Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
A gagyi ONT tényén és a gányolt munkán a DNS váltás nem segít.
Hálózati gondok lehetnek ideiglenesen, az nem gond, mert mindenkinél benne van a pakliban. A legjobbaknál is.
De a fillérbaszás előbb-utóbb visszaüt, a növekedés gátja lesz. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Hozzánk csak a beltéri kábel lesz jó, mert van egypár sarok, míg elér a szobáig. Fiberhome-al recseg a telefon. Huawei vagy ZTE kell majd.
-
mpo
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem volt hülyeség, ha az elejét is figyelembe veszed.
[link] -
adika4444
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ha a DHCP szerver oldalán van bindelve, és úgy kiosztja másnak, az nem üzemszerű működés. Kliens oldali fixálásnak valóban célszerű a tartományon kívül esni.
#94437mpo
Ha nem a DHCP oldalán reserved az IP, akkor sajnos kioszthatja, nem minden eszköz veti össze az ARP táblával, hogy osztható-e a cím. Olyat is hallottam, hogy Cisco eszközök - ha nincs kizárva - képesek kiosztani a saját címűket is.
#94439Hunfiu12
A DIGI-nél nincs IPv8
De az IPv6 biztosan beállítható. Az említett platformot nem ismerem, de DHCPv6 kliens kérjen egy tartományt (egyetlen /64 per PPPoE session), utána azt vagy v6 szerverrel vagy RA-val lehet közvetíteni a klienseknek. -
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Fixált belső IP-re nem oszt más eszközt
ASUS routernél amit fixáltam IP-t az 2éve ugyanazt kapja akkor is ha nem volt használva
Laptopom kábellel van routerre kötve, fél év után benyomtam és ugyanaz a belső IP cím
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen ezt értem, de pont azért kérdezem, mert egy megfelelő router könnyebben megbírkozik az 1000Mbps natolásával, mint egy régebbi asztali konfig. Tehát ha ismernénk a router pontos típusát, akkor lehet érdemesebb lenne visszakötni.
-
leviske
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm. Akkor még nézegetem mi lehet a gond.
-
mpo
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem azt mondom, hogy nincs igazad, de az én logikám szerint, nem oszthatja ki még egyszer ugyanazt az IP címet.
Manuálisan hozzárendelt IP a DHCP lista tartalmán -
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem oszt nem szoroz.
Nálam fő router AC65P az végzi a pppoe-t
192.168.1.1 IP-n van DHCP 192.168.1.100-tól indul
AC1200GU 192.168.1.2 IP-n van DHCP letiltva benne és így van a 65P-re kötve AP módban
Fix címet a torrentes gépem kapott 192.168.1.100-ra
Tökéletesen megy évek óta -
Apucy01
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Szia
Mármint a Win ben?Nekem azt mondták hogy ezt igy kell elsődleges dns hez a router ip cime kell. ha nem igy van akkor nekem nem jól mondták.
-
viktorhu
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem visz át 720p-t videkonferencia esetén. Ha rendelkezésre áll 2/1 megabit, akkor átvált HD módra, ami 540p-t jelent neki. One-on-one esetén lehet nagyobb a sávszélesség, de nem annyira, hogy egy több megabites feltöltési korlát legyen az akadály (720p@30fps 1,2 megabites kapcsolaton, de ha nem áll rendelkezésre ilyen sávszélesség, lejjebb vált). Ne feledd, hogy Magyarország még mindig a kivételek közé tartozik, és máshol is használják ezeket a szoftvereket, ahol egy 50/5 megabites kapcsolat még nagysebességűnek számít.
-
viktorhu
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
A teams 500 kbit feltöltést és 1 megabit letöltést használ a videokonferenciához, nehéz elképzelni, hogy ez lenne a szűk keresztmetszet.
Ha valamelyik résztvevőnél akadozik a kapcsolat, mindig az első troubleshooting lépés, hogy próbálja meg kábelen, ez eddig még mindig megoldotta a problémát. Nem a sávszélesség miatt, hanem mert a wifi messze nem olyan stabil, mint a kábel.
Nem kell szar router, elég, ha terheltek a csatornák, sok szolgáltatói eszköz csak 2,4GHz-et tud, aztán az elhelyezés sem mindegy.
-
viktorhu
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem feltétlenül. Lehet, hogy mindketten wifin lógnak, és az dugul be, meg kéne próbálni kábelen.
-
MadMancs
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Területfuggo.
Anyoséknál az Invitel Net max az 15/5 öt jelent koaxon pl. -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszi közben meg is találtam. [link]
Tuti hogy réz technológia van ott.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Milyen változás? Jól vagy? Idáig még senkinél sem kötötték be így az FTTH-t. Mindenkinél optikán ment az ONT-ig, majd tovább az internet, TV, telefon.
-
Lewzke
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Meglehet mindkettő történt nála, egy gyengébb gépemen az történik, hogy ha a CPU idő elfogy akkor nem egyből felezi a sávszélet hanem eseget 900-800-700-ra, tehát hullámzik. De ez a jelenség fix felezést művelt mindenhol. Csomóponti hiba vagy kitudja mi lehetett a digi oldalon.
-
Lewzke
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem, a PC ebben a jelensében független volt nekem. Próbáltam több géppel is. A switchemre gyanakodtam, hogy valami anomáliát művel, aztán rádugtam az 1-es portra egyenesben stb. De az ONT ujraindításnál mindig ment egy kis ideig gigabittel. Érdekes jelenség volt, remélem így marad. Kb 1-2 napja megy rendesen most.
-
turulbird
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Persze, hogy nem egy erőmű, de eddig is próbáltam linuxon hdd-ről, 800 felett volt, de 900-nál több sosem.
Valami változott a diginél is...CoF: az 16 Giga duálban és win 8.1
Három hónapig meg a hajamat téptem, már tök kopasz vagyok...

Minden csoda két napig tart...De legalább én is mértem már ennyit végre!
-
Sped
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
A DIGI által adott eszköz csak 100/100-as wifit tud "üzemeltetni" ?
-
odordaniel
csendes tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Mivel eddig nem volt ilyen eszköz a lakásomban ezért kérdezem meg ezeket a dolgokat mert abban nem bízok hogy a Digi-s szerelők annyira értenének hozzá. Nekem az a lényeg hogy ez a kütyü amit betesznek ne csináljon az ég világon semmit. A legjobb az lenne ha nem kellene de azt már megmondtátok hogy nem lehet kikerülni.
-
odordaniel
csendes tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ebben a módban a tűzfal is ki van kapcsolva ?
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
" ezen, hogy javítana az ax?"
Nem tudom, kérdezd meg a gyártókat! Mert hogy nálam ac után baromira érezni lehetett a különbséget. (Azaz nem lehet érezni hogy nem helyben játszom, még kompetitív fps-nél se)
Pedig előtte is Unifi ac wifim volt, elvileg az azért nem bóvli kategória."Amúgy ha valaki ilyen késleltetés érzékeny dolgot szeretne művelni, akkor rakjon oda kábelt is."
Van olyan élethelyzet, mikor nem tudod oda vinni. Az 1 éves tükör falakat meg nem fogom szétbarmolni, mikor van rá kompromisszum mentes megoldás.
(Ja és a notebookon sincs lan csatlakozó.) -
Bajzath
csendes tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igy van , a digisek a pc-hez vezető kábellel nem foglalkoztak, ezt cserélnem kell . Érdekes , hogy a HG6544C -nél csak az 1-es LAN csatlakozó üzemképes , a többi háromba hiába dugom nem érzékel semmit... Most meg van a laptopon - kábellel a 880 - 900 mbps , a wifi viszont gyenge sajnos . Melyik jó wifi-ben ami még ajánlott ?
-
Dyraxx
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Rendben, köszönöm, még munkában vagyok, nem a router közelében. Egyébként egy egyszerű TP-link Archer A8 -as.
-
Dyraxx
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nagyon köszönöm!
A szerződésben lévő felhasználó és jelszó nem egyenlő azzal, amire megváltoztattuk mi magunk, illetve az ONT hátuljára nyomtatott login név és jelszó sem az, ugye?
Illetve a router kezelőfelületén való belépéshez kell ez a szerződési loginnév és jelszó? vagy belépek a router alap login infójával , amit hozzá adtak és a menuben majd valahol bekéri a szerződésben lévő adatokat?
(bocsánat, ha túlontúl laikus)
-
mpo
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tévédnek nincs szüksége az 5 GHz-re?
Samsungoknak 100 Mbit-es portjuk van. -
Bajzath
csendes tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget , próbálok lépésről lépésre haladni ...Szereztem egy másik kábelt azzal 170 Mbps-t mértem , mára ennyi , holnap folytatom azokkal amit írtatok
-
Bajzath
csendes tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
m_kovacs
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem volt még dolgom olyan eszközzel, ahol a wifi szeparálva lett volna a belső hálózattól, ezért elképzelni sem nagyon tudom hogy működhet. Meg még nem próbáltam ki az ONT-n
az" Enable SSID Isolation" beállítást sem. Honnan kap IP címet a wifis kliens? Milyen hálózatot lát a wifis eszköz? Csak a többi wifis eszközt látja? Ha igen milyen hálózaton?
Net honnan lesz a wifis klienseken? Szerintem kell hogy lássák az alapértelmezett átjárót, az meg a belső hálózaton van.(legalábbis úgy tudom)
Ha szabadna kérnem egy kis ismeretterjesztést.(hogy ma is tanuljak valamit)
Köszönettel m_kovacs -
mpo
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Elsőre is értettem mire gondolsz, csak rosszul kezdődött a mondat.
Ezt a 4ig is mondhatta volna. -
mpo
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Erre nem tudom azt mondani, hogy minden rendben.
Ha minden rendben lenne, akkor az ötlet sem merülhetne föl. -
mpo
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Minden rendben megy
-
dchard
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Biztosan digi-t érintő gond van, minden lokális vagy direkt peering mögött lévő helyre jó a sebesség. Holland host-ról stabil 80megabit. És persze ha amsterdam-i SP szerverekkel tesztelek, akkor kijön a 3-400megabit, de amikor valami konkrét kontent kéne, akkor jönnek ezek a fospermet eredmények.
-
Hoorus
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Akkor úgy kérdezem, hogy milyen típusok vannak most forgalomban? Milyen wifi képességekkel?
-
Win-T
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nos ha ezt mondták volna a szerelők akkor nem bántom, pedig direkt rákérdeztem, hogy ezeket át szabad-e állítani amire a válasz annyi volt, hogy át ha szeretném.
A régi router egy TL-MR3420-as volt, de az ugye a gigabites nethez kevés. -
mpo
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nemrég megnéztem PC-n, az oké, de azért köszi a jelzésedet!
-
MasterMark
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
4Grider
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Blue Cave csodája van.
-
gippazoid
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Amilyen gyorsan néha kezelőhöz jutok, nem feltétlenül.
-
doglotthal
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
V3-ról van szó, de 100tól akkor is többnek kellene lennie. Akkor majd tesztelem másik routerrel, hátha csak az a baj.
-
Beniii06
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Lede-vel pedig ~300 Mbps körül.
-
doglotthal
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Egy TP-link TL-WR1043ND-ről van szó.
A digi-s modem csak az egyes porton adja le a gigabitet, ki is írja hogy annyi a kapcsolati sebesség. Másik kábelt is próbáltam, ami a vodás modemen volt, ott jött az 500 rajta. -
chatran
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tegnap éjszaka megszakadt a netem, az ont nem volt piros ezért ránéztem az Asus router app-ra ami az állapotnál annyit írt, hogy ddns. Ezen a részen máskor amikor van net a LAN ip címe szokott lenni. A router logja nem mutatott semmi hibát.
Kb 10 perc múlva megjavult magától. Valami ötlet, hogy mi lehetett a probléma? A ddns maradjon bekapcsolva?Dragon3000: Bocsi nem válasz akart lenni.
-
viktorhu
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
"A balhés linkedről annyi a véleményem, hogy ez volt az utolsó gyomros a felvásárlás előtt. Ahogy megtörténik a felvásárlás ez az ügy megy a szőnyeg alá."
"Jaj de szép internetszolgáltatód van! Milyen kár lenne, ha történne vele valami!" ("Hallom, hogy eladó a céged!")
-
Dalares
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Windows alatt Edge böngészőt használok, de Opera alatt is ugyanezeket az értékeket produkálja.
A Live Linux Mint alatt a hozzá járó Firefoxon néztem. -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Adatvédelmi szempontból jobban megbízom a szolgáltatói DNS szerverben, mint a többiben. De ez csak az én hóbortom.

Amikor Digi netem volt, még FTTB volt csak itt, és váltás után ugyanaz a router ment rá a Telekomos ONT-re, szal ez nem nagyon lehet hibaforrás. -
válasz
Dragon3000
üzenetére
“Biztos, hogy a nettel van a gond és nem a wifi szarakodik, akár a gépedben?”
Én biztosra mondanám, mert 2 laptop van ilyenkor rajta, mind a kettőn elmegy a net, telefonokon szintén, ez alapján a gép hibáját kizárom. Kábeles kapcsolattal szintén ugyanez. Több hónapos hiba ez már (ha az fttb-t is beleszámolom akkor talán 2 éves), egy ideig próbáltuk belőni egyébként. Túlzottan leegyszerűsítve ilyenkor egyszerűen nincs net és kész. -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Elhiszem. Én a saját tapasztalatomból indulok ki, a Diginél 1 év alatt több gond volt (pl. DNS szerver, PPPoE session szakadás a heti 1-en felül), a Telekomnál konkrétan 0. Felhasználás nálam a normalitáshoz képest nem nagyon változott, tavaly június óta hálisten nem HO-zom, és átlagban nem sokkal többet vagyok itthon se.
-
ballazol
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
vagy csak nem veszik észre, mert annyira nem értenek hozzá, hogy feltűnjön nekik...
nem stream-elnek meg játszanak 3-4 órán át folyamatosan (abban az esetben persze, ha nem szakad meg ez a szemét) -
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Meg sok csak azért jön mert divat fikázni a DIGI-t mert ugye román...
Nálunk is a telep facebook csoportjában van 12ezer tag és minden héten van kiírás hogy "nálatok van net"
Elmondtam már nekik 100x hogy FTTB-n minden lépcsőházban van a 3. és 8. emeleten doboz és még azokban is van pár switch így lehet neki nincs net a szomszédnak meg van mert másik switch-en lóg. Jelentsék be. Na az ilyenek hetekig jajgatnak a csoportban hogy a DIGI mindig sz@r de évek óta nem váltottak. Ha tényleg igaz lenne akkor a 3. után átment volna máshoz de szereti szidni a DIGI-t és közben 90% hogy nála van gond csak ciki elismerniVoltam egy 50+ hölgynél ő is szidta a DIGI-t hogy milyen sz@r, vette a lakást 3éve
beléptem már láttam mi a baj, szerinte naponta 20x ment el a TV adás
Nos a DIGI koax bejött, azon volt egy 20forintos kínai f@stalicska koax osztó meg még f@sabb F csatlakozó (ezt az előző tulaj kókányolta így) és rá sem volt tekerve meg a koax kábel sem érintkezett
Megfogtam a kábelt, balra fordítottam nem volt adás, jobbra fordítottam volt adás
Mondtam a hölgynek hogy rátekerem az F csatit meg a kábelt rendesen megcsinálom érdekes azóta sosem volt gondja
Jeleztem neki hogy lakáson belül egy kalap hulladék volt a koax kábel meg az osztás, nem csoda hogy rossz az adás -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ha mindig beírnám ide mikor baj van az itthoni nettel, akkor flood miatt bannolnának a PH-ról
-
g0dl
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen, nekem sem volt komoly problémám pedig azt hiszem a homeoffice-ban azért sokkal többeknek tűnt volna fel akár egy rövidebb kiesés is.
Az pedig valahol természetes, hogy azok írnak, akiknek valami gondja van. Nem lehet azt a következtetést levonni, hogy ha 50-en írtak be az elmúlt héten, és abból 30-an panaszkodtak, akkor 60% elégedetlen. -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Csatlakozom, 2/1-em van, bármikor mérek, ~2030/1120 Mbit/s. 1 éve váltottam Telekomra, soha nem volt semmi gond eddig. És bár tavalyig nem nagyon volt gondom a Digivel (ritkán azért akadt) , ahogy látom itt mostanában a problémákat, jó döntés volt a váltás.
-
turulbird
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
ketam
friss újonc
válasz
Dragon3000
üzenetére
Autómata csatorna . Se a saját routerem helye se a beállitásai nem változtak
-
ketam
friss újonc
válasz
Dragon3000
üzenetére
Eddig is ugyan ezt a rooutert használtam ugyanezekkel a beállitásokkal. Gondom csak azóta van vele amióta az FTTH van .Sokszor a routertől fél méterre sem látja az 5GHz
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
DIGI mobil nincs mindenhol, pl. nálam sincs. Ráadásul a két kártyás telefonomba mindkét slot foglalt, egyikbe a céges, másikba a saját kártyám van, egy harmadik miatt nem hurcolnék még egy telót, főleg úgy, hogy az még csak foltokban működik.
-
ballazol
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Elhiszed, hogy tudják nagyon jól, hogy mi van? ...
-
ballazol
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tegnapig közvetlenül az ONT-be volt bedugva, két oldallal ezelőtt azzal indítottam a hsz-t.
-
ballazol
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
bil
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Hi, nálam is ez oldottam meg a problémát, vagyis a routeren az ipv6 kikapcsolása. Nekem nemcsak hogy lassan jöttek be az oldalak 2 napja, de a kölcsönzőből sem tudtam letölteni semmit, plusz használok néha dc++-t, az sem ment.
Bp. XV. ker.
Azért még most is van bizonytalanság, de ezek már elindulnak. -
gabro0
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Na várj, lehet nekem is ez a gondom. Csomószor fordult és fordul a mai napig az elő, hogy a stabilabb oldalak (Google, YouTube, Gmail stb.) is csak sok gondolkodás után jönnek be. Net van, csak gondolkozik a betöltésnél.
Hogy tudom ezt kitesztelni? -
szabonagyur
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem mond semmit telon, mintha 2 ceg lenne...
-
jas39
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Megnéztem, 1Gbps a sebesség a tulajdonság menüben.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Senki nem mondta fel soha? Vagy abban mi a belsos info szerinted ha megirja, hogy fel lehet mondani telot xy dologta hivatkozva?
-
Lex Icon
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ja, ok.
-
jas39
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen, felfelé is lassú! Router nélkül is, délután megnézem milyen kapcsolatot lát. Azt az adapter beállítás menüben látom valahol ?
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Dragon3000
üzenetére
hát nem ingyen várnám el természetesen. Kifizetném a díját amibe kerül.
Szerintem szabad hely van, mert azon az oszlopon csak 2 ingatlant látok -
pinnacle
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
-
Vakegérke
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm, megyek, megnézem.

Még csak 100-as, no de majd holnap!
-
Vakegérke
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
... és mpo: No, átkötöttek. Hagyott a szerelő + kábelt bőven, eszköz bridge üzemmódban, ping 2ms, le-feltöltés jelenleg 109/109 Mbs.
-
Vakegérke
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm a választ.

Szóval az ONT-be bele vannak "égetve" a belépési adatok. Akkor gond egy szál se, aztán (ha a szerelő nem teszi meg,) bridge módba kérem a kütyüt.
Szerk: A felhasználó/jelszó párost fejből tudom.

-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Semmi ilyesmi nincs belőve.
-
nrg_52
addikt
válasz
Dragon3000
üzenetére
Azt magyarazza mar el nekem valaki, hogy mi jelentosege van a 6ms ping elleneben a 11ms-nek illetve miben akadalyoz barkit a 11ms, mert ugy latszik en fogalmatlan vagyok hozza.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Webes ping mérésre nem kell adni.
-
válasz
Dragon3000
üzenetére
Túl azon, hogy a pingre semmilyen garanciát nem vállal egyik szolgáltató sem, a gyakorlatban ennek nincs jelentősége, teljesen lényegtelen, hogy 5-6 vagy 8-10ms a válaszidő a bix-ről.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nekem sem hozott ping csökkenést az FTTH, maradt ugyanúgy a 6-7ms a pesti digi szeróra (kb 50km), mint ami FTTB-vel volt. Láttam sokaknak 1-3ms, na nekem sosem lesz annyi.
-
matthew95(2)
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Hmm. Köszi mindegyikőtöknek a válaszokat. Utána járok akkor mi okozhatja abban a szobában a problémát!
-
Bubaaa
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ja,az lesz felhívom őket. Van ott katyvasz náluk a rendszerben
Annó lejárt a két év hűségem,de de ők még vagy 7 hónapig a kedvezményes számlát küldték. Mikor jött a rendes számla,bementem hogy ismét kössek hűségidőt. Az ügyintéző rendesen letolt,hogy már vagy fél éve lejárt,miért nem jöttem. Mondtam neki,hogy minek jöttem volna,hisz így is kevesebbet fizettem,és ki az a hülye aki reklamál ezért
. Nevetett,és mondta hogy végül is igaz. Aztán megkötöttük a már csak egy évre szóló hűséget,de ott már csak 6 hónapig volt kedvezmény. Asszem most már csak 3 hónap,de lassan megint lejár,úgyhogy hamarosan megint meglátogatom őket. -
Bubaaa
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Már több mint egy éve e-számlám van,úgyhogy ezért nem értem.Akkor meg is kaptam a kedvezményt mikor átálltam a csekkről. Mikor felhívott az üzletkötő az átkötés elött,akkor mondta ezt az e-számlás dolgot,de én akkor is elmondtam neki hogy nekem már az van. Erre közölte,hogy ő nem látja a rendszerben,de ha eddig is volt,akkor is kapok ilyen kedvezményt.
-
tof_i
csendes tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Rendben, köszi. Az van hogy az egész átváltást emailben 'beszéltem' meg a digi ügyfélszolgálatos ügyintézöjével és sikerült is, gyorsan, még tájékoztattak is h bridge módba megy már. Majd visszairtam nekik h per pillanat mi a problémám és legyenek szívesek megadni a szükséges adatokat (jelszo/felhasznalonév), akkor válaszban csak egy automatikus levelet kaptam h nem tudnak segiteni....
De akkor megpróbálom a telefonos ügyfélszolgálatot...hátha
-
gemini
aktív tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek.
Appal megnéztem, 850-ig tornázta fel. Torrent esetében viszont szintén nem nagyon ment 600 fölé. De úgy vagyok vele, inkább stabil legyen és hozza ezt folyamatosan. Csak kíváncsi voltam az okára. A Digi oldalán olvastam korábban a tech követelményeket, de mint megtudtam, az csak a PPPoE beállításra vonatkozik. -
mpo
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Az FTTB 500-ról egy hónapja lett FTTH 1000 (Kaposvár).
A speedtest cli-vel az Antenna Hungária 800-900 Mbps, a Digi Kft. feleannyi. -
PeterD_81
csendes tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Szia! Ez életszerűnek tűnhet végül is.
Hogy tudom én ezt velük rendezni szerinted? Hisz ők megoldják egy újraindítással ezek szerint.. Közben meg kábelt kellene cserélni.
Kösz a tanácsot. -
MasterMark
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
100.64.0.0 - 100.127.255.255
-
gaborino986
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Értem, köszi szépen!
-
cof
veterán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Jó az, ping 0. [link]
-
Túzok22
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Rosszul fogalmaztam meg, FTTB csak a falig van optika, de onnét a modembe már csavart érpár megy. Ezzel tisztában vagyok.
-
mvkly
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Ez igaz, talán a mérős képek ragadtak meg jobban bennem. Meg persze akinél nincs gond, az nem írja azt be.
Samott:
Érdekes szitu, az biztos. A pandémia miatti sok otthon maradó még meg is könnyíti a tömeges átkötést. De a kommunikáció nem erős oldaluk, még cégen belül sem. Délután hívtak, hogy ott állnak az ajtóm előtt. Mondom ez szuper, de én éppen dolgozom, az időpont pedig jövő csütörtök lenne
-
TeeJay
félisten
válasz
Dragon3000
üzenetére
Annyi hogy 10méter CAT6 kábel 1ezer körül van és megéri a lakásban kihúzni az ONT és a router közé mert azon 10gigabit el fog menni a jövőben az meg még jó pár évig nem lesz túllépve
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Dragon3000
üzenetére
Tudom, erősen gyanakszom én is a lépcsőházi switchre, csak ezt bizonyítani...

Asszem’ közvetlen PC-re kötve a netet nem jött elő. De ezt már sok éve próbáltam, nem emlékszem pontosan. -
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem tudom az elmúlt napokban követted-e a topikot, ha nem akkor javaslom olvass vissza, egyébként meg kértem, hogy zárjuk le ezt, nem hiányzik a balhé!
-
ToM2oo4
tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
A szolgáltató nem teheti meg, hogy soha nem megy a meghirdetett sebességgel az internet, ha így lenne, akkor mindenki adhatnak 10gbps netet garantált 300Mbps sebességgel és kész.....
Szerintem megteheti, ezert fogalmaznak ugy, hogy *maximalisan* 1000/300 Mbps a savszelesseg, es ennek toredeke a garantalt. Ha valakinek garantaltan gigabitre van szuksege, annak berelt vonalat kell kottetnie, joval magasabb aron, mint a lakossagi csomagok. Ha neztel mar random mobilnet csomagot, ott 0 Mbps a garantalt, es akar gigabit a maximalis, technologiatol fuggoen. Tudtommal nincs definialva egy "aranyszam", ami megmondana, hogy mekkora lehet az elteres a maximum meghirdetett, es a garantalt savszel kozott, de javitsatok ki, ha tevednek. Nyilvan elofizetokent sz@r helyzet, ha mindig csak a minimum jon ki a csomagbol a max helyett, es olyankor csak a szolgaltato joindulatara lehet hagyatkozni, de kovetelozni nem lehet. -
MasterMark
titán
válasz
Dragon3000
üzenetére
Igen, de ha a te oldalad miatt nem tudod kihasználni az nem a digi hibája.
Főleg, hogy most büntették meg emiatt ugyebár.
-
Lackooo84
nagyúr
válasz
Dragon3000
üzenetére
Azt még nem, de azért nem szeretném annyira nem fontos.

-
4580693
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Egy darab optikai kábel jön be a lakásba az egy darab huawei routerre. Nincs több a lakásban. :)
-
4580693
senior tag
válasz
Dragon3000
üzenetére
Nem saját, még az inviteltől maradt itt.
Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- ÚJ BONTATLAN Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Silver - HUN- MW1G3MG/A 3 év gar
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Lenovo 16 Legion Slim5 WQXGA 165Hz G-Sync Ryzen7 7840HS 16GB 1TB Nvidia RTX 4070 8GB 140W Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 5491 - i7-8850H I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Corsair MM350 pro XL egérpad, új
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Annó lejárt a két év hűségem,de de ők még vagy 7 hónapig a kedvezményes számlát küldték. Mikor jött a rendes számla,bementem hogy ismét kössek hűségidőt. Az ügyintéző rendesen letolt,hogy már vagy fél éve lejárt,miért nem jöttem. Mondtam neki,hogy minek jöttem volna,hisz így is kevesebbet fizettem,és ki az a hülye aki reklamál ezért