Hirdetés

Aktív témák

• Csemike

aktív tag

Megjött a fizetésem, úgyhogy indul a szelebrésön. Bár, az már inkább el is múlt... Amikor fizetésnap van két dolgot teszek meg először. Feltöltök a telefonomra 1500 Ft-ot, majd munkából hazafelé menet megtankolok, általában hó elején magammal nagyvonalúskodva 20 litert. Amíg elérek a statio benzinaria-ig (egyszer latinórán lazulásból modern kifejezéseket fordítottunk latinra, és ez jött ki a benzinkútra) győzködöm magam, hogy tele kéne tankolni, de aztán sose teszek ilyet, mert eszembe jut a Főgáz meg a közös költség.
    Ez ma úgy alakult, hogy végül 49,8 liter gázolajat tankoltam, mert mikor rájöttem, hogy működik a töltőpisztoly kis pöcke, amit csak bepattintok és nem kell végig tartani a cuccot, míg megtankol (egy ideje ezek nekem nem működnek), tankolás közben a Tétényi-fennsík irányába merengve azon gondolkodtam, hogy vajon a Lostban Hurley hányszor mondja azt, hogy "Dude!". Aztán már csak a kattanásra tértem magamhoz és látom ám, hogy ez húszezer forint lesz... Hát így jártam máma a tankolással és a fizetésemmel. Most már akár éhen is halhatok, de legalább van gázolaj a kocsiban, akár a Szajna partján is megmakkanhatok éhen, ha úgy tartja kedvem. :)

Közben meg apu cs*sz*g*t, hogy öreg autót ápolni, gondozni kell, amivel makszimálisan egyet értek, de én például nem tudom hogy kell ápolni és gondozni az ékszíjat, ami az utóbbi időben olyan sikítozó hangot hallatott (főleg a szervóé), hogy ha akartam volna se tudtam volna sehová sem észrevétlenül megérkezni. De azért elmentem a szerelőhöz, aki nem a legjobb a világon, de jobbat nem tudok megfizetni, aki kicserélte az ékszíjakat, de szélesebbeket rakott bele, mint a gyári, mert az ha megnyúlik se ül le a tárcsa aljára, ami jó, mert jó és kész, de azért majd egy kis idő múlva újra állítani kell majd az ékszíjakon. Ezt onnan fogom tudni, hogy megint nyekeregni fog. Persze apám nem ért egyet, és mondjam meg a szerelőnek, hogy egy hülye, mert most a tárcsa tetején támaszkodik a szíj és az oldala már ki van kopva, és amikor együtt állítottunk az ékszíjon ő fogta össze, én meg húztam a csavart, persze nem húztam eléggé és az anyámúristenit, de én elmondtam a véleményem, hogy az én édesanyám az a nő, akit ő 1977 telén Isten és törvény előtt feleségül vett, szóval így vegye a szájára, mire kijelentette, hogy akkor oldjam meg egyedül az ékszíjgondjaimat, és különben is, hol van a szervóolaj, nincs egy csepp se a tartályban, hát ezért nyekereg ez a szerencsétlen, minek nekem autó, csak tönkretenni tudom, hogy néz ki az egész istenverése, ezek a mai fiatalok nem tudnak semmit se értékelni, és itt már tudtam, hogy jön a duma amikor ő a hatvanas években a beatkorszak tombolása idején vasúti talpfából meg mindenféle tekercselésekből összehozott magának egy elektromos gitárt meg hajnali háromkor állt sorba húsért 1959-ben, és a közlekkaros koliban mennyi csótány volt és 10-en aludtak egy szobában, és hajnalban tejet szállított közértekbe valami szakadt teherautóval, hogy legyen pénze, de akkor is 5 év alatt elvégezte az egyetemet, de mi ezt már nem is tudjuk, amilyen mázlisták vagyunk, és nem értékelünk semmit és egyébként mikor néztem a guminyomást, tiszta rozsda a kasztni, csináltassam már meg.
    De én azért tudom, hogy (egyrészt igaza van ami a mai generációk élhetetlenségét illeti) imádja babrálni a Golfot, mert az még olyan, hogy azt lehet, és sajnálja, hogy elköltöztem otthonról és elvittem ezt a kincset, amit lehetett hétvégenként kicsit helyrepofozgatni, ápolgatni, mert ha felnyitotta a motorháztetejét az egész német autóipar benne volt, még az unalmas, számítógépvezérelt, érhetetlen katyvasz előtti idők tanújaként, mint izgalmas kincsesbánya, aminek felfedezéséhez csak pár villáskulcsra van szükség, és a szemünk előtt tárul fel egy nagyon okosan, logikusan összerakott, érthető szerkezet.
    És bár szereti elhitetni magáról, hogy spirituális ember, aki ide-oda zarándokol keresve valamit, Müller Pétert, Coelhót és mindenféle nagy filozófust olvas, de én tudom, hogy neki igazi kikapcsolódás néha ilyen materiális, földi és hétköznapi dolgokkal foglalkozni, mint az ékszíjak. :)

Aktív témák