Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Rák
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Real Racing 3 - Freemium csoda
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
valóban ez nem is olyan egyszerű mint amilyennek gondoltam pedig sokáig csináltam lowcarb diétát (már sport miatt azóta tudom hogy nem jó) de az más.
most trend+ szénhidrát csökkenttett kenyeret vettem illetve jókenyér kovászos rozskenyeret
ezek vajon jók IR hez?
-
-FreaK-
veterán
Az érdekes, hogy nem kellett ogtt.. Nekünk a terhesség alatt pont ezzel szűrték, az én feleségemnek is volt alatta.
Szerintem a péksütik pont nem teljes kiőrlesu liszttel készülnek.
El kell menni egy dietetikushoz, majd ő elmagyarazza, van itt sok tudnivaló ám.Pennyben van teljes kiőrlesű stangli kifli, de nem igazán jó, hamar kiszárad.
A legjobb talán az aldiban a teljes kiőrlesű zsemle, 139 Ft-ért, én azt szoktam venni ha kapok, csak sajnos gyakran nincs amikor megyek.
Mondjuk mi zsemléket szoktunk venni, nem kenyereket így inkább ezeket ismerem. -
flash-
veterán
sziasztok!
Feleségemnek IR-t állapítottak meg de pusztán a labor alapján , pont a felső határ felett volt 1 nagyon picivel..(OGTT-t nem is kellett csinálnia)
nem tudom ez így mennyire biztos hát..
na mindegy most szedi a gyógyszert rá+diéta,stb...szóval:nagyon szereti a péksüteményeket, de úgytudom a legtöbb csak teljes kiörlésű liszt felhasználásával készült, stb.
mi az amit tiszta szívvel ajánlanátok főleg kenyér fronton ? (konkrét termék ajánlást szivesen fogadok)
(legfökébb kis Tesco, Penny, Coop, de ha ezekben nem igazán található olyan kész kenyér ami valóban jó, akkor el tudok menni Lidlbe még esetleg csak az itt helyben nincs)továbbá:
sütni is szokott, mely liszteket ajánlanátok leginkább ár/érték arányban?
vagy jobb ha saját maga csinálja a lisztet, ha igen miből? (van ilyen kis bosch aprítója)glikémiás index:
úgytudom ha szénhidrátos étkezéssel fogyasztunk zsírt-fehérjét akkor azok jelentősen csökkentik a szénhidrátos étel gl-jét(oké tudom az inzulin index sőt a glikémiás töltés adat még fontosabb de most ebbe nem akarok belemenni) ebből kiindulva lehet hogy akkor erre nem is igazán kell odafigyelni mert ha rizst eszik zsírosabb hússal akkor eleve nem lesz annak a rizsnek magas a gi-je így tehát olyan kvázi mintha igazi teljes kiörlésű ételt enne?
(és ha még turbózná a dolgot fahéj kivonat kapszulával?) -
-FreaK-
veterán
Fiasp inzulinból hiány van az országban, áprilisban várható csak, az csodálatos. Mi a leggyorsabb inzulin ami van idehaza ezen kívül?
-
cellpeti
nagyúr
válasz
krisz768_ #2785 üzenetére
Meg ne engedje az ember 80% alá a töltöttséget...
Kint dolgozom, oszlopot mászunk, minden kutya f@sz@. Hidegben ez is jobban merül. Meg akkor kiszedni / leszedni. Töltő legyen nálad. Áhhh...ez nem életszerű kicsit sem szerintem. De még van 2 próba szenzorom. Igyekszem megszokni
-
-FreaK-
veterán
válasz
krisz768_ #2776 üzenetére
Sajnos de, friss közlemény a medtronic FB csoportból:
Tisztelt csoport tagok!Új információk.2023.01.16-tól a csereigényeket bejelentés után 24 órán belül ellenőrzi a technikusi csoport.A jeladó álttal küldött adatok alapján emailben értesítenek a jogos vagy jogtalan cseréről.Tehát kéretik pontos adatokat közölni mert a jeladó minden működési adatot továbbít és a cég ellenőrzi a sok jogtalan csereigény miatt.
Továbbá a G4 kompatibilitási fejlesztésének tesztelése folyik az új pumpát használok bevonásával e miatt fejlesztések és szerver karbantartás miatt néha átmeneti csatlakozási hibaüzenet jelentkezhet.Ami adatfeltöltési zavarokban is jelentkezhet.Utólag ezen adatok autómatikusan feltöltésre kerülnek a kapcsolat helyre állása után.Az esetleges kellemetlenségért a Medtronic elnézést kér.Megértést és együttműködést köszönik.
-
krisz768_
tag
válasz
cellpeti #2784 üzenetére
Hát a frissítésnél még nem kell leszedni, csak ha 2-3 óránál tovább tart, bár igaz, sok jót az nem mutat. Mekkora az eltérések? Érdemes lehet amúgy máshova szúrni, ha eddig a hasban volt pl karra vagy fordítva. Alapból a több mozgás nem probléma a szenzornak, ha megfelelő helyre van felrakva. Amúgy előfordul, hogy egyes embereknél, egyes szenzorok egyszerűen nem működnek. Sajnos Magyarországon nincsen jelenleg alternatíva tb-re, de majd jövőben ha lesz érdemes lehet megpróbálnod másikat, simán elképzelhető, hogy az működni fog. Esetleg még önköltségre most is tudsz venni dexcom-t pl amit a legjobbnak mondanak, vagy ott van a libre ami olcsóbb, csak Magyarországról nehéz beszerezni. (Persze tb nélkül finoman szólva egyik sem olcsó mulatság, de 2-3-t ki lehet próbálni)
-
cellpeti
nagyúr
válasz
krisz768_ #2783 üzenetére
Nem! És nem is fogok rá "előfizetni".
Frissítésnél le kellene venni a szenzort. Nekem ezt mondták. Eddig se vettem le, ezután se fogom. Kint dolgozom, nem érek én rá leveszegetni a szenzort, meg visszarakosgatni. Kiba...tt nagyok a mért és a szenzor közt mutatott értékek között. Én elhiszem, hogy jó dolog, egy olyannak aki irodában üldögél egész nap, de nekem nem jön be. -
krisz768_
tag
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Megkaptam a Medtronic G4-es szenzort. Azt mondták nem kell kalibrálni, hát dehogynem. Nem is kevésszer. Ma fel kellett tennem a távadót töltőre, de úgy lett felragasztva Szombathelyen, hogy kijött a szenzor is sajnos a kezemből
-
luciferk
senior tag
Szevasztok, az OZEMPICK 0,25-0,5-1mg használatával van valakinek gyakorlati tapasztalata? valóban elég jól csökkenti a vércukor értéket és nincs túl sok negatív mellékhatása? Vajon hogyan oldották meg, hogy nem naponta hanem hetente csak egyszer kell szurizni
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Megjött a Medtronic G4-es szettje. A próbaidőszak első szenzora tegnap került be a kezembe. Eddig úgy tűnik, hogy "pontos". Kiváncsi leszek rá, hogy mit produkál.
Esetleg valaki használja ezt a rendszert Apple Watch-val?
-
-
-FreaK-
veterán
-
válasz
cellpeti #2773 üzenetére
az Accu-Chek ebbe előbbre tart.
Mégis miben? Plusz a Mery már kifutott termék, nem korrekt az aktuális AccuCheck kínálatával összehasonlítani. Arra ott az Etalon (B).
De pl. a Dcont mérőknél be lehet állítani hogy milyen mérés volt. (evés előtt/után, éhomi,sport, ill. egyéb). Így már méréskor kategorizálhatod, vagy megakadályozhatod, hogy beleszámolja az átlagodba, mert éppen másnak mértél.) Van akinek ez fontosabb mint a bt megléte. -
cellpeti
nagyúr
válasz
luciferk #2771 üzenetére
Nekem Méry 1000 van.
Régimódi szerintem. Kábellel, vagy BT modullal tudod géppel összekötni. Időt, dátumot, ha jól tudom, csak úgy tudsz szinkronizálni kábelen keresztül. Ez még "buta" cucc, mert nem tud telefonnal kommunikálni.Ahogy herdman12 kollega írta, az Accu-Chek ebbe előbbre tart.
-
luciferk
senior tag
A Méry cukormérőröl van valakinek pozitív negatív tapasztalata?
-
MrSealRD
veterán
válasz
herdsman12 #2769 üzenetére
Igen, azt már én is átkeresőztem, hogy mit és hogyan lehet... Sajnos a dinamikusabb szerkesztés lenne a jó... Sajnos ez a korlátossága a szoftvernek.
-
herdsman12
őstag
válasz
MrSealRD #2765 üzenetére
Csak nagyjából átnéztem, de nekem úgy tűnik, hogy komoly súgója (295 oldal) van az Accu_Chek Smart Pix-nek.
Egyértelműen írja, hogy milyen adatokat (nem) tartalmaz az elemzés (99.old).
Az szinte biztos, hogy a szoftver beállítás előtti méréseket nem úgy kezeli, ahogy szeretnéd, ezért is javasoltam egy mentést/kinyomtatást, újra beállítást és resetet (memória törlés).
Az elmentett/kinyomtatott eredmények az nem adatvesztés.#2767krisz768
Nem próbáltam, de a Accu-Chek Smart Pix "Memóriát töröl" (Ctrl+Alt+F2) funkcióját Resetnek gondolom. -
MrSealRD
veterán
válasz
herdsman12 #2766 üzenetére
Ez kb az utolsó amit ki akartunk próbálni az adatvesztés kockázata miatt... Jó lett volna ha van kifinomultabb megoldás.
-
krisz768_
tag
válasz
herdsman12 #2766 üzenetére
Tudtommal nem lehet resetelni a mérőt. Én is néztem már
-
MrSealRD
veterán
válasz
herdsman12 #2758 üzenetére
Kiderült, hogy mégse annyira sikerült ezt jól belőni... A szoftvere olyan rugalmatlan mint egy vascső... extra sorokat nem lehet törölni... tetszőleges mérési értékeket tiltani lehet, de a riportban ott lesz... Megpróbáltam kitakarítani a dia fájlt mert egész jól érthető XML, de checksum van a tartalmára, így elhasal a validáción... Értem, hogy miért így csinálták...de fuck... Legyen már custom hogy mit akarok megjeleníteni és mit nem...
-
-FreaK-
veterán
Ma nem volt szerencsém a szenzorral..
Hétfőn újraindított szenzoron a plusz ragasztó amit ráraktam, fel volt pöndörödve felül, vettem le a pólómat, beleakadt és kitépte a szenzort, hurrá. Nem gond, rakok fel újat.
Belövés után a szenzor nem akart leválni a belövőről, kitépte a tűvel, érzékelővel együtt, be is vérzett. Hogy rohadna meg.. rakok fel másikat. Ugyan az...
Utána jöttem rá, hogy rosszul csináltam, mert nem engedtem el a belövő gombját, hanem nyomva tartottam, így az kapaszkodott a szenzor "cupákjába"a harmadik már felment simán
Van esély rá, hogy adnak újat vajon? Ha nem indítanám újra, tuti buknám a támogatást, mert nem lenne megy egy hónapban a 70% szenzorhasználat.. így még talán meglesz.
Bár eddig nem sok szerencsém volt az újraindítással, az első +4 napot bírt, a második csak +2-t. -
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Nem szenzoros téma. Gondolom rajtam kívűl más is dolgozik kint hidegben.
Van valakinek olyan zoknija, ami igen bejött neki. Szar munkavédelmi bakancs / cipőbe nyomjuk mi és fázik benne a tappancsom. Decathlonba nézegettem sízoknikat, nem tudom mennire lehet jó. Ötlet? Tapasztalat? -
-FreaK-
veterán
[link]
Új, pontosabb bioszenzort fejlesztettek, CGM-ekhez. -
MrSealRD
veterán
válasz
herdsman12 #2758 üzenetére
Igen-igen, pont ezzel kezdtünk játszani és így már a tiszta adatokat tudjuk riportálni.
-
MrSealRD
veterán
válasz
herdsman12 #2755 üzenetére
Köszi.
Végül a sorok letiltásával lehet szűrni és úgy nem kerül bele a riportba.
-
zolokas
aktív tag
Sziasztok, vélemény erről valaki?
synjardy -
MrSealRD
veterán
Accu Check instant-al csináltunk pár próba mérést vásárlás után... Viszont így kicsit torzítja az összképet... Lehet valahogy törölni belőle 1-2 mérést?
-
válasz
krisz768_ #2752 üzenetére
Természetesen nem az itteniekre, hanem amit idézett, hogy "Egy EU rendelet megtiltotta az optikai leolvasású tesztcsíkot használó vércukormérő készülékek forgalmazását".
Bár nem ismerem az Accu-Check termékciklusát, jelenleg 2 mérő van az oldalukon, és abból az egyik az "Active".
Azt sem tartom valószínűnek, hogy annyival pontatlanabb, vagy pontosabb mint a másik. Mindkettőre azt írják, hogy "A .... pontossága megfelel a nemzetközileg elismert (ISO 15197:2013 / EN ISO 15197:2015) szabványnak" -
válasz
angyalpc2 #2740 üzenetére
Csak gondold végig. Ha valóban be lenne tiltva, akkor hogyan árulhatják, forgalmazhatják n+1 helyen? Nem mellesleg az egyik vezető világmárka készülékéről van szó.
Annyira okosak/hozzáértők az ilyen hozzászólást írok. Mert ők mindenhez_is_ értenek, legyen szó politikáról, sportról, vagy éppen vércukormérőről.
Ugyanakkor egyiktől se várj labor szintű pontosságot. Pont arra jók, hogy jelezzék, mennyire térnek el az értékeid az átlagostól. Adott esetben, veszélyesen alacsony/magas a vércukorszint.
A választásnál inkább az legyen szempont, hogy mennyi és milyen "ajándékot" adnak hozzá (ujjbegy szúró, mérőcsík,...), és hogy mennyibe kerülnek hozzá a tűk, a készülékhez a mérőcsíkok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Alkoholista nevelde
- Ukrajnai háború
- Gumi és felni topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- Nintendo Switch
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! HP ZBook Studio G8 OLED WorkStation - i9 11900H 32GB DDR4 2TB SSD RTX 3070 8GB Win11
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest