Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WireGuard VPN a mindennapokra
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egonyolc
aktív tag
Ami engem nagyon zavar, a karekterek "darabos" mozgása, mintha az animációk valahol a 2000 évek elejéről jötek volna. Ez csak nálam van (esetleg az FPS túl alcsony, nem nagyon próbálgattam a beállításokat 270X/ i5(ivy))?
-
Romvr
őstag
-
-KP-
veterán
üdv, még nem vettem meg a gamét, de két kérdésem lenne.
sandy bridge core i5 és gtx 960 full hd-ban el tudja vinni játszható szinten a játékot?
A Human Revolutionhöz hasonlóan ez a játék se kedvez a rambó stílusnak? Engem eléggé zavart, hogy ha öldökléssel vittem végig a játékot sokkal kevesebb xp-t és fejlesztést kaptam, mint amikor lopakodást választottam.
-
Departed
őstag
Hát elnézve a kiugró gépigényt szerintem AMD-től szóltak oda a készítőknek, hogy hagyják az optimalizálást, kéne egy kis plusz keresletet támasztani az új vga-k iránt. Más nem indokolja hogy a már nem mai csirke Crysis-oknál nem szebb grafikával így fusson.

Aki kérdezte a beállításomat: very high-ból indulva MSAA off, TAA on, árnyékok legkisebb, árnyékbigyó off, blur off, meg még egy két feleslegesnek tűnő (pl depth of field) off.
Benchmark-ot egyébként nem futtattam csak játszom.

Közvélemény kutatás: ezt a borzasztó mozgatható tárgyakat jelölő rombuszrácsot ki nem kapcsolta ki sikítva 5 percen belül?

-
Xaels
félisten
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
RX480 is FHD-n odaveri az 1060-at és itt még nincs DX12.
(#291) Romvr TPU MSAA nélkül tesztelt. Nézd meg a Settings oldalon a GIF-et a beállításokról. MSAA OFF-on van. Meg AF is csak 8X nem 16.
-
Romvr
őstag
"In Ultra, memory use goes up to 5.5 GB at 4K" - "As you can see, the game's memory requirements are not too high"
Ez csak azért érdekes mert 2560x1080-on játszottam vele Ultra beállításon és 10 perc után már 5,3 - 5,5 Gb VRAM-ot eszik meg... Ennyire eltérne a VRAM fogyasztás gépenként?

Másik topikban Abu úgy magyarázta hogy a játék úgy van megírva hogy minden rendelkezésére álló RAM-ot elfoglal amíg csak tud, ezzel növelve a sebességét (nem kell törölnie/formáznia/írnia a RAM-ot annyiszor). Így volt képes egy másik teszt szerint a Titan X mind a 12GB memóriáját elfoglalni rövid játék után. -
Xaels
félisten
-
.LnB
titán
Nektek is figyelmeztet szinte minden egyes beállítás módosításánál, hogy "héjj ehhez minimum 4GB videjó memórija kő!" ?
Állandóan írogatja nekem. -
BalaNce87
addikt
Én tegnap próbáltam phenom X4, illetve húzott 7850 es kombóval. Alapból high-ra tette a dolgokat de kb 30-40 fps között ingadozott.
Igazából, ami kicsit sokkolt engem az a textúrák minősége. Egyszerűen nem értem miért kell 4Gb VRAM ahhoz, hogy a textúrák minőségét, illetve a részletességet maximumra tegyük.
Anno a Crysis elkegyegett az 512-es 8800GT-vel és olyan gyönyörű felületek voltak benne ami a mai napig párját ritkítja. -
Peace
nagyúr
Valaki esetleg HD 7870-essel próbálta?
-
hitvanyalak
senior tag
Milyen jó ,hogy nekem mindenhol min-low lesz,így nem veszem észre, ha valahol aránytalanul rútabb:-)
-
.LnB
titán
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Jól leírtad. Főleg a grafikai részt. Én is miután belőttem a benchmark-ba 60fps-re az átlag fps-t, a játékban sokszor több mint a duplája volt. De ingadozó azért. És igen a látvány nem szép. Főleg, hogy mint ha az egész képernyőn lenne valami fura szűrő. Amit én legutóbb a SW: Battlefront-ban láttam az egyik sweet fx present használatakor. ([link] itt egy kép példának, de nem tudom rendesen megmagyarázni, hogy mi az. A fegyvernél olyan furák az élek, meg a színátmenetelek. Ilyen a MD is).
És ezeket a körvonalakat, kiemeléseket, meg mindenféle indukátort én kikapcsoltam. Nagyon illúziórombolóak szerintem.
(#281) _Gugu_ Azért is írtam, hogy nem sokat játszottam még vele. Ez csak első benyomás volt. Szerintem félreteszem most a játékot, és majd valamikor végigjátszom.
-
Fitzgerald
veterán
Minden ultrán, csak ezt a két dolgot kapcsoltam ki (CHS, AO), illetve a vsyncet.
Ahogy látom a bentymárk nem ad valós képet a játékbeli teljesítményről.
Játék közben jó 15-20%-al magasabb a framerate-em, mint a benchmarkban, konfigom lejjebb.
Nagyon zsúfolt helyszíneken esik csak be 50 alá, de egyébként 60+ a jellemző szinte mindenhol 1080p-ben.
Tehát annyira nem vészes a helyzet, bár a gépigénynek így sincs köze a látványhoz, ami nagyon felemás.
Vannak iszonyatosan részletes textúrák, és vannak nagyon borostásak, elmosottak is. Valahogy nem egységes az egész.
Ilyen papírfejű semmibe néző low-poly karakterből is van sok, míg a fontosabb karakterek sokszor annyi polygonból állnak, sokkal részletesebbek.
Gyorsan átszaladtam a Dubajos pályán csak hogy meg tudjam nézni a várost.
Van egy ilyen "ahol a papok táncolnak" beütése az egésznek. Pl. a lakásod, illetve a kisebb kiemelt helyszínek általában elég jól néznek ki, a kevésbé fontos helyszínek viszont aránytalanul szarul.
Eddig egyszer crashelt a játék 2.5 óra alatt, más probléma nem volt. Holnap elkezdem elölről újra.
Ezen a konfigon játszom:i5-6500@4.3GHz BCLK oc-vel
16GB ram
MSI 390 Gaming 8GB alaposan meghúzva
HDD-ről megy, SSD-re már nem fért fel, de gyorsan betölt.Magáról a játékról: úgy látom hogy a shooter rész tényleg sokat fejlődött.
Természetesen a legnehezebb elérhető fokozaton kezdtem, de így is elég könnyűnek érzem eddig a játékot.
Az AI sajnos általában nincs a helyzet magaslatán, bár ez gyakorlatilag az összes hasonló játékban így van, úgyhogy nem is biztos hogy érdemes megemlíteni. Ez a terület fejlődik a leglassabban.
Szerintem megvan a Deus Ex hangulat, és természetesen érezni hogy ez a HR direkt folytatása.
A sztori Deus Exhez méltó módon már az elején elég összetett, aki nem játszott a Human Revolution-el annak a játék elején opcionálisan megnézhető, a HR eseményeit 12 percben összefoglaló videó sem fog sokat segíteni, gyakorlatilag phingod sem lesz hogy ki miért meg merre és mikor és hogyan.
A kezelés rendben van, átlátható, logikus.
Már az első pályán is sokféle helyre lehet bemászni, seggen csúszni, felfedezgetni dolgokat. Van olvasnivaló is bőven.
Nekem eddig összességében eléggé bejön, szerintem jó játék lesz, bár nem sokat láttam még belőle. -
.LnB
titán
Dubajoztam kicsit mint a Kelemen Anna de nem nagyon kapott el az a bizonyos Deus Ex hangulat eddig. :/
Bar nem sokat nyomtam 40 percet kb. Viszont az tetszik, hogy lehet talalni ilyen háromszög qr kódokat es a Deus Ex Universe telefonos appal be lehet őket scannelni. Valami yt videó volt de nem neztem meg mert épp játszottam.
-
Drizzt
nagyúr
[link] esetleg ezt probaljatok ki. Ket dolgot vettek le az ultrarol, s kb. 2x fps a review verziohoz kepest, ahol full ultran ment a teszt.
-
törölt tag
-
Romvr
őstag
válasz
Departed
üzenetére
Valami tuti nem teljesen kerek még a kóddal mert ha leveszem az MSAA-t is OFF-ra a már írtak mellett akkor hip-hop 40-60 FPS között mászkál a mutató. Viszont úgy látom a játék 10Gb RAM-ot és 5,5GB VRAM-ot szépen be tud magának foglalni. Érdekesség hogy míg a VGA 100%-on pörög addig a proci alig 35-50% között punnyad.
Ja és nem fHD-n futtatom hanem 2560x1080-on, ami az FHD-hoz képest átlag -13% FPS-t jelent.
Amúgy egyelőre tetszik a játék, bár az irányítást még szokni kell.
-
Departed
őstag
1060-assal? Azzal ultrabeállítással fullHD-ban minden játéknak minimum 60 fps-sel kéne mennie. Amelyik játéknál nincs meg ott az optimalizálás sz@r. Talán fognak rajta javítani patch-csel.

Ami engem illet amíg nem lesz meg az RX480 (fölébredhetnének már a számtek boltok) sikeresen be tudtam lőni egy játszható fullHD-s beállítást - nem röhög - HD6970-re.

-
-
.LnB
titán
Lassan végére érek a benchmarkolásnak. Átlag 60-ra lövöm be. Lefuttattam párszor. Lassan meglesz a végleges beállítás. De azért szerintem ez elég gáz, hogy le kell vennem pár beállítást, mindezt fhd-ben. Valami nem kóser itt. Persze az igaz, hogy látható különbség nincs is az opciók között.
De érdekes az egész. Elvileg ezt a gamet dx12-nek harangozták be. Erre most az benne sincs. Azt ha jól megy minden lehet nyerek 20%-ot. Hát az se sok.. De majd meglátjuk.Most már neki állok játszok is vele egy kicsit.
-
Romvr
őstag
No a játék elindult minden gond nélkül. Első lendületben mindent Ultrára állítottam és 2xMSAA. Ezt a játék 22-40 FPS-el honorálta. Szóval a Contact Hardening Shadows-t levettem ON-ra meg a Parallax-ot is, a többi maradt. Így már 30-50 FPS között cikázik ami számomra teljesen játszható már. Bár megvallom nem tudom mi kerül ilyen sok erőforrásba mert nem annyira kimagaslóan szép a játék. DOOM Nightmare-ben 60 FPS, Tomb Rider Ultrán FXAA-val DX12-ben 60-70 FPS, Batman Arkham Knight minden maxon 50-70 FPS... és ezek a címek szerintem jobban néznek ki.
-
Romvr
őstag
No megvettem a játékot Steam-en. De ahogy olvasom sokaknak vannak gondjai már az indítással is. Meglátjuk mit produkál a gépem, aztán ha nagyon siralmas az optimalizálás akkor refound-olom.
-
Xaels
félisten
Deus Ex: Mankind Divided - Performance Tuning Guide ha valakinek kellene.
-
pikszel
addikt
Ó mennyit játszottam az első résszel. Ha eszembe jut a hangulata, zenéje tiszta libabőr leszek.
-
-
oriic
HÁZIGAZDA
Látszik nem toltam elődöt. Árusokat merre találok? Illetve az energiámat hogy tudom feltölteni?
-
proci985
MODERÁTOR
eyefinity / surrounddal tolja valaki?
-
-
válasz
GypsFulvus2
üzenetére
Az árnyékok eszik talán a legtöbbet, azokat érdemes lejjebb venni. Sokszor elég csak azt lejjebb kapcsolni.
-
-
GypsFulvus2
őstag
Szép. Ha az 1070-ezt tudja, akkor az én 380-am még low-ban sem viszi el... A linkelt képen melyek a legkevésbé fontos beállítások? A többségét tudom mi, de arról gőzöm sincs, mit csinál pl. a Chroamtic Aberration, Temporal Antialising, Subsurface Scattering, vagy a Volumeric Lighting. Szívem szerint ezeket kapcolnám ki először, meg a Tesszelációt. A Motion blur effektet minden játékban utálom, úgyhogy itt is kilövöm majd. Ötlet esetleg, min lehet majd még spórolni?
Szerk: Ok. Akkor MSAA is kikaocs.
dying_star: A ruhafizikát ha lehet meghagynám. Imádtam, ahogy a HR-ban lengedezett Jensen menő bőrkabátja.
ollie: Igen azt, tudom, de azok a motion blur-ral ellentétben elég fontosak a jó látványhoz. Majd megpróbálim, med-re tenni, oszt' mglátjuk. -
.LnB
titán
Na megvan a megoldás. Emlékeztem, hogy Abu-val beszéltünk erről. MSAA-t ki kell kapcsolni teljesen. Csak a Tempolar AA-t kell kipipálni. Így megvan Very Hihg on a 60+fps. És szép is. Ultrán majd megnézem később most nincs időm.
-
[Prolixus]
addikt
Nem a játékot akarom védeni, de a comparison videókban olyan óriási látványbeli különbség nem volt az ultra vs high között, FPS viszonylatban viszont annál inkább. Ez arra enged következtetni (laikus fejjel gondolkozom), hogy van egy-egy dolog, ami nagyon lehúzza az FPS számot, de a kikapcsolása/letekerése azért nem okoz olyan kardinális veszteséget a látványban. Ilyen azért előfordul még egy általánosságban jól optimalizált játéknál is szvsz.
-
GeneraL_XTX
veterán
Jo ez a cucc lazan kifekteti az 1070-et 1440p-ben

-
.LnB
titán
Ez a gépigény elég elkeserítő.
Ezekkel a beállításokkal (2xMSAA) tudtam a benchmark-ot 50fps fölé tornászni (áltag fps 52 lett) FHD-ben. Akkor mit kell még visszavennem a 60fps-hez?!?És ez elég durván vissza van véve az Ultra beállításhoz képes.

-
Na, akkor most, hogy kitárgyaltuk milyen szar ma gamernek lenni, és az indulási göröngyök eltűntek, jöhetnek a játéktapasztalatok és konkrét infók tőletek.
Kíváncsian várok mindenféle feedbacket a cuccról, főleg a HR fényében. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Ismerős az előbb már játszott vele.
-
.LnB
titán
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Rákattintottam az indításra azt azt írja 1h 50perc van még és növekszik az idő!
Ez mi a szar? 
szerk.: na most meg 40perc és csökken.

-
törölt tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Indítsd újra a steamet.
Ezt az utolsó 3 gigát viszont igazán berakhatták volna a preloadba ha már éjféli start se volt
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Igen sajnos ez így van, ha több önkontroll és kollektív öntudat lenne a játékosokban, akkor nem tartanánk itt.
-
oriic
HÁZIGAZDA
Már indul PC-n is.
-
Fitzgerald
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Sajnos ezen már sírhatunk. Ha a játékostársadalom képes lenne kollektív módon bojkottálni a játékipar gerinctelen húzásait, lenne kiút. De ilyen szintű összefogásra nem vagyunk képesek. Ennek is millió oka van hogy miért nem, de közvetlenül mi játékosok vagyunk a felelősek a kialakult helyzetért, ahogy írtad.
CDPR-hez hasonló cégről konkrétan nem is tudok, de tényleg nagyon örülök én is a sikerüknek, és hogy az évek óta csak a cashgrab szart nyomató cégek orrába tolják, hogy "Látjátok, így is lehet ezt csinálni!".
10 millió példánynál jár a Witcher 3.
A Cyberpunk meg első helyre került az általam legjobban várt játékok képzeletbeli listáján most hogy a Fallout 4 könnyűnek találtatott, a Mankind Divided-nek meg kicsit keserű szájízzel állok neki a sok b&ziság után, ami történt/történik körülötte.@proci985
Nekem nem sok jó emlékem van, mondjuk nagyon-nagyon régen volt már. Lehet hogy végigjátszom újra valamikor.
-
-KP-
veterán
értem én, hogy menteni akarod a mundér becsületét. de szerintem szimplán nincs igazad. szerintem a kiadók sara, hogy nincs elég erőforrás/ember a tesztelésre. szerintem szeretnek mindenen spórolni és csak a szükséges ill. elégséges elvet követik. függetlenül attól, mennyire bonyolultak a programok.
-
hitvanyalak
senior tag
válasz
[Prolixus]
üzenetére
+1
És még mindig ha egy kiadót kellene választanom, az a Square lenne. 4 címet élesztett fel korrektül(szvsz).
-
.LnB
titán
Nem, igazad van azt hülyeség volt így kijelentenem.
Megpróbálom finomabban megfogalmazni. Úgy gondolom, hogy nem bonyolultabbak. De még ha tévedek is. A silány játékok minőségére vonatkozó részt úgy gondolom ahogy leírtam. Ha jól emlékszem még a Ph-n is jelent meg cikk ami ezeket a dolgokat tartalmazta.
-
Nem, nem bonyolultak ezek a játékok.
Szoftverfejlesztő vagy, hogy ezt így ki tudod jelenteni?
Az utóbbi évtizedekben a szoftverek bonyolultsága szinte exponenciálisan nő, beleértve a játékokat. Nem véletlen, hogy a szoftvertesztelés egy külön szakmává vált. És ha már megemlítetted az API-t, az API-k is tartalmaznak bugokat, melyekre (ha még nem javították), a játékok készítőinek kell találniuk workaroundot. A PC-s iparban többszörösére nő a hibalehetőségek száma, mert szinte nincs 2 egyforma PC, 2 egyforma grafikus, audio, valamint chipset driver a gépeken. És bármelyikben lehet egy apró bug, ami okozhat akár egy olyan hibát is, hogy mondjuk egy játék nem indul el.
-
.LnB
titán
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Deus Ex HR-t konzolon nyomtam. Aztán azt eladtam és megvettem később Pc-re is mert nagyon tetszett. A Deus Ex 1-nél szerintem a steam még sehol sem volt, a 2.-ra meg nem emlékszem.
Ami bugos, vagy nem tudom miért ír ilyen kevés időt az a CS1.6 és a Source. 11éven keresztül nyomtam. Erre ír a Source-ra 171órát, azt nem tudom miért. Több ezer órám lehet mindkettőben reálisan.
Egyébként sok ilyan játékom van amit "nem legálisan" végignyomtam és utána megvettem mert megérdemelte az árát. Meg sok van amit úgy vettem meg mint a HR-t a konzol eladása után.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Szerintem két külön dolog az, ha a játék nem úgy sikerül, ahogy elvárjuk, meg az, ha a játék minőségétől függetlenül megtoldják mindenféle pofátlan, "keveset adunk de sokat kérünk" pénzlehúzó extrával, mint az említett soványka SP, mikrotranzakciók stb. Ja persze, nem kötelező megvenni. Viszont ezek létezése már sokat elárul a prioritásokról és az észjárásokról, ami sok jót nem vetít előre azért a jövővel kapcsolatban (és itt most nem feltétlen közvetlenül a fejlesztőket okolom!).
Előbbi eset előfordult régen is, most is, és elő is fog fordulni, még ideális körülmények között is félrecsúszhat a fejlesztés. Utóbbi dolog viszont a már említett szomorú trend, amibe a Deus Ex is becsatornázódott most. Én ezen sírok igazából.
És akkor még tegyük hozzá, hogy azért még mindig vannak olyan sikeres bástyák az iparban, amik nem követik ezt az utat, lásd CDPR és a Witcher 3. Ők nem hozakodtak elő mindenféle pofátlan pénzlehúzó manőverrel, attól függetlenül, hogy milyen is lett az alapjátékok, mennyire felelt meg az elvárásoknak. Szóval a szomorú trend nyilván adott, de nem lenne kötelező követni, anyagilag sem feltétlen ez az út kifizetődőbb.
-
Soloen_One
újonc
Picit belefolyava az eszmecseretekbe. Szinten bizakodva tekintek a kiadok fele, hiszen szeretek jatszani.... Szeretem a minosegi tartalmat. Viszont az elmult nehany ev tapasztalata sajnos kezdi megtepazni ezt a bizalmat. Szamomra orias csalodasok eddig:
- The Division
- Wow Mop / Wod
- meg nehany mas mmo amit probaltam. ( Eder scrolls online stb )
Beharangozott, de hianyzo tartalmak. Balance, performance problemak stb.Valahogy az az erzesem, hogy a PR + Trailer-ek lelolnek minden jo dolgot a jatekbol. Mint a legtobb filmnel mostanaban. Kivetel Deadpool nalam. Ami egy filmnel meg a futottak kategoriaban elmegy. De egy jateknal nem. Foleg az ar/jatekido arany miatt. Erre persze jonnek meg a Season pass/DLC stb tartalmak amiket mar a megjelenes elott ( !) beharangoznak. PC port/ Pc CE / PC akarmi egy katasztrofa. Release date start problemak, es lehetne sorolni. Valaki irta fent az elobb, hogy a kiadok a minden hatart atlepek. Hat, igaz.
Ennek ellenere en is megveszem a jatekokat. De 15K-ert nem akarok bugos gyari lemezt, plusz DLC-t es meg season pass-t is venni. Az pedig hogy sok a kaloz verzio. Az nem a felhasznalo baja. Oldja meg a fejleszto. Magam sem rajongok az online regisztracioert, de ha ez kell a kaloz verzio vissza szoritasahoz. Hajra. Hajlando vagyok fizetni, ha azt kapom a penzemert amit igernek. Az hogy mit varok, az mas kerdes. Abban igazad van, hogy fejlodott az ipar. De en ebbol semmit sem latok, tul sok az ellentet. Vegyel meg jobb HW-t, de nehany jatek cudarul nezi ki a jo hw-n is stb.. Mas portok pedig meglepoen jok. ( Mad Max ). Ami pedig a legjobban csipi a szemem, az a customer support. Na az egy borzalom eddig mindenhol...Edit :
mar csak 1h 40 perc
-
.LnB
titán
[link] Na most már van jogom a siránkozásra? (keress rá, hogy Deus Ex)
Nem igaz már, hogy kihozod belőlem a vásárlás mániás plázacica állatot!
Meg akartam venni, csak mondjuk holnap. Na mind1.Szóval akkor, most már gondolom jogosan írhatok.
Nem, nem bonyolultak ezek a játékok. Sőt az új API-k pont a fejlesztők kénye kedve szerint lettek alakítva. Szóval lassan fényesre van nyalva a ....-uk.
Az általad felsorolt játékok problémája három egyszerű dologból származik. Konzolport, időhiány, pénz.Mert a kiadók nem hagynak a fejlesztők számára elegendő időt a rendes portok elkészítésére, és mert a rendes portok elkészítése sok időbe telik, ami a kiadó számára pénz. És a kiadó nem akar sok pénzt áldozni egy port rendes, minőségi elkészítésére. ( Mert a kis dobozúzerek fontosabb piac számukra, az istenkirály Pc-sek meg le vannak tojva.)
És valószínűleg itt is ez lesz. Ha már előre megy a rinyálás.

-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Invisible War sok szempontbol jobb volt, mint az elso resz (bar nem egeszeben). Amikor kijott eleg sok baja volt de par evente elo szoktam venni es meglepoen jol oregedett.
-
Departed
őstag
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Részemről megvettem az új részt, mert végigjátszottam eddig mindet; az IW-t is imádtam, a HR-t meg méginkább.
Érdekel a világ, a játékmenet, a hangulat mindig megfog benne, és remek játékoknak tartom őket amiket igényes csapatok készítettek.
A DLC, early, season pass stb. alapvetően azokat nem érinti akik csak végig akarják játszani ráérősen belemerülve a játékot és semmi több. Én ilyen vagyok.Szóval 9kor leteszem a kislányomat aludni és indulhat az Adam Jensen time.

-
Fitzgerald
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Ha a mai játékipari trendek tükrében vizsgáljuk a dolgot igazad van, de ez nem csak a Deus Ex sorozatot juttatta oda, ahova.
IAP, DLC, early access, előrendelői kampány, season pass. Ezek olyan fogalmak amelyeket akkoriban nem ismertünk, de ha léteztek volna, ugyanúgy vágták volna haza a játékipart, ahogyan az napjainkban is történik.A Deus Ex mint játéksorozat viszont már az Invisible War-al elég mélyre jutott annak idején, sőt. Azóta én úgy érzem hogy csak felfelé tartunk, bár a Mankind Divided-el nyilván én sem játszottam még. De sehol nem olvastam még olyat, hogy az Invisible War-nál rosszabbul sikerült volna.
Az Invisible War-t pedig ugye az első játékot is fejlesztő csapat készítette. Mivel még nekik sem sikerült megugraniuk az első játékkal felrakott lécet, így én nem is reméltem, hogy bármi jó is kisülhet abból, ha teljesen új csapathoz kerül az IP.
És bár természetesen nem is ugrotta meg a képzeletbeli lécet a HR sem, szerencsére mégis egy korrekt, élvezetes játék lett belőle. A Deus Ex hangulat megmaradt, ahogy a komplex sztori, és a változatos játékmenet is.
Amúgy az IW játékideje is 20 óra körül volt emlékeim szerint, bár én egyszer játszottam csak végig, nem emlékszem pontosan.
Ez 2004. elején volt, az viszont megmaradt hogy csak azért vettem egy szar Geforce FX5200-at, hogy el tudjam indítani a játékot, mert kellett hozzá a shader model 1.2 talán
-
[Prolixus]
addikt
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én sem írom le végleg és totálisan, de fogalmazzunk úgy, hogy erősen megcsappant az érdeklődésem a játék iránt, és már nem mosolygós áhítattal várom a megjelenését...
"Hová jutott? Mármint, hogy rétegjátékként még mindig él, a HR személyében egy nem csak életképes, de kifejezetten jó folytatást kapott a 21. században, és annak folytatására is úgy látták, hogy van igény? Tényleg igen szar dolog ez így.
"Fel lehet így is fogni, ez alighanem a félig üres vagy tele a pohár esete. Szerintem nem olyan nagy szám, hogy folytatásokat kap a széria, ma már annyi játék van meg boldog boldogtalan játékot fejleszt lassan, egyáltalán nem nagy szó, hogy a DE sorozat sok-sok évvel később folytatást kapott a HR képében, főleg, hogy az akció-szerepjátékok népszerűek. Én inkább a trendet látom, ami sajnos ezt a sorozatot is elérte...megkérdőjelezhető minőségű PC-s port, drága season pass, melynek fele tartalmilag értéktelen vacak, mikrotranzakciók, kissé felesleges rokabőr szagú folytatás...
Mindegy, ahogy írtam, 15 eurót megér nekem is majd a dolog. Többet aligha.
-
Én előrendeltem az MKX-et is (igen, a single player-ével is nagy gondok voltak indulásnál. A multiplayerével meg még hónapokkal nidulás után is) és a Batman AK-t is. Én mindent a pofámba kaptam, szóval nem én vagyok az, aki őket védeni fogja.
De te, már ne haragudj, eléggé úgy tűnik, hogy az egyszerű userek csoportját erősíted. Persze, annak idején nem volt ennyi probléma. Mint ahogy régen a ladákkal sem volt annyi gond meg szervizköltség. Volt bennük egy szívóbenzin motor egy karburátor, meg pár cső, ha valami elromlott, motorháztető felnyit, szerszámos láda elő és a tulaj megjavította. Ma meg ha valami tönkremegy egy autón, akkor többszázezer a szerviz. Mert az, hogy ennyivel modernebbek, kényelmesebbek és felhasználó-barátabbak lettek az autók, a motorháztető alatt egy forradalmat jelentett. Még ha az egyszerű user észre sem vette. Azóta meg pampognak, meg összeesküvés elméleteket gyártanak, hogy a nagy kapzsi cégek hogy le akarják húzni őket, hisz a ladát is megszerelték anno 5ezer forintból, ez most miért ilyen drága?
Ugyanez igaz a mai játékokra. Ezek már olyan komplex, bonyolult rendszerek, hogy egy egész gárda kell csak a karbantartásra, nem hogy fejlesztésre, javításra. És az, hogy az összes fejlesztő, kiadó belefutott már ilyen nagy skandallumba, nekem inkább ezt jelzi, hogy a probléma rendszerszintű egyszerűen megváltozott a világ, a fogyasztó meg még a régi rendszerhez van szokva. A ladához.
Ezért bár engem is bosszant, ha valami nem úgy lesz, ahogy beharangozni próbálták, ennek ellenére inkább próbálom értékelni az ilyen gesztust, hogy odaültetnek mindenkit problémaelhárításra és nem azon siránkozok (ráadásul úgy, hogy a probléma nem is érint, mert nem vagy előrendelő), hogy pár órával eltolták a startot... -
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Hová jutott? Mármint, hogy rétegjátékként még mindig él, a HR személyében egy nem csak életképes, de kifejezetten jó folytatást kapott a 21. században, és annak folytatására is úgy látták, hogy van igény? Tényleg igen szar dolog ez így.
Szerintem a legjobb DX az első volt, nem is értem, minek lettek az utána megjelentek. Fúj.Én azért nézegetem a streameket, figyelem a visszajelzéseket a játékról, nem írom le attól, hogy körülményesen aktiválható, vehető hozzá mindenféle (nem sajnálom a pénzt tőlük, sok mai potenciális vásárló elvárja ezt a sok szart) item, vagy hogy azt hallottam valahol, hogy a történet ilyen meg olyan.

HR-ről is mindenféle szart elmondtak anno, azért én mégiscsak szerettem.
Mindazonáltal én sem adok teljes árat érte, de nem a DX-nek szól a dolog, egyszerűen csak sosem vettem teljes áron játékot, és nem is tervezem. Majd 66-75% offban, ennyi, amit hajlandó vagyok kiadni ezek mellett az elszállt árak mellett játékra. -
wjbhbdux
veterán
válasz
[Prolixus]
üzenetére
Csak ki kell kapcsolni a sok konzolos interface elemet és mellőzni kell a wallhackes skill használatát amik villogva mutatják hogy merre kell menni a leggyorsabb befejezéshez, és máris nem 15 óra lesz.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Fitzgerald
üzenetére
Így figyelgetve a játékkal kapcsolatos híreket, tökéletesen hasonló véleményem van nekem is. Úgy gondoltam, hogy hamarosan a gépfejlesztésem utána beruházok a játékra. De az események és a kissé harmatos kritikák (itt főleg a fősztori rövidségére és relatíve jelentéktelenségégre gondolok) után, úgy gondolom jó lesz ez majd 15 euróért is.

Így látatlanban persze nem teljesen fair pocskondiázni, de vessünk csak egy pillantást arra, hogy honnan indult a Deus Ex sorozat és hova jutott. Szomorú ugye?
-
.LnB
titán
Csak így a pálya széléről. Naés?
De ezt le is írtam, csak nem sikerült értelmezni mi?
"Egyébként nekem mindegy mikor jelenik meg, nincs is ezzel bajom. Csak elfogadhatatlannak tartom ennek az érvnek az elfogadását."
Szerk.: És amit Cr33p kolléga ír az nagyon találó:
"Ha a pofátlanságnak van határa, azt az elmúlt pár évben az összes nagyobb kiadónak sikerült átlépnie."
És te ezt szó nélkül elfogadod. Ez a baj. Nem az, hogy csúszik a start.
-
Fitzgerald
veterán
Hát én remélem hogy holnap tényleg éjjel-nappal ott fog ülni a gárda és lesik minden nyavalyánkat.
Egy botrányos előrendelői kampány, szar optimalizálás, 30 eurós tartalom nélküli season pass, gyomorforgató mikrotranzakciók és 18 órával eltolt global Steames launch után (hogy még VPN-el se tudjál trükközni
) ez a legkevesebb. Jah, és ugye eredetileg áprilisban jelent volna meg a játék, de eltolták azzal az indokkal, hogy inkább dolgoznak még rajta pár hónapot.Ha a pofátlanságnak van határa, azt az elmúlt pár évben az összes nagyobb kiadónak sikerült átlépnie.
Úgyhogy igen, üljenek csak ott még a nap 25. órájában is a fejlesztők, aztán boxolják le a kiadóval. -
Soloen_One
újonc
Reszben egyetertek veled, hiszen a launch support az igazan halas dolog. Viszont masik oldalrol ha a PC dealy-t nem ma, hanem joval elobb jelentik be, az lett volna fair. En pl. szabit vettem ki pont ezert, mert nem tudok IRL annyit kockulni amennyit szeretnek ( melo stb stb)

Ne is emlitsuk a CE rendelesi gondokat,pre order content season pass stb. Bar meg mindig jobb mint a WOW WOD start, ahol a lag miatt egy hetig nem lehetett jatszani. Valahogy azt erzem a PC-s nepet nem tul halasan kezelik. -
Nem tudjuk, hogy milyen lesz a launch, de minden eshetőségre felkészültek és ha neadj' Isten valami hiba lépne fel, akkor ott lesz a teljes gárda, hogy minél hamarabb elháríthassa. Szerintem ez jó.
Nem beteges kicsit, hogy annyira rá vagy függve a dologra, hogy nyakon akarod szúrni magad, mert pár órával később kezdhetsz játszani? Megvetted egyáltalán elővételben a játékot? Vagy csak a pálya széléről kiabálsz be olyan kérdésekbe, ami nem is érint igazából? -
Soloen_One
újonc
Kis segitseg azoknak, akik megvettek a lemezes verziot ( Day one, az en esetemben) es telepitesi hibaba futnak.
Video (angol nyelven )
[link]
Termeszetesen ez nem oldja meg azt a probalemat, hogy meg kell varni az este 6 orat, es utana DVD-rol telepit, content letolt, majd jatszik. SMH
( ekezetek hianya miatt elnezest ) -
.LnB
titán
Most kellene befejeznem, de "idegállapotba vagyok Maunika".
És te mint szoftverfejlesztő programozó. Mit szólsz ahhoz, ha amit csinálsz el sem indul?! Mármint oké lehet benne hiba. Apróbb bugok. Amik benne maradtak a 4+ évnyi fejlesztés alatt, és nem derült ki a tesztelés során. De ne olyan hibáktól kelljen félni ami miatt el kell csúsztatni a launch-ot. Ez milyen már?
Egyébként nekem mindegy mikor jelenik meg, nincs is ezzel bajom. Csak elfogadhatatlannak tartom ennek az érvnek az elfogadását.
És a kolléga felhozza az Arkham Knight-ot példának, mint ha az ott történtek természetesek lennének. Hát marhára nem szabadna. Az maradjon meg egyedi és soha meg nem ismételt, nagyon szomorú, és elriasztó esetnek. Ne példának.

-
.LnB
titán
válasz
wjbhbdux
üzenetére
"Teljesen jogos az indoklásuk is, ha rászabadul több százezer ember és van valami crash para amit nem fedeztek fel a tesztelésnél"
Ez neked teljesen jogos?!

Mint korábban írtam, a steam nem fogja összefsni magát egy Deus Ex launch-tól, ha meg a játék crashel az régen rossz, hogy nem derült ki eddig a beslő tesztek alatt.
-
wjbhbdux
veterán
Pedig szokványos az este 6, de inkább 7 órás start a Steamen, ne warezoljatok annyit és vegyetek több játékot hogy lássátok
Ezután a 2. legnépszerűbb időpont a reggel 9 (usa nyugat éjfél), időzónánként éjfélkor feloldást már egyre ritkábban használnak, ez még inkább a boltban kapható pc játékok idejében volt népszerű, ami már világ szinten elmúlt.Teljesen jogos az indoklásuk is, ha rászabadul több százezer ember és pl felmerül valami azonnali hotfixet igénylő fagyás amit nem fedeztek fel a tesztelésnél ,akkor csak jobb munkaidőben indítani a játékot, mint amikor alszanak a fejlesztők.
-
.LnB
titán
Ugye viccelsz velem? Ez miért befolyásolná a launch időpontját? Attól még mert a game egy bughalmaz, attól még megjelenhet. Max nem fog futni. De ezért nem kell eltolni meg késleltetni az indulását. Nagyon kétlem, hogy épp most fedeztek fel egy hibát amire épp most írják a javító patch-et..
Ez a szöveg nekem arra enged következtetni amit ők hivatalosan leközöltek, hogy a nagy "tolongás" miatt ne legyenek fennakadások. De egy steam esetében ez kicsit nevetséges. Nem kis tömeg kell ahhoz, hogy a steamet két vállra fektesse. Talán a GTAV volt ilyen, de érdekes mód nekem azzal sem volt bajom.
(#209) S1M0N Jól meg van ez "kutyulva".
-
S1M0N
senior tag
Azért a dobozos verziók aktiválása is igen röhejes:
PC Deus Ex Mankind Divided fémdobozos kiadás rendelésével kapcsolatban, ezúton tájékoztatjuk az alábbiakról:
A kiadótól kapott korábbi információkkal ellentétben a PC Deus Ex Mankind Divided fémdobozos változata:
Közvetlenül tartalmaz Steam kódot.
Így, néhány nappal ezelőtti tájékoztató levelünkkel ellentétben, a fémdobozos változat telepítéséhez nem szükséges a DVD lemez használata, a kód közvetlenül aktiválható a Steam rendszerében.
(A normál változat esetén azonban továbbra is csak a korábban leírt módon szerezhető be a Steam kód)
Szóval ez a kavarás megint a Közép/Kelet-Európai változat hülyesége...

-
-
törölt tag
Arról amúgy van valami infó, hogy lesz végre választható 1st/3rd person vagy marad a régi kameraváltogatós módszer ami a kettő között kapcsolgat helyzettől függően ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Borderlands 4
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Call of Duty: Black Ops 7
- Az AMD X870 platform meghódítására tör a Sapphire alaplapos divíziója
- Apple iPhone 17 - alap
- MILC felhasználók szakmai topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Battlefield 6
- BestBuy topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A80 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M27UA 27 160Hz IPS UHD 4K 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi 14T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

)