- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy hibaelhárításokkal teli hét rövid története
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Bosszankodás megint a posta.
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balu117
kezdő
-
drmosza
csendes tag
-
yanna
addikt
-
UnA
Korrektor
Egyetértek veled. Sok olyan élethelyzet adódhat, amelynek kezelésére az okostelefon alkalmasabb, mert egy hagyományos telefon már tudja azokat a szolgáltatásokat nyújtani, amit a digitális tér vagy világ elvár.
Ebbe az irányba haladunk vagy már ott is vagyunk.
Ez tény, vitatni nem nagyon lehet.
Ha úgy gondolod, hogy ezt már nem lehet vitatni, akkor érdemes talán végiggondolni még egyszer, mielőtt végleg belesüllyedsz az önfeladásba
-
Balu117
kezdő
Szerintem pont a diákoknak nem való ez a telefon.
Nem divat! -
drmosza
csendes tag
Ha másra nem kell, akkor ez teljesen elég.
De mára a mindennapokhoz kell a net, és az alkalmazások.
Parkolás, bank, menetrend, orvosi dolgok (receptek, gyógyszerek, időpontok...)
Naptár értesítések....
A facet például elengedném ha tehetném, de a gyerekek miatt kell.
osztály csoportok, edzés csoportok.
Lehetne ignorálni, de egy csomó infóról lemaradnék.
Tudom ezt gépen is lehet intézni, de nem biztos hogy pont gép előtt vagyok, amikor mondjuk délben beírják az edzős csoportba, hogy az aznapi edzés nem este 5-kor lesz A helyen, hanem 3-kor B helyen......Stb
Lehetne sorolni az ilyen élethelyzeteket.
Van aki tényleg csak telefonálEgyetértek veled. Sok olyan élethelyzet adódhat, amelynek kezelésére az okostelefon alkalmasabb, mert egy hagyományos telefon már tudja azokat a szolgáltatásokat nyújtani, amit a digitális tér vagy világ elvár.
Ebbe az irányba haladunk vagy már ott is vagyunk.
Ez tény, vitatni nem nagyon lehet.
-
Ricardo
titán
56 éves felnőtt értelmes férfi vagyok. Ehhez hasonló telefont használok, mondjuk úgy, hogy céges telefonnak. Rengeteg hívást bonyolítok le naponta.
Erre a célra sokkal praktikusabb egy ilyen, mint egy ping-pong ütő.
Jah, és 11'000 forintba került.
Leesik? Eltörik? MEGSEMMISÜL? Ééééés?
Vannak akik a telefont arra használják, amire való. Ne találgassatok...: TELEFONÁLNI!
Ha másra nem kell, akkor ez teljesen elég.
De mára a mindennapokhoz kell a net, és az alkalmazások.
Parkolás, bank, menetrend, orvosi dolgok (receptek, gyógyszerek, időpontok...)
Naptár értesítések....
A facet például elengedném ha tehetném, de a gyerekek miatt kell.
osztály csoportok, edzés csoportok.
Lehetne ignorálni, de egy csomó infóról lemaradnék.
Tudom ezt gépen is lehet intézni, de nem biztos hogy pont gép előtt vagyok, amikor mondjuk délben beírják az edzős csoportba, hogy az aznapi edzés nem este 5-kor lesz A helyen, hanem 3-kor B helyen......Stb
Lehetne sorolni az ilyen élethelyzeteket.
Van aki tényleg csak telefonál -
drmosza
csendes tag
50 éves vagyok és nem buta.
Van nem okos telefonom, amit telefonálásra használok, mint a régi (egyszerűbb) időkben. FB-n nem pörgök, családtagok érdekében Messengert, Vibert használom.
A szó is furcsa, hogy "butatelefon"......de értem, mert ez a világ olyan okos.... (és mondá az Úr, legyen világosság....)
-
Gróf...
senior tag
56 éves felnőtt értelmes férfi vagyok. Ehhez hasonló telefont használok, mondjuk úgy, hogy céges telefonnak. Rengeteg hívást bonyolítok le naponta.
Erre a célra sokkal praktikusabb egy ilyen, mint egy ping-pong ütő.
Jah, és 11'000 forintba került.
Leesik? Eltörik? MEGSEMMISÜL? Ééééés?
Vannak akik a telefont arra használják, amire való. Ne találgassatok...: TELEFONÁLNI!
-
olcsoleves
csendes tag
Az északi népek teljesen más felfogással rendelkeznek, munkában is ezt tapasztalom, úgyhogy nem meglepő, hogy vannak országok, ahol van piaca az ilyen telefonoknak. Bár azon azért meglepődtem, hogy ez menőnek számít bizonyos körökben.
Ezt tényleg a kisebbségnek gondolom, és azt a szélsőséges jelenséget kritizáltam, ami szerint nulla eszközhasználat tesz jót a gyereknek, mert szerintem az baromság.Mindenesetre azt a kérdést viszont ki lehet nyitni, hogy ez milyen korosztálynak való, elvonatkoztatva attól, hogy Hollandiában mennyire vannak rácuppanva erre. Első/második osztályosnak szerintem még elférhet a zsebében egy hasonló telefon, tekintve, hogy akkor még bőven fejlődik az agyuk és egy fűnyíró is rohadt érdekes, nem kell túlbombázni őket ingerekkel.
-
icemad
nagyúr
-
Polarstar
nagyúr
Egyetértek! A tanított mértékletes használat ebben a korban és fejlődőképes fiatalok számára is jobb megoldás mint a "használhatatlan" mobil.
Ténylegesen elegendő egy aljas megjegyzés egy iskolásnak (buta embernek jó a buta telefon is!) hogy évekre nyomot hagyjon.
Azért Hollandia, Dánia, Norvégia vagy a Finnek iskolásai nagyon máshogy gondolnak egy mobilra mint itthon.
(Hollandiában és a finneknél van jelenleg is mobil gyártás) -
Ricardo
titán
Kicsit rosszul értelmezitek ezt az egész dolgot. Itt Hollandiában sok fiatal direkt ilyen telefont keres. Nem anyu/apu veszi meg, mert jó. Fiatalok vannak rácuppanva, bizonyos körökben ez a "menő." Próbálnak egészségesebben élni. Ebbe nem csak a normális ételek, a sport, a közös programok tartoznak bele, hanem a digitális detox is.
Az "okostelefonon" is letilthatod ezeket, és akkor nem használod. ha viszont valamiért mégis kell ott van.
-
icemad
nagyúr
Nem értem, miből gondolják azt egyes gyártók, hogy ilyen szennyekre szükség van. Papíron mindig jól hangzik, amikor egy konkrét célközönségnek szánnak egy telefont, de soha nem gondoltam, hogy a modern funkciók teljes tiltása a megoldás. Normális és mértékletes eszközhasználatra kell megtanítani a gyereket, ami nyilván rohadt nehéz, de leglább nem cikizik a haverok, hogy bunkofonnal jár iskolába és nem marad ki a trendekből sem. Szerintem egy ilyen élmény mélyebb nyomot hagy a gyerek fejlődésében, minthogy megnéz valami hülyeséget a tiktokon, amiről még mindig lehet vele beszélni otthon.
Kicsit rosszul értelmezitek ezt az egész dolgot. Itt Hollandiában sok fiatal direkt ilyen telefont keres. Nem anyu/apu veszi meg, mert jó. Fiatalok vannak rácuppanva, bizonyos körökben ez a "menő." Próbálnak egészségesebben élni. Ebbe nem csak a normális ételek, a sport, a közös programok tartoznak bele, hanem a digitális detox is.
-
olcsoleves
csendes tag
Nem értem, miből gondolják azt egyes gyártók, hogy ilyen szennyekre szükség van. Papíron mindig jól hangzik, amikor egy konkrét célközönségnek szánnak egy telefont, de soha nem gondoltam, hogy a modern funkciók teljes tiltása a megoldás. Normális és mértékletes eszközhasználatra kell megtanítani a gyereket, ami nyilván rohadt nehéz, de leglább nem cikizik a haverok, hogy bunkofonnal jár iskolába és nem marad ki a trendekből sem. Szerintem egy ilyen élmény mélyebb nyomot hagy a gyerek fejlődésében, minthogy megnéz valami hülyeséget a tiktokon, amiről még mindig lehet vele beszélni otthon.
-
Peti870
csendes tag
Ha le akarnak tiltani bizonyos funkciókat a gyerekek tanulása miatt, akkor minek teszik bele?
Egy jópofa monokróm telefon is megtenné, pl a régi 3310-es csak kicsit vékonyabb formában. Bőven elég lenne egy gyereknek hogy utolérhető legyen.Bár érdekes ez, és a mai felgyorsult világ, és a szűnni nem akaró információéhség ami miatt minden egyes lépését követni akarjuk a gyereknek. Persze tudom a közbiztonság, és maga az egymásra figyelés (ami ma már nem nagyon van) megszűnése miatt is van.
80-as évek szülöttje vagyok, és a telefon mint diákoknál a 2000-es évek elején jelent meg. Amikor pl a Siemens A35 és A40-ek jöttek be Bee Original csomaggal. De ott nem nagyon telefonált senki sem a 135ft-os percdíjjal. Ma árfolyamra át sem merem váltani
-
DigitXT
félisten
Rohadt jó kis telefonok voltak ám azok, pl. az U11 olyan képeket csinált a maga idejében, hogy beszarsz.
Még egy 3 évvel ezelőtti nyaralásról is vannak kiváló fényképek vele.
Nem egy, nem kettő HTC-m volt, mindet szerettem: nagy kár, hogy megszűnt. (One X is jó volt, amíg el nem füstölt. Amit kaptam helyette gariban One Max. meg egy tepsi, de jó.
)Ui: anno egy Desire Z-vel kezdtem, volt benne full QWERTY keyboard, igazi kuriózum.
A kezdést úgy értem, hogy Android fronton. Előtte volt egy f.s Samsung Pixon, aminek az egyetlen jó tulajdonsága az volt, hogy - szintén a maga idejében - kiváló fotókat készített. Azt megelőzőn az első céges telóm meg egy Motorola V3xx volt. Ahhoz képest az "okos" telefon - leginkább az Android rendszer elterjedésével - igazi mérföldkő volt. Ahogy anno Bocha fogalmazta, ez a jövő. És milyen igaza volt. Kár, hogy mára már ez is elkurvult.
ON: nem látom a cikkben bemutatott készüléknek a vásárlóbázisát. Ma már messze nem az a cél, hogy telefonálni(!) lehessen egy készülékkel, sőt, sokadlagos funkciója... Internet menjen rajta. Aztán ha az van, akkor minden van... Konkrétan van olyan tarifacsomag, ami korlátlan nettel viszonylag kedvező, minden más, hagyományos hívás/SMS meg jó drága.
-
Polarstar
nagyúr
-
Krisszer
aktív tag
ezen a ponton már csak felvágsz
a Swift akkora királyság volt, vadásztam is mindenhol anno. A Vox az olyannak néz ki mint a Nokia E75, ami után szintén nyáladzottam
semmi hasznát nem vettem volna, de már akkor is szerettem a csudabogár techcuccokat. -
ddaydome
senior tag
Neked miért kell ezt lehúzni? Nálad eltört az első esés után, tapasztalt? Vagy csak lehúzod, mert nem tetszik. A kisfiamnak adtam egy kb. 8 éves nyomógombos nokia telefont, hogy ha bàrmi van a suliban vagy az edzés után, akkor ne ilyedjen meg.
Komolyan érdekel a vàlaszod, főleg azok utàn, hogy egy i15-höz mérten egy i16-ot óriási előrelépésnek tituláltàl anno.... -
icemad
nagyúr
Nekem még HTC vox is volt. Meg akkoriban egy billentyűzetes is, a Blue Angel. A HTC swiftem mai napig megvan és működik is Vista-val.
-
Krisszer
aktív tag
na most irigy vagyok, én annyira szerettem volna anno egy Desiret, esetleg HD2-t, elmondani nem tudom. még amikor a HD2 4.3" kijelzője igazi gigásznak számított...

-
janeszgol
félisten
-
<Adamsky>
nagyúr
"HTC még rémlik?" – nekem még meg van a HTC Desire (valahol a fiókban). Marha jó telefonokat gyártottak, és rendszer, – HTC Sense (flip clock, időjárás animációk) – évekkel előzte meg a korát.
Máig nem értem, hogy mi történt azzal a céggel. -
KIFLEE
tag
-
Ricardo
titán
-
Polarstar
nagyúr
-
Postas99
őstag
Ez nagyifon? Nagyi nélkül?
Nagy gombok nélkül, segélykérő gomb nélkül, zseblámpa nélkül....
Mikor fogy mán el az sok pénz a háemdénél, hogy húznák már le a rolót..
-
drmosza
csendes tag
Ezek a mai (buta) diàkok....
-
savage45
csendes tag
Próbáld meg elmagyarázni a pedagógusnak, hogy ez direkt iskolára tervezett, kapcsolattartásra szolgáló telefon. Ugyanúgy el fogja venni.
-
hdavid1
aktív tag
-
kapal
tag
Nekem igényem van egy nyomógombos telefonra, ami: lehet vele jó hangminőségben telefonálni, 5G képes, és megosztható vele a net jó sebességgel. Ez egy jó melós telefon lenne, de sajnos nem gyártanak ilyent. Ha még elfogadható képeket is készít, azzal tovább növelnék az érdeklődők számát. Miért nem gyártanak ilyeneket? Vagy ez csak az én igényem?
-
csibe1
veterán
Jah, mostanában már nem fanszi meg ilyenek, a nyomógombos telefonok.
A használhatóságot meg hagyjuk.
Lehetne, de inkább új divatot akarnak létrehozni, de szerintem bukta az egész.
Egy Nokia 6300-ashoz képest sehol sincsenek ezek a vackok. -
judas13
veterán
Akkor ezekkel maximum dobálózni fognak tudni a diákok uzsonna szünetben. De mindenesetre - gondolom köszönik.
-
lm83
őstag
Pedig a suli meg a snake az összetartozik...
-
Polarstar
nagyúr
Akikre gondoltak na pont azok bottal nem piszkálnák ezt a hulladékot.
Viszont monokróm kijelzővel recycling kasznival príma lehetne dobozos kártyás segélytelefonnak!
Bár erre nincs eszük... -
cami][us
őstag
-
hdavid1
aktív tag
Letiltható MMS és FM rádió
hol élnek ezek, 2005-ben? -
csibe1
veterán
"A cél egyértelműen az, hogy alapvető kommunikációra alkalmas maradjon a telefon, de a szórakoztató vagy extra funkciókat ne érje el a gyerek."
Micsoda extrák, egy trágya rendszeren...
-
Fancy-boy
addikt
Mondjuk a hangrögzítést benne hagyhatták volna.
-
kbyte1024
veterán
-
yanna
addikt
Remélem jön majd a fiúknak, lányoknak, sportolóknak, kismamáknak, vegetáriánusoknak, művészeknek, reál, humán érdeklődésűeknek stb. is.
-
janeszgol
félisten
Trágya. Az első esés után eltörik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik
- Egészségmegőrzés és extrémsport az új Samsung órák fókuszában
- IFA 2026: Jövőre Xiaomi villanyautók is kaphatók lesznek Európában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- League of Legends
- Milyen processzort vegyek?
- Linux felhasználók OFF topikja
- Xiaomi 17T - T-modell
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Számítógép felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 11/12/13/14/15/16/17 Pro adás-vétel
- Lenovo Thinkpad T14 G3 "Golyóálló" Üzleti Laptop 14" -50% i5-1235U 10Mag 16GB/512GB FHD+ IPS
- Kingston Renegade Fury DDR4 16Gb 3600Mhz KF436C16RB1/16
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Maximus VIII Ranger alaplap garanciával hibátlan működéssel
)