Hirdetés

2023. február 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) leviske


leviske
veterán

A játék megjelenését követően majd összedobok egy rendes első hozzászólást. Most csak gondoltam megnyitom a topikot, hogy lehessen szabadon beszélgetni arról, hogy ki mit vár a játéktól és esetleg milyen információkba futott bele.

Egyelőre pár kép a játékból.:

[ Szerkesztve ]

(#2) leviske


leviske
veterán

Amúgy nem tudom kinek mi a véleménye, de az új elf kinézet tetszik. Örülök, hogy visszakanyarodtak az Origins felé az Avatar-tól.

[ Szerkesztve ]

(#3) Thodeus


Thodeus
aktív tag

Demo gameplay alapján én bizakodó vagyok. Annak külön örülök, hogy nem kell minden egyes barlang vagy házba való belépésnél a töltőképernyőt bámulni (ezt remélem így a nextgen adta memória többlet miatt egyre kevésbé fogjuk átélni) illetve, hogy nem japán animéket megszégyenítő sebességgel dobálja a 2 kezes pallost, bár még így is szaporán hajigálja. Az látszik, hogy az originsnél még mindig casualabb, hogy szélesebb játékos bázis is befogadja, de a 2. résznél azért komolyabb lesz. Mindenesetre még szűk egy évük van még polírozni, feltéve ha tartják a 2014-es megjelenést.

(#4) leviske válasza Thodeus (#3) üzenetére


leviske
veterán

Az akciómozgásokon én is remélem, hogy finomítanak, bár esélyes, hogy ennél a "képregény" stílusnál maradnak a 2 mintájára.

Annak viszont nagyon örülnék, ha tudnának valami nagyot alkotni sztoriban és sztorivezetésben. A DA2 kiadása óta azért már jött egy Game of Thrones sorozat, egy Witcher 2 és most egy Hobbit: Desolation of Smaug... van alapanyag, amiből meríthetnek.

u.i.: Races

[ Szerkesztve ]

(#5) Taposo


Taposo
aktív tag

Vár foglalás is lehetséges lesz, ez hogy saját seregeink lehetnek, morált, felszerelést fejleszthetünk nekem nagyon bejön, látni hogy tömik a játékot tartalommal mint a kacsát, csak igy tovább :R

[ Szerkesztve ]

(#6) leviske válasza Taposo (#5) üzenetére


leviske
veterán

Mondjuk nem teljesen értem, hogy hogy lehet ez Mass Effect 3 szerű, ha a mi karakterünkkel lehet hódítgatni. Mert adta volna magát, hogy ez lesz a multi, de így felteszem nem.

(#7) Taposo válasza leviske (#6) üzenetére


Taposo
aktív tag

Kolléga nehogy már multit akarj egy ilyen játékba :U Ezzel ne is viccelődj.... tudod hogy elég munkájuk van igy is hogy mindenki mást akar látni még a story vonalba is, hidd el ha valóra váltják amit igérnek nyomtalanul elfelejted a multit ;)

(#8) leviske válasza Taposo (#7) üzenetére


leviske
veterán

Én nem akarok, csak anno mikor bejelentették hivatalosan, hogy elkezdték fejleszteni az új részt, azzal nyitottak, hogy lesz co-op. Örülni én se örülnék, mert szeretek a saját tempóm és kedvem szerint bóklászni, de ettől még a "veszély" fennáll.

(#9) Taposo válasza leviske (#8) üzenetére


Taposo
aktív tag

Na azért...legalább egy rugóra jár az eszünk :B

(#10) ldave


ldave
nagyúr
LOGOUT blog

A Slime draws near! Command?

(#11) De4d


De4d
őstag

Lehet már tudni valami hivatalos, gépigényt?
Illetve esetleg azt hogy lesz e lokalizált verzió, mint az 1 esetében?

Minden jó, ha a vége jó!

(#12) Thodeus válasza De4d (#11) üzenetére


Thodeus
aktív tag

Hivatalosan ezek még nincsenek bejelentve.

(#13) De4d válasza Thodeus (#12) üzenetére


De4d
őstag

Nem hivatalosan, pletyka szinten? :)

Minden jó, ha a vége jó!

(#14) Thodeus válasza De4d (#13) üzenetére


Thodeus
aktív tag

Nem hivatalosan ha a bf4-t viszi a gép akkor ezzel se lesz nagyobb gond. :)

(#15) De4d válasza Thodeus (#14) üzenetére


De4d
őstag

Ezzel nem lettem okosabb :D
Nem érdekel a BF4 :P
Amúgy mi köze a kettőnek egymáshoz?

Minden jó, ha a vége jó!

(#16) Thodeus válasza De4d (#15) üzenetére


Thodeus
aktív tag

A motor ami alatta fut. Persze ez önmagában nem jelent sokat.

[ Szerkesztve ]

(#17) L3zl13 válasza leviske (#4) üzenetére


L3zl13
nagyúr

Ha a sztori írónak az említett források bármelyikéhez kell fordulni alapanyagért akkor inkább menjen el egy mekibe krumplit sütni...

Aki hülye, haljon meg!

(#18) leviske válasza L3zl13 (#17) üzenetére


leviske
veterán

Witcher 2 - Merjenek belerakni olyan nagyobb történetszálakat amik csak külön döntéseink hatására jönnek elő. A példában hozott játék esetén egy szabad döntésünktől függ a játék sztorijának több, mint fele. A játék végére a választásunk nincs kihatással számottevően, de jó döntésektől függően más szemszögből nekifutni egy-egy sztorinak. Ilyen a DAO-ban csak az előtörténetek formájában volt jelen.

Game of Thrones / A Song of Ice and Fire, ha úgy tetszik - Merjék kavarni a sztorit úgy, hogy a végkifejletre ne feltétlen lehessen számítani. Erre még pont a DA2-ben volt próbálkozás, de azért a vége ígyis-úgyis elég kiszámítható volt (mi több, Orsinonak köszönhetően egyenesen olcsó).

Hobbit - Egy-egy companion ne nézzen már el mindent amit teszünk és ellenkezik az elveivel. Erre anno az Origins-ben is jó példa volt a Sacred Ashes küldetés, ha vittük Leliana-t, vagy a Broken Circle, ha vittük Morrigan-t vagy akár Zevran denerim-i esete is idehozható.
Legyen meg mindegyik karakternek a saját maga sorsa, személyisége és ezek legyenek kihatással a küldetésekre, ha magunkkal visszük őket.

Nem hiszem, hogy ilyesmikért a mekibe kéne szaladniuk dolgozni, főképp, hogy a DA2 szintjét is anno csak a CDProjekt tudta leütni sztorivezetés tekintetében, pedig messze nem a BW legjobb alkotása.

(#19) leviske


leviske
veterán

Ez alapján nem lesz ez rossz. Bár az irányítás inkább a Mass Effect-éhez hasonlít.

(#20) Vistaboy


Vistaboy
veterán

Nos, részemről többé nem aktuális sem a Mass Effect, sem a Dragon Age: Inquisition, de az összes mostantól megjelenő BioWare játék előrendelése sem. Az EA ugyanis kerek-perec megszüntette a BioWare Pontokat PC-n (A hír szerint a BW szüntette meg a rendszert, de mi tudjuk, hogy az EA áll mögötte, mint ahogy általában). :(((

Mostantól csakis az Originen keresztül, valódi pénzért lehet venni DLC-ket (A DA: Inquisition lesz az első, utána az összes többi BioWare játéknál megszűnik a lehetőség, kivéve az eddig megjelenteket. (ME1-2-3, DA:O, DA2, stb.)). Nos, ha azt nézzük, tényleg nincs sok értelme megvenni egy virtuális fizetőeszközt, amivel tartalmakat vettünk, amikor megvehetjük őket közvetlenül is.

Igen ám, de mi a helyzet azokkal, akik nem akarnak vagy nem tudnak interneten keresztül vásárolni? Mert én is ilyen vagyok. Korábban a Mass Effect 2 és 3, valamint a Dragon Age: Origins és DA2 DLC-ket mind-mind BW Pontért vettem, mert azt megszerezhettem a CD Galaxisból a játékkal együtt. Ez az internetes fizetés dolog engem nem érdekel, azt szeretem, ha házhoz jön a cucc (vagy elmegyek érte a boltba), kápéban fizetek és kész. Semmi euró meg online bankkártya... herótom van tőle. :(((

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy mostantól marad a warez, szimplán csak nem fogok első napos BioWare játékot venni, hanem megvárom a DLC-ket is tartalmazó Game of the Year vagy Ultimate kiadást, és azt rendelem meg CD Galaxisból vagy máshonnan. Addig viszont megeshet, hogy a rózsa, szegfű, liliom, muskátli és egyéb díszművek forgalmazásával foglalkozó üzletekben nézelődök, hiszen hamarosan halottak napja, kellenek a temetőbe. :DDD

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#21) #85552128 válasza Vistaboy (#20) üzenetére


#85552128
törölt tag

Én a magam részéről örülök neki. Csak egy felesleges "valuta" volt.

(#22) GypsFulvus2 válasza Vistaboy (#20) üzenetére


GypsFulvus2
őstag

Nem lesznek többé GotY / Ultimate Edition / Diamond kiadások. Az utolsó Bioware játék, amiből ilyen volt, az a DAO. Abból be is szereztem. A Mass Effect trilogy már nem tartalmaz csak néhány DLC-t. Épp ez a stratégiájuk: vedd meg az alapjátékot, és ha megvetted, költs rá még legalább annyit, vagy többet a DLC-kre. Teljes kiadás pedig évek múltával sincs, nem is lesz, hiába is vársz rá.

"Only the paranoid survive" - Andrew Grove, (1999)

(#23) Vistaboy válasza GypsFulvus2 (#22) üzenetére


Vistaboy
veterán

Teljesen igazad van, pont ezért vár most rekordbevételt a DLC-k után az EA. Sokkal több pénz bejön a digitális eladások után, mintha pontokat vennénk és úgy szereznénk be a DLC-ket. Lásd Kingdoms of Amalur.

Itt részletesen leírtam, miért kerülnek sokkal többe ezután a DLC-k, mintha BW Pontokat vennénk.

Bár mondjuk azt is megléphette volna az EA-BW páros, hogy emeli a DLC-k pontbéli árát is, de ezzel még a hülyék számára is egyértelművé tették volna a szándékukat. Így csak azok látják a dolgok lényegét, akiknek meg vannak számlálva a forintjai, az euróban és dollárban dúskálók még örülnek is a változásnak... :)

Dehogynem, lesznek itt GOTY kiadások. Ha máshol nem is, a muskátlik, tulipánok és szegfűk között. :)

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#24) leviske


leviske
veterán

Szvsz nem lett rossz a Keep. Korai volt a hate. :DDD

(#25) ldave


ldave
nagyúr
LOGOUT blog

Jönnek az első beszámolók a játékról:

"if you crave the BioWare of old, Inquisition probably won't win you over."

"After just a few hours with BioWare's latest creation, I couldn't help but get some serious Assassin's Creed vibes"

Érdekes :)

A Slime draws near! Command?

(#26) Vistaboy válasza ldave (#25) üzenetére


Vistaboy
veterán

Én még mindig nem merem előrendelni. Mindenképp ki kell próbálni vásárlás előtt, hogy hozza-e, amit a BioWare ígért a játékmenettel kapcsolatban, mert eddig a videók alapján nem jön át az "akarom" érzés, ami az Origins esetén már akkor jelentkezett. :)

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#27) ldave válasza Vistaboy (#26) üzenetére


ldave
nagyúr
LOGOUT blog

Jövő héten jönnek majd az első tesztek, megjelenés után pedig majd maguk a játékosok is ítélkeznek. Nekem idén biztos kimarad, PS4-em még nincs, PS3-re ezt pedig már nem venném meg, félek hogy gyengén szerepelne azon a koros hardveren.

A Slime draws near! Command?

(#28) ldave válasza Vistaboy (#26) üzenetére


ldave
nagyúr
LOGOUT blog

A Polygon közben arról mesél, hogy a Skyrim milyen hatással volt a Inquisition-re:

"Skyrim changed the landscape for role-playing games completely"

A Slime draws near! Command?

(#29) Vistaboy válasza ldave (#28) üzenetére


Vistaboy
veterán

Ja, csak épp a Bethesda nincs az EA markában, míg a BioWare igen. Mondom, előbb lássam a saját szememmel, mert a DA2 előtt is mentek az ígéretek és mi lett belőle? Konzolos hack & slash. Nem szeretnék újra pofára esni, zsákbamacskát nem veszünk. De most úgysem lenne rá keret, mert a WoW kiegészítőre kell a pénz. :)

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#30) ldave válasza Vistaboy (#29) üzenetére


ldave
nagyúr
LOGOUT blog

DA2 olyan lett amilyen, az okokat is nagyrészt tudjuk vagy sejtjük :) Az biztos, hogy most az eddigig látottak alapján az előjelek jók, legalábbis nekem tetszik amit látok. Az előzetesek alapján viszont aki újra Origins-szerű élményt vár, az lehet csalódni fog, ezt érdemes észben tartani.

A Slime draws near! Command?

(#31) Zoli133


Zoli133
őstag

Én bevállaltam, lehet butaság volt, majd kiderül, reménykedek azért. :)

"It's a fez. I wear a fez now. Fezzes are cool."

(#32) Vistaboy válasza ldave (#30) üzenetére


Vistaboy
veterán

A videókból számomra eddig egyetlen dolog derült ki: grafikailag tényleg szép lesz. Na de, a DA2 sem volt épp csúnya - most az elfek arcszerkezetét hagyjuk :DDD Szóval ez nem perdöntő tény.

Ráadásul eléggé túl van árazva most ez az epizód: Dragon Age: Inquisition PC normál kiadás: 12.990.- + 990.- szállítási költség = 13.980.Ft.-

Plusz most már a DLC-ket is csak online lehet megvenni az Originen keresztül euróért, jóval drágábban, mint annak idején BW pontokért.

Egy szó, mint száz, nekem ez most kimarad egyelőre, legalábbis előrendelni tuti nem fogom. Előbb mindenképp meg szeretnék győződni róla, hogy valóban olyan jó lett-e, mint azt a készítők állítják róla. Ha igen, akkor jövőre valamikor megveszem, de egyelőre maradok a WoW-nál.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#33) ldave válasza Vistaboy (#32) üzenetére


ldave
nagyúr
LOGOUT blog

Na, mától jönnek majd a tesztek:
- Polygon - 9.5/10
- Joystiq - 5/5
- Gamespot - 9/10
Ez elég bíztató előjel.

A Slime draws near! Command?

(#34) olymind1


olymind1
senior tag

A játék szépnek tűnik, de azok a meseszerű karakter portrék igencsak rontanak az összképen és az egyszerű kezelőfelület sem segít. A főhősünknek nincs portréja?!

A 2. részé is komolytalan volt pl:
kép

De itt még jobban rátetőztek:
kép

Az inventory-t meg mintha valamilyen akciójátékhoz készítették volna.

[ Szerkesztve ]

(#35) Vistaboy válasza ldave (#33) üzenetére


Vistaboy
veterán

Megmondom őszintén, hogy engem egy dolog zavar ebben a nagy hype-ban, mégpedig hogy így a grafika meg úgy a grafika. Azt a vak is látja, hogy szép lesz (Bár a legújabb képeken mintha nem lenne olyan kidolgozott a táj, mint az egy évvel ezelőtt mutatott pre-alpha videóban), de én jobban kíváncsi vagyok a játékmenetre és a történetre. Attól, hogy a nagyobb portálok jónak ígérik, még nem biztos, hogy ők a PC verziót tesztelték. :)

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#36) olymind1


olymind1
senior tag

Dragon Age 2 is hasonlóan jó értékeléseket kapott, mintha a DA:I, lefizetnek ezek már mindenkit ;]

(#37) #85552128 válasza Vistaboy (#35) üzenetére


#85552128
törölt tag

Az eddigi infók (képek) alapján mást nem is lehet dicsérni...
A játékmenet/történet majd a megjelenés után élesben esetleg gameplay videókról jöhet le milyen.

(#36) olymind1 A DA2 esete kicsit bonyolultabb. Mint folytatás némileg visszalépés volt az előzőhöz képest, de önmagában egy teljesen korrekt játék volt.

[ Szerkesztve ]

(#38) ldave válasza #85552128 (#37) üzenetére


ldave
nagyúr
LOGOUT blog

Vigyázz, mert itt ha jókat mersz szólni a DA2-ről, akkor azonnal felkoncolnak...

A Slime draws near! Command?

(#39) olymind1 válasza ldave (#38) üzenetére


olymind1
senior tag

A 2-nek legalább hasonlít az inventoryja az Origins-ére még ha puritánabb is lett, az art eltűnt, leegyszerűsödött, de legalább hasonló:


Az Inquisition inventoryjáról inkább nem mondok semmit, mert még a ME1-é is jobbnak tűnik.[ Szerkesztve ]

(#40) ldave válasza olymind1 (#39) üzenetére


ldave
nagyúr
LOGOUT blog

Most lehet velem van a baj, de engem rohadtul nem izgat, hogy miként néz ki egy invertory, ha a célnak megfelel. De persze elfogadom, hogy valakinek ez kiemelten fontos egy RPG esetében.

[ Szerkesztve ]

A Slime draws near! Command?

(#41) Vistaboy válasza olymind1 (#39) üzenetére


Vistaboy
veterán

Ordít róla, hogy konzolokra készítették. :(( PC-n betettek egy szimpla gyorsgomb-sort és némi "taktikai-nézet utánzatot", és azt hiszik, hogy ez elég lesz a szerepjáték-fanoknak. Tévednek. Én továbbra is azon a véleményen vagyok, hogy - okulva a DA2 puritánságából (itt most nem csak az UI-ra gondolok, hanem a tárgymenedzsment teljes hiányára is) - látatlanban nem szabad megvenni az Inquisitiont. Nem véletlen ám, hogy nincs belőle demó. Minek? Akkor a fele előrendelő vissza is mondaná, higyjétek el nekem. :D

De majd meglátom, mindenesetre én továbbra is azt mondom, hogy a szaksajtó értékeléseiből nem szabad kiindulni. Ők az esetek 90%-ban konzolon tolják, ott meg naná, hogy jó, mert arra készült. A lényeg a látványon és akción van. De mi, PC-sek a látvány és az akció mellett jó történetet, jó kezelőfelületet (ezt a képek alapján máris buktuk), jó irányítást (éljen, lehet egérrel is játszani, hurrá, manapság már ennek is örülni kell), valamint valóban a világot és a sorsunkat befolyásoló döntéseket várunk egy szerepjátéktól. :K

A látvánnyal és az akcióval nem lesz gond, de az a DA2-ben ugyanúgy megvolt, hiszen az sem volt a maga nemében rossz játék, sőt. Ha nem DA2 lenne a címe, akkor egy tisztességes akciójáték lenne, szép grafikával. Ez meglesz az Inquisition esetében is, mert a konzolosok emiatt veszik meg. A PC-sek pedig le vannak ***censored***, mert ők úgyis lewarezolják (Az persze nem jut eszükbe, hogy ha tényleg visszatérnének az Origins-hez (ugyanaz a rendszer feljavított grafikával), akkor tutira megvennék PC-n is. Igaz, akkor meg konzolon nem fogyna, így nem lenne belőle profit. Márpedig az EA-ról beszélünk, ahol más nem számít :U ).

Summa summárum, előbb mindenképp kipróbálom, részemről végeztem a látatlan előrendelésekkel. Egyedül a CD Projekt RED játékaiban bízok meg ennyire, mert ők minőségi cuccokat készítenek, nincs benne DRM, nincs fizetős DLC, és mellette minden tartalmat ingyen adnak hozzá. A Witcher 3 tuti vétel lesz, ahogy a Cyberpunk 2077 is. A többi játék esetén előbb próba. :)

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#42) ldave válasza Vistaboy (#41) üzenetére


ldave
nagyúr
LOGOUT blog

A második bekezdést tényleg komolyan gondolod vagy csak elkapott a hév?

A Slime draws near! Command?

(#43) Vistaboy válasza ldave (#42) üzenetére


Vistaboy
veterán

:DDD

Lehet, hogy elkapott az ékszíj. :)

MOD: De van benne némi igazság, manapság még az FPS-eket is kontrollerrel tesztelik. Akkor mit várunk?

[ Szerkesztve ]

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#44) olymind1


olymind1
senior tag

Dragon Age: Inquisition – PC Low vs. Ultra Graphics Comparison

Lehet velem van a baj, de low-on se csúnya. Ultra-n jobbak az árnyékok, van pár szebb fény effekt, meg itt-ott több a növényzet.

(#45) #85552128


#85552128
törölt tag

DRAGON AGE™: INQUISITION Official Trailer – The Breach

A trailer a szokásos, hangulatos Bioware minőség.

(#46) Taposo válasza olymind1 (#44) üzenetére


Taposo
aktív tag

Ez az egyik legjobb pozitivuma a Frostbite 3 motornak :K

[ Szerkesztve ]

(#47) Vistaboy válasza #85552128 (#45) üzenetére


Vistaboy
veterán

De ebből megint csak az derül ki, hogy jól fog kinézni, azt pedig már így is tudtuk. Semmi újat nem mutattak benne.

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#48) #85552128 válasza Vistaboy (#47) üzenetére


#85552128
törölt tag

Az ilyen trailereknek nem is az a célja, hanem kedvcsináló a játékhoz.
Gameplayek alapján meg el lehet dönteni, hogy érdekel e...

[ Szerkesztve ]

(#49) Vistaboy válasza #85552128 (#48) üzenetére


Vistaboy
veterán

Én jobb szeretném demó alapján eldönteni, de az sajnos manapság már valahogy kiment a divatból. Fene sem érti, miért. :)

"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222

(#50) Sonja


Sonja
veterán

Valaki már hozzájutott egy Xbox One példányhoz! :F :)

Gaming on Linux - Powered by Arch Linux!

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.