Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
plastic-+
tag
Hello Mindenkinek!
Van nekem egy Epson Stylus C43 sx nyomtatóm!
Szeretnék DOS-ból nyomtatni a nyomtatóra, ami müködik is, de sajnos ékezetes karakterek nélkül!
Hogyan tudnám megoldani, hogy ékezetes karaktereket is nyomtasson DOS-ból??
Valahogy ki kellene iratni a nyomtatóra a 852-es karakterkészletet, ha jól sejtem... ?
..de hogyan??
Tudna valaki segíteni nekem??
Előre is köszi! -
Rickenstein
senior tag
Azért arra számíts, hogy a norton sohasem lesz tökéletes. Ő ugye 437-es kódtáblához van gyártva. 852-esnél a panelek sarkainál krix-krax karakterek lesznek.
Egyébként valóban nincs benne az msconfig-ban az autoexec.nt, sőt autoexec.nt-ben sincs mode con parancs. Szal duplán rosszul emlékeztem. Kevertem a régi jó öreg 98-cal . Viszont parancssorban a chcp paranccsal ki tudod iratni a kódlapot. -
soctavia
tag
itt vagyok. tehát a teljes képernyőben futó progi megoldódott. ikonra jobb gomb, a program és a képernyő fülön is teljes képernyőt kellett választani. ilyet

norton ablakban még mindig szar. 852 latinII telepítven, luci... betűkészlet szintén...
-
soctavia
tag
válasz
Rickenstein
üzenetére
sajnos nem jött össze

autoexec.nt-ben nem találok ilyet. hogy kellene ennek kinézni? -
soctavia
tag
mindkettőtöknek köszi. kipróbálom.
-
Rickenstein
senior tag
Valsz. az előttem szóló javaslata megoldás a problémára.
Egyébként ha az msconfig-ot elindítod, vagy közvetlenül megnézed az autoexec.nt-t, ott lesz egy olyan, hogy mode con ... parancs. Ha ott 852-es (Latin II) kódtábla van megadva, akkor az azt jelenti, hogy helyesen kellene megjelenniük a magyar ékezetes betűknek. -
soctavia
tag
válasz
Rickenstein
üzenetére
ez kell, nincs beleszólásom

tehát norton ablakban krix-krax, teljes képernyő ok, de ékezet ott sincs. másik dosos progi, nemtom mi teljes képernyőnél is csinálja, de a lényeg az ékezetes betűk.
karakterkódtáblát hol állítok? -
Rickenstein
senior tag
Teljes képerenyős üzemmódban helyesen jelennek meg a karakterek, ablakban meg nem?!?!? Hmmm. Érdekes. Elsőre karakterkódtábla beállításokra lehetne gyanakodni, de ha teljesképernyős üzemmódban normális minden...
És minek akarsz NC-t futtatni? Az nem tudja kezelni a hosszú fáljneveket. Total Commander? -
soctavia
tag
XP SP2. A gond az, hogy pl. norton commander ablakban futtatva, körbe, a vonalak helyére mindenféle karaktert tesz, alulra is, és elég zavaró. Teljes képernyőn ok, de ablakban kéne. Plusz ékezeteket nem kezeli. Ugyanez a helyzet más dos-os alkalmazásokkal is, nincs ékezet, +ablakban krix-krax.
Ami még hozzá tartozik: ''parasztosan'', saját xp felhúzása után ez a gond nincs, ezek előre telepített IBM gépek.
Tud valaki segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tisztázta a Valve a Steam Machine HDMI-paráját
- LEGO klub
- Robotporszívók
- Óra topik
- Jövedelem
- Gaming notebook topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Horvát fricska Elon Musk önvezető Tesláira
- További aktív témák...
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Apple iPhone 16 Pro Max - Black Titanium - 256GB - Akku: 90% - Megkímélt állapot!
- iPhone 13 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Vállalom telefonok,tabletek javítását ,(szoftveres hibát is,frp lock-ot is)márkától fügetlenűl
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

Munkahelyen nem tudom kipróbálni, mert nincs Norton Commander-em.