Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VHS digitalizálás
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cobra.
őstag
Valaki tudja mi a különbség a 320, 323 és 325 között? Dlink oldalán semmi külömbséget nem találtam a specifikációk között.
-
Droidka
csendes tag
Szia !
Szóval, mivel most ( 1 hete) vettem a NAS-t eddig semmit sem tudtam csak azt , hogy mit is szeretnék itthon megvalósítani.Arra meg ez a DNS-320 pont megfelelt.
Beállítottam a 2 megosztási mappa eléréséhez kellő név/jelszó kérést.
Belső hálózaton nem is volt gond, de amikor a netről ftp-n keresztül beírtam az IP címet név/jelszó kérés nélkül megnyitotta a mappákat.Ahhoz, hogy ezt neten is kérje a "network sharing" beállítás 2-1-1 pontjában "anonimus none"-ra kell állítani az opciót. 2 nap kellett, hogy rájöjjek, de megérte, mert ha az ember magától is rá tud jönni dolgokra az az igazi tanulás...
És mondom lehet, hogy másnak ez egyértelmű volt,de nekem se a szakmám se a munkám nem áll közel a PC világához.
Ha valakinek megosztás, jogok és dinamikus ip lekérdezéséhez kell segítség írjon nyugodtan.Válaszolok amien hamar csak tudok.
-
Damien.Kevin
csendes tag
nekem a fent említett 3 betűs a szolgáltatóm, nekem is ha letöltök akkor szeret elmenni a net, és nem is jön vissza amíg a modemüket újra nem indítom párszor.
másik szolgáltatónál van olyan az ÁSZF-ben hogy Qos- ami annyit jelent hogy ha vkinek hirtelen megnő az adatforgalma és a hálózat ezt épp már nem tudná kezelni akkor a hálózat védelme érdekében bárkit megszakíthat. de amugy én is jeleztrem már feléjükhogy ez gáz, hajnali 3kor távolról "megvizsgálták" a modemet és szerintük hibátlan hivjam fel az ügyfélszolit amikor épp megszakadna a net... -
Droidka
csendes tag
Sziasztok!
Megvan a megoldás az FTP-n való jelszókérésre.
Már nem kérnék választ bár eddig sem kaptam... -
Droidka
csendes tag
Szia !
NEkem hála az égnek már nem U-P-C szolgáltatóm van, de amikor ők voltak szinte minden nap többször bontott a net. Bármikor felhívtam őket mindig a routeremre mondták hogy biztosan az a rossz. Amióta nem ők vannak, lassan 1 éve talán ha 2 szer volt bármi nemű gondom, és a routerem ugyanaz. Tudom a gondodra ez nem válasz,de hátha a hozzáállásukra válasz.
Viszont arra milyen ötlet van, hogy megadtam a kötetek hozzáféréséhez név-jelszókérést és a helyi hálón másképp nem is férek a meghajtóhoz, viszont ftp elérésnél azonnal és kérdés nélkül megnyitja a meghajtót.
Nekem ez eléggé bosszantó mert így bárki olvashatja aki tudja az ip-met. -
Remo
csendes tag
Van itt valaki, akinek U_P_C-s nettel működik a DNS-320 + Transmission (2.22) kombináció?
1 hetet használtam hiba nélkül, mikor megvette a szolgáltatómat a fent említett 3 betűs cég, és azóta azt csinálja, hogy elkezdi a letöltést, majd pár másodperc múlva megáll és piros színnel jelzi a torrentet.
A titkosítás be van kapcsolva.Windows-ból Bittorrent alatt ugyanazt a cuccot simán töltöm.
Tippek? Az eddigi infók alapján továbbra is arra tippelek, hogy a titkosítás körül van valami gond.
Lehet, hogy más klienst kellene feltennem? Van, aki már próbálta? -
skoos
őstag
válasz
Damien.Kevin #90 üzenetére
A transmission-t korábban írtam, nézz utána, rövid még a topic. Bár van akinek nem ment elsőre, de szeritnem egy alapfokú angollal gyönyörűen érthető a leírás.
Ha lesz kedvem/türelmem, majd lefordítom.
Továbba is nagyon elégedett vagyok vele, csöndes, 3-4 msp alatt bebootol és szerintem hibátlan. Kell kicsit installálgatni és rájönni, de a ennyi pénzért tuti nincs jobb.
írtam régebben a dlnknek, azt mondták, hogy hamarosan lesz advanced format támogatás.....bár lehet, hogy csak hitegettek....
-
Droidka
csendes tag
válasz
Damien.Kevin #90 üzenetére
Szia !
Bocsika rosszul írtam le ezek szerint nem az adatait aja meg a megosztott mappáknak , hanem minden jelszó és liginnév kérése nélkül megnyitja
Tehát azonnal a közvetlen címbeírás után a NAS meghajtóit megnyitja az összes fájl elérhető.
Így bárki ip cím beírása után közvetlenül hozzáfér. Pedig én adtam User hozzáféréshez jelszó belépő azonosítást.Nem értem. De köszi a választ
-
Damien.Kevin
csendes tag
és rtorrent vagy transmissiont hogy kellene rátenni?
azért irja ki csak az adatait mert nem tud böngészőben ftp-t csinálni csak az ajaxproler vagy mi a neve ami a nasban van
-
Droidka
csendes tag
válasz
Damien.Kevin #87 üzenetére
Szia!!
Köszönöm az építő ötleteket, minden müxik királyul a távoli elérésben.
CSAK 1 NAGY problémám van hiába adtam meg a NAS-ban felhasználónevet és jelszót amikor a böngészőmbe (Opera vagy explorer) beírom a közvetlen ftp címet, minden faxni nélkül megnyitja a NAS adatait!!!
Se jelszót se mást nem kér ?! Ezt miért csinálja???
Én is kicseréltem a routeremet gigásra Eddig oda vissza 8-12 Mb/sec volt. Mostantól a gépről olyan 20 Mb /s megy a NAS-ra, visszafelé pedig 35-45 között másol...
Köszönök mindent aki(k) eddig és ezután segítettek ill. segített!!!
-
Alex91
félisten
válasz
Damien.Kevin #87 üzenetére
Ha nem forditasz utorrentet ra, akkor nem igazan lesz ilyen kliensed
rTorrent vagy Transmission esetleg...
-
Damien.Kevin
csendes tag
sziasztok!
én dyndns-sel elérem a nast ugyan úgy mint ha saját hálózaton írnám be a 192.168... címét
mégpedig regiztem http://www.dyndns.com/-on ingyeneset, ennek a felhasználó jelszó adatait megadtam a routernek is és a nas-nak is megadtam ( és ha új ip címet kapok a szolgáltatótol elméletileg elküldi neki a router mi az ip-m, nekem állandó van ezt a részét nem próbáltam ki)
routerben nyitottam a nas 192.168... ip címére 2 portot 80-ast a webfelület elérésnek és 21est az ftp elérésnek
csináltam egy felhasználót nasban aki minden adatot írhat olvashat és totalcommanderben van ftp kliens ott megadtam a belépő adatokat (felhasználó, jelszó, a szolgáltató által adott ip címem x.x.x.x:21 és bárhol elérem ftp-n)
magát a web felületet pedig a valami.dyndns.org címen elérem és adminként vagy felhasználóként belehet jelentkezni (valami = amit regisztrálsz a dyndns oldalon)
nekem így működik...
--------------------------
az FW-t nem frissítettem még... de dlna nekem működik legalábbis telefonomon hibátlanul tudok lejátszani róla egyéb program nélkül...
ha windows alól teszel be winyót formázni fogja mert nemtudja kezelni, én is betettem kérdés nélkül formázta.. elötte lementettem 1,5 TB-t 5db kissebb winyóraés 1hete éjszakánként másolom vissza apránként mivel a lementést usb-n laptopról csináltam 35mb/s-el hamar ment, de visszatöltés a nasra mivel csak 100mbit-es hálózatom van ezért 7 és 10mb/s között ingadozva másol vissza szép komótosan... mert windows nem ismeri fel az új fáljrendszerét a winyónak...
én lefogom cserélni a hálózatot gigabitesre mert én pl ugy szoktam új filmet megnézni mikor lejön hogy belebele tekergetek és 10mb/s alatt döcögős az ugrálás....
1000mbit-es hálóhoz már cat6-os utp kábel is szükséges, az elterjedt olcsóbb cat5 100mbitre képes max így tudom...
-------------------------
torrent lienst hogy lehetne újat telepíteni a nasra? mert a gyári az nagyon egyszerű... szeretnék különböző fájlokat külön mappába tölteni pl filmet film mappa, zenét zene mappába stb meg cimkéket használni a kliensben hogy ez a torrentet seedelni kell arány miatt míg a másikat nem mint pl utorrentben én azt használom
köszi ha vkinek van ötlete! -
Zol77
aktív tag
Üdv!
Regisztrálj a dyndns.com-on,majd a routeredben állítsd be a dyndns-t.
TP-link routerben az advanced / dynamic dns pontnál tudod megadni a regisztrált
címedet,majd beloginolni. Ezzel már el tudod érni bárhonnan. Aki ilyet használ,az biztos tud bővebb infót adni,de keress rá a dyndns -re, van sok magyar nyelvű leírás,meg fórumtéma ezügyben.A gyári torrent klienst szerintem csak a nas felületéről tudod kezelni,tehát mindig be kell lépned.
Viszont ha raksz fel transmission klienst a nasra,azt el tudod érni pl. androidról,iphone-ról,vagy egy pc-re telepített "remote" progival ,anélkül,hogy be kellene lépned a nas felületére. -
Droidka
csendes tag
Üdv!
Köszi a választ, de és sajnos itt a de, hogy nálam a szolgáltató dinamikus IP-t oszt ki. tehát az napról napra változik
És ha mondjuk elutazom 1 hétre akkor honnan tudjam éppen az aktuális címet???Esetleg valami megoldás van erre is?
Mégegyszer köszönöm azért.
Viszont a torrentezés ha már nálad megy akkor az lenne a kérdésem milyen progit ajánlasz hozzá, és ahhoz mindeképpen fel kell telepítenem mindenféle dolgot???
A sima gyári DNS 320 -on nem tudsz megoldást? -
Zol77
aktív tag
Üdv!
a 80-as portot kell forwardolni,utána menni fog.
nekem fix ip-m van,az elérés nálam így néz ki:A routerben beállítottam,hogy a nas mindig ugyanazt az ip-t kapja:
192.168.1.109 , majd a port forwardban ehhez az ip-hez a 80-as portot kinyitottamezután már csak annyi dolgom volt,hogy megnézzem a külső ip címem:
a routerben a network/wan/ ip address-nél ott van, vagy akár a http://www.ip-adress.com/ -
és már látom is mi a címemezután már csak annyi dolgom volt,hogy nyitok egy böngészőt,és beírom ,hogy:
IP címem :80 ( xx.xx.xx.xx:80) +enter, és ott is van a login. xx.xx.xx.xx:80Mostmár kezd egyre jobban megtetszeni a nas,eddig panaszkodtam a külső elérésre,és maguktól elinduló torrentekre,de megoldódott mindkettő
-
Droidka
csendes tag
Sziasztok!
A nyitott port megvan, rutert is beállítottam,de nem sok ötletem van, hogy hogyan is tudnék az internetről csatlakozni a DNS-320-ra ?
IP címmel vajon???, de az belső hálón van, kintről gondolom nem látom...
Vagy a DNS nevére keressek a neten, amit megadtam a belső hálón???
Mint látjátok lelkesen belevágtam és nem sok lövésem van egyenlőre.Légyszi ha valaki tud valami ötletet ne tartsa vissza..
Köszike
-
Zacsi7
csendes tag
Nos én sem vagyok nagy IT guru de azért ha ez csak EXT3-at kezel és NTFS vinyó megy bele akkor formázni fog. Lehet hogy egy linuxos gépből rakták bele, vagy egy másik linuxos nasból.
A 1,5T-t szerintem le kell mentened. Melleleg én is 300GB-nyi családi anyagot nem mertem kockáztatni. Úgyhogy másoltam esténként USB-n kereszül és nem gigás hálózaton keresztül. Kellett hozzá idő...
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- DDR5-ös Ryzenekhez való, fapados deszka tűnt fel a Colorful portfóliójában
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Raspberry Pi
- Politika
- Filmvilág
- Akciókamerák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- PlayStation 5 PRO + Disc Drive + Pulse 3D Wireless (black) + 2 játék eladó!
- Hibás/Teszteletlen Videókártyák,Processzorok,Tápegységek, Alaplapok,SSD-k STB...
- Makulátlan Lenovo Thinkpad T14 G1 Ryzen 5 Pro 4650U/16GB RAM/256GB SSD/ FHD /Új akku, Új SSD!
- Új DELL Inspiron 16 5640 Profi Fémházas Laptop 16" -40% Intel core 7 150U 16GB 1TB FULLHD+ IPS
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 110 - Intel N3710 I 4GB I 256GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest