Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Korlátlan 'A' kategóriás motor jogsi 43 évesen?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri Bátyó
addikt
Nem ilyesmi, de vicces és hasonló. Egy afrikai származású ember mondta, hogy neki az igekötős igékkel volt baja. Mivel a letakarít és a feltakarít majdnem ugyan az, de a lecsinál és a felcsinál...
-
Sirus86
aktív tag
-
bkercso
nagyúr
-
Egon
nagyúr
Nekem a kedvencem ezek közül a tanya a bakonyban, vagy a banya a takonyban!
Saját élmény, amikor percekig gondolkodtam, hogy milyen lehet egy Kínai Gyros büfé.
Az én kedvenceim:
- véres párbaj vagy páros vérbaj,
- farkasokkal táncoló, vagy táncolókkal farkaló...
-
Geri Bátyó
addikt
-
bkercso
nagyúr
Nálam anno alsó tagozatban kellett gyakran hangosan felolvasni, akkor nagyon előjött. Felső tagozatban azért már kevésbé, de való igaz, hogy nálam is sokat segített az, hogy sokat és sokfélét olvastam. A szüleim és nagyszüleim próbáltak is tréningezni a hangos felolvasással, de az azért nem volt túl sikeres. Hamar felkaptam a vizet a tévesztések miatt.
Én '76-os vagyok, szóval a '80-as években voltam általános iskolás és volt jónéhány gyerek, akinél elfogadták a diszlexiát, pedig semmivel sem volt rosszabb, mint az enyém, csak velem foglalkoztak és tudtam valamennyit fejlődni.
Nem mindegy, mire fekszel: nedves kőre vagy kedves nőre!
-
Geri Bátyó
addikt
Olvasás közben is előfordul, de ott kevésbé, valószínűleg sokat kompenzálok, viszont lassan olvasok, pedig nagyon sokat olvasok, általános iskolás koromban nem csak a kötelezőket, (pl. Toldi szerelme is) hanem szinte az összes Verne regényt elolvastam, de a tanár azt nem ismeri, nem is értem, aztán jöttek az indán könyvek.

Nálam anno alsó tagozatban kellett gyakran hangosan felolvasni, akkor nagyon előjött. Felső tagozatban azért már kevésbé, de való igaz, hogy nálam is sokat segített az, hogy sokat és sokfélét olvastam. A szüleim és nagyszüleim próbáltak is tréningezni a hangos felolvasással, de az azért nem volt túl sikeres. Hamar felkaptam a vizet a tévesztések miatt.
Én '76-os vagyok, szóval a '80-as években voltam általános iskolás és volt jónéhány gyerek, akinél elfogadták a diszlexiát, pedig semmivel sem volt rosszabb, mint az enyém, csak velem foglalkoztak és tudtam valamennyit fejlődni.
-
sidi
aktív tag
Igazából amikor írás közben kevered a dolgokat, az a diszgráfia, a diszlexia az olvasáskor jelentkező tévesztés. Igaz, legtöbbször egyszerre jelentkezik a kettő, de nem mindenkinél. Nálam is van mindkettő, de nem komoly mértékben.
Van egy kis diszkalkuliám is, ami a számoknál ugyan ez. Esetemben vannak olyan számok, amik ha egymás után következnek, akkor teljesen megzavarnak. Ráadásul azt sem tudom megjegyezni, hogy melyek ezek a számok és milyen sorrendben.
Olvasás közben is előfordul, de ott kevésbé, valószínűleg sokat kompenzálok, viszont lassan olvasok, pedig nagyon sokat olvasok, általános iskolás koromban nem csak a kötelezőket, (pl. Toldi szerelme is) hanem szinte az összes Verne regényt elolvastam, de a tanár azt nem ismeri, nem is értem, aztán jöttek az indán könyvek.

-
Geri Bátyó
addikt
Van ilyen... és aki nincs benne nem is értheti igazán...
ha nem lenne helysírás ellenőrző, érdekes szöveget írnék, magyar nyelvtanból majdnem megbuktam tollbamondás mindig karó volt, pedig nem volt a szokott értelemben vett helyesírási hibám egy sem, ellenben rengeteg betű és szótagfelcserélés volt... de anno 25-30 évvel ezelőtt ezzel senki nem foglalkozott. Mindemellett a környezetem sokszor úgy gondolja egy őrült tudós vagyok, egy meg nem értett zseni vagy szórakozott professzor - a feleségem szerint. Nem lehetek egy súlyos eset bárminek is az egyvelegével élek együtt, van családom és 2 gyerekem, de átérzem.Igazából amikor írás közben kevered a dolgokat, az a diszgráfia, a diszlexia az olvasáskor jelentkező tévesztés. Igaz, legtöbbször egyszerre jelentkezik a kettő, de nem mindenkinél. Nálam is van mindkettő, de nem komoly mértékben.
Van egy kis diszkalkuliám is, ami a számoknál ugyan ez. Esetemben vannak olyan számok, amik ha egymás után következnek, akkor teljesen megzavarnak. Ráadásul azt sem tudom megjegyezni, hogy melyek ezek a számok és milyen sorrendben.
-
sidi
aktív tag
Van ilyen... és aki nincs benne nem is értheti igazán...
ha nem lenne helysírás ellenőrző, érdekes szöveget írnék, magyar nyelvtanból majdnem megbuktam tollbamondás mindig karó volt, pedig nem volt a szokott értelemben vett helyesírási hibám egy sem, ellenben rengeteg betű és szótagfelcserélés volt... de anno 25-30 évvel ezelőtt ezzel senki nem foglalkozott. Mindemellett a környezetem sokszor úgy gondolja egy őrült tudós vagyok, egy meg nem értett zseni vagy szórakozott professzor - a feleségem szerint. Nem lehetek egy súlyos eset bárminek is az egyvelegével élek együtt, van családom és 2 gyerekem, de átérzem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- új/használt beszerzés - TESZTELT Samsung 250GB, 500GB 2,5"-os SATA (860EVO,870EVO) SSD-k
- HIBÁTLAN iPad Pro M4 13" 512GB Ezüst, Wi-Fi + Cellular - 1ÉV Garancia, Számla
- FUJITSU LIFEBOOK U7311 i5-1135G7/8GB/256 GB NVME/14 " FHD IPS laptop
- CORSAIR Vengeance DDR5 6000MHz CL36 32GB Kit2
- Asus Rog Xbox Ally Z2
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 6 hónap garanciával, számlával!
- 203 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- Dobozos Asus VivoBook S 15 Laptop 15,6" -35% Snapdragon X Plus 8 Mag 16/512 3K OLED 120Hz