Hirdetés

2019. október 23., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Stílus: japán RPG

Célplatformok: PS4, PC (Steam) és Switch

Megjelenés napja: 2018. szeptember 4. (a Switch változat valamikor majd később)

Első játékmenet videó: DRAGON QUEST XI – “The Journey Begins” (A First Look at the Western Version)

A játékról:
A címéből is látszik, hogy a Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age már a tizenegyedik része lesz az egyik legpatinásabb japán szerepjáték sorozatnak. Az első rész még 1986-ban jelent meg NES-re Yuji Horii (rendező - Chrono Trigger), Akira Toriyama (grafikus - Dragon Ball), Koichi Sugiyama (zeneszerző) és a Chunsoft fejlesztésében és azonnal hatalmas sikert ért el, több mint 2 millió példányban fogyott belőle. Hazájában a sorozat azóta is töretlen népszerűségnek örvend, azonban nyugaton sosem tudott olyan sikereket elérni, mint otthon Japánban, Európában először hivatalosan csak a PS2-re készült nyolcadik rész jelent meg.

A sorozat részei nagyon lazán kapcsolódnak csak össze, az első három rész még egy közös világban játszódik, de a további részekben még inkább háttérbe kerül ez a kötődés, így ha valaki majd csak most a 11. résszel vágna bele a kalandba, nem kell aggódnia, hogy bármiről is lemaradt eddig.

[ Szerkesztve ]

A Slime draws near! Command?

(#2) .LnB válasza ldave (#1) üzenetére


.LnB
(félisten)

Köszi a topikot.

Tegnap amennyire tudtam utánajártam a szériának. És leginkább azt találtam, hogy a legjobb RPG széria ever. Érdekes, hogy már az első részek is mennyire megelőzték a korukat. Sokan a Final Fantasy-val azonosítják a JRPG-ket, de a DQ egy évvel még azt a szériát is megelőzte.
Csak valamiért nyugaton nem igazán tudta "megvetni a lábát".
Érdekes, hogy a DQ4 sztorijának végigjátszása 140 óra volt. És mellette volt még rengeteg tennivaló. Mindezt 2001-ben! A DQ5 felépítése iszonyatosan tetszik. Hogy a karakterünk születéstől fogva követjük a kalandjában. Ilyet a mai napig nem nagyon láttam. Talán az egy AC-ben volt részben ilyen, de az csak egy AC.. És akkor ott van a VIII. rész. Amit sokan egyszerűen csak a legjobb RPG játékként emlegetnek. Én néztem pár gameplay-t, de csak bele-bele pörgettem. Nem tűnt annyira változatosnak. De így nem is lehet véleményt mondani. A tegnapi Steam-es XI megjelenés bejelentése után egyből mindenki azzal bombázta a Square-t, hogy a VIII-at is adják ki Pc-re. Gondolom nem véletlenül. :)

Szóval várom a XI. részt. Kíváncsi vagyok. Eddig őszre a Monster Hunter World-öt néztem ki magamnak, de most akkor ez lesz. Jelenleg még mindig az FF XV-t nyúzom, de utána (majd valamikor a FFXV és a DQXI között) elkezdem a Ni No Kuni II-t. Ez az idei lehet ilyen "Japános" év lesz nekem. :) Szeretném bővíteni az ismereteimet a témában.

Nektek melyik volt a kedvenc DQ részetek? És miért?

Homo Ludens

(#3) ldave válasza .LnB (#2) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nekem jelenleg ezek vannak meg:


Ezek kívül még a 8. rész van még PS2-re is, de az a régi szobámban van otthon a szüleimnél.

A hatodik részt sajna nem tudtam beszerezni, nagyon kevés darabszámban jelent meg és emiatt manapság már 100$ felett megy egy normális példány belőle...

Eléggé változatosak a játékok abból a szempontból, hogy mennyire történet központúak. A negyedik, ötödik és nyolcadik részben inkább a történet a hangsúlyos, a hetedik és kilencedik részben inkább a karakterfejleszés (job system) a lényeges. Amit eddig erről az új játékról olvastam, ez is inkább a sztori központú vonalat erősíti majd, de nem nagyon néztem utána a dolgoknak, mert hát majd magamnak akarom felfedezni.
Az első három játékot emulátoron próbáltam, de csak picit, szóval azokról sokat nem tudok mondani.

A Slime draws near! Command?

(#4) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Felkerült már Steam-re a játék, gépigény még nincs. De ha tippelnem kéne hasonló lesz, mint most a Ni no Kuni 2-nek. Hasonló a látványvilág és Unreal 4-es mindkét játék.

A Slime draws near! Command?

(#5) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

A heti EDGE magazin címlapon hozza a játékot: 'Can Japan's favourite game finally make it big in the west?'

Előfizetőknek:

A Slime draws near! Command?

(#6) .LnB válasza ldave (#3) üzenetére


.LnB
(félisten)

Szép gyűjtemény. Az arcképed után mondjuk várható is (amiről eddig azt hittem valami ősrégi amigás vízvezeték szerelős játékból való, ami nem Mario. :D ).

(#5) ldave Frankó borítók. Viszont én kétlem, hogy sikeresebbek lennének mint eddig. Sőt.. Ma az RPG-t az jelenti, hogy a srácok ölik a disznókat Far Cry 5-ben, a bőr miatt. Ez ma már csúcs RPG.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens

(#7) WhiteWalker


WhiteWalker
(veterán)

Félig off félig on, de de DQ-hez kapcsolódik, azt tudjátok hogy az androidos kiadások milyen minőséget képviselnek? Érdemes beruhazni?

(#8) .LnB válasza WhiteWalker (#7) üzenetére


.LnB
(félisten)

Én tegnap néztem YT-os videókat párról. Úgy láttam, hogy a játék állított képpel fut telefonokon. Így: [link] Én személy szerint úgy nem játszanék. De én nem is szoktam mobilon játszani. Emulátorral, gépen nem tudom milyenek lehetnek.
Annyit még olvastam róluk, hogy teljes értékű portok elvileg.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens

(#9) Liquid Snake válasza WhiteWalker (#7) üzenetére


Liquid Snake
(aktív tag)

Nekem DQ 8 van meg androidon. Elèg jól megcsináltak. Grafikája nagyon és a történeté is nagyon izgalmas Most játszom végig harmadjára. :R

[ Szerkesztve ]

A Hideo Kojima Game

(#10) WhiteWalker


WhiteWalker
(veterán)

Köszönöm mindkettőtöknek. Lehet teszek vele egy próbát, ha nem tetszik legfeljebb refundolom.
(Az állított kép engem nem zavar)

[ Szerkesztve ]

(#11) Liquid Snake válasza .LnB (#2) üzenetére


Liquid Snake
(aktív tag)

Nekem a kedvencem az 5 ès 8.

DQ V: Ebben az tetszett a legjobban gyerekként kezdet a játék elején, ès ahogy haladunk előre a sztoriban. Úgy cseperedik fel a főszereplőnk! Pont egy éve játszottam végig másodjára a játékot. :DD

DQ VIII: Ez volt első játék amit megvettem ps2. Anno 2006 576 konzol újságban olvastam először erről a játékról. Úgy beszippantott ez játék hogy rajongója lettem a sorozatnak! :R
Maximális 10 Pontot megkapta a DQ VIII.

[ Szerkesztve ]

A Hideo Kojima Game

(#12) Liquid Snake


Liquid Snake
(aktív tag)

[ Szerkesztve ]

A Hideo Kojima Game

(#13) ldave válasza Liquid Snake (#9) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Valahol őszinte tisztelettel és félelemmel nézek azokra, akik mobilon képesek ilyen 100 órás játékokat virtuális d-pad segítségével végigjátszani :)

A Slime draws near! Command?

(#14) WhiteWalker válasza Liquid Snake (#11) üzenetére


WhiteWalker
(veterán)

Bennem ez a kiadás maradt meg, mind leírás, mind a pontszám alapján. Innen hallottam először erről a játékról... Nah azóta próbálom "beszerezni", hogy majd egyszer... De hát ps2 már elmúlt, esetleg ps3 készüléken lehetne emulátorral játszani vele, de jelenleg nincs ps3 gépem. :O

(#15) Liquid Snake válasza ldave (#13) üzenetére


Liquid Snake
(aktív tag)

Nekem is furcsa volt amikor játszottam először DQ8 mobilon. De egy idő után már tökéletesen hozzá szoktam virtuális padhoz! :DD

A Hideo Kojima Game

(#16) Rigormortiis válasza Liquid Snake (#15) üzenetére


Rigormortiis
(őstag)

Teljesen jól működik a DQ8 mobilon.

Gyakorlatilag a mai napig az egyik legjobb jrpg. Nálam csak a Final Fantasy X előzi be. Meg a Persona 4 Golden.

Viszont mai fejjel játszva sokszor már k.rva nehéz. A ps2 éraban meg faltuk az ilyeneket :D

Lumia 800 --> Lumia 925 --> S7 Edge

(#17) Liquid Snake válasza Rigormortiis (#16) üzenetére


Liquid Snake
(aktív tag)

+1 :R :R

Anno ps2-on én is sokat szenvedtem főleg a bossokal.

A Hideo Kojima Game

(#18) Rigormortiis válasza Liquid Snake (#17) üzenetére


Rigormortiis
(őstag)

Amikor a ps2 futott, nem zavart a nehézsége, mert akkoriban ez elég sokszor előfordult, főleg a japán játékoknál (meg több időm is volt játszani).

De amikor kb két éve megvettem androidra, akkor szembesültem vele, hogy ez a játék kb minden második sarkon pofán rúg. És ez nem a droidos port hibája. Nagyon jo kis port, tetszik, hogy álló helyzetben is faján működik. Hiba nélkül fut...csak elszoktam már ettől a nehézségtől.

Lumia 800 --> Lumia 925 --> S7 Edge

(#19) Rigormortiis válasza Liquid Snake (#11) üzenetére


Rigormortiis
(őstag)

De szerettem az 576 konzolt! Főleg Veres Miki tesztjeit.

Lumia 800 --> Lumia 925 --> S7 Edge

(#20) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Pár infó az utóbbi napok előzeteseiből:

- A játék nem open world. A készítők maradtak a lineáris történet vezetésnél és pár gyakran van lehetőségünk nagyobb területeket bejárni, mindig egyértelmű lesz hogy mit is kell csinálni vagy hova is kéne menni.

- A harcrendszer a X online rész után ismét visszatér a körökre osztott megoldáshoz. Ami komolyabb változás, hogy most egy adott időben kell majd a csapattagoknak parancsokat adni, hanem egyesével. A régi játékokban kiadtuk egyszerre az mindenkinek a parancsot majd azt valamilyen adott sorrendben végrehajtotta a játék az ellenfél körével együtt. Ez változott most meg. Csapattagokat is lehet cserélni harc közben.

- A karakterek fejlődése szoros kapcsolatban van a történettel, így a legtöbb új képességet nem szintlépéssel, hanem a sztori előrehaladtával kapjuk majd meg.

A Slime draws near! Command?

(#21) Liquid Snake válasza Rigormortiis (#19) üzenetére


Liquid Snake
(aktív tag)

Nekem is ő volt a kedvencem! :C

A Hideo Kojima Game

(#22) Liquid Snake válasza ldave (#20) üzenetére


Liquid Snake
(aktív tag)

Ez a új szintlépés rendszer nagyon tetszik!

A Hideo Kojima Game

(#23) .LnB válasza ldave (#20) üzenetére


.LnB
(félisten)

Én nem is bánom, hogy nem open world. Valahogy sztori nálam jobban átjön ha lineáris-an játszom. Peesze van sok jó OW játék is jó sztorival.

Homo Ludens

(#24) ldave válasza ldave (#20) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

További infó:

- Ha nem is minden, de a fontosabb jelenetek során lesz szinkron. Ezt azzal magyarázta a Square hogy a nyugati közönség számára ez fontosabb, mint a hazaiak számára. Ráadásul most hozzá is igazították a karakterek ajakmozgását a kimondott angol szöveghez, szóval nem lesz fura nézni és hallgatni egyszerre. Ebből az is következik, hogy nem lesz japán hangsáv, mivel nincs is.

- Az UI is komolyabb átalakításon ment át, az eredeti japán a régi játékokat idézni, az angol változatra valami újjal készülnek.

- Lesz egy gyorsabb futás gomb és First Person mód is az angol változatban :)

- Screenshot készítéshez ki lehet majd kapcsolni a teljes UI-t.

A Slime draws near! Command?

(#25) .LnB válasza ldave (#24) üzenetére


.LnB
(félisten)

Bevallom, én is jobban szeretem ha van szinkron. Bár ennek a játéknak a nélkül is nekiálltam volna.
Az Ui változtatást és az FPS módot viszont nem értem, és nem tartom szükségesnek.

Homo Ludens

(#26) ldave válasza .LnB (#25) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Ahogy én látom próbálnak olyan dolgokat belevenni az angol kiadásba, ami a nyugati játékoknál megszokott játékelem, mint pl a sprint gomb a gyorsabb futáshoz. Utoljára a DQ VIII volt amit megjelent angolul nagykonzolra, szóval ez az új rész szinte tiszta lappal indul majd PS4-re és PC-re. Sajnos a 3DS tulajok most rosszul járnak, pedig mondhatni nekik köszönhető, hogy egyáltalán megmaradt a köztudatban nyugaton a Dragon Quest.

[ Szerkesztve ]

A Slime draws near! Command?

(#27) Liquid Snake válasza ldave (#26) üzenetére


Liquid Snake
(aktív tag)

3DS verziòt annyira jó lett volna ha megjelent volna angolul! :(

[ Szerkesztve ]

A Hideo Kojima Game

(#28) ldave válasza Liquid Snake (#27) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Én most valahol abban reménykedem, hogy a készülő Switch verzió megőrzi majd a 3DS változat pár sajátosságát és nem csak a PS4 kiadás grafikailag gyengébb átirata lesz.

A Slime draws near! Command?

(#29) Liquid Snake válasza ldave (#28) üzenetére


Liquid Snake
(aktív tag)

Én is úgy gondoltam Switch verzió átemelhet egy pár dolgot 3ds verzióból!

A Hideo Kojima Game

(#30) ldave válasza ldave (#24) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

További infó:

- A karakterfejlesztés a VIII részt követi, vagyis nem lesz a korábbi részekből ismert job system, hanem a szereplőknek fix képességeik lesznek a fegyver osztályokon kívül. Minden karakter többféle fegyvert tud majd használni, de el kell döntenünk, hogy melyiket fejlesszük (pont mint a VIII-ban).
Akik nem ismernék: pl a főszereplőnek van a Hero képességcsoportja (itt olyasmik vannak, mint teleport, vagy gyógyítás), plusz mondjuk négy (pontosan nem tudom mennyi) fegyver, amit használhat (ezek erősítik az adott fegyverhasználatot és adnak egyedi skilleket, amit csak akkor tudunk használni, ha az adott fajta fegyver van a karakternél).

- Lesz lehetőség újraosztani a skill-pontokat, de csak a játék vége felé.

- Arról már volt szó, hogy bizonyos képességek csak a történet előrehaladtával vagy mellékküldetések teljesítésével lesznek csak elérhetőek.

- Draconian Quest-ek: az eredeti japán változatnak még nem voltak, ezek komolyabb kihívással rendelkező küldetések. Az alapjáték állítólag viszonylag egyszerű, de hát ez a sorozat sosem a nehézségéről volt híres.

A Slime draws near! Command?

(#31) ldave válasza ldave (#30) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

További infó:

- Frissebb Unreal 4 motort kap az angol kiadás, mint amit az eredeti japán verzió használ. A japán kiadás nem kapja meg ezt a frissítést és angol patch se érkezik majd hozzá. Ahogy a Steam változat se lesz elérhető japánul.

A Slime draws near! Command?

(#32) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Friss, 17 perces játékmenet videó az angol kiadásból: [link]

A Slime draws near! Command?

(#33) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Egy újabb videó a játékról: [link]

Kint lesz az E3-on egy játszatható demó.

A Slime draws near! Command?

(#34) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Megvan a dobozkép:

A Slime draws near! Command?

(#35) WhiteWalker válasza ldave (#34) üzenetére


WhiteWalker
(veterán)

Szeeeeep, igényes grafika és tervezés :C

(#36) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Az artbook-os kiadás csak a Square Enix store-ból érhető el?

A Slime draws near! Command?

(#37) .LnB válasza ldave (#36) üzenetére


.LnB
(félisten)

Magyar shop-ban nem találom.
Ha onnan rendeled, akkor mennyi jön még rá szállításnak? És lehet vám is jön még rá?

Homo Ludens

(#38) ldave válasza .LnB (#37) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Vám nem, mert az EU boltban is van, de a 130 eurós árra rájön még 20 euró szállítási díj, ami azért elég húzós így egyben.

A Slime draws near! Command?

(#39) .LnB válasza ldave (#38) üzenetére


.LnB
(félisten)

Hát még h te megveszed az oké. De én? Akinek ez lesz az első DQ játéka. Mondjuk eszembe sem jutott, pedig jól néz ki az a kiadás.

Homo Ludens

(#40) ldave válasza .LnB (#39) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nem szokásom ilyen collectors, limited cuccokat venni, mindenből sima kiadásom van, pár kivételtől eltekintve. Új DQ játék pedig ritka dolog, még csak az se mondanám, hogy generációnként egy van.

A Slime draws near! Command?

(#41) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Dragon Quest VII egyelőre befejezve, ezzel felkészültem a XI-re, jöhetne már :) Lehet addig még valamelyik régebbi résznek nekiállok, azok úgyis rövidebbek.

A Slime draws near! Command?

(#42) ldave


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

A napokban jött egy új videó a játékról: “The Loyal Companions” (Character Trailer)
A szereplőket mutatja be a trailer.

A Slime draws near! Command?

(#43) Mike


Mike
(őstag)

Aki már játszott a dragon quest-tel konzolon:

Mennyire kell a jobb sticket használni, pl célozni harc közben? mert még jelenleg kezdő vagyok ezen a téren és pl a god of warral jelenleg képtelen vagyok emiatt játszani (mire megfordítom, mire megcélzom, egérhez vagyok szokva)

másik: lesz ebből vmi demo? vagy nézzek meg először egy korábbit? witcher, gothic, falloutokat szerettem vagy pl silver, dragon age, neverwinter nights mind bejött
mindez csak azért érdekel, mert nem szeretnék elszúrni 18k-t olyanra, ami utána nem is tetszik

köszi!

[ Szerkesztve ]

(#44) ldave válasza Mike (#43) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

A Dragon Quest az egyik legalapvetőbb JPRG játék, tehát nem kell célozni harc közben, körökre osztott a harc, teljesen menü vezérelt. Nem akciódús ilyen szempontból, inkább a nyugodt, taktikus harcok jellemzik emiatt. Hangulatra, játékmenetre nagyon messze van a mai modern RPG játékoktól (Witcher, Skyrim, stb).

Nézd meg ezt a videót, direkt olyanoknak készült, akiknek új a sorozat: [link]

A Slime draws near! Command?

(#45) Mike válasza .LnB (#2) üzenetére


Mike
(őstag)

ilyen volt a Fable, igaz ott azért volt ugrás és a gyerekkor sem volt túl hosszú

(#46) Mike válasza ldave (#44) üzenetére


Mike
(őstag)

#44 ezt örömmel hallom, szeretem a körökre osztott csatákat
akkor inkább Dragon Age, emlékeim szerint körökre volt osztva a harc
vagy olyan mint a Jagged Alliance 2? vagy azért nincsenek úgy szétszórva a csapattagok, hanem van egy csata terület mint a Heroes of Might and Magic-ban?
(vagy csak nézzem meg a linket :)

megnéztem
így elsőre tényleg kicsit fura a szöveges harc :)
ezek nincsenek gombokhoz téve?

[ Szerkesztve ]

(#47) ldave válasza Mike (#46) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Nincs mozgás harc közben, csak a parancsok. Nem tudom lehet-e majd gombokra tenni parancsokat, az eddigi részekben nem volt ilyesmi. Azt be lehet kapcsolni, hogy a csapattagokat egy AI irányítsa, így sima csatáknál nem kell őket is menedzselni, de boss harcoknál érdemes átvenni a kontrollt mindenki felett.

A Slime draws near! Command?

(#48) Mike


Mike
(őstag)

Steam-en 60 euro
hm pc-n vegyen meg vagy ps4-en :)
a 4K nem érint egyik esetben sem, szóval nem szempont

[ Szerkesztve ]

(#49) ldave válasza Mike (#48) üzenetére


ldave
(nagyúr)
LOGOUT blog

Ha nem vagy benne biztos, hogy bejön-e a játék, akkor Steam-en ott a refund, vagy PS4-re lemezen és azt el lehet passzolni.

A Slime draws near! Command?

(#50) Mike válasza ldave (#49) üzenetére


Mike
(őstag)

Megnéztem tv-n a gameplay videót. Hát ennyire szöveges játékot inkább PC-n játszom.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.