészőből tv bekapcsolása nélkül. Én ezt használom nálam bevált.
Nálam a remote control és a mobile device app rajta van a dune-n. A böngészőbe a player ip címét beírva (pl. 123.456.7.8/rc ) bejön a "kezdő oldal" browser. (Ha a lejátszó stand by módban van akkor innen is be lehet kapcsolni.)
Ez a fül alatt található: local ( itt pl a lemezt, pendrive-t lehet indítani), hálozat ( nas, pc,laptop) kedvencek fül, history. Player-> control és playlist van. Rc -> távirányító ....
A hálozat fülnél hozzá kell adni azt ahonnan tallózni szeretnénk.
Van rá mód a tools-> options alatt beállítani hogy képeket is mutasson mondjuk a zenéknél.
Remélem sikerült segíteni






[ Szerkesztve ]

(#1699) Paoloo válasza dondusfi (#1697) üzenetére


Paoloo
tag

Köszi,akkor ez a negyedik router ami eddig bevált. Van két Asus: RT-N56U, RT-AC56U,és két TP Link: WDR3600,és WDR 4300.
A gond az,hogy nem pénzt kaptam vissza a visszavitt N18U-ért a boltban(edigital),hanem vásárlási utalványt,amit csak ott tudok levásárolni. A két Asus(N56U,AC56U) nincs az Extreme Digitalnál,a két TP Link meg olcsóbb mint az N18U. Csak ugyan annyiért ,vagy többért tudnék másik routert választani tőlük.
Tp Linkből az Archer C5 van hasonló áron,vagy esetleg C7 drágábban.

Ezt olyanoktól kérdezem,akik C5/C7 Archert használnak:
Esetleg ezek közül van valamelyik egy Dune-ös kollégának? Bevált,működik nektek?
Esetleg arra is kíváncsi lennék hogy RT-N18U-val működik-e valakinek rendesen a hálózati lejátszás a Dune-el?

[ Szerkesztve ]

(#1700) dondusfi válasza Paoloo (#1699) üzenetére


dondusfi
csendes tag

Vegyél még egy N18u-t. Sztem ennek is jónak kell lennie. Ezzel vmi gond lehetet. Ha nem válik be még mindig visszaviheted...

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.