Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
MeghaL0L
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Itt arról van szó, hogy majdnem ultrán is ugyan annyi fps-t ( és fps dropot természetesen ) kapok mint Normálon ( lowon ). Kvázi ugyan úgy megy. Ja és az is mindegy neki, hogy dx 11 vagy dx 10. Tehát itt más problémák lesznek, bírná ez csak valamiért nem használja ki a kártyát, ugyanis pl most éjszaka kicsit tudtam időt szakítani játékra és ha a "Population Density"-t ill "Distance Scaling" csíkot leveszem, de minden highon van akkor 50 % - ba használja a gpu-t és így kapok 30 minimum fps-t. Mi lenne, ha pörögne 100 on a gpu?
-
Integrale
veterán
válasz
somasz
üzenetére
Nincs ebben semmi batorsag. A kis nudli intel 4400-zal is 20-25 fps-t. Belovod fix 2,4-re es 80-90%-os kihasznaltsaggal fut. Turbot hogy sikerukt emelned? TDP keretet kene inkabb feljebbtolni, vagy a hoertekeket, mert eleg nevetseges, hogy 75 foknal kevagja 1,8-ra, mas laptopokban pedig engedik 90 fole is.
-
MeghaL0L
addikt
válasz
somasz
üzenetére
Van pár videó Youtube-on amin i5 4200u - val futtatják és mellette 740m van. Azt képes kihajtani egy picivel gyengébb proci is? Érdekes.
Vagy akár ITT egy a 4500u - val 740m társaságában. Most tök mindegy a grafikai beállítások mivel én lowon is meg high-on is ugyan annyi fpst kapok. A zavaró a droppolás inkább amikor gondol egyet és 35-ről leugrik 20-ra majd vissza.
Tehát kétlem, hogy itt ez lenne a probléma.
-
badd
tag
válasz
Razermazer
üzenetére
+tiborandras
Rendben, köszönöm nektek!

-
badd
tag
válasz
Razermazer
üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséged!
Most csak 2x2Gb van benne. A kérdésem még az, hogy miben másabb az, ha KIT-ben veszek meg 16GB RAM-ot (2x8Gb), mintha veszek két ugyanolyan 8GB-osat, csak nem KIT-ben árulva? Mert azt akarom én is, hogy mindenképp működjön együtt a kettő, de ha tényleg nem lesz gond, mert igazából nincs különbség a kettőt opció között, akkor első körben tényleg csak egy db 8GB-osra ruháznék be, és utána vennék még egyet. (Úgy még olcsóbban is kijönne, mintha KIT-et vennék, plusz nem egyből kéne kiadnom ezt az összeget.)
-
Razermazer
őstag
Bocs szerkesztésből kifutottam.
Megnéztem a gépedet és nálad nincsen 4 slot csak kettő, így tiszta sor két 8 gigás modul kell neked.
Azért az barátok közt is 30k vagy afelett lesz, de ha megvan rá a keret akkor hajrá.
Én azért úgy csinálnám, hogy először vennék egy 8 gigás modult és mellé tenném a mostani 4 gigát, vagy nem tudom mennyi ramod van? 2x2, 2x4?
Egyik esetbe 10gb-od lesz másik esetbe 12gb-od, ha azzal megy akkor 16gb-al is menni fog.
Azért írtam ezt mert a laposod specifikációjában csak 4 gigás modulokat támogat, ami szerintem hülyeség. -
Razermazer
őstag
Szerintem igen működik és ez a határa az i5 prociknak. Arra figyelj, hogy a 16 giga csak két 8 gigás modullal fog menni. Tehát, ha van a gépedben 4 darab bővítőhely, akkor nem rakhatsz mind a négybe rammodult, hogy elérd a 16gb-ot.
Hanem csak az egyik párba, vagy a másik párba 8-8 gigát.
Legalábbis nálam M4600 precisionban így van, és mivel a chipset azonos, a proci is azonos ezért csodák nincsenek.
Ramok tekintetében ha szerencséd van keverheted a modulokat gyártó szerint, én szerencsésebbnek tartom az azonos gyártót, azonos sebességűt és időzítésűt, magyarán kit-et. -
MeghaL0L
addikt
Srácok, következő a kérdés, hátha:
A 4500u nem lehet, hogy visszafogja a 8850m-et és azért nincs a GPU kihasználtság 100-on GTA 5 közben?
Megjegyzem, hogy a Max Payne 3 - nál 100%- on (99%) fut szinte mindig a gpu maximum és minimum beállítások mellett is.Szerintetek?
-
badd
tag
Sziasztok!
Adott egy E6520-as laptop, melyben egy i5-2520M-es processzor van. Ebben szeretnék RAM-ot bővíteni, és a kérdés az, hogy 16GB-ot befogadna-e?
Külföldi fórumokat olvasgattam, ott azt írták, hogy működik, de ott mindegyik esetben i7-es processzor volt a laptopban.Előre is köszönöm a segítséget!
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Van egy Dell E6430-as notebook-om. Az mitől lehet, hogy amikor töltöm az akksit, akkor iszonyatosan belassul a gép, és kb. használhatatlan? Ilyenkor a CPU 100%-on pörög. Azokban az esetekben, ha a töltő úgy van bedugva, hogy nincs bent akksi, vagy az akksi bent van, de nincs töltőre dugva, akkor teljesen jól működik.
-
sityuka80
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ok, köszönöm a választ!
-
szabonagyur
félisten
-
sityuka80
tag
válasz
szabonagyur
üzenetére
Tudnál ajánlani olyat ami alkalmas rá?
Melyik hardver a gyenge benne? -
sityuka80
tag
válasz
lord.lakli
üzenetére
Jogos.
World of Tanks és hasonló online játékokra.
Akár crysis 48-ra is. -
sityuka80
tag
-
hungabi87
csendes tag
Üdv mindenkinek!
azt szeretném kérdezni, hogy ismerősöm vett egy Dell inspiron 17 5000 series laptopot és azt kérdezi van-e benne wifi? Szerintem van de nem olyan amire ő gondol ha jól olvastam a leírásban akkor csak wifi kijelzőcsatlakozó van benne
-
Atmo
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni? Van egy Dell Studio 1535-ös laptop, ami bekapcsoláskor állandóan lefuttat rendszer tesztet, majd utána bebootol és minden rendben. Ki lehet valahogy kapcsolni ezt a tesztelés, nagyon zavaró.
Üdv

-
-
t72killer
titán
válasz
whiteman0524
üzenetére
Ha nincs a csavarokon matrica, akkor nem kéne, hogy gond legyen a garival.
-
Integrale
veterán
válasz
whiteman0524
üzenetére
Vagy írj nekik emailt.
-
Unying
tag
válasz
whiteman0524
üzenetére
Hívd fel a Dell Supportot, ott megmondják. Szerintem csak szakszerviz, de kérdezd meg, az a biztos.
-
whiteman0524
aktív tag
Sziasztok! Egy új Inspiron 7537-es masinában én magam kicserélhetem a HDD-t egy SSD-re garanciavesztés nélkül?
-
MeghaL0L
addikt
Valaki telepitett mar win10 -et itt Dell inspiron 3537-re?
-
t72killer
titán
Használja valaki a Dell mini Displayport->Displayport adapterét 4k monitorral? Átmegy rajta rendesen a 4k60Hz? A specifikációk szerint nem viszi a 4k felbontást, bár el tudom képzelni, hogy csak elfelejtették frissíteni a speckókat, elvileg ez csak egy passzív kábel...
-
Unying
tag
Ma felhívtam a CSH hungary kft-t, mi újság a lapossal. Mondják, hogy a winyó cserét, az oké, de a hűtőberendezést is cserélni kell. Azt vajon miért, azon nem vettem észre semmi hibát, vagy ez ilyenkor bevett szokás?
-
-
soldi3r
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Mivel azt hiszi, hogy 70 fokos, igy biztosan bekapcsolja a ventit.

-
BullZeye
veterán
Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott egy Inspiron 3521
i3-2375M @ 1,5Ghz
8gb memória
Windows 8.1 x64Teljesen szűz 64 bites Windows 8.1, a hiba sajnos nem könnyen jön elő, emiatt baromi nehéz tesztelni, de hátha találkozott már vele valaki.
Nem egyedi eset, régebben volt ilyen már, de ott sima driver sweeper, és VGA driver telepítes dell oldaláról megoldotta. Alaplap, LCD, LCD kábel, Touchpad csere már megtörtént rajta, valószínűleg VGA driver hibája, mert más laptopoknál az megoldotta. Na most a servicetag alapján a Dell oldalán HD4000-es driver van fent, meg AMD, de ebben csak HD3000 van (hivatalos konfig szerint is).Hiba HA előjön, akkor így néz ki, mikor megmozgatom az egeret:

Feketefehérnek tűnik a kép, de alapvetően színes vízszintes csíkok vannak benne, valamint a jobb oldalon kb 8cm hosszan nem lehet egeret vinni, mintha megváltozna a felbontás is 1366x768ról 1024x768ra.
Ami eddig kiderült:
1) Nem hardveres hiba, legalábbis nem alaplap, lcd+kábel, touchpad.
2) Külső monitorra kötve ha klónozva/kiterjesztve van, akkor nem jön elő a hiba.
3) Ha megmozdítom az egeret, akár touchpaddal, akár külső egérrel, akkor előjön, DE csak bizonyos felületeken, jelen esetben IE11-ben sikerült leghamarabb előhozni a hibát, de már az asztalon is előjött.
4) kb 5 másodpercre rá eltűnik a hiba, ha elengedem az egeret, és a billt se nyomom.
5) tálcán és titlebar-on nem jön elő a hiba soha, azaz ha előjön a hiba, leviszem az egeret tálcára, várok 5 másodpercet, hogy megszűnjön, és újra mozgatom az egeret, akkor nem jön elő újra egészen addig míg nem hagyom 5 másodpercig üresjáratban a kurzort egy másik területen.
6 Gyakrabban jön elő, ha nincs rajta táp, de táppal is előjött már párszor.Ki lett próbálva a legújabb 2015.01.28 23-as végű és az egyel régebbi 2014.11.01 22-es végű driverrel.
Hivatalos Dell-es driver nincs az oldalon.Esetleg ha valaki tudna linkelni egy tutira jól működő hiba mentes drivert Windows 8 x64bitre, ami DELL-es forrásból származik, és HD3000-hez készült 2014 és 2015 között, vagy van jobb ötlete, azt megköszönném.
Az is lehet, hogy valami energiabeállítás gond lesz, ami windows updattel jött, de ötletem sincs, hogy mi.
Találkozott már vele valaki, esetleg van kész ötlete rá?
-
fronter67
csendes tag
Vettem 1 Dell 620-ast...A romokból építettem újjá...

Csakhogy...a gép akkor melegszik túl
,ha aktiválom a BIOS-ba a SPEEDSTEP funkciót... pedig pont azért találták ki hogy ne ez legyen a következménye...
Ha meg nincs bekapcsolva igen lassú egy 2.1 Ghz-es procihoz képest ugye.Lehet még vmit állítani ? Esetleg a Vista -ba?...
Mert az XP-n az Energiagazdálkodást kellett átállítani " Laptop" sémáról " Minimálisra"....
Ezt a Vistába nem találom.Van vkinek tippje?
Kösz:Zoli
-
David3
őstag
válasz
Integrale
üzenetére
Leszedtem, de bevallom, kicsit félek felrakni ezt, pedig van új AMD driver, igaz csak béta. Nekem most még Shady313 kolléga által módosított driver van fent, amivel a Wolfenstein-New order hibátlanul fut, a GTA IV néha megröccen, de megy. GTA V-öt meg meglátjuk, addig nem bántom a drivereket (AMD HD 8850M).
-
Wyll
őstag
Valaki találkozott már az E7440-nek a dinamikus kontraszt / automatikus fényerőállításával, vagy csak nekem ilyen a kicsike?
Leginkább szürkés képtartalomnál, pl nCore -nál jön elő, ilyenkor különösen szembetűnően elsz@ródnak azok a képrészek, amik nem szürkék hanem színesek, de szerintem a szürke részt is borzalmas ilyenkor olvasni. Mind akksis, mind hálózati üzemmódnál létező jelenség.Aki találkozott már vele, nem tudja hogy lehet kikapcsolni?
Intel graf driver-en már végigmentem, kikapcsoltam amit lehetett, de nem tűnt el a jelenség.
Win7 ről van szó amúgy, tehát nem a Win8 adaptív világosság állítója lesz a ludas. -
MeghaL0L
addikt
Srácok
Megkérdezem megint, hátha.

EBBEN a driverben van olyan opció, hogy ki tudom választani h melyik kártya üzemeljen egy játék alatt. Ilyenkor csak és kizárólag az a kártya fog üzemelni. Van esély rá, hogy ezt megcsináljam egy Dell Inspiron 3537-es gépen? ( i7 4500u, HD8850m )
Kicsit unom már, hogy 60 eurót kiadtam a GTA-ért és csakis intellel képes futni. A R* meg valószínűleg tesz a fejünkre.
Köszönöm a válaszokat.
-
törölt tag
arra esetleg tudtok megoldást, hogy miért nem működik jól e4300-on, win7 64 bit alatt a fényérzékelős háttérvilágítás állítása?
a billentyűzetnél kapcsolgatja, az rendben.
de képernyőnél, ha letiltom, akkor minimumra veszi és nem lehet állítani, ha engedélyezem, akkor a legutolsó beállított állapotra rakja, és lehet a az fn+dedikált gombokkal állítgatni. viszont nem igazítja a környezeti viszonyokhoz. a win alatti képernyő állítgató fényerő csuszka meg egyáltalán nem működik, egyik állapotban sem reagál a képernyő fényereje.
bios-ban is ki-be kapcsolgattam, de semmi eredmény.
32 bit alatt működött minden.
megpróbáltam a régi és az újabb szofferekkel is. -
-
Ronam
addikt
válasz
Integrale
üzenetére
Ez megoldja az Nvidia driver problémát is 3542-n? Csak a Dell oldaláról letöltött driverrel működik rendesen a gépem, de az meg ugye nem egy mai darab. Az előbb próbáltam a GTA V-t, és elég keményen szaggatott, miközben youtube-on több videót is láttam ugyanilyen konfiggal (i7-4510u, 8GB, GT840M) sokkal jobban futni. Lehet a driver a ludas, de nem merem felrakni az újat, mert kapom a BSOD-t rögtön
. -
oszi666
őstag
válasz
somasz
üzenetére
Még egy kérdésem lenne. Leszedtem ezt a dell feature enchancement packot innen http://www.dell.com/support/home/us/en/04/Drivers/DriversDetails?driverId=HR1YG de amikor telepíteni akarom azt írja telepítsem előbb a .4 NET frameworkot, amit azért nem értek, mert elvileg a 4.5 már telepítve van. Erre esetleg tudsz valami megoldást?
-
oszi666
őstag
sziasztok, Dell Latitude E6430-ra honnan lehet letölteni a power manager-t windows 8.1-hez?
-
Razermazer
őstag
Sziasztok laptortársak
Egy kérdéssel fordulok hozzátok! adott lenne egy preci m4600-as noti (somasztól köszönöm neki
) amibe szeretnék tenni egy második ssd-t. Az ssd adott 2,5" kiszerelésben tehát nem msata, gondoltam beleteszem a dvd író helyére. Az ssd sata3-as egy kingston v300-as a mostani ami benne van egy intel 530-as ő a vinyó helyén van, mind a két ssd 120gb-os. Jól tudom, hogy a dvd író az csak sata 2 portot kapott ugye?(vagyis a sebesség degralálódik, ami megint nem zavarna annyira, mert még így is gyorsabb, csendesebb egy vinyónál)Optibay az nem probléma chasertől beszerzem, csak azt nem tudom hogy működni fog ez így? mintha olvastam volna pár oldallal odébb, hogy két ssd működése ilyen esetben problémás. Az ssd+vinyó felállás nem szokott problémát jelenteni. Utánaolvastam a raid ilyen esetben nem működik (nem mintha olyan nagyon érdekelne) csak msata és az első vinyó helyére tett ssd esetében működik.
Vinyót már nem akarok a gépbe tenni természetesen. Esetleg msata ssdvel valakinek tapasztalata ilyen gép esetén van? -
Integrale
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Jaja, de elvileg adja a Rockstar a fixet, már dolgoznak a javításon.
-
Integrale
veterán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Ja és nem akarok más tollával ékeskedni, a Rockstar Games support oldalán olvastam!
Nálam működik, nagyon örülök neki

-
Integrale
veterán
Sziasztok!
Korábban nagy probléma volt, hogy a Dell Inspiron 35XX és 55XX szériánál a gyártótól eltérő forrásból származó, tehát az Intel vagy AMD oldaláról közvetlenül letöltött és telepített meghajtókkal nem ébredt fel a gép alvó állapotból.
Telepítsétek ezt a fixet, és megoldódik minden probléma!
Minden driver le DDU-val, fix fel, aztán mehet a legutolsó Intel és AMD is, simán alszik, ébred amit akartok.
Egy ideje nem követem a topikot, remélem nem dupláztam rá. -
t72killer
titán
válasz
szabonagyur
üzenetére
Köszi
én is így teszek. Az SSD-k meg a folyton fejlődő chipsetek korában gondolom hoz valamit a konyhára egy új SATA driver. -
t72killer
titán
Az Intel Rapid Storage Technology (SATA) drivert érdemes feltenni, ha az ember egy db SSD-t használ?
Más: az (nem-dell) nvidia driveren kell valamit hekkelni a hibamentes működéshez? Gondoltam, kipróbálom a 350.12-es példányt.
-
lupus_l
aktív tag
válasz
Unying
üzenetére
Szerintem itt kérdezz utána. Én pár hete egy Samsung 850 EVO 250GB-ost szereltem. Eszméletlen gyors.
-
Unying
tag
A Kingston ssd-kkel, illetve optibay keretekkel mik a tapasztalatok? Inspiron 7720 lenne a lapos.
-
szabonagyur
félisten
Mondom gyári HDD alapból lassú, anno amikor HDD-vel vettem a 3542 elődjét azt hittem elhajítom mivel lassabb volt mint az 5 évvel korábbi gépem. Elég sok lassú noti HDD létezik, tied is olyan szerintem.
Amit érdemes megnézni, hogy frissítések nem e mentek a háttérben, vagy karbantartás ilyesmi.... az még lassíthat rajta.
-
Ronam
addikt
válasz
szabonagyur
üzenetére
Emlékeim szerint ennyire nem volt lassú, és az is furcsa, hogy nem fut semmi program, és mégis néha 100-on pörög a vinyó. Az előbb mértem, bekapcsolástól számítva 2,5 perc telt el mire eljutottam a desktopig, és minden programot betöltött. Most nem tudom, hogy ez soknak számít-e, vagy csak az én hülyeségem
.
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- Villanyszerelés
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Miért nem tűnik el soha a kalózkodás?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- World of Tanks - MMO
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U729x - i5-8G I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 Gen2 - i5-1145G7 I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 G4i - i5-1235U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I NBD Gari
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3421
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB telefon garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I HDMI I W10 I CAM I Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

,ha aktiválom a BIOS-ba a SPEEDSTEP funkciót... pedig pont azért találták ki hogy ne ez legyen a következménye...