Hirdetés
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
iMaverick
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Lehet "pofára" is megy... Milyen régi az ügyfél, volt-e a számla kiegyenlítés kapcsán valaha gond, ilyesmi.
Itt Kispesten is valami 5700Ft volt a 2019-es verzióban a TV+net. Elméletileg ennek is többnek kellett volna lennie.
-
turulbird
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Most csak ezért nem fogok lehidalni...
-
turulbird
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Digis Huawei HG8245H alap router módban...
Milyen régi gép? Csak ez van, 15 éves...
-
norba69
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Emiatt voltam kénytelen a PPPoE betárcsa helyett RT-AC-65P-t venni az I5-8400-hoz, nem bírta a 0.-ás mag a terhelést a torrenttel.
Egy 2/1 Gb-s T-home, és egy 1/0,3-as Digi net van két 10 GBe hálókártyán használva nálam, és az intel driver megváltoztathatatlanul a 0-ás magra rakta a hálózati és a tároló I/O-t, amitől egy kis combosabb terheléstől 100%-ra cuppant
Vettem helyette Ryz9-3900X-et, az driverből megoldja a terhelés szétpakolását a magok közt, azóta max 80%-ra fut a magonkénti terhelés, ha kihasználóm a hálózat és a tárolóeszközök tudását. (Elótte intelen a 0-ás mag 100%-ra futott, ás korlátozott) -
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Szerintem meg csak mérgelődés, ha átbaszásról lenne szó, akkor kicsit többször előjönne ez a topikban.
Nem mindenki olyan karakán hogy kiálljon, ha át akarják verni. Sokan csak fülüket farkukat behúzzák, és elsunnyognak ha gond van. Így aztán egyedinek tűnik az, aki ki mer állni az igazáért.
De esetedben már többször előfordultak gondok
Ami problémák másokkal is előjöttek, tehát a "te esetedben" enyhe ferdítés
Lásd mit írtam előzőleg.Amúgy nem is értem, hogy miért kötettél digit, szinte csak rosszat írtál eddig a szolgáltatóról, ha nekem ennyi gondom lenne vele már rég máshol lennék.
Régeben volt digim, és többnyire használható volt. Ha itt most az 1000Mbit negyede jönne stabilan, én már azzal is elégedett lennék. Az emelés óta már nem olyan nagy a difi a telekom áraival itt, igaz lassabb csomag lenne, de nem számít.
Egyelőre megtettem a szükséges lépéseket az ügyben, köszönöm az infókat amiket kaptam mindenkinek.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen mert rájöttem hogy műholdas. De hadd ne én keresgéljek más helyett... Ha online rendeli nincs meglepetés.
-
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Teljesen irreleváns mióta van digid. Régebben nekem is volt. Nem online rendelés volt, papír alapon meg ilyet amit írtál, nem látok. Ez nem mérgelődés, csak nem szeretem ha átba@nak.
Egyébként főleg ha olcsó szolgáltatást vesz az ember, különösen fontos lenne megemlíteni, hogy hoppá, majdnem két havi díj lesz elkérve pluszban. Szerintem nálad az a gond hogy tudod mi a gyakorlat, én meg tudom hogy ez így nem helyes. -
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Értelmeztem amit írsz, csak nincs semmi értelme. Amúgy nem haragszom rád vagy ilyesmi, mert nyilván nem te vagy a digi, és nem te diktálod az árakat sem.
Szóval írom másképp az érthetőség végett, én leszerződök egy céggel mondjuk kiásnak egy kutat, és havonta fizetek majd x összeget, mert mondjuk ők üzemeltetik a szivattyút hozzá, hiszen anélkül bajosan lenne vizem.
A szerződés megkötése előtt nem mondják, hogy lenne bármilyen díj, magán a szerződésen is ott van, hogy a szerelési díj NULLA ft. Akkor ne lázadjak ha mégis el akarnak kérni 6 ezret? Mégis mire? Akkor én miért ne kérjek el tőlük mondjuk 60 ezret, hiszen az előfizetői szerződés akkor semmit nem ér, nem igaz? Fel is gyújthatnám hogy összevagdalhatnám, nem?
-
Nimda
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nekem is van szerelési díj az első számlán, pedig hűségidő van, net+tv+telefon.
Borisz76 így van sajnos.
Dragon3000 igen, az 500ft- ot elengedték.
-
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Elolvastad amit leírtam?
-
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Már megszoktam hogy mindig mindenki azt mondja, ami éppen a legjobb neki...

-
olasz61
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
mikk2000
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Figyelmesen néztem, csak mivel az eleje azonos, megtévesztett, ezek szerint az optikai FFTH, és azon kívül van a korábbi, az FFTB. Köszi az infót.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Pontosan melyik sorra gondolsz? Mert a digis eszköz az lehet ONT és szolgáltatói router is.
De én tudom egyébként hogy 100 Mbit felett adnak routert ha van telefon előfizetésed is FTTB esetén, de az akkor sem ONT hanem továbbra is router.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen csak értelmezhetetlen, mert FTTB esetén nincs nálad ONT.
Hogyan kössem be a saját routerem az ONT-vel egy hálózatba FTTB esetén?
Tehát ez így lenne helyes:
Hogyan kössem be a saját routerem a "szolgáltatói routerrel" egy hálózatba FTTB esetén?
ONT (Optical Network Terminal)
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ja, itt is már legalább öten problémáztak emiatt.
-
ruzsass
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ez pontosan így van, mert tegnap elkaptam a szomszéd házba jövő DIGI-s szerelőt hogy nekem is kellene cseréltetnem a FiberHome ONT-met és mondta, hogy mostanában nem kaptak újat csak a régieket tudja csereberélni most éppen fiberhome és ZTE van a kocsijában amik "visszajöttek" azaz máshonnan leszerelték.
-
dchard
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Én ezt simán el tudom képzelni. Előbb-utóbb kikerül egy nyugdíjashoz aki nem vesz észre ebből semmit.
-
CirrMee
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Mondjuk ehhez képest 2019.09.xx. dátummal fut az FTTH szerződésem, amit az átkötéskor egy év hűségre kértem.
-
Joe123
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Én az sem volt meg hogy lehetett egy csomagra is hűséget kötni a diginél, mindig úgy tudtam hogy csak háromra együtt lehetett...
-
CirrMee
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Csak netre kötést mikor szüntették meg...?
-
nemadom-meg
csendes tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tisztában vagyok vele teljes mértékben, lásd képen, de akkor is...

Ami érthetetlen az az oldal által generált, minden szükséges adatot tartalmazó *.pdf file nem elfogadása a hibabejelentés során.
Ez számomra teljességgel érthetetlen, és elfogadhatatlan. Főként úgy, hogy az adott oldalra, ill. a sajátjukra hivatkoznak! -
Mate
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem. Egészen egyszerűen nagyon sok a gond vele. Mármint az RF portos, virágmintással. A régivel semmi gond. Lehet azért mertek ennyit venni belőle, mert a régi jó volt. Fene tudja.
WIFI 6-os ONT- volt ahol csak telefonra is kirakták, mert épp az volt raktáron
-
woodworm
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Belső infók nélkül nehéz ezt megbecsülni, de a kétféle típussal jelenlévő fiberhome csak pár éve jelent meg a digi kínálatában, a zte és a huawei különféle eszközei azelőtt és azóta párhuzamosan is elérhetőek. Ebből elsőre nem arra tippelnék, hogy a fiberhome-ból van a legtöbb, de az biztos, hogy nincs annyival több, mint amennyi panasz van rá.
-
Timoboy
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem kizárt... De ha a másik oldalról közelítem meg: miért ezt használja nagyobb mennyiségeben?
De tulajdonképpen pont egy napja üzemel az új Huawei ONT, ezen idő alatt a FH már 3-4 alkalommal bontotta volna a kapcsolatot... Bízom benne, hogy ez így is marad. -
Lackooo84
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az király, 100ms lag azér' nem kevés...
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Valamiért a szolgáltató nem így gondolkodott, én nem csodálkozom rajta.
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Mert az nem kerül semmibe, hogy valahova kirendelek x embert és átállítok x lakást FTTB-ről FTTH-ra? Ráadásul onnantól kezdve jóval nagyobb sávszélességet kell kiszolgáljak. Ez nem két fillérbe és két pillanatba kerül...
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Azokban a lépcsőházakban nem volt működő FTTB hálózat? Mert ha volt, miért sietett volna a Digi az FTTH beüzemeléssel?
-
Calogero
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem is biztos hogy mindig a DIGI hibája a bekötés elhúzódása
Nálunk két épület között kellett optikai hálózatot kiépíteni. A két épület kb 200 méterre van egymástól, de van közte egy 4 sávos út is. A kiépítés utáni hónapokat vártunk mire megkaptuk a használatba vételi engedélyt a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságtól.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Jó de itt ahol nem, pl. nálam is van Digi akkor miért van csak adatkorlátos csomag? Nincs összefüggésben ezek alapján azzal amire te gondolsz.
Azért ne gondoljuk hogy a Digi ennyire alultervezte a hálózatot hogy tömegesen előfordulóan nincs hely. Kb. 5 alkalommal olvastam a topikban ilyet mióta itt vagyok.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
De akkor miért mondod, hogy mindenki feléjük mozdulna. Digi mellett pl. eszem ágában nem lenne még 4000 Ft-ért sem előfizetni itthonra. Max. ha valaki megrendeli a lakcímére aztán viszi magával a nyaralóba, de itt meg ugye már tök más lenne a lefedettség és a terhelés számok ha a nyaraló meg 40 km-re van.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem értem én sem ezt a megkülönböztetést. A garantált sebesség amúgy is 0 Mb/s mobilnet esetén.
Viszont nem fordulnának hozzájuk tömegesen mert ez nem hagyományos mobilnet, azért a routerből biztosan nem fogod állandóan kivenni a SIM kártyát mikor mész el otthonról.
-
Sdi
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
És a mai körülmények közt mire elég 500 GB
, ha nagyon lassú neten adják, akkor levelezésre és egyébre ok. De ha esetleg gyorsabb netet szolgáltatnak, akkor szinte semmire. Amilyen forgalom zabáló a mai net, pár nap alatt meg lehet enni és még nem is torrentről van szó.Ahol elérhető. Mint ahogy a példa mutatja.
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Csak ennek nem kéne köze legyen az adatforgalomhoz.
500 GB 7990 vs korlátlan 3990 egy várossal arrébb, kicsit érdekes árazás, a sebességet most hagyjuk mert nem lényeg.
-
Sdi
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Meg hogy van-e ott erős konkurencia, vagy sem

-
Biga123
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Megtörtént. tök normális volt a srác, felvette a panaszt, max 30 nap mire kiértesítenek.
Mondjuk egyből mondta , hogy látszik is a felhasznált anyagokból, max 1 tvt tudott bekötni (2 TV jár alapból , afelett lenne + vételi hely.) .Anyagfelhasználás és munkadíj részletezése
Sorszám Megnevezés Mennyiség Egységár Érték
1 F CSATLAKOZÓ 1,00 DB 35,00 35,00
2 KOAX DUGÓ CSATLAKOZÓ 1,00 DB 100,00 100,00
3 RG6 KÁBEL 1,00 M 45,00 45,00
4 PLUSZ VÉTELI HELY KIÉPÍTÉSE 1,00 DB 4 000,00 4 000,00mpo : a munkalapon 180FT szerepelt és nem volt rajta + vételi hely .
-
fortune
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az sajnos nem kivitelezhető nálam :S Illetve sokat nem torrentezek.
-
Roxbury
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Király, nagyon köszönöm. Akkor így fogom megcsináltatni.
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Kíváncsivá tettél, hogy milyen technológia volt az, ahol a többeket érintő kábeltörést nem tudják monitorozni...
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az ilyen hibák láthatóak, monitorozhatóak a nálad lévő szolgáltatói eszközön. Szóval nem a rossz ping miatt kaptad a jóváírást, hanem amiatt, mert nem reagáltak kellő időben a rossz jelszintre.
-
Biga123
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igazából Bacusuz-t kérdeztem h mi oldotta meg a gondját, erre jött az h nincs itt semmi gond .. erre volt replika
-
bigdady
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen az volt ingyenes
-
g0dl
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Mikrotik hap ac2
De ez korábban nem volt
-
bigdady
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tudta nem éri el az ont-ot ezért küldött szervízt.
Majd magától reggel megjavult fél nap után -
bigdady
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen ez a furcsa hogy nem tudnak róla hogy csináltak valamit, ahogy arról sem hogy valószínűleg azért is mehetett el, mert csináltak valamit a vonalon.
-
dchard
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ha így volt, akkor ennek nem sok köze van a terheléshez, ha már a kliens elindítása után rögtön összekakálja magát, amikor még csak scraping van, ami kb. nulla forgalom. Viszont ha ettől elszarja magát, akkor egy sima böngészéstől is össze kéne, mert kb. mind a kettő nulla forgalommal jár... Ugye a szálszámhoz sem lehet köze, mert bridge-ben az nem játszik.
-
dchard
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nyilván csak úgy lehet torrentezni, hogy valaki tükrözi az ncore-t, és a netezés is csak freemail meg facebook lehet. Az hogy valaki néz valamit streamingen, vagy feltölt valamit Gdrive-ra, az már nem fér bele. Szerintem mind a ketten baromi messze vagytok a reális átlagos felhasználástól, ez a két szélsőség amit itt elolvashatunk.
Az meg, hogy a beágyazott rendszerekkel kapcsolatos architekturális tudásod nem elég mély, attól még igaz, hogy ezeknél az olcsó SoC platformoknál amiket az alsó kategóriás HGW-kbe építenek, például nulla wifi offload van. Tehát egy WLAN - LAN másolás is jobban terheli ezeket az eszközöket, egy WAN - WLAN forgalmazásról már nem is beszélve, és nem a NAT miatt... Tehát de bizony: a sima netezés router módban ezeknél simán okozhat nagyobb terehlést, mint bridge módban a gigabit, ahol a CPU lényegében semmit nem csinál.
-
dchard
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tekintve, hogy egy 40-50megabites letöltés wifin nagyobb terhelést jelent egy ilyen eszköznek, mint bridge-ben gigabittel torrentezni, nem nagyon látom az összefüggést.
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
A kérdés, hogy hányszor 10000 háztartásban működik ilyen eszköz és ezek közül hány hibásan működő van...
-
menledge
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Egyelőre csak mobilról tolom.

-
the.odzsy
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Így van.

-
ddsteel
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ezek is szép sztorik... Szerintem csomószor úgy vannak vele, mint az elévült BKV-tartozásokkal: ott is mindenkit felszólítottak, hogy fizessen, oszt aki befizette, annyival beljebb voltak (más kérdés,hogy ott esetleg "jogos" lenne a dolog, ha nem évült volna el, de itt nem ez a helyzet,mert sosem volt jogos.)
-
CirrMee
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ismerőseim közül egynek sem kérték (Zala), utoljára pedig amikor vittem, akkor is visszaadták, hogy nem kérhetik el.
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
10GPON ZTE ONT 60dollár 5darabos minimum rendelésre
[link]Az XGSPON ONT-t még nem látom sehol de gyanítom 1000 darabos rendelésre az is kijön ennyiből
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
dchard
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem is itt kell sírni, az teljesen nyilvánvaló volt.
-
petakpa1
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ebben tökéletesen igazad van. TV szolgáltatás szerintem is a Diginel a legjobb, meg UPC/Voda is jó mert tudsz Mediacardot kérni. Az már más kérdés, hogy max. 3-at, és már a másodiktol külön fizetned kell érte.
-
pvt.peter
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nekem egy Fiberhome HG6544C kerult kihelyezesre tegnap.
Akinek ilyen keszuleke van es csak egymagaban hasznalja annak szinten szeparalva vannak a portjai? Ez egy keszulekspecifikus dolog vagy ugyfelszolgalaton lehet kerni modositast? -
pvt.peter
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Azt lehet tudni, hogy miért így találták ki a Diginél, hogy szeparálva vannak egymástól a hálózatok?
-
Andralin
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem oldal, Telegram Messenger alkalmazás nem tud csatlakozni digis neten.
Kikerestem az egyik IP-jét, pl. az amszterdami Telegram data center IP-je: 149.154.167.91
Simán pingelve digis netről time out-ol. VPN alól pingelve tökéletes a kapcsolat! Ezek most blokkolják a Telegramot? Vagy valami route-olási gond lehet?
-
CharlieDrop
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Aha. Akkor félreolvastam.
a baj annyi, hogy itt sokan panaszkodnak, hogy lassabb mint amit ígérnek, vagy rosszul értelmezem ezt is? -
MasterMark
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Akkor jónak tűnik. És kisebb is talán mint az a fajta amit én linkeltem.
Mondjuk azt nem látom át, hogy hogy tudja egyenesen nyomni, nem láttam még ilyen fajtát.
-
MasterMark
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ez egyenletesen nyomja?
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ó tudnád mennyi Telekom 1/1 meg 2/1gigás ismerősöm van Eger melletti faluban akiknek csak okostelefonon megy a wifin a net
150 vagy 300-as csomag is bőven sok lett volna nekik de ugye szomszédnak 1000-es van nehogy már nekem gyengébb legyen
Nevetek mikor látom a wifi hálózatokat és mind 2,4GHz-en használja kb. jó ha 80-100megabitet át tud abból vinniDIGI-nél XGSPON esetén is ez lenne...
"Ó csak havi +1ezer a 2,5/2,5gigás net, gyorsan meg is rendeljük, az okostelefonra majd gyorsabban hasít a facebook meg az insta"Jobb is ha lesz valami díja a váltásnak és akkor csak az fogja kérni akinek szüksége is van rá
-
Bacusuz
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
köszi, ebben bíztam én is
-
Attesz
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem tudom pontosan, hogy van-e HW-NAT, de az biztos, hogy az elején volt 500/300.
Szóval valaminek kell lennie.
És a [link] szerint az ajánlott routerek között van.(ez az első) -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszi, csak azért merült fel bennem, mert: a Vodafone CB-nél ugye modem módban is elérhető a felület. Így akkor nem is keresem
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Pin kóddal össze tudtam, kaptam a 1272-tol 😉
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
A 192.168.100.1 nem egy bridge módban lévő eszköz ip címe?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Egyébként Vodafone
UPC500/25 Gbits nettel is elérhető az oldal.Ui:
Sajnos ahová költöztem ott nem szolgáltat a DIGI. (és sajnos a NextGen sem)

-
válasz
Dragon3000
üzenetére
ami egész érdekes, hogy a traceroute már az elején elakad.
PS C:\temp> tracert -w 300 nyaa.si
Tracing route to nyaa.si [185.178.208.182]
over a maximum of 30 hops:1 2 ms 2 ms 2 ms xiaomi.lan [192.168.1.1]
2 4 ms 4 ms 4 ms 10.0.0.1
3 * * * Request timed out.
4 * * * Request timed out.
5 * * * Request timed out.
6 * * * Request timed out.
7 * * * Request timed out. -
djg
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszi!
Hát azt igazából a digi ügyfélkapu / eszközkezelés menüjében olvastam:A Modem üzemmód kikapcsolja az optikai hálózati eszköz WiFi funkcióját, így saját vezeték nélküli routert is csatlakoztathat az eszközhöz. A saját routert vagy számítógépet az ONT eszköz LAN1 portjába szükséges csatlakoztatni.
-
djg
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Sajnos második átnézésre se találtam ilyet a szerződésben.
Na mind1, majd felhívom őket.Köszi, jó hogy mondod! Akkor azzal nem foglalkozom.
Akkor a teendőm majd, ha jól gondolom...:
- ONT bridge módba
- ONT LAN1-ből egy lan kábel a router WAN portjába
- Router lan portjaira kötöm az ONT-ből most kilépő lan kábeleket, amik a szobákba vannak kivezetve
- routert konfigurálom, pppoe kapcsolatot beállítom a user/passal. -
djg
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen, közben megértettem, szerkesztettem is, csak gyors vagy!

Szóval akkor azzal nincs gond és nincs teendőm.
Viszont nem értem akkor, hogy hol a hiba....
A qbittorrent szerinti állapot "seedelés", van is több száz peer és nagyon gyér, ami történik.... -
djg
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszi a megerősítést!
Ha az oldal szerinti ip cím ugyanaz, mint amit az ont felületén is látsz, akkor nem vagy natolva, ha különbözik, akkor igen.
Ha az admin felületére gondolsz, azon belül Network Interface/WAN connection/IP, akkor ott ugyanazt az ip címet látom, mint a whatismyip oldalon.
Akkor tehát nem vagyok NAT-olva, ha jól értem.
Viszont akkor mégis mi lehet a gond a torrentekkel? Meg se moccan a feltöltés....Köszi!
-
Inhouse
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Akkor valószínűleg nekünk azért volt rögtön, mert már eleve volt a Digi műholdas és mobil miatt.
-
Borisz76
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ja switch..... [link]
-
dni
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
köszi a válaszokat.
-
mikikol10
csendes tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Feltételezem az XBOX szerverek Magyarországon vannak, csak úgy mint az MS Azure felhő szerverei. Ez nem indok és megoldás.
-
ddsteel
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
ok, köszi.
-
Geth
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Így. Plusz nekem hiányozna, hogy nem tud lefutni a reggeli rutin, mert se net, se wifi.
-
Geth
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ha
-
p2pp
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Kinek kellene írni, vagy felhívni, h végre nálunk is legyen Digi Optika?
Mert csa a mi utcánkban nincsen még mindig! -
ElektrikusDE
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nálam sem volt sokáig gond "0" értékkel, csak volt egy 240H:48M:37S PPPoE kapcsolatom akkor kellett újraindítanom a router. (mert addig nem működött az internet, pedig élt a PPPoE kapcsolat)
Igaz ez nem ASUS, hanem TP-Link.
Ui:
Lehet hogy vissza is rakom az ASUS-t!

-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Most már 5 napja, hogy letiltottam a PPP Echót, nem volt semmi probléma, folyamatosan megy az internet a Digi saját DNS-ével. Úgy volt, hogy átrakom valamelyik publikus DNS szerverre, de hagyom, hátha stabil lesz a Digi is. Ha nem, akkor majd váltok.
Még egyszer köszi a segítséget! -
Inhouse
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm, akkor nincs igazán aggódni való okom. Egy hasonló eredmény már több, mint kiváló.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nagyon köszönöm az útbaigazítást és segítséget. Ma még eddig nem jött elő a hiba. Feleségem befejez egy dolgot a gépén és átállítom, illetve letiltom a PPP Echót. Egyelőre hagyom a DNS-t automatán és egy pár nap múlva, ha nem lesz gond, akkor visszaállok valamelyik publikus DNS szerverre.
Még egyszer köszönöm!
-
Inhouse
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm neked is, akkor szerintem egyelőre az 5GHz hiány nem is indokolja a router cserét. Már csak az a kérdés, hogy az én PC-m is tudja-e ezt?
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az a helyzet, hogy eddig egyáltalán nem volt jellemző ez a hiba, csak 5-6 napja jött elő, napi egyszer. Van, amikor már reggel, de napközben is elmegy az internet.
Az Internet Detection PPP Echo-ra van állítva. Ez nem jó?
Azt hiszem, ezt soha nem piszkáltam, mert azt sem tudom, mit csinál. Van még DNS Probe és Letiltás opció.
Maradjon PPP Echo-n vagy tiltsam le? (Gyanítom, hogy a DNS Probe valami kísérleti beállítás lehet.)A DNS szervert már jó régen átállítottam OpenDNS-re, kb. azután, amikor a Diginek volt szerver gondja; és itt ajánlották a hozzáértők, hogy érdemes valamilyen más, megbízhatóbb, stabilabb szerverre átállni.
Köszönöm, hogy segítesz!
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
szintén dobozos vadiúj Huawei ONT-t kaptam, ment is egyből Bridge módba, másfél éve kapja 24/7-ben a forgalmat de sosem sikerült rottyra tenni

beton stabil és csak akkor cserélem másra ha jön az XGSPON és az is ilyen stabil lesz
-
Aranypatkány
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Akkor ezek szerint szerencséd volt ha dobozzal kaptad, az nyilván új lehetett

-
Aranypatkány
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
De amelyik készülék "lebukott", hogy hibás, azt már remélem nem akarják egy új megrendelőnél megint beszerelni.
-
Aranypatkány
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
És az nem lehet, hogy Bridge módban szerelték be az ontot, ezért nem látom a wifijét? Router meg még nincs hozzá külön..

-
-
Inhouse
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Én is erre hajazok. Nem azért, mert nem lenne jobb, de nem szükséges az én igényeimhez és pénztárcámhoz. Illetve illik komplett rendszerben gondolkodni, és a többi cuccunkhoz képest is aránytalan jó lenne.
Illetve jelen helyzetben kizárt dolog, hogy 80.000Ft-ot adjak egyetlen ilyen eszközért, akármilyen jó is. Ráadásul van már egy 8portos gigabites switchem, sőt van itthon még 2db gigabites routerem is, persze nem 5GHz-esek. Majd elválik lesz-e gondunk a 2,4GHz-es szolgáltatóival. Egyetlen helységben kell ellásson 3-4 eszközt, amik nem csúcskategóriások és nincsenek folyton nyomkodva. A lányomé, ami intenzívebb használatban van, ő meg a jobbik második routeren van. -
viktorhu
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Én háromszor köttettem digit, mindig hűséggel, mindháromszor kellett bekötési díjat fizetnem.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
nekem 2 Digis előfizetésem is van, egyik alkalommal sem volt bekötési díj, másik 5+ család/ismerősnek sem volt.
Szerintem te a műholdas szerelési díjat nézed, nem az optikát. -
dchard
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Főleg annak tudatában vicces a dolog, hogy tudjuk: a gyorsabb csomagokat alapvetően a nagyobb feltöltés adja el. Az majdnem tökmindegy az átlag embernek, hogy 250-500 vagy 1000megabit a letöltés, de az már nem mindegy, hogy két párhuzamos Teams hívástól megmakkan a kapcsolat. Arról már nem is beszélve, hogy ezek nem elenyésző vidéki kiragadott példák: több budapesti kerületben konkurencia nélkül bőven van még hely, ahol a Telekom ennyit bír magából kiizadni, ennyiért...
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Okos Otthon / Smart Home
- Hobby elektronika
- Viccrovat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung kuponkunyeráló
- Windows 11
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 16/512 QUADRO T1000 4GB
- Boya BY M1/AV Jefe TCM-100 lavalier mikrofonok
- Mantona Luis Retro kamera hátizsák fekete
- 2db Sony 128GB Uhs-II/U3/V90 és 1db Kingston 256GB Uhs-II/C10/V90
- HP ZBook Firefly 14 i7-1165G7 16GB 1000GB Nvidia Quadro T500 4GB 14" FHD 1 év garancia
- Bontatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Navee S40 elektromos roller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

, ha nagyon lassú neten adják, akkor levelezésre és egyébre ok. De ha esetleg gyorsabb netet szolgáltatnak, akkor szinte semmire. Amilyen forgalom zabáló a mai net, pár nap alatt meg lehet enni és még nem is torrentről van szó.