Hirdetés

2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Charlento


Charlento
tag

Tud valaki olyan programról amely a CPU hőmérsékletét kijelzi a TÁLCÁN???

Charlento

(#2) Toness válasza Charlento (#1) üzenetére


Toness
őstag

speedfan, motherboard monitor...

'' A hítpájpos hómméd mennyire müxik kingül? '' by M0Dair

(#3) Laslie


Laslie
tag

pl MotherBoard Monitor

(#4) Charlento válasza Toness (#2) üzenetére


Charlento
tag

Köszi de honnan lehet letölteni?

Charlento

(#5) Charlento válasza Laslie (#3) üzenetére


Charlento
tag

Köszi de honnan lehet letölteni?

Charlento

(#6) Toness válasza Charlento (#4) üzenetére


Toness
őstag

speedfan 4.21 Bővebben: link
motherboard monitor 5 Bővebben: link


[Szerkesztve]

'' A hítpájpos hómméd mennyire müxik kingül? '' by M0Dair

(#7) Geree válasza Charlento (#5) üzenetére


Geree
senior tag

Lásd: Google Bővebben: link

a friend in need is a friend indeed

(#8) Charlento válasza Toness (#6) üzenetére


Charlento
tag

Letöltöttem egy MBM nevezetű programot de a télcén csak egy ''IC'' jelent meg értékek sehol

Charlento

(#9) Toness válasza Charlento (#8) üzenetére


Toness
őstag

Be kell állítani mindent rajta, elég hosszú meló lesz, de szerintem utána tök jól tudsz minden értéket monitorozni vele, én kitettem a jobb felső sarokba egy dashboardot amin 8értéket állítottam be és azt állandóan tudom figyelni. A settingsbe tudod beállítani egyenként a diódákat amiknek az értékeit ha megnézed akkor egy másik monitorprogival összehasonlítva ki lehet következtetni hogy melyik értéknek fog megfelelni.

'' A hítpájpos hómméd mennyire müxik kingül? '' by M0Dair

(#10) kovi


kovi
senior tag

van hozzá magyarosítás is tök jó. kis progi. MBM.
ja be kell állítani

GeForce GTX 295 - The most powerful dual chip graphics card on the planet(!) for gaming and beyond.

(#11) detroitrw


detroitrw
őstag

tudtok a bios-tól független mérő programot?
hőmérsékletre

(#12) uzsz válasza detroitrw (#11) üzenetére


uzsz
senior tag

Nálam a speedfan mást mutat mint a bios 1-2C difivel. Különben hogy hogy attól független? A sf detectálja a hőérzékelőket és úgy működik teht nem a bios-ból olvassa ki a dolgokat. Ez jó?

Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred. (Guga kérésére javítva) Az élet az egy nagy cukor, csak meg kell tanulni szopni.

(#13) bloodree válasza Charlento (#1) üzenetére


bloodree
csendes tag

ja!
upazaneve hogy hardware senors monitor pro x.x
atták a pcWOrldhöz:)

hát igen.

(#14) bloodree válasza bloodree (#13) üzenetére


bloodree
csendes tag

de a mutter bórd monyitor a legjobb

hát igen.

(#15) Razor18


Razor18
tag

Szevasztok,

Eddig az Intel Desktop Utility Hardware Monitorját használtam, gond nélkül. Alapjáraton a CPU hőmérsékletét mindig 39 C-nak mérte. Tegnap próbálgattam a különböző hőmérséklet-monitor programokat (én marha). Speedfan, Motherboard Monitor. A Speedfant feltettem, de indításkor kiírt 3 sort, hogy valamit scannelne, de lefagyott (vagy csak nem győztem kivárni). 2-3 próba után levettem, remélem nem csak AMD-khez való.

Letöltöttem a legfrisebb ''univerzális'' Motherboard Monitort (v.5730 ?). Feltettem, a config wizardban kerestem az Intel 915GEVL alaplapomat, nem volt (gondolom amiatt, hogy ez a legfrisebb (?) változat is 2004 márciusi!). Mindegy, kijelöltem az Intelekből a 865perl-t, a végén ki is jelezte a tálcán a GPU, CPU meg talán az alaplap hőmérsékletét. Ezt is levettem.

Ezután jött a meglepi: az eredeti IDU HW monitor azóta kb. 20 fokkal magasabb CPU hőmérsékletet mér. Kézzel sem tűnik annyinak, a ventillátor is alapon ketyeg, ráadásul hideg álapotból bekapcsoláskor rögtön a BIOS Setupba lépve máris 57 fokot mutat a CPU-ra, a többi mért hőmérsékletet is a korábbi 37-38 fok fölött látja 5 fokkal. Valamit sikerült átrajzolnom az alaplapon? Valaki tud valami okosságot a visszarendezéshez? Tudom már, mit jelent, hogy ''ami nem romlott el, azt ne javítsd meg''...

(#16) gabe_ válasza Razor18 (#15) üzenetére


gabe_
őstag

A bios-od mikori? Lehet, hogy ráférne egy frissítés.

Sovány szakácsban sose bízz!

(#17) zoma


zoma
csendes tag

Sziasztok!
Nem tudom hogy jó hejre e írok.
Van egy Intel Celeron D 330 as procim egy Abit IS7- E2 es anyalapban gyári hűtéssel.A házban két venti van ami szelőzteti.Mezei tápal.Alapban 48fok Prime 95 futatásakor felmegy 63 ra.(komojab játékkor vagy dvd-divx re digitalizásakor)
Namostan én már elolvastam mindent amit a forumokon írtak ezekről a cuccokról.Hát egyik azt írja hogy ez normális a másik hogy sok.Szerintem is egy kicsit sok.
Egyik leírasban olvastam valamit a Bios-ban beálításról a venti fordulatáról.FANEQ aktive temperature.
Én probáltam mindent de semi változás.
A kérdés hogy hogyan lehet elérni hogy a venti már kisebb hőmérsékleten maxira felperegjen.Mivel nekem csak ojan 3300 fordulatig megy.Holott mehet 3800 fölé.Hogy menyi a maxi nem tudom.

Abit IS7-E2,Intel CeleronD 330 2.6GHz

(#18) Razor18 válasza gabe_ (#16) üzenetére


Razor18
tag

Legfrisebb, basszus...

(#19) hundavid


hundavid
csendes tag

everest ultimate edition

(#20) Bubu79 válasza Razor18 (#15) üzenetére


Bubu79
addikt

Hali !

Én az MSI által az alaplaphoz adott PCAlert nevű progival tapasztaltam ugyanezt - amíg csak a progi futott a háttérben nem volt semmi gond, de ha elindítottam az Everestet, rögtön kiakadt és mindenféle hibákat kezdett el dobálni ( leállt a CPU venti, felszökkött a feszültség stb. ). A rend csak újraindítással állt helyre, és akkor is csak addig, amíg el nem indítottam az Everestet. Hiába próbáltam ki több verziót is, az erdmény mindíg ugyanez volt.
Szerintem csak összevesznek a progik egymással.
Most csak az Everestet használom - amikor fejembe jut. A BIOS-ban beállítottam a védelmeket ( hőfok, venti fordulatszám ) és úgy használom a gépet.

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#21) zoma


zoma
csendes tag

Mondjuk egy megoldás a gép hűtésére.Igaz barkácsolásról van szó.
A gép egy nagyon melegedő Intel Pentium4 Celeron D330 2.66GHz,Abit IS7-E2.(Preskot maggal)

Alapban a saját hűtőjével 48C,100% megterhelésel 65C körül.(volt elejében mikor 75 re is felment de ujrapasztázás vett le)Két 80mm venti lett bedobva a házba.Fordítva ki is meg be is hogy fúják a levegőt sőt az egyik be a másik ki.Ki a jobb megoldás.A törvény is álítólag ezt mondja.Eset a hő valamit,de nem eleget ekkor lett 65C.(KB 8c)

Csere lett hűtőben GlacialTech Igloo 4320 2.8GHz Light, 1900rpm, 20dB.A gép ugyanojan meleg sőt.
Csere egy másikra CoolerMaster ACC-U72 (VortexDream), full cooper ,silent.(Tiszta réz)A gép szintén meleg.Szinte észrevehetetlen a különbség a melegségben.A venti 4600RPM.
Akkor másik táp lett mivel mondták hogy lehet a táp az oka.(Chieftec 350W P4 with PFC) Szintén semi különbség a hőfokban.
Már próbáltam plusz feszt adni a procinak.CPU Core 1.4 V-ra.Mivel néztem hogy alapban 1.36 volt de stresz alat 1.34re vagy aláb eset.Így alapban 1.38 de stresz alat 1.36 lett.De a hőben megint semit nem változott.
Plusz egy Biosz frisétés sem hozott semit.A gép álandóan atom stabil,csak a melegedés az ami aggasztott.
Már maradt volna a víz hűtés.De mivel ez már nagyon sok kiadás lett volna akkor próbálkoztam egy hüjeségel.Lehet hogy nagyon brutál a dolog de nekem bevált.Lehet hogy a port sűrűben kel kifújni a bordák közül de mostan is megy a Prime95 már 4 órája de a hő 53C 2350RPM alat(ez a minimum fordulat és álítólag 16DB).A gép relatív csendes és elfogadható a hőmérséklet is.
A barkácsolás jelen pillanatban az lett hogy(próba az egész) keménypapírból egy másik oldalt csináltam a háznak,eztet a proci ventije irányában kivágtam kör alakúra és ebbe beilesztettem egy hengert ami ojan vastagságú mint a venti.(80mm).Az érdekeség az hogy mikor a ház nyilva van akkor a hőfok magassab mint mikor így lezárom és az a henger rá van illesztve a ventire.És még valami,csendeseb is így mint nyilt házal.(Az oldal ugyanojan jól illeszkedik mint a sajátja)
Hát ez is lenne egy mezei megoldás a hő csökentésére.(ha már más nem megy)
Én egy szilárd anyagból fogok csinálni oldalt(plexi),és ebbe fogok egy valamijen 80mm hengert beépíteni. :DDAbit IS7-E2,Intel CeleronD 330 2.6GHz

(#22) L@cEE***


L@cEE***
csendes tag

hy!
lenne egy jónagy problémám: a régi Intel celeron 2600/400/128k (norhtwood magos) procim a gép indítása után már 50-55 fokos volt(biosban a pc healt monitoron néztem és everest is ezt írja). vettem egy új procit intel celeron D 335 2800/533/256k(prescott magos) és ez is 55-57 fokos hőmérsékletről indul a pc healt monitor(biosban) és az everest szerint. ennek a ellenére a gépem még egyszer sem fagyott meg! lehet hogy az alaplapom hibásodott meg és mér félre de kegyetlenül? a gépből 30fok alatti levegő jön ki ebből gondoltam hogy a lappal lehet probléma mivel az a terhelt 65-70fok felizzítaná bennt a levegőt. szerintetek mi lehet a probléma? én az alaplapra gondolok.

Pc: Intel Celeron D 2800/533/256k, DFI 865PE INFINITY rev.B+,ATI 9600TD,512mb hynix+2x256mb kingstone pc3200 RAM

(#23) MetalPeti


MetalPeti
csendes tag

Csatlakozom hundavid ötletéhez. Olyat tud valaki ami játék közben is kiírja valahova a sarokba? és hogy honnan lehet letölteni?

(#24) szandisas


szandisas
senior tag

Egyszer volt nálam kölcsönben egy gép(2,0 celeron) és amikor megláttam, hogy a biosban a proci hőmérséklete elérte a 70 'c -t aszittem lefordulok a székről... :DDD
és a mai napig is így megy... lusta voltam ;]
A mostani gépemnél(adatoknál), az Asus pc probe 19k-s rpm-et mér, a bios -kb fél perc múlva- 8-900 at... enyhén irreális? én is progit váltok...
ja meg 45fokos alaplapot, amikor 35 a biosban. :))

[Szerkesztve]

aláírás

(#25) tkazmer


tkazmer
addikt

Szerintetek normális, ha egy P4630 Zalman7700 ALCU hűtéssel csak msn mellett 44 fokos?

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#26) zsommi válasza tkazmer (#25) üzenetére


zsommi
senior tag

Az attól függ mi van alatta, húzva van-e a proci!?

(#27) zsommi válasza szandisas (#24) üzenetére


zsommi
senior tag

Így legalább lehűtöd a házat...
ha többet az még csak jo..
Az lenne a gáz, gha kevesebbet irna...:)

(#28) tkazmer válasza zsommi (#26) üzenetére


tkazmer
addikt

Az a baj, hogy nem húzom a procit!

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#29) zsommi válasza tkazmer (#28) üzenetére


zsommi
senior tag

Akkor sok!
Cserélj alatta pasztát...
Lehet ott van a baj..
Na meg nézd meg, hogy tökéletesen illeszkedik-e...
jobb most nem jut eszembe..

(#30) belaazallat


belaazallat
addikt

Hm!
AMD nél nincs ilyen problem! :D 1800-ról 2400ra húzva 1,6V -on sem éri él a 28 fokot 100%-os terhelés alatt. Se everest, se bios-ban. Egyébként a bios 3 fokkal magasabb nálam, mint az everest.

"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!

(#31) qtrica válasza tkazmer (#25) üzenetére


qtrica
aktív tag

És ha megzavarod a procit, menyi?Nálam gyári hűtővel kb ennyi, lletve 52-54 fok meghajtva.

Yoda Jr.

(#32) tkazmer válasza zsommi (#29) üzenetére


tkazmer
addikt

Aha, köszi. Az egészben az a legjobb,hogy számítástechnikus csinálta:D

úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő

(#33) zsommi válasza tkazmer (#32) üzenetére


zsommi
senior tag

A lónak is két lába van,. mégis megbotolhat..
Az informatikus pedig két keze, de ő meg mellé nyúlhat..


Próbáltad amiket mondtam?
Ha igen, akkor jobb lett?

(#34) zsommi válasza qtrica (#31) üzenetére


zsommi
senior tag

Ne zavarjuk a procit, az csak had dolgozzon...;):D

(#35) qtrica válasza zsommi (#34) üzenetére


qtrica
aktív tag

Mivel hűtesz, és mit?Engem is érdekelne a hőmérsékletviszonyok alakulása.

Yoda Jr.

(#36) zsommi válasza qtrica (#35) üzenetére


zsommi
senior tag

Hogy én?:D
Most az egyik gépemben /ahonnan most irok/ az 1800+ /1530 Mhz/-es Athlon Xp-m éppen 2200-on megy..:)
Hőmérséklete pedig alig éri el az 50 fokot...
Amd-knél pedig olyan 60 fok felett van csak baj vele...
Pedig nincs is rajta semmi durva hűtés, sima mezei rézmagos borda 8 centis ventivel, ami mellesleg 1500 rpm-en forog...;)
Te hogy állsz a tuninggal?
Na meg a fokokkal...:)


Mod: ja persze 100%-os használatnál van, hogy épp súrolja az 50-et..:)

[Szerkesztve]

(#37) qtrica válasza zsommi (#36) üzenetére


qtrica
aktív tag

Azért kérdezem, mert jó lenne tudni ténylegesen hogy áll a makina.Nem tuningolok, csak használom mint a kolléga.Esetleg gondolkodom egy Arcticxxx pro-n (pontos neve nem jön be), ha halkit illetve hűt.Nincs sok használója, illetve fel is lehet szerelni!
[link] Nna közben megtaláltam.

[Szerkesztve]

Yoda Jr.

(#38) zsommi válasza qtrica (#37) üzenetére


zsommi
senior tag

Jo kis hűtő, nem tagadom, de én a Zalman híve vagyok..
Az lehűti a dolgokat ha le kell..;)
Csak egy ilyen gépbe hülyeség Zalmant tenni, mert úgysem lenne kihasználva...
Egy jó kenés, plusz egy rézmagos borda simán megteszi egy 6-8 cm-es hűtővel..;)
De majd az új konfig...
Ott azért lesz Zalman bácsi...:D

(#39) qtrica válasza zsommi (#38) üzenetére


qtrica
aktív tag

Hát ahogy néztem jo jo a Zalman, de drága, nehéz, és csak a legnagyobb menne a gépembe pedig a standard design tetszik.Erről azt irták hogy klasszul hűt,lap kiszerelés nélkül lehet installálni, és ha halkabb mint a gyári akkor nyeremény.Izzasztós üzemmód marad a titánoknak!

Yoda Jr.

(#40) Marci-Bazsi


Marci-Bazsi
csendes tag

SZIASZTOK!
Nekem olyan problémám volt,hogy állandóan melegedett procim.
Egy 3ghz-es prescott alapból 49-50 fok volt,terhelve 60-65.
Sokfajta hűtőt kipróbáltam,de ezek a hőmérsékletek nem változtak.
Pedig a ház oldalán volt egy 8cm-es venti és hátul szintén volt egy venti,tehát szellőzött a ház rendesen.Mostanában vettem egy AeroEngine házat amiben elől egy 12cm-es venti
oldalán egy 8cm-es,hátulra tettem egy szintén 12cm-es ventit.
Na ez nem volt elég vettem egy Freezer4 procihűtőt és a hőmérséklet alapból 38-39
terhelve 51-52 fok.
Ja és a gép nem hangos nagyon megvagyok vele elégedve

[Szerkesztve]

(#41) Petya25 válasza Marci-Bazsi (#40) üzenetére


Petya25
addikt

Tudom sokan nem értenek velem egyet, de hogy 60 fok környékén üzemel kihajtva a procid, az nem baj. Több olyan gyári márkás gépet használok, amik 100%-on járnak folyamatosan 24 órában. Mikor bekapcsolom a gépet az egyetlen venti a gépben, ami a prociról húzza a meleget és a tápon keresztül kitolja a levegőt, felpörög és komoly zajt csap, majd szépen elhalkul. Na ez a venti ezután nem is hangosodik még akkor sem, ha a proci 100%-on 60-65 fok között üzemel, tehát nem probléma a hőmérséklet.
Az más, ha nem szeretnéd ennyin járatni, az a Te dolgod. Ha komoly hűtést szeretnél a procira, akkor inkább a vízhűtésen gondolkozz, bár az nem olcsó. Nekem a 630-as P4 3000@4000 MHz-en üzemelve full terhelésen a gyári hűtővel 60 fokos volt, most hogy víz a alatt van, 20 fokot esett a max hőmérséklete, pedig egy 7800GT-t is hűt a víz. ;)

Antonio Coimbra de la Coronilla y Azevedo, bizony!

(#42) Marci-Bazsi válasza Petya25 (#41) üzenetére


Marci-Bazsi
csendes tag

Igen igazad van a 60-65 fok egy prescottnál tényleg nem vészes főleg úgy,hogy gyári érték
69-70 körül van megadva terhelve.
De így 10-15 fokot nyerve egy kicsit nyugodtabb vagyok főleg úgy,hogy egy 4-5 ezer forintos Freezer4-es hűtővel értem el.Ami nem mondható nagy anyagi ráfordításnak.
A vízhűtés biztos nagyon jó,talán a későbbiekben megpróbálom .

(#43) TrollMetal válasza Marci-Bazsi (#42) üzenetére


TrollMetal
tag

Ave! Háát a Prescottokról nem ezt hallottam! terhelve havernál felment 80-90 fok környékére! nem tudom milyen hűtővel de nem gyárival! meg a szomszéd srácnál is igencsak ''forrófejű'' a procija! tuti 70 fok felett van! ;]
AMD RULEZ! az én procom(3000+) hőmérséklete 28-32fok winfosban! terhelve max 44 amit eddig mértem! jó kis far cry közbe! ja igen és gyári a venti rajta!

''A világ két végéről rohad. Az egyiken az anyagi, a másikon a szellemi szegénység pusztít.''

(#44) Atapi válasza TrollMetal (#43) üzenetére


Atapi
senior tag

Akkor jol fölémérhet a haverod lapja. 75foknál bekapcsol a hövédelem, leszabályoz a proci, onnantol fogva gyakorlatilag oly mértékben csökken a hőtermelése, hogy nemigen lehet affölé melegiteni terheléssel (max 1-2fokot el tudok képzelni ingadozásképpen). De 80fok és fölötte már teljesen irreális érték...

(#45) Interceptor válasza TrollMetal (#43) üzenetére


Interceptor
addikt

Nekem 38 fok terheletlenül a Venice magos 3200+.
A szellösebb házad lehet az oka gondolom hogy a te amd procid csak 32 fok.

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#46) Rajjmen


Rajjmen
aktív tag

Hali,

Nekeem egy aMD 64 - 3200+ (Venice)-m van, melynek alaphőmérséklete 30°C - 32°C között van, de terhelve max 40°C-ig megy el...

Rajjmen

(#47) Interceptor


Interceptor
addikt

Remek most már tényleg kezd aggasztani hogy az enyém miért 38 fok terheletlenül,mondjuk tuti hogy a házhütésem szar :((( egy 8 centis venti van ami kifújja a meleg levegöt,a táp alján van még egy 12cm-es venti.Lehet ez a baj?

Nem kell drága gép, csak játékra kell

(#48) TrollMetal válasza Atapi (#44) üzenetére


TrollMetal
tag

Nemtom mivel mértek! én thermaltake hardcano 12vel! beraktam a proci meg a borda közé az érzkelőt(elvileg ilyenkor nem olyan hatásfokkal hűt mint kéne)! azt meg nem tudtam hogy leszabályozza! megnézem szomszédét is!

''A világ két végéről rohad. Az egyiken az anyagi, a másikon a szellemi szegénység pusztít.''

(#49) kovsol


kovsol
félisten

s754 A64 3000+@2400Mhz c&q off
alapon 30-32
terhelve 45-46

gyári hüttéssel

May the Force be with you!

(#50) TrollMetal válasza Interceptor (#45) üzenetére


TrollMetal
tag

Nos nézzük! a winchester magosak alapból kevesebb hőt termelnek! igen a házamon kb ezer vagy több kis lukacska van! ideális passzív cuccokhoz! a videókártyám is (amíg meg nem halt) 40 fok alatt volt! 9800pro 256mb zalmanc vel! amúgy nekem egy 8cm fújja be a levegőt! a tápom 12cm ventije ki ami pont a proc fölött van! és még egy 8cm fújja befele felülről! a táptól kicsit jobbra! közvetlen a dvd mellől! szóval igen szellős! gondolkozok valami zalmanon a procra és akkor tényleg kussos lenne a dolog!

''A világ két végéről rohad. Az egyiken az anyagi, a másikon a szellemi szegénység pusztít.''

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.