Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- N€T0X|N: Poloskahegy
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
Új hozzászólás Aktív témák
-
djyuri
őstag
Ja ja. Mondjuk nálam a jobb Mi meg a több háttérben rejlő tartalék az már jelentős fps-t jelent számomra. Ezt arra értem,ha esetleg megakad az xp,akkor a játékban ezt nem fogod észlelni,de persze ha ez kb csak másodperc hosszúságú akadás.
Ja meg így majd vígan lehet digitalizálás meg grabberelés mellett doom3-azni vagy mittomén...
THX -
djyuri
őstag
Szuper. Na ez így kielégítő volt. Tehát vehetem annak,hogy szépíti a játékot és ezzel még le is vesz egy kis terhet a vga-ról. Meg talán néhány fps-t eredményez pluszban. Remélen kiadják ezt majd normál pci-ra is,mert valszeg nem sűrün tudok váltani dual pci expresses alaplara.
-
djyuri
őstag
Oksa azt vágom. THX! Csak talál-e hozzá alkalmas szoftvert,game-t (ubisoft-on kívül),meg a winfosban grafikai munkára ki tudja ezt-e használni.
A hírből arra következtetek,hogy szépítésre kiváló,de magát a sebességet lehet-e vele korrigálni vagy mi?
Vagy egyáltalán megéri-e erre befeccölni és nem pedig egy X850-es vga-t venni.
Bár lehet,hogy csak egy tesztre kell?
MOD: Áh. Találtam infót ebben a topikban. Bővebben: link
[Szerkesztve] -
djyuri
őstag
Hát ja. Szerintem sem ma lesz az. És valszeg csak singleplayer módokban lesznek ilyenek,mert akármilyen dúrva is legyen két gép,de ennyi adatot egyszerre futtatni két gép között,hát azé érdekes lenne. Bár majd a 10 gigabites hálózat korrigálhatja a véleményem,de az sem minden gépen lesz.
-
djyuri
őstag
Igaz,de csak sajna én is hallásból és olvasásból jutottam a hírhez. Én még annyiról tudok ezügyben,hogy a FARCRY 2-nél kísérleteznek ezzel. De asszem a rongálhatóságot nem fogják korlátlanná tenni,tehát szerintem csak azt a részét fogják engedni,ahol haladsz az emberkéddel,vags talán egy kicsivel szélesebben,de nem hinném,hogy a teljes területnek engednék,mert annak tárolására eszméletlen sok memória kellene (szerintem).
Amúgy amikor egy igazán erős gépen megláttam a farcrfy-t menni és persze játszhattam is vele,akkor meg voltam anno győződve,hogy minden fűszál és fa külön mozog,sőt még a halak meg madarak is. Viszont azt hiányoltam belőle,hogy nem teljesen valósághú a rombolás. pl a madarak esetében: ugyebár ha lelősz egy madarat,akkor a többi elrepül mindenfelé. Na én simán ''sznájperelgettem'' a madarakat szépen sorban. Ja meg a halakat is.
Van az egyik multiplayer-es pályán egy csomó üveg meg pohár. Ott versenyt rendeztünk,hogy a lehető legtávolabbról állva ki tudja a legtöbbet lelőni
Tomlol,de abban a pillanatban nagyon muli volt. A lényeg amit ki akartam hozni,hogy a dobozok egymástól eltérően lukadtak ki vagy horpadtak be. -
djyuri
őstag
Emellett még a több oprendszeres telepítést sem lehet kihagyni.
Ugyebár szó volt arról is,hogy az új szoftverek instabillabbak,de a munkát akkor is meg kell csinálni.
Tehát kell egy olyan erősebb gép,ami kezeli a régebbi oprendszert is meg az újat is. Na ilyen nincs!!! Én nem hiszem,hogy egy FX64Bit-es gépen elmegy a 98 vagy az ME..... -
djyuri
őstag
Így van! THX!
Én meg ráadásul RD ram,meg RAMBUSZ párti vagyok. Főleg,hogy most már a soros és párhúzamos architektúrákat erősen vegyítik egy memtokban,szal álmodozok érte,de ha rá is bukkanok egy ilyenre,amihez még találok is egy egyedi vagy speckó csillagáras lapot,akkor is el kell gondolkoznom,amikor meglátom a végkifejletet,hogy a mai ''lelassított fejlődéshez'' ki tudom-e használni?
Most erre a játékokat értem.
Ha jól emlékszek az sg híreiből jutottam el a több erez MHz-es memóriamodulokig és ott szembesültem a több tízezer megabájtos adatátvitellel..

Nos ha már itt tartunk fejlettségileg,akkor mi a problem?
Hát az,hogy az átvezető dolgok is rohadt sokba kerülnek és mégsem közelítik meg a leírottakat. És ha pedig milliomos vagy,akkor összeraksz egy ilyem rambuszos cuccot,akkor meg szembesülsz,hogy sem a szoftver ipar és sem a játék ipar (már tudtommal ez külön egység,hiába az is szoftver),hogy semmit nem tudsz rá feltenni,csa szerveres cuccnak tudod kihasználni.
Az a problem,hogy a fejlesztők meg akarják térültetni szinte egy darabon a teljes fejlesztést pl a rambuszos technologiában és nem pedig egyből igényfelméréssel tömeggyártásba viszik át.
Ha én lennék Richy Rich,akkor valszeg nem érdekelne,de nem vok,tehát itt írok. -
djyuri
őstag
Az oroszoké pedig sokkal tűrőképesebb lett volna. Igaz vagy húsz percig keresnénk,hogy hol van a HT beállítás meg az fsb meg mittomén,mert ha jól tudom ők nem angol képesek számtek terén,szal orosz volna a biosz.
De ha azzal dicsksdhetnék,hogy van egy orosz procim,akkor az azért nem mindegy. Lehet,hogy utánfutón jönne utánam,meg PAKS is,de minusz 100 fokban és plusz 150 fokban is maxon üzemelne és ''dobálhatnám'' is,mert nem tudnám tönkretenni
-
djyuri
őstag
Uh. Nem sértésnek mondtam. Bocs,ha úgy volt érezhető.
AMúgy arra értem,hogy ugyebár fentebb említgetve voltak hasonlítgatások két-két vga között és az volt állandóan dömpingelve,hogy majdnem ugyanakkorát tud,de sokkal-sokkal olcsóbb,de viszont nem új technológiás.
Szal a lényeg,hogy ebben a minimális (mert néha csak annyi a fejlődés) érdekében valóban soktízezret kell beleőlni a fejlesztésbe.
Amúgy ha nézzük azt is,hogy architektúra váltás küszöbén állunk,akkor az fejlődésnek mondható,viszont több topikban is olvastam arról,hogy a PCIE-nek egyből majdnem a legcsúcsát hozták lkétre,szal már most a max határán dolgoznak. És az AGP-nél pedig valamely százalékkal még mindig jobban fejleszthető a cucc. Viszont húzások (tuning) szempontjából valami olyasmire emlékszem,hogy a PCIE-nél nem húzódik az FSB-vel a vga meg a mem...,de az AGP-nél pedig igen (valahogy így emlékszem,de kérlek javíts ki) .
Most erre pedig az a meglátásom,hogy ezt ki lehet küszöbölni,ha külön egységekre bontjuk az alaplap egyes részeit. Külön mem vezérlő,vga vezérlő...mittomén....és akkor külön lehetne húzgálni őket... -
djyuri
őstag

Nagyon sirály! A végét nagyon eltaláltad!
A procira nekem is van egy storim:
Egy pomázi barátom csak azért vett dobozosan egy P4 3.2-es procit 58-ért,mert 3.2-es volt és az pont nem volt kapható gianninál akkor,hanem ''csak'' 3-as 33-ért.
Szerintem a a tetü 28ezer egyáltalán nem érte meg 200MHz-ért és ráadásul a gyári hűtő a kukában landolt,mert 68 fokos a proci játék közben
-
djyuri
őstag
Ez jó! Ez tetszik!
Ha néznél rendszeresen national-t,spektrumot,frei dossziét...........
Akkor látnád,hogy kezdeti szinten már mindez tökéletesen műkszik,nemcsak a horror vagy egyébb ilyesmi scifi filmekben.
Viszont abban tökéletesen igazad van,hogy a külső perifériák még ott is a hagyományos alapra épülnek és ezért LLOOLL!!!
Én amúgy bízakodóan vagyok abban,hogy 15-20 év múlva már esetleg az én gyerekemet is fel tudom léptetni abba a virtuális idegpályás game-ba
Legalább a sok állatkertet meg vidámparkot megúszom

Az fsb-kre visszatérve: mivel 1066MHz-es (sőt 1200) FSB is van már,így értelmetlen arról a vita. Itt inkább már a többszálas technológia és a magas L2 és L3...Lx chache a döntő szerep.
Szerintem ennek a hóbelebacnak akkor lesz látványos fejlődése,ha egy processzoron belül el lesz ez érve és nem csak a szerverekben a sok összekapcsolt processzoron keresztül.
Bár engen nem hinném,hogy zavarna az ha úgy csinálnák,hogy több procis felépítés és így jönne ki a nagy teljesítmény,de azért akkor már lenne méretbeli igényem is. Vagyis ne nyomjon akkorát,mint egy IFA homok,hanem pl a mostani fél mázsás gépem. Szerintem ez már hatalmas előre lépés volna,de persze akkor ha ez bekövetkezik a fentebb írt időkereten belül.
Ezt a témát sokat lehet feszegetni,mert roppant érdekes és élvezetes.
A topiknyitónak: Így van szerintem is a dolog!
(apróbb eltéréseket nem figyelve)
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- BestBuy topik
- Autós topik
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- League of Legends
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- M.2 csatlakozók terén (is) jónak ígérkezik az MSI közelgő AMD-s alaplapja
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- RYZEN 7 7800X3D 32 GB DDR5 RTX 3080 Ti 12GB 1TB M.2
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 1 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- Dell LAtitude 7490 FHD, TOUCH, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- Üzletből, Lenovo garanciával ThinkPad E14 Gen 5/ Intel Core i5-1335u/16GRAM/512SSD/FULL HD +kijelző
- HP Elitebook 840 G6 FHD, i7-8565U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- 159 - Lenovo LOQ (15APH8) - AMD Ryzen 7 7840HS, RTX 4060
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370-A i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman T7 Zalman 500W
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
THX