Hirdetés

2020. augusztus 14., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) skoos


skoos
(őstag)

Tegnapi vásárlásom ez a szépség volt.
Egy Samsung HD203WI 2Tb-os vincsit vettem mellé, szépen muzsikálnak együtt egyelőre, pont semmi hangja nincs a kettőnek együtt.

Pár kérdésem volna azért.:
- Első körben szeretném picit lepucolni a készüléket, mert sem az "ajaxplorer",vagymifene HTTP-s file menedzser programot nem használom, sem a beépített P2P kliens-t. Ezeket hogyan tudom letörölni?

-Ez el is vezet a második kérdésemhez: Hogyan tudom felrakni a Transmissiont? 2 remote progi is kéne, mert rajtam kívül a Zasszony is ezt használná. Enged ilyet a Transmission?

-Sehogysenem tudom jól beálltani (hozzáteszem, nem vagyok hálózat-guru) a megosztott mappákat.
-> A Volume_1-re csak az NFS-t engedélyeztem, mert nem akartam az FTP-re az összes mappát kiküldeni, viszont ez az NFS ad lehetőséget arra, hogy a helyi hálón lássam a teljes mappastruktúrát. Tallózom az 'X' meghajtót, ott áll benne a Volume_1 mappa és mindenhez van írási/olvasási jogom. Szuper.
-> Viszont, ha kirakok az FTP-re pár olyan mappát, amit tartalmaz a Volume_1 is, és megadtam, hogy mely userek férnek hozzá milyen jogokkal, az is látható lesz nekem, ha rámegyek az 'X' meghajtóra. És pass-t kér a hozzáféréshez. Persze, ha a Volume_1-re kattintok, ott nem kér jelszót a hozzáféréshez ugyanaz a mappa. Csak zavaró, hogy ott van. 2-3 mappánál még nem gond, de 20-30 nál már az. Pláne, hogy a család gyengébb láncszemei is ezeket a tartalmakat szeretnék elérni.
-> A legjobb az lenne, ha a Volume_1 NFS beállításaitól függetlenül menne az FTP és nem tallózná ki a Win az FTP-be engedélyezett mappákat.

Ezt még vagy tanulnom kell, vagy ilyen a rendszer, még nem tudom. Egy nap után azt mondom, hogy valószínűleg user_error áll fent, pontosabban ebben bízom.

Valamiért az átlag másolási sebességem 8-10Megabájt/s. Olvastam a 323as fórumban hogy olyan 30-50 az erőlködés nélküli sebesség, itt még valami nem kerek nekem.

Az, hogy miért lassítja le a számítógépes torrent letöltést pusztán az, hogy be van dugva a doboz a hálózatba (tehát semmilyen másolás, vagy alkalmazás nem fut rajta) még nem tudom, de gyanítom, hogy a régi-jó WRT54GL router az okozója. Mert a NAS e mögött van értelemszerűen.

A két sz.gép kábellel van a routerbe kötve, semmi gigabit vagy ilyemi, de ennél a teljesítménynél többet várnék. A hd203WI sem sebességbajnok ,de akkor is.

Kivi leszek a firmware upgrade-re, jelenleg az 1.00 van rajta (mert most még nincs más).

:C

[ Szerkesztve ]

(#2) skoos


skoos
(őstag)

Létezik olyan FTP kliens, amit fel tudok telepíteni a NAS-ra, hogy ne kelljen mennie a gépemnek amikor nagyobb állományokat töltök fel az adattárra?

(#3) Alex91 válasza skoos (#1) üzenetére


Alex91
(nagyúr)

A Transmission-t barmely bongeszobol el lehet erni, akar tobb geprol is, akar egyszerre is. Mi is igy hasznaljuk, en is, parom is dob bele torrent file-t. De nincs kulon valasztva, egy kliens fut.
A telepitesre meg kulfoldi oldalakat nezz, van-e hozza portolva a kliens.

A sebesseged meg azert annyi, mert a 100-as LAN ennyit bir :DD. Vegyel gigabites routert/switchet es a gepeden is legyen gigabites halokartya...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#4) csuzso72 válasza skoos (#1) üzenetére


csuzso72
(tag)

Szia!

Nekem is ilyenem van.
FW: nekem a 2.00 (elvileg beta) van fent.
A venti nekem sajnos beindulgat (mikor hogy, van, amikor 44, van amikor 47-48 foknál).
Egyenlőre egy 1,5 Terrás WD Green van benne. Meg vagyok elégedve a géppel.
FTP nekem is ezt csinálta. Elvileg van megoldás rá, de még nem mélyedtem el benne, most ki van kapcsolva az FTP.
FunPlug csomag fel van telepítve az enyémre és a Transmission torrent kliensnek. Rendben megy a le-fel töltés 15-20 torrenttel.

(#5) csuzso72 válasza skoos (#1) üzenetére


csuzso72
(tag)

Bocs, valamiért dupláz :W .

[ Szerkesztve ]

(#6) skoos válasza csuzso72 (#4) üzenetére


skoos
(őstag)

Megtennéd, hogy looser szájbarágós stílusban leírod, hogy hogyan kell a Transmissiont telepíteni?

Nagyon megköszönném!

(#7) csuzso72 válasza skoos (#6) üzenetére


csuzso72
(tag)

Szia!

Ezek szerint csináltam: http://www.dlinkhelp.eu/index.php?topic=404.0
(lehet regisztrálni kell, hogy lásd). Az alapok ott vannak, de egy kicsit szerkesztgetni kell a fájlt. Az ottani hozzászólásaimban benne van, mit kellett módosítani. Ha nem megy, szólj.

(#8) Joccy88


Joccy88
(csendes tag)

Sziasztok!
NAS vásárlásán gondolkodom, elég zöldfülű vagyok a témában, egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. A vásárolni kívánt NAS-t hálózati médiatárként használnánk, ugyanis különböző helyiségekben (elég messze egymástól) van 2 db Samsung LE40C650 hálózatra köthető DLNA képes LCD televízió. Így ha filmezni, képet nézni stb.. szeretnénk, mindig be kell kapcsolni a számítógépet is. Ezt szeretném kiküszöbölni NAS megvásárlásával. Számítógépen való fájlmegosztást eddig egy Samsung Pc Share Manager nevű programmal oldottuk meg.
Valakinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban?
D-link DNS-320 NAS készülék alkalmas lenne a fent nevezett feladatok megoldására?
Válaszokat Előre is köszönöm!

(#9) skoos válasza csuzso72 (#7) üzenetére


skoos
(őstag)

A funplug csinál(hat) bármi olyat, ami megkérdőjelezi a garanciát, vagy megzavarja a rendszert?
Restart után is minden szépen megy, ahogy kell?
Firmware frissítéskor minden kezdődik előlről?

Köszi! Tetszik amit linkeltél!

(#10) csuzso72 válasza skoos (#9) üzenetére


csuzso72
(tag)

Garanciát nem zavarja, mivel le sem cseréled a FW-t, ez mellette fut. Újraindításkor is megy. Eltávolítása annyi, hogy a tárról törlöd/átírod.
FW frissítéssel nekem minden maradt a régi. Az FW felülíródott, de adatok, beállítások, stb maradtak.

[ Szerkesztve ]

(#11) csuzso72 válasza Joccy88 (#8) üzenetére


csuzso72
(tag)

DLNA-t én nem használom. Ez a FW a DNS-320-on nem DLNA-s, ha jól tudom. Nekem a hálózati megosztás alapból Sambán és UPMP-n megy. A kolléga FunPlug alatt üzemelt be más médiaszervereket is, lehet ott van DLNA megoldás is. Hálózaton egy WDTvLive, egy Archos70 tablet, és több PC osztozik az adatokon, médiákon.

(#12) moonman válasza csuzso72 (#4) üzenetére


moonman
(titán)

a DNS-320 (Linux) és a WD Green nem a legjobb párosítás, ugyanis a Linux kernel hibásan kezeli a lemez "IntelliPower" funkcióját és ezzel idő előtt elhasználja a Load_Cycle_Count számlálót, ami nem csak a lemez meghibásodásához vezethet, de a garanciát is elcseszi. a WDIDLE3 utility-vel ki lehet kapcsolni az IntelliPower-t és ez elvileg megoldja a túlzottan agresszív leállítás-felpörgés kezelést.

(#13) csuzso72 válasza moonman (#12) üzenetére


csuzso72
(tag)

Kösz! Megnézem majd.

(#14) csuzso72 válasza moonman (#12) üzenetére


csuzso72
(tag)

Megnéztem, sajnos ehhez előbb kell majd egy adatmentés. Most még nincs másik vinyóm a NAS-ban. Parancs sorból megpróbáltam kikapcsolni az APM-et, de nem igazán megy. Lefut a parancs, de hatása nem igazán van. A számlálóm most 7900 körül van (elvileg 300.000-ig garanciás). Amit néztem 2 gigás vinyókat, mind green (Samu, Seagate,..) Mit ajánlotok NAS-ba?

(#15) skoos


skoos
(őstag)

Fun plug (ffp) és Transmission dns-320 ra:

Kis angol nyelvtusással ugyan, de kellően szájbarágós telepítési útmutatót találtam a fent leírtak installálásához. Az FFP lehetővé teszi, hogy programokat installáljuk a kis NAS-ra, szóval ajánlom a telepítést mindenkinek.

A tutorial ITT ELÉRHETŐ.

Transmission telepítéshez EZT A LEÍRÁST ajánlom, bár kicsit out-of-date, de a telepítés menete ugyanaz az újabb verziónál is, mint a réginél. Én is így tettem fel a 2.22-t, melyet transgui3.0.1-el vezérlek. És szuperül műkszik.

FW:1.00 van fent jelenleg nálam, mert amíg hivatalosan nem jelenik meg a 2.00 FW a dlink oldalon, addig nem merem felrakni.

SOK SIKERT!

[ Szerkesztve ]

(#16) skoos


skoos
(őstag)

Ha valakinek van hasonlóan szájbarágós leírása a Midnight Commander telepítéséhez, azt ne tartsa magában!!

(#17) bulek


bulek
(tag)

Sziasztok!

Sikerült már valakinek a fw frissítés? Megadom neki az új fw-t, az ok után feljön az ajaxos popup layer, teker és teker, de érdemi változás nem történt. Maradt az 1.00-s fw :(

(#18) csuzso72 válasza bulek (#17) üzenetére


csuzso72
(tag)

Sikerült. Pár hozzászólással ezelőtt írtam is.

[ Szerkesztve ]

(#19) bulek válasza csuzso72 (#18) üzenetére


bulek
(tag)

Addig rendben, hogy sikerült, külföldi fórumokon is olvastam, hogy felmegy.
Nálam az előző hozzászólásban szereplő jelenség van.
Csak teker az ajaxos modaldialog, de semmi sem történt. (ftpről letöltött zipet tömörítettem ki és a benne lévő fw fájlt adtam meg az admin felületen)
Neked mennyi idő alatt ment fel az új fw?

(#20) bulek


bulek
(tag)

Egy másik kérdés:
A beépített ftp szervert hogyan lehet használni. A megosztások beállításánal az ftp is ki van jelölve Anonymous read/write opcióval.
Total commanderrel próbáltam, passzív mód, de nem enged be
Ötlet?

Egyébként a midnight commandert is feltettem (optware), de valamiért nem jó.
ipkg install mc
Nem működnek a kurzor nyilak, sem a funkcióbillentyűk. Megoldást keresem.

[ Szerkesztve ]

(#21) skoos


skoos
(őstag)

Ha valaki tett fel midnight commandert, esetleg EZT a midnight commandert, az elmondaná a tapasztalatait?

Hogyan lehet hozzáférni progihoz?

[ Szerkesztve ]

(#22) Zacsi7


Zacsi7
(csendes tag)

Sziasztok!
Hogyan lehet ezzel a készülékkel jelszavas FTP helyről normális, kezelhető módon letölteni?
CSak a gyári megoldás létezik, vagy valami utólag teleptett progival (ami pl. letöltési listát is kezel) ez kezelhetőbben megoldható?
Köszi.

(#23) bulek válasza bulek (#20) üzenetére


bulek
(tag)

Közben sikerült az ftp belépés.
Teljesen meg vagyok elégedve a NAS-sal, midnight commandert is sikerült belőnöm, minidlna is jól fut, működik a samsung tv-n a fejezetválasztás is. Transmission is jobb, mint a gyári torrent kliens.

(#24) skoos válasza bulek (#23) üzenetére


skoos
(őstag)

A midnight commander telepítését, verzióját mogsztanád velünk? A hiányosságok, nyavalyák és problémák is érdekelnének.

Köszi!

(#25) bulek válasza skoos (#24) üzenetére


bulek
(tag)

Én így telepítettem a midnight commandert:

- telepítettem az Optware-t
- mc telepítése ipkg install mc
- putty használata (ssh + a Keyboard beállításoknál XTERM R6

export TERMINFO=/opt/share/terminfo
export TERM=xterm
alias mc="mc -c"

Értelemszerűen az /opt/share/terminfo helyet helyes útvonal kerüljön, mivel most nem vagyok otthon nem tudom megmondani pontosan, de könnyen megtalálható.
majd reboot
Következő indításnál elindítottam az mc-t (ekkor még nem tudtam vezérelni a kurzormozgatókkal), mivel putty alatt ment az egér, be tudtam lépni az optionsba, ahol található egy learning keys funkció. Itt beállítottam a helyes billentyűket.

Kb ennyi.
Remélem tudtam segíteni

(#26) skoos


skoos
(őstag)

Bárkinek sikerült már a belépési web felületet elérnie távolról? Vagy csak simán ftp://-t írva a hostname elé?

:F

(#27) skoos


skoos
(őstag)

EZZEL tudjátok tesztelni, hogy kívülről ráláttok-e a saját szerveretekre. Engem mindig becsap a localhost, mert ott pl működik a ddns, csak kívülről nem. Szóval próbálgassátok

(#28) VGYke


VGYke
(addikt)

Sziasztok!
Gondolkodom én is ilyen eszköz beszerzésén. Elsősorban előttem szólóan Joccy88 kérdésének gyakorlati megvalósítására szeretnék választ kapni, mert interneten innon onnan olvasgatva működni kell (ene) DLNA megosztásnak, de nem olvsatam olyanról, hogy DNS-320-nál valakinél is működött (bár az ellenkezőjét= hogy nem működött sem).
Tapasztalatotok?

Másik lényeges kérdésem a HDD választás, ezen hozzászólás alapján. Mi HDD javallott ezen eszközhöz?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

(#29) bulek válasza VGYke (#28) üzenetére


bulek
(tag)

VGYke:

Be lehet állítani DLNA szervernek a NAS-t.
Nekem Samsung TV-m van, így a miniDLNA+Samsung patch használom, így működik a fejezetválasztás(mintha USB-ről néznéd), könyvjelző funkció is megy, sajna tekerni nem lehet.
Twonky szerver is ment, de nem tudja azt, amit a miniDLNA.
A gyári beépített UPNP médiaszervert is látta a tvm, de mkv-val nem boldogult.

(#30) skoos válasza VGYke (#28) üzenetére


skoos
(őstag)

WD greenről nincs közelebbi tapasztalatom, de a ED is mindig mondja magáról, hogy meghajtói nem valók NAS-ba. Szóval el tudom ezt fogadni.

Szerintem bármilyen NEM advanced formatos (talán a későbbiekben azt is támodatni fogja, de szvsz jelenleg nem) meghajtót megeszik.

A Dlink fórumuán olvastam valahol, hogy nem érdemes a COMPATIBILITY LIST-et figyelembe venni, mert valaki kipróbálta vagy egy tucat lemezzel és nem folt gondja egyikkel sem.

DNLA-t nem használok jelenleg.

Szerintem nagyon jó kis kütyü, minimális hozzáértéssel kiválóan személyre szabható, szép, van ereje, van kevéske memóriája is ami szvsz pont elég és keveset is fogyaszt.

IMHO, jelenleg a legjobb ár/érték arányú vásár a piacon.

(#31) VGYke válasza skoos (#30) üzenetére


VGYke
(addikt)

bulek, skoos, köszönöm! Úgy gondolom, be fogok ruházni előbb utóbb egy ilyenbe.
Előtte persze lenne jónéhány kérdésem:
1. Ugye a venti csak bizonyos HDD (?), vagy ház belső (?) hőfok felett indul be? Tehát ha nem dolgozik a NAS, akkor csendben van?
2. Ha nem dolgozik, akkor a HDD pörgését leállítja, tehát van benne valami "alvó" állapot lehetőség, amikor tökéletes csendben van és nagyon keveset fogyaszt?
3. Mihez lehetne hasonlítani a "hangosságát", ha beindul a ventilátor? A zaj azért fontos, mert egy panel lakásban egy olyan központi helyen lenne, ahonnan minden helység nyílik, ergo minden helységbe egyformán behallatszik a zaj.
4. Ha a venti megy, mennyire vibrál a ház? Bár tudom, ez HDD függő, mert nekem van olyan WD 3200YS hdd-m, hogy ha beindul, leesik a PC-házról a sörösüveg :D
A vibráció azért fontos, mert a NAS egy gipszkarton "csőben" lenne a routerrel és a lakás villamos megszakítóival együtt, tehát ha vibrál, azt a gipszkarton mint hangszóró membrán felerősíti, tehát ki kell találnom rezgéscsillapítást.

5. Mi történik véletlen áram kimaradáskor? Magától újraindul mint ha mi sem történt volna, feltéve ha a HDD éppen nem írt és nem nyíródott ki?

Elnézést a sok hülyének tűnő kérdésért, de PC-m már volt ezer, NAS-om egy se. :R

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

(#32) VGYke válasza bulek (#29) üzenetére


VGYke
(addikt)

Samsung patch
Az mi :F

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

(#33) bulek válasza VGYke (#32) üzenetére


bulek
(tag)

A Samsung TV-k(lehet más tv-k sem, ezt nem tudom) alapból nem tudják DLNA-n keresztül a fejezetválasztást, könyvjelzőfunkciót(megjegyzi az utolsó megnézett pozíciót), előre-hátra tekerést és a többsávos filmek nyelvválasztását.
A miniDLNA-hoz készült egy patch, amivel megy a a fejezetválasztás és könyvjelzőfunkció.
Én egy ilyen miniDLNA build-et tettem fel.
Egy apró gondom van vele, hogy nem db-be tárolja le a film-kép-zene listát, hanem memóriában, így ha ujraindul ujraépíti a litsát(pár perc alatt). Találtam olyan verziót, ami sqlite-t használ, létrehozva egy adtabázist a vinyón, de ezt nem tudtam működésre bírni, nem találta meg az mkv-ket :((

(#34) VGYke válasza bulek (#33) üzenetére


VGYke
(addikt)

:R
És a 31-es kérdésözönöm bármelyikére is tudsz valamit mondani?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

(#35) Zol77


Zol77
(aktív tag)

Üdv!

na megrendeltem én is ,így hamarosan én is tudok majd tapasztalatokról írni.
Egy synology usb station 2-t váltok le a DNS-320-al,remélem nem bánom meg :)
Ami megfogott benne,hogy ennyi pénzért ilyen hardver,és két hdd hely.
Remélem beválik,torrentezni kell,meg egy wdlive,archos70,laptop,+pc kiszolgálására .
Ezt a régi is tudta,csak kicsit sok volt már a kábel :)

(#36) bulek válasza VGYke (#34) üzenetére


bulek
(tag)

Megpróbálok :)

2.00FW van a NAS-on-

1.Én még nem tapasztaltam, hogy beindulna a ventilátor, csak akkor pár másodpercre, mikor bekapcsolom a NAS-t. Akkor viszont elég hangos, bár gyanítom ilyenkor max fordulaton.
Egyébként 1,5T 5400rpm-s Samsung vinyó van benne.
2. Ha nincs használva, a vinyót lekapcsolja.Fogyasztásáról nem tudok nyilatkozni, tesztek szerint 10W alatt van.

A vinyóban lévő fej mozgását néha nagyon felerősíti a ház, de ez inkább akkor jellemző, ha egyszerre megy a dlna és a torrent is.Transmissiont használok torrentre, ami kissé erőforrás igényes, ilyenkor tapasztaltam. Ha leállítom a szolgáltatást, szinte semmi hangja nincs.

remélem hasznosak lesznek a tapasztalataim, amúgy meg vagyok elégedve vele.

(#37) VGYke


VGYke
(addikt)

Sziasztok!
Még egy kérdés: valahogy bele lehet operálni a 3.5"-os HDD helyre 2.5"-os noti HDD-t?
Mert ugye a HDD-nek nem sebesség bajnoknak kellene lennie, hanem inkább sendesnek, hűvösnek és kevesebbet fogyasztónak....
Mondjuk ez csak elvi kérdés, mert a 2.5"-os HDD-k nagyon drágák :W

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

(#38) agyhalal válasza VGYke (#37) üzenetére


agyhalal
(aktív tag)

Szevasz!

Igen, megoldható.

Nézz tükörbe, hogy neked mi van a homlokodra írva!

(#39) VGYke


VGYke
(addikt)

Most látom, beszerezhető a DNS-325, kb. huszonvalahánnyal drágábban :Y
Fel van adva a lecke! :W
Szerintetek?

kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsön adni

(#40) Laca 012


Laca 012
(őstag)

Sziasztok!
Én is vettem egy 320-ast, viszont a funplug valamiért nem akart rámenni.. :(((
Firmware frissítéssel kezdtem, és már azt hittem, hogy csak a régi 1.00-s firmware -el megy fel, ezért visszaraktam rá, de ezzel sem jelent meg az ffp mappa a bemásolt fájlok és az Ajaxpf mappa mellett , illetve telnet-en sem tudtam belépni..
Próbáltam több helyről letölteni a fájlokat, míg végül sok más leírással ellentétben találtam egy olyat, ahol nem kettő, hanem egy fun_plug.local nevű harmadik is volt. Na ezzel felment. Csak előtte ugye kb. 3órán keresztül próbálkoztam vele.. :W
Azokban a fájlokban, amelyiknél rossz elérési út volt, azoknál természetesen módosítottam, de úgy sem akarta az igazat, sőt volt olyan leírás, ahol azt írták, hogy a kiterjesztés nélküli scriptet .ffp kiterjesztéssel kell bemásolni. :Y
Szóval a lényeg, hogy jót szívtam vele, nem tudom másnak hogyan megy fel gond nélkül 2 fájlal.. :F
Arra is gondoltam, hogy hátha nem voltam alkalmanként elég türelmes, de szinte minden alkalommal leállt a hdd a gyárilag beálított 5perc után, tehát nem volt már hdd aktivitás amikor újra próbáltam..
Értetlenül állok a dolog előtt.

(#41) Laca 012


Laca 012
(őstag)

Valakinek sikerült már a "Network Shares Settings" menüpont alatt bekapcsolni bármelyik megosztásra az "Oplocks" opciót?? Nekem nem engedi kipipálni a négyzetet. :F

(#42) Alex91 válasza Laca 012 (#40) üzenetére


Alex91
(nagyúr)

Mi van, kinotted a router geped? :)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#43) Laca 012 válasza Alex91 (#42) üzenetére


Laca 012
(őstag)

:DD Azt nehezen nőném ki,ez teljesen más kategória.. :K
Ez a céghez kellett, mert a WL500gP-t már ott is kinőttük, meg 5-6 év adatainak biztonsága miatt oda is kellene a RAID1 és a külső USB-s megoldás is lassú.. :K
Először arra gondoltam oda is összedobok valami ITX csodát, de a GSEJT óta nem adtak ki nekem megfelelő lapot.. Ez meg a 2db 3,5"-os WD Green-nel eszik kb. annyit mint nekem a GSEJT (2,5"-os HDD-vel, 7"-os touchsceen-nel). Ráadásul a 22650Ft is elég baráti, ennyiből nem raksz össze semmit, és még építgetni sem kellett.. Méreteiben is sokkal kisebb mint egy (gyári :) ) ITX ház, és mégiscsak egy gyári megoldás..
Ennek ellenére ez is olyan mint a WL500gP, meg az RT-N16 projekt, hogy gyári kiépítésben sajnos nem teljesít minden követelményt amire szükségem van, de már fut rajta a Debian, úgyhogy nem lesz ez rossz, csak ki kell találni miket pakoljak még rá, hogy rendesen betöltse a 4 munkaállomás szerverének szerepét. Például ez az Oplocks funkció nagyon jó lenne, hogy a lányok ne tudjanak egyszerre megnyitni egy file-t ketten és elég idegesítő, hogy elvileg benne van, ott van a webes felületen és valamiért mégsem tudom használni.
Az elég gáz ha emiatt a fw-be épített megosztás helyett a debiant kell túrni, de legalább a lehetőség (elvileg) adott.
Még azt nem tudom, hogy a RAID az szoftveres-e, mert a 2db WD Green 1TB-os hdd különbözik és emiatt hardveres RAID-ben nem biztos, hogy mennének. Mondjuk az sem gáz, mert max. éjszaka szinkronizál egyet aztán annyi, de jobb lenne ha menne..

Mindenesetre az eddig szerzett linuxos tapasztalatok nem jönnek majd rosszul szerintem. :N

[ Szerkesztve ]

(#44) zszimeis


zszimeis
(csendes tag)

Sziasztok,

Én DLNA szerverként próbálnám használni a DNS-320-at egy Pana TX-P42G20-al. Sajnos nem működik, a TV médialejátszója látja a NAS-t, de mikor ki akarom választani pl. a VIDEO-t, akkor azt mondja, hogy megszakadt a kapcsolat a szerverrel. A TV egyébként pl. egy Windows 7 PC vel simán működik, tehát ez a része rendben van. Telepítettem a FW 2.0-át, de az sem segített. A Funplug a megoldás? Valami ötlet?

Előre is köszi

(#45) sanyi150


sanyi150
(tag)

Sziasztok!

Én a beépített FTP szerverrel nem boldogulok. 1.00 firmware-t használok, az alapértelmeztt 21-es portot forwardolom a routerből. Open Port Tool-al látszik is hogy "21 is open and accepting connections."

Viszont nem tudok bejelentkezni sem böngészőből sem Total Commanderből. Mindig felhasználónevet kér. (admin és root usernevet adom meg, ezeket látszólag elfogadja de nem tudok továbblépni; nem történik semmi, csak egy idő után "A kapcsolatot a távoli számítógép megszakította" üznetet kapok (421 - timeout a TC-ben)

íme a belelentkezési üzenetek sorjában:
Felhasználó (192.168.1.119:(none)): admin
220---------- Welcome to Pure-FTPd [privsep] [TLS] ----------
220-You are user number 1 of 10 allowed.
220-Local time is now 22:14. Server port: 21.
220-This server supports FXP transfers
220 You will be disconnected after 10 minutes of inactivity.
AUTH TLS
234 AUTH TLS OK.
Cert subject: /C=US/ST=D-LINK/L=US/O=D-LINK/CN=192.168.1.119
Cert issuer: /C=US/ST=D-LINK/L=US/O=D-LINK/CN=192.168.1.119
USER admin

Ha nem adok meg usernevet akkor egyetlen üres mappa látszik ahonnan nem lehet sehová lépni és nem is lehet benne semmit létrahozni.

Twonky Media Server és Transmission sikeresen telepítve, mindkettő működik. Windows Xp alatt tallózható a NAS simán, tudok rá másolni, törörlhető, stb. Csak az FTP nem megy.

Tudnátok segíteni hogy mi lehet a baj?

(#46) skoos


skoos
(őstag)

a NASon tárolom a zanéimet, hogy mégse a gépemet nyomja a ez a vinyó. Beállítottam az itunes szervert, amit a kis itunes fel is ismert.

DE NEM TUDOK PLAYLISTET LÉTREHOZNI, hogy a NAS-on tárolt zenéket rendszerezzem!!! MIÉRT?!?!

:F
:W

Egyszerűen ráhúzom listából a playlistre és nem történik semmi. Ha pedig mappából tallózom ki a zenét és onnan húzom a playliste, a kis + jel megjelenik, de nem teszi be a listába úgysenem.

(#47) Alex91 válasza skoos (#46) üzenetére


Alex91
(nagyúr)

Nem tamogatjak altalaban a Playlisteket. (Talan a Synology, de ebben se vagyok biztos...)

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#48) zszimeis


zszimeis
(csendes tag)

Sziasztok,

Asszem kezdem kapizsgálni, az előző hozzászólások alapján. Tehát a miniDLNA-t kellene telepíteni.Valaki le tudná írni részletesen,hogy ezt hogyan kell?

Köszi

(#49) bulek válasza zszimeis (#48) üzenetére


bulek
(tag)

Szia!

A következő 3 file-t telepítsd:
ffmpeg
ffmpegthumbnailer

miniDLNA Samsung TVhez szerintem más tv-vel is megy

Telepítés optware-ral, ha ez nincs feltéve itt megtalálod, hogy tedd fel
ipkg install csomagnév

ha kész vagy, a /ffp/opt/optware/etc/minidlna.conf fájlban adod meg hol találhatóak a megosztani kívánt fájlok, ott látsz példát is, nem bonyolult

Nekem ez az egy verzió működött teljesen jól, a legtöbb lehalt a fájlszerkezet felolvasásakor vagy nem jelenített meg egy fájlt sem. A feliratokat kezeli, bár néha a legelső feliratot nem olvassa fel :F

indítás sh /ffp/start/minidlna.sh start ilyenkor pár perc kell, míg végignyálazza az összes mappát
amennyiben jól működik, akkor állítsd be, hogy a nas indításakor automatikusan elinduljon
chmod a+x /ffp/start/minidlna.sh

(#50) csuzso72 válasza Zol77 (#35) üzenetére


csuzso72
(tag)

:Y Pont ugyanez a konfig van nálam is :DD

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.