Hirdetés

2019. december 13., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) cellpeti


cellpeti
(veterán)

Gondoltam hozok létre egy ilyen fórum topikot, hogy itt a PH!-n is tudjunk segíteni egymásnak bármibe. Folyamatosan bővíteni szeretném az első hozzászólást valamelyik moderátor segítségével.

Pár link:

Magyar Diabetes Társaság
Diabetes.hu
Diabetes és a hasnyálmirigy betegségei
Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége(MACOSZ)
diabetesonline.hu
Diaball

Cikkek:
Újdonság /PDF/

Várok bármilyen linket, ötletet,amit az első hsz.-ba be lehetne tenni.

[ Módosította: philoxenia ]

Huawei P20 Pro

(#2) cellpeti


cellpeti
(veterán)

Mindenkit várunk akit érdekel ez a téma. Akár cukorbeteg,akár nem. :U

Huawei P20 Pro

(#3) Pisztillus válasza cellpeti (#2) üzenetére


Pisztillus
(senior tag)

Magam is rendszeresen be fogok nézni. Patikus vagyok, remélem tudok majd segíteni.

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#4) cellpeti válasza Pisztillus (#3) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Nagyon örülök ennek. Sztem bárki tanácsa jól jöhet.

Huawei P20 Pro

(#5) e`404|aNgeL


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Üdv mindenkinek.

Ahogy látom, nem vagyunk valami sokan :)

Én egy frissen felfedezett I.-es típusú Diabéteszes vagyok :S
Kb másfél hónapja napi 4szer inzulin (reggel 7, délben, este 6, este 10), TactiPen tollal.
A kórházban azt mondták, hogy még elég korán felfedezték ezt a betegségemet, a hasnyálmirigyem a szükséges inzulin mennyiség (kb) felét még megtermeli, ezért kevés egységet kell kívülről beadnom. Főétkezésekhez 5 egységet kellett adnom, este 10kor pedig 8 egységet. Másfél hónap után ott tartok, hogy főétkezésekhez 2 egység, estére 7 egység.
Biztat az orvos azzal is, hogy ha kép hónap múlva is marad a 2 egység, akkor elengedi az inzulint, és csak a diéta marad. De erre elég kevés esély van sajna :S és nem is tartana örökké, csak egy kis átmeneti időszak.
Ha esetleg vannak kérdések, akkor nyugodtan írjatok, megpróbálok válaszolni :)

Üdv.

(#6) cellpeti válasza e`404|aNgeL (#5) üzenetére


cellpeti
(veterán)

nekem mikor megállapították,csak a labor tudta kimutatni a 49,7 cukromat( ez komoly ), nem tudtam,mitől vagyok levert és tömtem magamba a csokit a mézeskenyeret és a cukros üditőket. Amikor nekem megállapították akkor nekem 0,05%ba termelt a hasnyálmirigyem. Nagyon oda kell figyelni az evésre, sajnos ez nekem se megy mindig, pedig nagyon kell rá figyelni, ha az ember életben akar maradni. :U

Huawei P20 Pro

(#7) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#6) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Ez így van.
Ha az ember betartja a szénhidrát diétát, akkor nem ebbe fog meghalni. De ha félvállról veszi az egészet, akkor a szövődmények fogják elvinni. Az erek károsodásával, az embernek szinte mindene tönkremegy. Főleg a szem és a láb, amit nagyon kihangsúlyoznak.
Nekem a keresztapám, 7 éves kora óta inzulinos cukorbeteg, és Ő nem figyelt oda annyira. Most 47 éves, és a szeme kezd tönkremenni, annyira már, hogy volt szürkehályog műtétje, és 3szor lézerezték a szemeit, és nem sokat javult neki. Elég gyengén lát már.

Nekem szerintem annyiban szerencsém volt, hogy nemsokkal azelőtt kezdődhetett, mielőtt megállapították. Meg abban is, hogy mielőtt befeküdtem a kórházba, előtte másfél hétig már diétáztam, és az kicsit lejeb vitte a cukromat.

Mikor legelőször megmértük, mikor gyanakodtunk, akkor volt 33,7es cukrom, de akkor én is házi bodza szörpön éltem :) meg cseresznye befőtteken...azután a diétával egyre lejeb ment szerencsére, és mire oda jutottam hogy a kórházba be kellett feküdni, akkor már kezdhették a beállítást. Így csak 3 napot feküdtem bent, de az is bőven sok volt :) Mondták is, hogy elég hamar megúsztam.

Nem tudom, Te mennyi idős vagy, én most leszek 24 nemsokára, és az orvosom azzal nyugtatott (vagyis inkább anyumat, Ő jobban aggódik emiatt mint én :)) hogy az én életemben biztos lesz olyan felfedezés, előrelépés, vagy ilyesmi, amivel nem csak kezelni tudják a cukorbetegséget, hanem gyógyítani is.

Már most vannak kísérletezések, amikről hallottam, hogy algát ültetnek a májra, ezzel késztetik inzulin termelésre (vagy valami ilyesmi), csak az alga elhal pár hónap alatt, és újra kell telepíteni a májra. Ennek még nem néztem utána, de érdekelne a dolog. Ha pár hónapig nem kell magamat böködni, akkor már jó :)

De ami a legfontosabb ebbe a betegségbe, hogy tényleg nagyon komolyan kell venni, oda kell figyelni, mindent előre meg kell tervezni, hogy ha megy valahova az ember, akkor hogyan tud enni, mit fog enni, és mindent, majdnem percre pontosan meg kell tervezni.
Az evést meg tényleg nagyon szigorúan be kell tartani, nem lehet elviccelni ezt. Ja és ami lényeges, hogy meg kell ismerni az embernek a saját szervezetét, mert minden szervezet másképp reagál a különféle hatásokra. Én pl, egyáltalán nem vettem észre semmit, mikor magas volt a cukrom. Nagyon alattomos egy betegség, és ha sokáig nem derül ki, lehet már komoly szövődményi is lehetnek.

(#8) zoli03


zoli03
(őstag)

Akkor én tartom itt a rekordot: amikor kórházba kerültem, 64 mmol/l volt a vércukrom.

(#9) cellpeti válasza e`404|aNgeL (#7) üzenetére


cellpeti
(veterán)

24 leszek januárban és én már 10 éve vagyok cukros. Az a baj,hogy az odafigyelés nem megy midig, sajnos. Én nagyon édes szájú vagyok,de rendbe kell tennem nekem is a cukromat,mert családot szeretnék és szép életet.

Nekem az is nagy szó lenne,ha esetleg olyan "órát" fejlesztenének ki, ami vércukormérő és pl 2 óránként méri a cukrot.

Huawei P20 Pro

(#10) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#9) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Huhh, 64 mmol/l? Elég durva. Én meg azt hittem hogy az a 33 ami nekem volt, az rengeteg :) De ezek után, már nem is tűnik annyira soknak.

Van olyan kütyü már, ami méri a cukrot...2-3 naponta kell csak magadat bökni, hasfalba, a tű bent marad, abból megy egy cső a küyübe, ami méri a cukrot, és ha kell akkor adagolja az inzulint. Ebből hallottam több féléről is. Van olyan ami auto adagolja az inzulin, de van ami csak méri, és neked kell beállítani hogy mennyi inzulint adjon be. Van olyan kivitelezés, amit naponta csak max 1 órára lehet levenni, de van olyan is, amit pl alváshoz le lehet venni. És ennek mégegy verziója, hogy hasnál, bőr alá beültetik ezt a kütyüt, és akkor csak tölteni kell mikor kifogy az inzulin. Nem tudom, ennek pontosan mi a neve, csak azt tudom hogy 1 év cukorbetegség után lehet ezt iratni az orvossal (nemtudom hogy házi vagy kezelőorvossal)
Ez a kütyü akkora, mint kb egy kisebb mobil. Csak sajna elég drága, és ahogy hallottam, nemsokára még kevesebb támogatás lesz rá. De ha gondolod, ezt megérdeklődöm a cégnél, ahol dolgozom most nyáron, ott a recepciós csajnak van ilyen, tudok tőle info-t gyűjteni :)

(#11) cellpeti válasza e`404|aNgeL (#10) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Inzulinpumpa!

De most gondolj bele,egész nap a nyakadba lóg. Kinek kell ez? Inkább szúróm magam.

Huawei P20 Pro

(#12) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#11) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Nem kell feltétlenül a nyakadba lógnia :)
Ruhába el lehet rejteni.
De megértelek, mert engem is zavarna. bőr alá beültetni meg nem akarnám...

(#13) cellpeti válasza e`404|aNgeL (#12) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Így van,akkor meg még jobban "kötött" lenne az ember.

Huawei P20 Pro

(#14) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#13) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Múlt héten voltam az orvosnál, akkor mondta hogy van olyan is, hogy nyelv alá lehet spray-el fújni inzulint, de az csak rövid lejáratú lehet. Esetleg ennek utánajárhatsz, ha érdekel, én még nem kerestem rá erre a lehetőségre, de majd ha kicsit több időm lesz, és épp eszembe is jut, én is rákeresek.

(#15) Pisztillus


Pisztillus
(senior tag)

No hirtelen két link: 1 és 2.
Mint írják, az inzulin spray-t nálunk még nem törzskönyvezték, mert még sok fejleszteni való van rajta. Hallottam én is arról, hogy kutatások folynak a tapasz gyógyszerforma kifejlesztésére is, de az sem egy egyszerű dolog, mivel egy alapvetően hidrofil karakterű és nagyméretű molekulát - inzulin - kell átpaszírozni egy hidrofób rétegen (bőr). A már működő gyógyszeres tapaszok esetén más a helyzet, ott (az inzulinhoz képest főleg) kis molekulák esetében kellett ezt megoldani. De biztos vagyok benne, hogy a tudomány fejlődésével ezt a problémát is belátható időn belül meg fogják oldani.

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#16) cellpeti válasza Pisztillus (#15) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Nekem még mindig a tűs dolog látszik a legegyszerűbbnek és a leghatékonyabbnak. Pontosan tudom állítani az adagot, pontosan annyit visz be amennyit én akarok,hogy bemenjen. Jó ez a belégzős dolog is,de...

Huawei P20 Pro

(#17) runner 125


runner 125
(nagyúr)

Amikor ilyen 12-13 éves dagi kis srác voltam, egy általános vérvétel során kiderült, h bizony magas a cukrom. Emlékszem, h kórházban is voltam, valami cukorterhelésen, megitattak velem 1 liter piszok cukros vizet, aztán annyi vért vettek, h majd elájultam, jájj.. rossz volt. :)
Aztán ahogy korosodtam, neki álltam mozogni, ami mostanra már heti 4x-i aktív alkalommá nőtte ki magát. Fél évente szoktam menni általános vérvételre, többek között azt is nézetni, ilyen 4-5 körül szokott lenni. Szal "kinőttem", vagy mi. :)
..jah és nem kaptam rá semmit, és nem is lőttem magam.

mod. még valami; nálam úgy derült ki annó, h fulladtam, erre konkrétan emlékszem. Éjjel nem egyszer mentünk ügyeletre, mert alig kaptam levegőt.

[ Szerkesztve ]

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#18) runner 125 válasza e`404|aNgeL (#10) üzenetére


runner 125
(nagyúr)

..azért ezek egy cseppet extrém értékek nem?
Engem azzal ijesztgettek annó, h ha nagyon magas lesz, be is kómálhat az ember. :F

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#19) cellpeti válasza runner 125 (#18) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Igen, nagyon magas. És az is igaz,hogy bekómálhat tőle az ember. Nagyon ritka az aki ilyen jól bírja a magasat, legyen szó 64,50 vagy 33as cukorról.

Hogyha lehet akkor dinamikus mozgást(úszás, futás, biciklizés)kell végezni. Tehát azt mondta,hogy nem szabad súlyzózni ,mert azok megerőltethetik az ereket a szemben.

[ Szerkesztve ]

Huawei P20 Pro

(#20) runner 125 válasza cellpeti (#19) üzenetére


runner 125
(nagyúr)

Ahogy írtam, ez majd' 10 éve volt, most 21 vagyok, s 1 éve aktívan súlyzózok.

Magyarul aki cukros végezzen aerob vagy kardió edzést. :K

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#21) e`404|aNgeL válasza runner 125 (#20) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

A spray-t csak egy fél mondat erejéig említett meg az orvosom is, ezért írtam h nem tudom mennyire bejáratott, de ezek szerint nálunk még nem.

Na ezt nekem nem mondták el, hogy ha mozgok, akkor az ne súlyzózás legyen :) Marad a futás, és a biciklizés, szerencsére ezekkel is meg vagyok békélve :)

(#22) Pisztillus válasza e`404|aNgeL (#21) üzenetére


Pisztillus
(senior tag)

Illetve még fejlesztés alatt áll, mert nagyon sok esetben irritációt okoz, valamint kizáró okok is vannak (dohányzás, aszthma). De meg fogják oldani.
Az edzésnél meg az a lényeg, hogy ne terheld túl magad (izomláz!). Izomláz esetén ugyanis anaerob cukorégetés történik, aminek a végterméke a tejsav - ez pedig fokozhatja az acidózis kialakulásának veszélyét. Tehát csak annyit edzeni, amennyi erőlködés nélkül jól esik.

Vannak harcok, ahol veszteni szégyenletes, de győzni is megalázó. - Moldova György

(#23) e`404|aNgeL válasza Pisztillus (#22) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Értem. Ezek elég hasznos tanácsok, és figyelni fogok erre is. Köszönöm

(#24) cellpeti válasza Pisztillus (#22) üzenetére


cellpeti
(veterán)

akkor marad az úszás,biciklizés és a kardió edzés

Huawei P20 Pro

(#25) cellpeti


cellpeti
(veterán)

Ma voltam étkezési tanácsadáson Szombathelyen. Nagyon sok jó tanácsot kaptam. Ha érdekel titeket,akkor nem sokára összefoglalom és leírom,hogy miket mondott! :U

Huawei P20 Pro

(#26) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#25) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Engem érdekel.
Várom :)

(#27) cellpeti válasza e`404|aNgeL (#26) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Ma és holnapa hosszú vagyok a melóhelyen,de a hétvégén megírom és be is illesztem ide :U

Huawei P20 Pro

(#28) cellpeti


cellpeti
(veterán)

Nem csak a szénhidrát:

Annyit elöljáróban gyorsan tudok mondani,hogy nem csak a szénhidrát a fontos,hanem az élelmiszerek glikémiás indexe is. Nagyon fontos a rost(zöldség, zöldség hátán). Főleg a káposzta nagyon jó,mert emiatt lassan bontja le a szervezet a cukrot.

Péksütemények:

Ajánlottak nekem úgynevezett GLYX kenyeret melynek a glikémiás indexe 38%. Tehát kevés benne a szénhidrát is,de mégis kenyér és többet lehet belőle enni. Ezt a kenyeret főleg Zalaco boltokban lehet kapni. Általában kedd, csütörtök, szombati napokon. Az ára húzós,mert fél kiló 350Ft-ba kerül. De nem muszály mindig ezt enni,lehet kapni magos zsömlét,barna kenyeret,barna zsömlét.

Főzelékek:

A főzelékek is nagyon fontosak(tök, mindenféle képoszta, sóska, spenót).

Tészták:

Tésztákat is lehet enni. Ha úgy főzzük,hogy rágni kelljen,tehát ne főzzük szét és túl keményre se,akkor ebben van a legkevesebb szénhidrát. Nagyon ajánlotta a hölgy a pesztó szószt.

Köretek:

Ebből is a zöldséget,salátát. A krumplit ha lehet el kell felejteni,mivel tele van keményítővel és nincs benne rost. Inkább a barna risz az ajánlott,de nem az előfőzött, hanem a sima. A hölgy nagyon ajánlotta még az árpagyöngyöt is köretnek.

Édesség:

Nem érdemes diabetikus csokit venni,mert 10%-al kevesebb a cukor benne. Azt mondta a dietetikus,hogyha édesség,akkor inkább egy sor csoki. Ezt lehet enni főzelék után,mivel a főzelékben kevés a szénhidrát(káposztafőzelékek). A fagyit is lehet enni,de csak gyümölcs fagyit, amiben megint rost van.

[ Szerkesztve ]

Huawei P20 Pro

(#29) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#28) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Köszi, már ebből sokat megtudtam.

pl.: eddig inkább krumplit ettem, mert abból többet lehetett ebédre, de akkor ezentúl hanyagolom :S

várom a részletes(ebb) leírást is :)

(#30) cellpeti válasza e`404|aNgeL (#29) üzenetére


cellpeti
(veterán)

A hölgy azt mondta,hogy hiába van benne kevesebb szénhidrát de sokkal rosszabb a glikémiás indexe.

Ha a cukornak 100% akkor a krumplinak 120%(ami kegyetlen sok).

Ivólevek:

Egyiket se ajánlja. Illetve mondta,hogy lehet inni(max 2dl elvétve),de csak ha hegyeket ettünk zöldségből ami lelassítja a cukor felszívódását.

Mozgás,sport:

Mindenféle sportot lehet űzni,mert rákérdeztem. Mégegyszer leírom, mindenféle sportot lehet űzni,csak ésszel kell csinálni és nagyon oda kell figyelni az evésre. Sose menjünk el evés nélkül sportolni.

Tej,tejtermékek:

Tejet is el lehet felejteni,persze hipoglikémia esetén hozzá lehet nyúlni. De ha tejet akarnánk inni, akkor inkább kefír vagy joghurt,mert abban különböző baktériumok vannak, amik segítik az emésztést. Gyümölcsjoghurtokat is lehet enni, edzés előtt. Még annyi, ami fontos,hogy tejet délelőtt nem szabad fogyasztani, uzsonnára maximum 2dl ajánlott,mivel ekkor le tudja bontani a szervezet. A reggeli órákba viszont nem.

Hipoglikémia:

Törekedni kell az elkerülésére,mivel az agy is cukorral működik és ha a cukorszint leesik, károsodhat az agy is. Illetve ha hipoglikémia mégis előfordulna, akkor kell enni gyorsan ható szénhidrátot(porcukor, szőlőcukor),de mindenképp kell enni hosszan ható szénhidrátot(kenyér, zsemle) persze csak ésszel. Ez azért nagyon fontos,mert amilyen gyorsan fel viszi a cukrot olyan hamar el is múlik a hatása és akkor megint csak vissza kerülünk a hullámvasútra.

Este:

Nekem azt mondta a hölgy, ha a lefekvés előtti cukor 6,0 alatt van(Lantust használok),akkor arra szabad inni 2dl tejet. Mivel ha 6,0 alatt van, akkor éjszaka valószínűleg le fog esni és a szervezet magának adagolja a cukrot és reggelre magas lesz.

[ Szerkesztve ]

Huawei P20 Pro

(#31) rien


rien
(senior tag)

Sziasztok!

Mindkét nagymamám 2-es típusú öregkori cukorbeteg....szép kilátások :U bár eddig 4,9 fölött nálam még nem mértek de mindig nézetem...félek.
Ha őket nézem és jót szeretnék tenni másoknak akkor egy dolgot mindenképp tanácsolnék >> ha nincs gond is a látásotokkal időnként szemészeti vizsgálatra menjetek el. Mindkét nagymamám - teljesen más szemproblémával - több műtét után olyan szinten veszítették el a látásukat szinte pár év alatt, hogy nem képesek magukat ellátni.

A közelebbi nagymamám akit többször látok nemrég volt szemműtéten ahol egy másik cukorbeteg ajánlotta neki a balzsamkörtét. Nem tudom hallottatok-e róla?
Ezen nagymamám balesetet szenvedett, valószínűleg erős agyrázkódása volt amitől több mint egy hétig hányt, étel nem maradt meg benne, így a cukor gyógyszer sem (a vérnyomáshúzóját adták csak be az infulzióban de azt is csak rimánkodás után mert a szeme miatt nem lehet magas a vérnyomása sem). Nem tudom, hogy véletlen egybeesés-e vagy ennek a koplalásnak a következménye-e de a cukra elszállt...de nagyon, hiába tartott be mindent amit a cukrosoknak előírnak reggeli érték 8 fölött volt de inkább még ettől is több és ez több mint egy félévig. Elkezdte inni a balzsamkörte teát, durván három hete issza és a reggeli cukor 6,2 :U ez már nagyon jó érték nála.

Ő perpill csak a teát issza, aki ajánlotta neki azt mondta tea+kapszula az igazi.

Direkt nem linkeltem a balzsamkörtés cikket hanem bemásolom nehogy elvesszen ha megszűnne a linkelt oldal:

A Momordica charantia egy trópusi zöldség. A Charan teát, azaz a balzsamkörtét vagy keserű dinnyét évszázadok óta használják, mind a hagyományos kínai orvoslásban, mind az indiai Ayurvéda-gyógyászatban, méregtelenítésre és az anyagcsere-problémák kezelésére. A momordica levelei és kacsai is használatosak voltak a tradicionális gyógyászatban, de a termését – mivel sokkal hatékonyabb és biztonságos is – gyakrabban alkalmazták.

A momordicát régóta számos betegség kezelésére alkalmazták, több hatását tudományos vizsgálatokkal is megerősítették. A cukorbetegség és az emésztési zavarok voltak a leggyakoribb kezelt problémák. Kutatások kimutatták, hogy hatóanyagai vértisztító, illetve koleszterinszint csökkentő és vércukorszint-stabilizáló, csökkentő hatással is rendelkeznek. Állatkíséreltek során megerősítést nyert a momordica hatékonysága a diabetes mellinus kezelése területén, ellenben emésztésjavító hatását eddig nem tudták bizonyítani, bár nagy mennyiségben adagolva hashajtó hatású.

A momordica előnyös a cukorbetegek számára, mivel segít megelőzni a hályogot, inzulinszerű molekulákat tartalmaz, és segít kiüríteni a vérből a glukózt . Az inzulinfüggő cukorbetegek szintén hasznát láthatják a momordicának, mivel nitrogén-oxid tisztító hatásánál fogva erősíti az immunrendszert, és mivel az inzulinhoz hasonlóan elősegíti a vázizomzat aminosav felvételét. A cukorbetegek gyakran tapasztalnak jelentős sovány izomtömeg csökkenést, valamint zsírfelhalmozódást. Ez tovább növeli inzulinszükségletüket. A momordica szedésével a cukorbetegek megerősíthetik immunrendszerüket, és elősegíthetik a sovány izomtömeg fenntartását és újjáépítését. . Kimutatták, hogy csökkenti a testzsírt is, gyógyítja a fekélyt, megelőzi a vastagbél rákot és csökkenti a triglicerid szintet is. A csökkenő testzsír kedvezően befolyásolja a tesztoszteron és az ösztrogén arányát, és jelentősen javítja az izmok növekedését is, a máj triglicerid szintjének csökkentése pedig a májfunkciót javítja, és megelőzi a zsíros máj betegség kialakulását. . Mivel javítja a glükóz felhasználását szervezetünkben, a momordica kedvezően befolyásolja az öregedés folyamatát, és számos rendellenességet megelőzhetünk vele. A momordica gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, bár e tekintetben még szükség van kutatásokra.

Teának elkészítve rendkívül kellemes ízű ital, mely hatékony kiegészítője lehet a gyógyszeres kezelésnek. Bárki hasznát láthatja a momordica szedésének. Mivel késlelteti az öregedés hatásait, és szabályozza a vércukorszintet is, mindenki számára segítséget nyújthat, hogy megőrizze egészségét.

A túladagolás hasmenést és gyomorfájást okozhat. Mindig tartsuk magunkat a felhasználási utasításokhoz.

Info: http://shop.builder.hu; könyv: A Mormodica Charantia – A csodatévő balzsamkörte

Remélem másnak is segít :U

[ Szerkesztve ]

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

(#32) cellpeti válasza rien (#31) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Létezik egy 12 gyógynövény összekeveréséből nyerhető gyógytea. Barátnőm nagymamája és én is ittam régen,majd megint meg kell vennem a hozzávalókat. De az nagyon jó. Sőt lehet egyről beszélünk rien kollegával

Huawei P20 Pro

(#33) rien válasza cellpeti (#32) üzenetére


rien
(senior tag)

Nem hiszem. Ez egyféle összetevő ami a leírásban is van: keserű dinnye vagy keserű uborka néven ismert. A drogériákban ha balzsamkörtét keresel tudják mit szeretnél.

Amúgy nem a György teára gondolsz? Régebben mi is rendeltük ilyen teát. A Fókuszban is benne volt ez a tea, meg a természetgyógyász is aki összeállítja. Több ember is szerepelt a riportban, hogy a gyógyszert is lerakta a fogyasztása mellett.
Mamámnak ez nem jött be :( de ez a balzsamkörte eddig tényleg használ ezért gondoltam, hogy beírom.

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

(#34) cellpeti válasza rien (#33) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Nem tom mi a neve,csak azt tudom róla,hogy 12 gyógynövényből van és tényleg jó 1 hónap se kell neki és rendbe rakja a dolgokat. Persze nem úgy,hogy közbe csokit zabál az illető

Huawei P20 Pro

(#35) e`404|aNgeL válasza rien (#31) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Igazából nem csak akkor kell félned, ha van a családodban cukorbeteg, mert keresztapámnak nem volt a családban cukorbeteg, és egy elég komoly tüdőgyulladással jött neki a cukorbetegség, 7 éves korában. Az óta Ő is kezd tönkremenni, főleg a szeme, mert nem járt el orvoshoz. Én nem olyan rég óta vagyok I-es típusú cukorbeteg, de nekem már évente kell járnom mindenféle vizsgálatokra. (Szem, láb)

II-es típusú cukorbetegség a gyakoribb. Meg az annyira talán nem kötött.
Édesapám is II-es típusú cukorbeteg, Ő is ivott ilyen teákat is, még néha iszik is, és szedi mellé a gyógyszert. Én a kezelő orvosomtól kérdeztem, és azt mondta hogy mivel én I-es típusú (inzulinos) cukorbeteg vagyok, ezért nem szabad ilyen teákat innom. Azért kell az inzulint adni, mert azzal van szabályozva a cukrom. Erre esetleg érdemes rákérdezni cellpetinek is (bocsi, nem tudom a rendes neved, de gondolom Péter :) ), hátha nem egyezik meg a két orvos véleménye :)

szerk.: ha valamilyen gyulladás van a szervezetedben, miután meggyógyultál, érdemes megnézetni a cukrot. a gyulladások eléggé felviszik a cukrot, és elég komoly szerepet játszhatnak egy cukorbetegség kialakulásában.
elég sok mindenre kell figyelnem nekem is. megfázás, hasmenés...azt mondták kórházba, ha bármelyik van, és 1 nap alatt nem múlik, akkor mennem kell a kórházba, és ott kezelik :S

alattomos egy betegség ez...tényleg nagyon oda kell figyelni.

[ Szerkesztve ]

(#36) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#34) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Látom győri vagy.
Győrben voltam kórházba, a kezelőorvosom Józsa Péter volt, kontrollra pedig Hídvégi Tibor főorvoshoz szoktam járni. Az utóbbi nagyon rendes, és normális. (velem legalábbis az volt eddig, és rosszat sem hallottam róla...eddig)

(#37) cellpeti válasza e`404|aNgeL (#36) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Celldömölki vagyok, Győrbe csak albiba vagyok. Én Szhelyre járok kontrollra. A stressztől is kijöhet,nekem valószínűleg attól jött ki. Sokat csesztettek általánosba és valszeg ez válthatta ki. :U

Huawei P20 Pro

(#38) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#37) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Értem.
Téged nem akartak lebeszélni az ilyen gyógynövényes teákról?
Erre kíváncsi lennék, mert nekem nagyon nem ajánlják

(#39) cellpeti válasza e`404|aNgeL (#38) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Nekem meg inkább ajánlották!

Huawei P20 Pro

(#40) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#39) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Hmm...Hát nem tudom akkor, hogy mi az igazi.
Azt esetleg meg tudod mondani, hogy mi a neve annak a teának, amit Te szoktál inni?
Dunaújvárosban vagyok évközbe, csak nyáron járok Győrbe az orvoshoz, és kaptam egy ajánlást, hogy Dunaújvárosba kihez mehetnék kontrollra, ha úgy van, Vele meg tudnám beszélni, hogy ajánlja-e az orvos, vagy sem.

(#41) rien válasza e`404|aNgeL (#35) üzenetére


rien
(senior tag)

Igen, de ez az inzulinosoknak is jó...elvileg. Nagyinmál azóta is működik a tea.

Ám ezt nem tudtam, hogy gyulladás után felmegy a szint. Na majd most megnézem. Lassan egy hónapja lesz, hogy dög vagyok...
Tényleg rosálok, hogy nem-e valami rejtett cukorbetegségem van mert borzasztóan sok folyadékot iszok. Gőzöm sincs, hogy van-e ilyen de aki látja mennyit iszok mindenki kérdezi, hogy nem vagyok-e cukros? Napi 3 liter fölött iszok folyadékot, de van, hogy 5 liter is leszalad. Kibírom kevesebb folyadékkal is ha erőszakolom, de szomjas vagyok. A kaja nem számít ha egész nap nem eszek is, de a folyadék nélkül végem van.
Voltam már terheléses cukor vizsgálaton, de jók voltak az értékeim amin csodálkoztam, mert rosszul voltam. Konkrétan úgy történt, hogy miután megittam a limonádét kiültem a váróba - már senki más nem volt ott, nagyon későn mentem- és egy nővérke aki kijött a laborból odajött megkérdezni: Rosszul van? Faszán nézhettem ki :U de akkor én még semmit se éreztem és mondtam neki jól vagyok és el is ment... én meg pillanatok múlva tényleg rosszul lettem, kikellett mennem a levegőre mert úgy éreztem mindjárt beájulok de idővel elmúlt az érzés. Az értékeim meg jók voltak és nem csak a cukrot nézték hanem az inzulinrezisztenciát is.
Az eredményeim látva azt mondták, hogy ha nem múlik a szomjúság bekellene feküdnöm kivizsgálásra, ahol szomjaztatnának. Eddig ez nem fért bele az időmbe, meg nem is volt szimpatikus maga az elképzelés :B hogy a jóég tudja meddig nem ihatok de lehet túl kellene esnem rajta.

[ Szerkesztve ]

----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------

(#42) e`404|aNgeL válasza rien (#41) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Szerintem minél előbb vizsgáltasd ki magad.
Jobb minél előbb túlesni rajta, még ha nem is a várt eredményt hozza, és egyáltalán nem kellemes. Csak magadnak teszel vele jót.

(#43) runner 125 válasza cellpeti (#37) üzenetére


runner 125
(nagyúr)

Nem akarok túl indiszkrét lenni, de el vagy hízva?

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#44) cellpeti válasza runner 125 (#43) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Akkor nem voltam. Csak basztattak és elkezdtem sírni és annál jobban basztattak. Most már van rajtam felesleg úgy 13kg körül. Most próbálom leadni. Az jobb lenne a cukornak is,meg nekem is. :U

Huawei P20 Pro

(#45) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#44) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Ha normális szénhidrát diétát adnak meg, és ha azt be is tartod, akkor azzal le lehet fogyni a felesleget, hogy a testtömeg indexed a jó értéket mutassa. Nekem 180g-os szénhidrát diétát ajánlottak, és így a nem egész 3 hónap alatt le is ment a felesleges 6-7kg. Aktív fizikai mozgásom nem nagyon volt eddig, csak ez a diéta. Nálam ez bevált.
Most hogy lett több időm, elkezdtem a héten aktívan mozogni is (futni, biciklizni), hátha még ez is rásegít egy kicsit.

(#46) cellpeti válasza e`404|aNgeL (#45) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Én is 180g szénhidráton vagyok. Most én is megálltam 93kg-on,de ez nagyon sok. Olyan 80-85 lenne az ideális. :U

Huawei P20 Pro

(#47) cellpeti


cellpeti
(veterán)

Szevasztok!

Tanácsot kérnék. Délbe kajéltam, akkor 9,9 volt a cukrom,majd másfél órával utánna 8,8.
Van uzsonnám,arra ettem egy zsömit és böktem hozzá 6E Humalogot(így van megbeszélve a dokival). Mást nem ettem és vacsi előtt mégis 14,2 volt a cukrom. Ötlet valakinek?

Huawei P20 Pro

(#48) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#47) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Hali!

Uzsonnára mindig zsemlét szoktál enni? Köztes étkezésre az nem sok szénhidrát? Bár ha böktél hozzá, akkor elvileg jónak kellett volna lennie.
Nem stresszeltél sokat tegnap délután?
Vagy a másik amire gondolni tudok, hogy nem vagy megfázva, tüdőgyulladás esetleg?
Ma is magas értékeket mértél?

mod.: a harmadik ötletem az az, hogy mivel ebédre kb szinten tartotta az inzulin, sőt még kicsit le is vitte, az hatott akkor. Uzsonnához, mikor böktél, nem fájt? Nem lehet h nem szívódott fel az inzulin, és ezért nem is hatott?

[ Szerkesztve ]

(#49) cellpeti válasza e`404|aNgeL (#48) üzenetére


cellpeti
(veterán)

Náthás voltam pár napja. Ma reggel 6,0 délbe 6,1 ebéd után 4,3. Sajnos ilyen napjaim ritkán vannak. Ma mondjuk volt kondiba és jól esett (ezekszerint a cukromnak is :C )

Huawei P20 Pro

(#50) e`404|aNgeL válasza cellpeti (#49) üzenetére


e`404|aNgeL
(csendes tag)

Ezek jó értékek.
Lehet az a kicsi megfázás lehetett az oka. Én most vagyok megfázva, és várom is mikor lesz magasabb a cukrom.
Örülök azért, hogy mára már jobbakat mértél.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.