Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2317) Felis válasza Márkito (#2295) üzenetére


Felis
csendes tag

Szia Márk!
Nekem is kb. ugyanez a problémám alakult ki az M6700-ammal nemrég, mondjuk abban Firepro a dedikált VGA. Egy ideig csak egy idő után, meg nagyobb megterhelésre fagyott-crashelt hasonló vizuális hatások közepette, de egy ideje semmilyen képet nem ad, totál fekete marad a képernyő már a boot során is, viszont maga a gép indul, a ventik felpörögnek (nem túlzott mértékben, csak normálisan), ledek világítanak, ahogy kell. Próbáltam kikötni külső displayre, ott sem adott semmit. Amíg volt kép, futtattam a beépített diagnosztikát a bootup menüből, és normál hőmérsékletet jelzett mindenhol, memóriák meg minden egyéb rendben volt. (Akkor még driverproblémára gyanakodtam) Elvittem szervizbe (gari pont az incidens előtt 1 hónappal járt le persze), ott azt mondták, a dedikált videokártya halt meg benne.
De most, hogy olvastam az esetedet, felmerült bennem: akkor hogyhogy totál nem ad képet? Nem kéne neki az integrált HD-re váltania, illetve alapból azt használnia?
Van valakinek valami ötlete, mit tudnék tenni, hogy addig is, amíg megjön a cserekártya, tudjam használni az integrálttal? Vagy lehet, hogy félrediagnosztizálták, és valami komolyabb gond van? Alaplap? De akkor hogyhogy nincs sípszó indításkor? (Ez mondjuk bármilyen hardveres hiba esetén fura...)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.