Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- mefistofeles: OTP mobilbank Persely. Jó, de nem jó.....
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ETOM
addikt
Ezt amúgy a driver sehogy se ajánlja fel hiába van beállítva, hogy opcionálist is keressen.
-
Kappantyú
lelkes újonc
Száz szónak is egy a vége : Az AMD megint semmi sem csinált, és semmit nem tett le az asztalra GPU driver téren.
Az nVidia meg jól a sárba taposta az AMD pofáját a DLSS4 minden RTX kártyájára való kiterjesztésével.
Mondom mindezt 7900XT tulajként, hogy már az én kártyám 4K-s szintjét hozza egy RTX 4060 - as is...harmad áron...Köszi AMD! Köszi a semmit! Legközelebb akkor veszek tőletek GPU-t, ha jár mellé egy magánrepülőgép is. -
Csorbi
addikt
Hu, én elengedem, mert úgy látom nem megy át a mondóka lényege, érdekes mód Lacccca87 azonnal megértette.
Én tökéletesen tisztában vagyok az "opcionális - non-WHQL" és az "ajánlott - WHQL" viszonyaival, de a felhasználók jelentős része nem. És amíg ezt a kommentek közt túráztatod, és nem a cikkbe írod le, hogy opcionális driver, addig még mindig nem fogják érteni, hogy miért nem dobja fel nekik ezt a drivert az Adrenalin (ha csak az ajánlott van beállítva), mikor a cikkben csak annyi van hogy megjelent az új friss driver.
Még az sincs benne hogy WHQL vagy non-WHQL.Érdekes módon az AMD azért felismeri ezt, és ODA IS ÍRJA, hogy OPCIONÁLIS. És azért használja az opcionális kifejezést, hogy segítse a szóegyezéssel azokat, akik a beállítások között keresik a frissítésnél a megfelelő beállítást.
Ahüeböszmék. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Minden meghajtóról szóló hír ugyanígy van kezelve. A minősítés WHQL vagy Non-WHQL. Ha WHQL a meghajtó, akkor az benne van, ha nem WHQL, akkor nincs benne. Nézd vissza nyugodtan.
Az AMD esetében annyi van, hogy az AMD saját maga jelöli, hogy hova sorolja a meghajtót. Ez egy marketing, hogy elkülönítsék magukat a többi gyártótól. De valójában csak annyi van, hogy az ajánlott meghajtó a WHQL, míg az opcionális a Non-WHQL. Egyébként ezt okkal csinálják, minden egyes meghajtó, legyen az ajánlott vagy opcionális, ugyanazon a tesztelésen megy keresztül, tehát kiadáskor csak annyi különbözik, hogy elküldték-e a teszteredményekkel az egészet aláírni, vagy nem.
-
Lacccca87
addikt
Szerintem te nem akarod megereni mar az elso hsz ben leirt kerest. En es a legtobb ezt a lapot olvaso tudja mi a különbség.
Ezzel ellentetben te meg mind nem erted es magyarazod a bizonyitvanyt ahelyett hogy bebiggyesztened az alcimbe a kert kiegeszitest.Erdekes modon az intel driver hirnel oda tudtad irni a meghajti minositeset.
-
Lacccca87
addikt
Szájtépés meg megmagyarázás helyett ennyi is elég lett volna:
Módosítod az alcímet erre: A 25.2.1-es OPCIONÁLIS szoftvercsomag két hibát is kijavít.De ahogy írták már páran a "direkt elbaszás" aztán meg játszani a hülyét, már itt is megy a PH-n hogy generálja a kattintást.
Tudom nem kötelező itt lenni meg olvasni meg örüljek hogy egyáltalán van meg stb...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért nem használja az AMD a WHQL és Non-WHQL kifejezéseket, mert mindegyik kiadott driver átmegy a teszten. Tehát a Non-WHQL csak annyiban különbözik a WHQL-től, hogy nem küldik el aláírásra. És ettől lesz opcionális, mert azoknak szól, akiknek nem szükséges a WHQL aláírás, de eközben pont ugyanazon a teszten megy át mindegyik driver.
Jelzik is a dokumentációban:
WHQL Test Suite Results -> Passed
WHQL Microsoft Certification -> Not ApplicableErgo átment, de nem küldték el aláírásra. A WHQL, vagyis az ajánlott annyiban különbözik ettől, hogy elküldik aláírásra. Emiatt nyugodtan lehet telepíteni mindent, mert a tesztelést és a hitelesítést tekintve pontosan ugyanúgy készül az opcionális és az ajánlott driver is. És a frissítőt is be lehet állítani, hogy melyik drivereket mutassa. Ha kéritek tőle, hogy mindent, akkor kijelzi az összes érkező meghajtót.
-
Csorbi
addikt
Nem, nincs benne (a szó, hogy "opcionális").
Én értem, hogy akik nagyon járatosak a témában, azok tudják, hogy az opcionális az nem WHQL, míg az ajánlott az igen, de nem véletlenül tünteti fel az AMD is a changelogban, és nem véletlenül használja az "opcionális" és "ajánlott" kifejezéseket az AMD az Adrenalin Control Panelben a frissítésre vonatkozó beállításnál - és nem a "WHQL" és "non-WHQ2" kifejezéseket. -
hajbel
addikt
Vajon azért van mostanában ilyen ritkán driver, mert mindenki az FSR4-re van ráállva, hogy kész legyen márciusra?
-
Csorbi
addikt
Abu, majd a jövőben érdemes lenne beleírni a cikkbe, hogy opcionális, vagy ajánlott verzióról van-e szó (tudom hogy a linkelt changelogban ott van, de sokan nem nézik meg), mert majd megy a csodálkozás jópár embernél, hogy miért nem dobja fel a frissítést, holott náluk csak az ajánlott frissítések vannak beállítva, az opcionálisak nem...
Új hozzászólás Aktív témák
ph A 25.2.1-es szoftvercsomag két hibát is kijavít.
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- Csere-Beszámítás! MSI Thin Laptop játékra! I7 11800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy A23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest