Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2369) kardkovacsi válasza kardkovacsi (#2368) üzenetére


kardkovacsi
senior tag

No megjött a szervizből a gépem. Végül alaplapot (amivel proci csere is jár) meg SSD-t is cseréltek. Utóbbinál volt egy kis szerencsém, mert a benne lévő Samsung PM951-est egy SK HYNIX PC300-asra cserélték le ami jóval gyorsabb.
A gép konfigja a következő:
i7-6920HQ 16GB Ram, AMD FirePro W5170M, 512GB PCIe SSD és egy 2TB HDD, UHD kijelző.
A gépet több dologra is használom, fejlesztés (Visual Studio), játék és mivel szoktam fotózni is így a DSLR-el készített képeket is ezen szoktam szerkeszteni. Utóbbi miatt vettem UHD kijelzős laptopot mivel ennek 100% a color gamutja (elvileg).

A gép gyors :), a PCIe SSD is érezhetően gyorsabb a sima SATA SSD-éknél. Az előző gépem egy Latitude E6520-as amiben egy OCZ Vertex 3 van.
Alapvetően ha csak simán megy a gép a ventilátorok nem is igazán mennek, teljesen hangtalan az egész. Néha szoktam játszani StarCraft 2-vel, azt simán viszi a gép maxon full hd-ben és medium beállításokkal UHD-ben is. Ilyenkor azért a ventilátorok mint valami erőműben úgy süvítenek.
A kijelző tényleg gyönyörű, a színek tényleg olyanok mint a valóságban, néha még több nap után is megdöbbenek, hogy mennyire éles a kép és milyen intenzívek a színek.
Ha már kijelző hát jöjjenek azok a dolgok amik nem tetszenek, mert ilyen is van:
a kijelző (ez egy sharp model, elvileg szerelnek 7510-es más modellel is) szélén van egy 100-200 pixeles terület aminek a betekintési szöge rossz. Annyira rossz, hogy ha középről nézem és teljesen fehér a háttér akkor bizony látszik, hogy ott mások a színek.
A másik dolog ami bosszantó az a billentyűzet. Nem értem miért kell ezt az idióta apple style-t átvenni, hogy a billentyűk nem érnek össze hanem egy keret van közöttük. Emiatt nehéz cserélni is, mert ha mondjuk cseréled az angolt magyarra vagy amerikaira akkor a keretet is cserélni kell. A trackball környékén ki van vágva az egész és így néha pattog a billentyűzet gépelés közben. A legbosszantóbb viszont az, hogy a helyhiány miatt kicsire csinálták az enter, backspace és a kurzor billentyűket, illetve a home és az end a fenti helyéről (ahol már lassan 10 éve volt az összes Latitude és Precision modellen) rárakták a jobb és bal kurzor billentyűre és fn kell az elérésükhöz.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.