Hirdetés
- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- aquark: A tökéletes karóra keresése
- hcl: HP Probook 640 G4 vs MS UEFI CA 2023 vs BIOS rendberakás :D
- vrob: Ugrás a 3D gyorsítás világába 1998-1999 játékaival
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- sh4d0w: Star Wars: Vérvonalak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
niof
veterán
Nekem is ez a tapasztalatom. Egy darabig előfizettem rá. Jellemzően az volt vele a problémám, hogy volt pár hosszabb beszélgetés, amiben több témát is érintettünk, olyanról is mást állított a beszélgetésen belül, amiről néhány bekezdéssel feljebb már értekeztünk. Ha ez 1-2 alkalommal fordult volna elő, azt mondtam volna, OK, de minden hosszabb láncban előfordult. Lemondtam. Pár hónappal később előfizettem a Gemini-re, ott ezzel nem találkoztam, de annál is van bosszantó attitűd. Pl. ilyen, mikor egy témán belül átvált kibővítettről normál "gondolkodásra". Bár ez lehet, hogy valami bug volt, mostanában nem volt rá példa, de régebben rendszeresen. Aztán, mikor egy beszélgetés közepén felteszek egy kérdést, és visszaírja, hogy "én csak egy nagy nyelvi modell vagyok, nem tudok erre a kérdésre válaszolni". Ilyenkor csak egy kérdőjelet szoktam neki küldeni, és ettől helyrejön, elnézést kér a hibáért, és megyünk tovább. Hallucináció nem igazán volt, legfeljebb olyan, hogy nem voltak pontos infói, de ilyenkor mondtam neki, hogy nézzen utána az interneten. Ilyen volt, mikor az új Intel prociról kértem tőle egy összefoglaló táblázatot az előző generációkkal összehasonlítva. Váltig állította, hogy nincs ilyen CPU, amit keresek.
-
Geller72
nagyúr
+1
Én eleve kikötöm neki, hogy kizárólag szakmai szempontból hiteles forrásokból fogadok el választ, néha a közösségi hálózatokat teljesen ki is záratom vele, ha pedig tudományos kérdésem van, akkor azt is megkövetelem, hogy kizárólag a tudományos folyóiratok validált tanulmányai alapján válaszolhat, nehogy nekem valami konteós agyhalált kezdjen tolni! Ha ezt kérem, akkor a forrás kigyűjtést már külön kérnem se kell, mert magától adja, tételesen, minden válaszára lebontva, hogy azt honnan szedte, ráadásul magyarázatot is fűz hozzá. Sőt, ha így kérdez az ember, akkor eleve egy magasabb szintű algoritmust fog kapni, és nem valami legalapabb buta kódohoz irányítja a router. Érdemes megfigyelni, hogy még az AI hangneme is megváltozik, sokkal választékosabban és komolyabban fog válaszolni!Az AI-t tudni kell kérdezni. Ha valaki csak annyit kérdez, hogy "Milyen telefont vegyek?", akkor megkapja a legkisebb erőforrásigényű, legbutább algoritmust, aztán ne csodálkozzon, hogy hülyeségeket fog beszélni, és 3 éves adatbázisok és közösségi médiás agyhalál alapján fog ajánlatokat adni.
Pontosan.
-
Vesa
veterán
1.-Eleve úgy írd meg a promptot, hogy kérd meg, ellenőrízze a forrást, jelölje meg, linkkel együtt "rakja eléd", így egy klikkel tudod te magad is ellenőrizni, megspórolva a kereséseket. Megkérdezheted egyben, hogy mennyire tartja validnak a választ. Javaslatokat is tehetsz neki, hogy elsősorban hol keressen. Például másodpercek alatt át tudja nézni a Reddit fórumbejegyzéseit, ami neked lehet, hogy napokba telne.
2.-Amit te megkeresel, arra sincs semmi garancia, hogy az 100%-ban valid, csupán elment rá egy csomó időd.
3.-Ne csak egy modelltől kérdezz, hanem legalább két, fejlett modellt használj. A geminit felejtsd el, a múltban él, azt sem tudja, melyik év, hányadika van, a betanításának idejéhez kapcsolódó infói vannak. Jobb mindegyik modell emlékezteni a dátumra, hogy képben legyen és dátum szerinti releváns infókat keressen.+1
Én eleve kikötöm neki, hogy kizárólag szakmai szempontból hiteles forrásokból fogadok el választ, néha a közösségi hálózatokat teljesen ki is záratom vele, ha pedig tudományos kérdésem van, akkor azt is megkövetelem, hogy kizárólag a tudományos folyóiratok validált tanulmányai alapján válaszolhat, nehogy nekem valami konteós agyhalált kezdjen tolni! Ha ezt kérem, akkor a forrás kigyűjtést már külön kérnem se kell, mert magától adja, tételesen, minden válaszára lebontva, hogy azt honnan szedte, ráadásul magyarázatot is fűz hozzá. Sőt, ha így kérdez az ember, akkor eleve egy magasabb szintű algoritmust fog kapni, és nem valami legalapabb buta kódohoz irányítja a router. Érdemes megfigyelni, hogy még az AI hangneme is megváltozik, sokkal választékosabban és komolyabban fog válaszolni!Az AI-t tudni kell kérdezni. Ha valaki csak annyit kérdez, hogy "Milyen telefont vegyek?", akkor megkapja a legkisebb erőforrásigényű, legbutább algoritmust, aztán ne csodálkozzon, hogy hülyeségeket fog beszélni, és 3 éves adatbázisok és közösségi médiás agyhalál alapján fog ajánlatokat adni.
-
Hieronymus
veterán
1.-Eleve úgy írd meg a promptot, hogy kérd meg, ellenőrízze a forrást, jelölje meg, linkkel együtt "rakja eléd", így egy klikkel tudod te magad is ellenőrizni, megspórolva a kereséseket. Megkérdezheted egyben, hogy mennyire tartja validnak a választ. Javaslatokat is tehetsz neki, hogy elsősorban hol keressen. Például másodpercek alatt át tudja nézni a Reddit fórumbejegyzéseit, ami neked lehet, hogy napokba telne.
2.-Amit te megkeresel, arra sincs semmi garancia, hogy az 100%-ban valid, csupán elment rá egy csomó időd.
3.-Ne csak egy modelltől kérdezz, hanem legalább két, fejlett modellt használj. A geminit felejtsd el, a múltban él, azt sem tudja, melyik év, hányadika van, a betanításának idejéhez kapcsolódó infói vannak. Jobb mindegyik modell emlékezteni a dátumra, hogy képben legyen és dátum szerinti releváns infókat keressen.Igen, valahogy így kell használni az AI-kat.
-
Geller72
nagyúr
3.-Ne csak egy modelltől kérdezz, hanem legalább két, fejlett modellt használj. A geminit felejtsd el, a múltban él, azt sem tudja, melyik év, hányadika van, a betanításának idejéhez kapcsolódó infói vannak. Jobb mindegyik modell emlékezteni a dátumra, hogy képben legyen és dátum szerinti releváns infókat keressen. -
GoodSpeed
veterán
-
ncc1701
veterán
-
Vesa
veterán
-
Geller72
nagyúr
-
Vesa
veterán
-
total90
veterán
-
Vesa
veterán
Nálunk a cégbe a vezetőség annyira rá van cuppanva a témára, hogy most mindent is használunk, hogy kiderüljön mi a legjobb nekünk.
Személy szerint a Claude (Opus/Fable 5) közelébe semmi sem ér. Egyszerűen brutális a cucc. Viszont ha videó és képfeldolgozás, akkor szerintem a Gemini eléggé jó alternatíva. Ha pro cucc kell, akkor meg Higgsfield. ChatGPT-t eleinte szerettem, de pentagonos sztori azért sok dolgot megkérdőjelezett bennem... és mellesleg teljesen hülye a Claude-hoz képest. Ez a people pleasing mentalitás meg idegesítő is amellett, hogy hülye.A Claude szerintem is az egyik legjobb, de nem nagyon mozdulnak rá a consumer vonalra, pl. egyedül nekik nincs még mindig "live" (hanggal beszélgetős) verziója, ha jól tudom, bár nem vagyok naprakész.
-
total90
veterán
Nálunk a cégbe a vezetőség annyira rá van cuppanva a témára, hogy most mindent is használunk, hogy kiderüljön mi a legjobb nekünk.
Személy szerint a Claude (Opus/Fable 5) közelébe semmi sem ér. Egyszerűen brutális a cucc. Viszont ha videó és képfeldolgozás, akkor szerintem a Gemini eléggé jó alternatíva. Ha pro cucc kell, akkor meg Higgsfield. ChatGPT-t eleinte szerettem, de pentagonos sztori azért sok dolgot megkérdőjelezett bennem... és mellesleg teljesen hülye a Claude-hoz képest. Ez a people pleasing mentalitás meg idegesítő is amellett, hogy hülye. -
Vesa
veterán
Az ai szolgáltatásokkal az a baj, hogy folyamatosan fejlesztik, elrontják, stb, így véleményt írni csak a próba napjára érvényes.
Nekem nem kép és videó szempontból teljesen elég a gemini, igaz írtam neki bemutatkozást.
Eddig mikor kipróbáltam, a chatgpt nagyon gyászos volt, a grok majdnem olyan jó, mint a Gemini.
Én is próbálgatom a lokál ai-t, amit használok, az nem megy ki a netre ha jól tudom.
Ennek ellenére annyira nem rossz 60000ft-os 11GB 1080Ti-vel.
Van egy 16gb Radeon VII kártyám is, gondolkodtam, hogy cserélek.Sajnos a ComfyUI főleg RTX-en fut jól és stabilan, mert az nVidia CUDA technológiájára és a PyTorch keretrendszerre épül szinte az összes modell. Bár linux alatt már egészen szépen elfut AMD kártyákon is, de nem lesz olyan stabil és gyors mint a zöldeken. A fejlett sebességoptimalizációs technológiák, mint pl. a Xformers vagy a TensorRT, kizárólag GeForce kártyákon mennek és sok olyan custom node is van, ami sajnos nem fut AMD kártyán.
Szerintem a legideálisabb középutas kártya ehhez a feladathoz most a 4060 Ti 16GB VRAM-os verziója. Ez kb. 150k körül megy, és már szépen elketyegnek vele a kicsit komolyabb modellek is.
-
envagyok
veterán
Az ai szolgáltatásokkal az a baj, hogy folyamatosan fejlesztik, elrontják, stb, így véleményt írni csak a próba napjára érvényes.
Nekem nem kép és videó szempontból teljesen elég a gemini, igaz írtam neki bemutatkozást.
Eddig mikor kipróbáltam, a chatgpt nagyon gyászos volt, a grok majdnem olyan jó, mint a Gemini.
Én is próbálgatom a lokál ai-t, amit használok, az nem megy ki a netre ha jól tudom.
Ennek ellenére annyira nem rossz 60000ft-os 11GB 1080Ti-vel.
Van egy 16gb Radeon VII kártyám is, gondolkodtam, hogy cserélek. -
Csandi
addikt
Cégnél Claude-ot használjuk researchre és fejlesztésre is, bizonyos feladatokat ami nagyobb scaleű automatizációhoz köthetők viszont átadtunk Codexnek mert van amiben egyszerűen pontosabb + nincs nála context bloat.
Többit nem használom.
Viktor: És az sok? Mások nem győzik láncba kötni az 5090-eket, hogy menjen 1-1 modell, ahhoz képest mi egy darab 5070 Ti? -
Vesa
veterán
Már egy 5070 Ti-vel csodásan futnak a komolyabb modellek is
Hát...
OK.
Végülis csak majd' fél milla a kártya, az nem is sok. Tuti, van sokkal drágább is.
Apróról vettem a sajátomat 320k-ért, 0km-el, garival. De alapmodellek már benéznek 300k alá is, most is van ilyen hirdetés és az AI-nak bőven jó a legalapabb is, mert elsősorban a VRAM számít, hogy beleférjen egy komolyabb modell. Ráadásul ezt most úgy írod, mintha nem egy IT/gamer fórumon lennénk, ahol extrémnek számít egy ilyen hardver. Ha azt írtam voltna, hogy a másfél milliós 5090 alatt nem indul, akkor még megérteném a problémát, de egy 300k-s GPU manapság nem tekinthető drágának.
Ráadásul, léteznek 8GB VRAM-ra optimalizált modellek is, ezek minségben valamivel elmaradnak a nagyobbaktól, de nem jelentősen, és elfutnak már egy 3070-en is. -
Viktor0610
MODERÁTOR
Videóra én már kizárólag local modelleket használok (ComfyUI alatt elsősorban a Wan 2.2, képgenerálásra pedig a Flux1.dev modellek). Semmi értelme előfizetni ma már ezek miatt. Két hátránya van, egyérszt nyilván kell némi hardver alá, mert mosógépen nem fut a cucc, és van némi tanulási görbéje. Már egy 5070 Ti-vel csodásan futnak a komolyabb modellek is, és brutál jól működik mind a Text-to-video, mind az Image-to-video mód is. Iszonyatos mennyiségű community cucc van ezekhez (rengeteg LORA pl.), gyakorlatilag azt csinál az ember amit akar. Nincs limit, annyit generálsz amennyit akarsz. Demo video
Már egy 5070 Ti-vel csodásan futnak a komolyabb modellek is
Hát...
OK.
Végülis csak majd' fél milla a kártya, az nem is sok. Tuti, van sokkal drágább is.
-
Vesa
veterán
Videóra én már kizárólag local modelleket használok (ComfyUI alatt elsősorban a Wan 2.2, képgenerálásra pedig a Flux1.dev modellek). Semmi értelme előfizetni ma már ezek miatt. Két hátránya van, egyérszt nyilván kell némi hardver alá, mert mosógépen nem fut a cucc, és van némi tanulási görbéje. Már egy 5070 Ti-vel csodásan futnak a komolyabb modellek is, és brutál jól működik mind a Text-to-video, mind az Image-to-video mód is. Iszonyatos mennyiségű community cucc van ezekhez (rengeteg LORA pl.), gyakorlatilag azt csinál az ember amit akar. Nincs limit, annyit generálsz amennyit akarsz. Demo video
-
mentor_4
tag
ezeket az eszközöket is meg kell tanulni használni, nagyon jó ingyenes promptoló kurzusok vannak
-
Hieronymus
veterán
A dicséreteket minimálisra lehet állítani. A többi fölösleges tevékenységét is minimalizálni lehet.
A kérdéseknek nagyon konkrétnak kell lennie. A nevek és fogalmak elírása hallucinálást vált ki.
-
proci0
csendes tag
A csett GPT egy vicc. Megdícsér, aztán ad 3-4 választ, eldöntheted melyik tetszik
Ingyen sem használom, nemhogy fizessek érte. -
Kinder
senior tag
A ChatGPt, mint jól válaszoló AI?
Mármint melyik univerzumban?
Olyanokat halucinál be, hogy öröm ( nem az ) nézni.
Egy promtművész is vért izzad, mire ott azt úgy és akkor csinálja, ahogy kitaláltad. -
hcl
titán
Chatgpt is használható ingyenesen, jobb mint a Google keresős Gemini
Fizetni magánhasználatra a fene se fog, gyak. kibővített keresőnek használom ezeket, ami átnézi helyettem a találatokat. Képgenerálásra ha párszor használtam. -
GoodSpeed
veterán
Értem.
Mind két eszközt ugyan annyit használtad?
Pontosabban kérdezve, ez mit mutat, a nyers értékeken kívül.Nem, a chatGPT-t sokkal régebb óta használom, sokkal többet is, és képgenerálásokra, itt azt látható, hogy rövidebb idő alatt, azért mennyivel több a GRok forgalmazás.
-
Hieronymus
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Az a baj, hogy nem az a lényeg, amit belinkelsz. ennyi a reklám, követő, ... Ezeket amúgy is eliminálod.
Az sokkal érdekesebb, hogy a feltett kérdésekre és problémákra melyik AI hatékonyabb.a korrekt válaszokban.
Nem a követők miatt tettem be, hanem, hogy melyiket mennyit tartalom letöltésére használtam.
-
Hieronymus
veterán
-
GoodSpeed
veterán
Mérlegelés kérdése is. Sok mindenre gyorsan lehet kapni találatokat, de pl az okosotthon projektemnél is sokat segített.
-
PSti
tag
Szerintem egyik se. Nincs előfizetésem semmire, és hoppá, még nem haltam meg

Ha valamit nem tudok, sima keresés is jó egyelőre, és ritkán van, hogy nem találok választ valamilyen kérdésemre. És ha nem, nem történik semmi. Nem létszükségek ezek szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Samsung Galaxy Z Fold8 Ultra – névváltoztatás utáni teendők
- Milyen autót vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ha a Windows MEGSZŰNNE, ennyi idő alatt omlana össze a világ
- Életre kel a vizor a Google Pixel 11 Pro és Pro XL hátulján – bemutató
- Sikeres az Xperia 1 VIII, a Sony reagált kritikákra is
- BMW topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Ritka Gigabyte GA-6VTXD (rev: 1.0) Dual Socket 370 retro alaplap + Hátlap + Extrák TESZTELT!
- Bontatlan Kingston FURY Renegade G5 GEN5 1TB PCIe 5.0 SSD 4 év Alza garancia
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Akku:100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával!
- eladó Apple Magic keyboard(12.9", US)
- Samsung PM883 7.68TB Enterprise SATA SSD (MZ7LH7T6HMLA) 100% Health, 497GB írás
- ÚJ 0 perces HP 255 G10 - 15.6" FullHD IPS - Ryzen 3 7330U - 8GB - 512GB - Win11 MAGYAR - 1,5 év gar
- 27% - MSI B760 GAMING PLUS WIFI DDR4 Alaplap
- Core i3 4160 + MSI B85-G41 + 8 GB RAM + AMD HD6450 + Samsung 320 GB + Thermaltake TR2-420 + LG író
- ÚJ FEKETE Surface Pro 10 Intel Core Ultra 5 135U 16GB 512GB 1 év gar
- Apple IPhone 13 Pro, 128GB, Újszerű 12 Hónap garanciával
Ingyen sem használom, nemhogy fizessek érte.