Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- potyautas: A Magyar Néphadsereg emlékére
Új hozzászólás Aktív témák
-
FefeeX
veterán
válasz
üzenetére
Tény hogy az EA sok sz@rt nyom ki, de ez nehogy már az egyszeri felhasználó hibája legyen... Mint ahogy az sem hogy jóhiszeműségből azt mondja, a dobozban ami van, annak működnie kell. Másrészt, ha valamit a gyártás után egy évvel dobozolnak, annak illene már tartalmaznia a patch-et

De felesleges egyébként erre szót is vesztegetni, mert én tudtam mit csináljak, csak egyszerűen hihetetlen volt, hogy patch nélkül ennyire nem üzembiztos a program... (ti: nem játszani akartam, csak feltettem, és megnéztem milyen) -
FefeeX
veterán
válasz
üzenetére
Hát valszeg te élsz egy másik univerzumban. A tisztességes fejlesztők játékaihoz általában nem is kell patch, mert elsőre meg tudják csinálni tökéletesre. De esetünkben nem is ez a lényeg, persze mindenki ember, node úgy megcsinálni a dobozos verziót, hogy nem lehet kilépni...
Tudod egyébként, van akinek: 1. nincs netje 2. nem ért hozzá stb.
Bár egyik előző kategóriába sem tartozok, vicces néha hogy miket olvasok a nagy netbetyár, ezermesterektől, mit kellene/kellett volna, stb. A játékokat nem számítástechnikusoknak készítik, hanem átlagembereknek. Olyanoknak,akiknek arról a szóról, hogy patch semmi nem jut eszükbe. Csak kicsit gondolj már utána... -
baracsi
tag
válasz
üzenetére
A "Mosom kezeim" taktika meg már 2000 éve sem volt hatékony.
dehogynem

egyébként tényleg nem drága már a játék, csak azért informáltam az illetőt, hogy ne izzadjon vért az állandó újratelepítéssel, nem mintha olyan bonyolult lenne egy windows-telepítés, meg hát sokan fikázzák, igaz én még egyet sem láttam, aki jobbat írt volna ennél, de ez már más téma
-
Szemi82
tag
-
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
A sokéves RTS múltammal szerinted nem ismerem - vagy használom - ezeket? Kezdem azt hinni, hogy csak szórakozol velem
. Hogy akkor konkretizáljak: függetlenül a command groupoktól, vagy a sidebartól, hotkeyektől, amikkel semmi probléma (sőt, ennél jobbat eddig sehol nem láttam), kijelölni kell. Microzni, csapatokat elválasztani, külön targeteket megadni stb, ennyi unitot használó programban ez elkerülhetetlen. Egészen konkrét példa: egy 3 részre osztott gyalogos sereghez közeledek sok osztag Buzzerrel. Nyomhatok mögéjük egy attackmove-ot, vagy akár agresszívra is tehetem őket, de sokkal hatékonyabb, ha szétoszlatom őket és mindhárom csapatra küldök párat. Normális esetben ez nincs egy másorperc, itt viszont a kijelölés mellécsúszik, túlmegy, az attack parancsot is lekési a gép (akkor sokadjára: mintha szaggatna az egész) és pöcsörészni kellene, de addigra a sok hülye mind ráment a legközelebbi csapatra és a többi lelőtte őket. Ergo játszhatatlan a program, ha már az én nem túlzottan magas sebességemet sem képes lekövetni. Ismét leszögezem, hogy az én gépemmel is lehet a probléma (de mint mondtam, már 3 gépen teszteltem).
Patch-ről annyit, hogy szerencsés vagy, ugyanis a többségnek rendre kilép a program, valamint szinte senki nem tud kapcsolódni a multihoz egy napja, főleg nem Európából (ha mégis, 5 perc múlva kidobja).
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Akkor csak az általam tesztelt 3 géppel van a hiba, mert más fórumon is csak meredtek rám, mint egy eretnekre. 30 FPS nekem kevés, lassú, utánhúzós, döcög. Pl ha feltolok mindent DoW-ban, és belövöm stabil 40 FPS-re, már nagyságrendekkel romlik az irányíthatóság, míg 80 körül tökéletesen folyamatos.
Ja igen, micro alatt a teljes unitirányítást értem. Ebben a játékban a kijelölések egyszerűen nem kivitelezhetők, kényszeredetten lassan kell mindent csinálnom. Egy példa: csoportkijelölés. Normálisan egyszerűen ''odasújtok'' az egérrel, nem kell nézni semmit, és megvan. Itt koncentrálnom kell, lassan állítanom, mert a határt jelző négyszög is lassan reagál (mintha szaggatna), ha úgy próbálom, ahogy egyébként megszoktam, vagy egy részét jelöli csak ki, vagy egyáltalán semmit.
[Szerkesztve] -
Gregorius
őstag
-
-
-
Seren1ty
tag
válasz
üzenetére
végülis igazad van, de ha mondjuk valaki tankokkal akarja védeni a bázisát, akkor jól jöhetne, bár akkor már ott a war factory ahol azok a kis repülő droidok megjavitják a járműveket... ez a játék aztán ki van dolgozva
bár harvestereknél nem bánnám ha lenne regeneráció, elvégre azok annyira nem fogyóeszközök, bár jó, 1000 árban van egy harvester, jó nem pótolhatatlan, de idegesítő lehet, hogyha akár egy is elveszik. És 2-3 war factoryt az útvonalukra épiteni is költséges, hogy menetközbe droidjavitást kapjanak 
-
Seren1ty
tag
válasz
üzenetére
elit szinten itt is minden(akárcsak a ra2-ben), de mire egy egység olyan rangot elér, meg is érdemli
apocalypse is limit nélkül gyártható volt, igaz egyszerre csak egy, így belegondolva, hogy egyszerre többet lehet gyártani több gyárból, ez ellensúlyozza a regeneráció hiányát, de azért mégiscsak, ha már egyszer amolyan 'hagyomány' volt eddig... -
csutkaa
senior tag
válasz
üzenetére
Ha az RTS-ben szereplő stratégia nem felel meg a valós fogalomnak, akkor miért nevezik annak?

Erre csak azt tudom mondani hogy akkor az autós játékokat miért nevezik annak???
mert az autós játékok nem nagyon hasonlítanak az igazira persze nem is kell hogy igazi legyen elég ha próbálkoznak hogy olyan legyen hiszen így kapunk egyre jobb játékokat. -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Pedig tény, hogy a stratégia és taktika különböző területeken mást jelent, ezzel ezt lezárom.
''A sport-RTS-sel az a bajom, hogy sugallja a rohanást.''
A kiegyensúlyozott, sok lehetőséget nyújtó versengést sugallja. Az APM-et az adottságok miatt említettem. Egy koreai egyszerűen a kézfelépítése miatt gyorsabban képes hosszú távon hozni a szintet. Nem a minél több klikk a lényeg, hanem az alapnak tekinthető micro biztosítása. Snooker: kézkoordináció kell (sok más mellett), ahogy minden RTS-ben, FPS-ekben triviális módon még inkább. Ez is egy kevéssé fejleszthető készség, nem lehet bárki világbajnok napi 10 óra gyakorlással, a tehetségek ugyanolyan ritkák, mint bármely más sportban.
''Az ügyességet és sebességet ne mossuk össze!'' Ebben az esetben összemosom, mivel a cél minél több PONTOS mozdulat.
''A sakk egy másik téma. Nem az a tipikusan ''kijött az új verzió, arégi egyből szar'' játék, hanem egy hosszú ideje változatlan játék (ahogy a go és a bridge is). A PC-s RTS-ek viszont nem ilyenek.''
Kétségtelen, hogy a sakk ősi, de pl. a versenybridzs százéves múlttal sem rendelkezik (főleg, ha a mai rendszert nézzük), amivel a SC majdnem 10 éve már csaknem egy nagyságrendben van. Az iparág ~15 éves múltja miatt ezt nem érdemes pedzegetni.
''Részemről fontos a realitás...''
Lehet, de attól még nem célja ezeknek a játékoknak. Ha már az FPS-eket szóba hoztad, ott sem a realitás a cél, hanem a reflexek, koordináció, taktikai érzék, csapatmunka. Engem már a CS féle FPS-ek is zavarnak a brutális randomfaktor miatt, ezt részben egyensúlyozza csapatjáték jellege, de pl. az összes 1v1 FPS szigorúan véletlenmentes (szinte minden fegyver pontlövő - esetleg splash damage-el) -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Senki nem akarja ezeket az RTS-eket a valóság szimulációjára használni, pláne nem a sakkot
Továbbra is ragaszkodsz a valós hadszintéri fogalmakhoz (stratégia, FoW), míg én többnyire az RTS-ek körében alkalmazott verziójukhoz, ami nem vezet sehova 
Sport-RTS-el mi a gond? Lehet Cybersport is, vagy E-sport, ha gondolod. A sakkot (vagy go-t, bridzset) mindenki elismeri szellemi sportnak, és jelenleg nem egy RTS-ben vannak olyan szinten, mint a sakk nagymesterek, ezenfelül egyik sem tökéletesen balanced. Igen magas szinten testi adottságok is kellenek (egy casual üresen kattintgatva egy percig sem képes hozni egy pro 10-20 perces 400+ APM-ét; kéz-szem koordináció), ilyen tekintetben hasonlít az ügyességi sportokra (snooker, curling, balls stb.) Más kérdés, miszerint annyira gyerekcipőben jár, hogy a piac még igen komolyan visszaveti.
[Szerkesztve] -
Larry303
addikt
válasz
üzenetére
Szerintem nem kell ilyen szigorúan vennünk a valósághűséget elvégre ez i csak egy játék, és speciel én nem azért játszom, hogy jó hadúr legyek, hanem hogy élvezzem...egyezzünk ki egy döntetlenben

A villámkéz vs stratégia replay pedig szinte minden pro usa vs gla ra igaz...az usa a cnc ben hihetetlen micro igényes másodpercenként 5 öt kell klikkelni vele, a gla viszont szép komótosan is felfalhatja kiéheztetheti a legfürgébbkezű usát is...azért sztem nézz meg egy kettőt! Üdv -
Larry303
addikt
válasz
üzenetére
Télleg megintcsak nem kötni akarok, de nyomtad bármely rts t online???
Mert ez nagyban befolyásolja a megítélését egy játéknak....
Nem akarok veszekedni de sztem elég furán értelmezed te ezt a stratégia dolgot, sztem ennél jobban kár belemnnünk elég jól látszik, hogy kb 180fokos eltérést mutat a stratégiáról alkotott képünk..nem kell, hogy meggyőzzük egymást stb...
az meg, hogy már a sakkra is aztmondod, hogy komoly problema van vele stratégiai szinten ismét csak ezt bizonyítja....sztem zárjuk le ezt a vitát és mindenki bizonyítsa a saját stratégiai képességét az online versenyeken ki-ki a maga játékával......
replayeket meg rengeteg tudsz letölteni generals.hu ról cncreplays.org ról ezer helyről....ott értelemszerűen csak multireplayek vannak fent....de ha gondolod átküldök én is akkor egy két csomagot....
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Az a baj vele, hogy az összetettsége miatt nagyon sok a már kontrázhatatlan meglepetés. Ahogy a sakkban, úgy minden RTS-ben ismered a lehetőségeket, felderítéssel látod az ellenfél pillanatnyi helyzetét, viszont egyikben sem ismered teljes bizonyossággal a tervét. Épp ezért működik a megtévesztés is mindkettőben, az egyetlen különbség, hogy RTS-ekben aktívan kell deríteni. Már korábban is mondtam, az ilyen RTS-ek célja nem a szimulálás.
''F2C2-ben gyanítom csalódni fogsz, nem a látványvilágra építkezik, hanem a tartalomra.''
Már említettem, a grafika a legkevésbé sem érdekel (Civ 1 nagy kedvencem, máig elvagyok vele). Csalódni sem csalódtam benne, viszont világos, hogy hónapok kellenek már a felületes megismeréséhez is. Mivel nem sport-RTS, nem lesz kedvencem
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Ha megnézed, mindkét fogalmat használom a megfelelő helyen. A játék közbeni csapatösszetétel-változtatások, az taktika. De nem csak erről szól egy meccs. Adott felállásra komoly szinten könyvméretű előismeret elsajátítása szükséges, ez nem taktika.
''Az idő attól függ, milyen RTS-sel játszol (ha egyáltalán lehet stratégiának nevezni az adott játékot). AoE-ben nem hinném, hogy 5' alatt kiderül bármilyen stratégiai hiba.''
Természetesen játékfüggő. A legkomolyabb szinten a 20-30 percre optimalizált RTS-ekkel foglalkoznak, nem véletlenül. Egy AoE ilyen jellegű küzdelemhez túl összetett.
''A HC gamer-ek (szándékosan nem stratégákat írtam) a teljes közönség 1%-át ha kiteszik, tehát nem reprezentatív a véleményük.''
Én pedig a HC rétegről beszélek, balance, mélység tekintetében az ő véleményük a lényeges, nem a MP-t alkalmilag próbálgató többségé. Nem-HC szinten nem is érdemes ezeket boncolgatni.
Már mikor említetted, letöltöttem a F2C2-t, hogy lássam, miről is van szó. Nyilván egy ilyen programot egy WCG-s RTS-el egy lapon említeni értelmetlen. Gondolom, te az ehhez a programhoz igazodó ''stratégia'' és ''taktika'' fogalmakkal számolsz, ezért lehetnek félreértések :ez egy kvázi-szimulátor, a CnC pedig ''sakk'', mást jelentenek a kettő esetében, ahogy például küzdősportokban is van stratégia és taktika.
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
De az RTS-eket sem az átlagemberek űzik egy bizonyos szinttől. Az átlag gamer megveszi, belekezd a campaignbe, esetleg befejezi, és nagyritkán beáll multizni haverokkal. Aki többezer mecset játszik, elemez ki, pro repeket néz, BO-eket dolgoz ki, beleássa magát a HC fórumba, netán ebből él, az nem az átlag.
A zene- és filmdivathoz képest azért a számítógépes játékok világa (Mo.-on főleg) gyerekcipőben jár. Itt a divatbohócok száma, vagy egyáltalán a média befolyása több nagyságrenddel kisebb.
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Játszottál te bármilyen RTS-el komoly szinten? Amikor egy meccs azon dől el, hogy kihozol még két footmant vagy lerakod a blasksmitht, hol van a reflex? A reflex és micro csak egy részét adják a játéknak, 30%-át ha nagyon microfüggő. War3-ban azon dől el gyakran egy human mirror, hogy ki öl meg több footmant a 4-6-ból az elején, oda kell a reflex. A tipikusan kevésunitos RTS-ek, mint a TfT, a DoW-DC magas szinten nem a microról szól, az alap. A taktikán dől el. Nézd meg a pro SC
W-t, közepes uniszámú, az egységek közepes tempóban halnak. Egy TvT vagy PvT meccs igen nagy százalékban limit tank vult goli és zea goon templar csatából áll; a unitösszeállítás-változtatásokon fog eldőlni, ami szintén nem reflex.
''Ha előre ki van dolgozva, akkor miért is nem hosszú távra hat?'' RTS-ek esetén a ''hosszú táv'' 5 percet jelent, de attól az még stratégia. -
Gregorius
őstag
válasz
üzenetére
TS pl easy-ben nehezebb, mint az RA2 hard-on
Ez ügyben tamáskodnék, mert személy szerint a TS-t én könnyebben vettem, mint az RA2-t. Sokkal lassabb, igaz, de nem mondanám, hogy sokkal nehezebb is. (Bár lehet, hogy a reflexeimmel van baj, azért nem megy a RA2.)
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
''A stratégia hosszú távra hat ezért nincs helye benne kapkodásnak.''
Nem igaz. A stratégia a globális előre kidolgozottságot takarja, amit a helyzetnek megfelelően ültetünk át taktikába, és természetesen egy 20perces gamekre optimalizált játék esetében nem takarhat hónapokat. Még a hihetetlenül microfüggő War3-TFT-ben is nagyon komoly stratégia rejtőzik, mint minden ilyen játékban. Könyveket lehetne írni bármelyik komoly RTS egyetlen fajának használatáról, ami ráadásul a player szintének megfelelően skálázódik, mi ez, ha nem A stratégia? Hiába torkollik aztán esetleg egy 2 perces rushba.
Még annyit, hogy egy olyan sikeres játékot, mint a CnCG, nem érdemes lehúzni. Nem véletlenül van ott, ahol, egy kicsit is rosszul összerakott MP-től menekülnek a játékos rétegek, a profik pedig kiröhögik. Ami mint sport világszínvonalon működik, nem lehet szar. Elég a SC-ot megnézni, évek óta tökéletes a balance, fent is maradt, a WCG messze legelismertebb száma.
[Szerkesztve] -
Larry303
addikt
válasz
üzenetére
kilobytok.....
Amiben nem értek veled egyet az csak az, hogy a gyors játékmenet nem zárja ki a stratégiát- sztem igenis van stratégiai következménye egy egy döntésednek, és ahogy írtad is generalsban az előbb más játékoknál később jelentkezik....elismerem, hogy azonos stratégiai szinteken játszó elllenfelknél a generalsban a gyorsaság dönt. de ha vki felette van a másiknak általános stratégiai helyzetekben, akkor hidd el hogy nem a gyorsan klikkelő fog nyerni.....az hogy ki mekkora bázist - hadtestet épít, az már megint ízlés kérdése..jómagam szeretm az egyszerű könnyen átlátható dolgokat=> gyorsabban is tudok döntésthozni, átgondoltabb irányítás, jobb átláthatóság stb....
Tényleg nem akarom, hogy ezen összeveszzünk...persze minél több vélemény annál objektívabb képet kapunk a játékról- én csak azt szerettem volna megcáfolni, hogy a generals nem stratégia és hog, sztem ezeket a játékokat igenis multiban kell tesztelni....ennyi -
Larry303
addikt
válasz
üzenetére
4-5 percenként szuperfegyver????
akkor télleg nem sokat játszottál vele, multiban te soha nem építesz szuperfegyvert.....
''Egyébként a stratégia és a felpörgetett játékmenet ellentmond egymásnak''
Na ezt meg aztán végképp nem értem, stratégiai érzékhez nagyban hozzájárul, ki hogyan és milyen gyorsan ismeri fel az adott helyzetet...de asszem nekünk télleg más fogalmunk van a stratégiáról....a taktika meg a stratégia nálam kösszönnek egymásnak azért...de ha ekkora stratéga vagy szívesen meghallgatnám az előadásod róla...én tényleg nem offensnek szántam a postot, csak szerettem volna megvédeni azt a játékot amivel rengeteg időt töltöttem és talán több tapasztalatom van róla, mint neked..persze nem azt mondtam, hogy nem kell gyorsaság a multihoz...de tudok pár replayt küldeni ahol egy cammogós gla úgy szopatja a villámkezű ellenfelét, hogy szte az már röhely tárgyát képzi..és kérlek alásan az a poor stratégia semmi más nem csak azon múlik hogy beszámozd az épületeket hidd el....
Viszont légyszíves ajánlj majd egy-két stratégigai játéot is számomra hadd ismerjem meg őket... -
Larry303
addikt
válasz
üzenetére
Nem offense, de mennyit játszottál te azzal online???
Ha arra aztmondod, hogy nem stratégia akkor nem tudom, hogy mi az....
1,5 évet nyomtam vele online, elég sok országosra is elmentem, mivel jó kis közösség volt akik tolták online....a komoly versenyek előtt minden nap játszottunk és taktikákat próbálgattunk ill próbáltunk kitalálni...egy egy új taktikkal kemény meglepetésket lehettt okozni még a legjobb reflexxel megáldott kollegáknak is....szal sztem ez a stratégia....
Amúgy asszem a starcraft után a generals ami hosszú időn keresztül fent tudott maradni és még mindig fullon van az online server.....szerintem pontosan ez a stratégia amit a c&c vonal képvisel -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Erről beszéltem eddig. A CnC hiába jövő, minden fejlesztésre igen hamar születik válasz, jelen esetben zavaró berendezések.
Igen, irreálisnak tartom. Egyszerűen figyelembe kell venni az USA hihetetlen fölényét. Vietnámban ilyen nem volt.
A Waffen SS elit alakulat, a létező legjobb kiképzéssel, felszereléssel és morállal (kivétel persze akadt), a hadsereget gerincét viszont a sima bakák adják. Irakba nem a különleges erőket küldték, hanem javarészt alulképzett suhancokat. -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Vedd figyelembe a teljes létszámot, a nagyfokú technológiai fölényt és az adat nyilvános jellegét, valamint, hogy az elején már 2-3-as veszteség is sokkolta őket, máris nem olyan kevés.
''Az adatok elosztása és közzététele a harcoló egységek között maga a hálózatalalpú hadvselés alapja...egyáltalán nem irreális a mai technológiai szinten a real time adatelérés''
Ez az elmélet, ami még az adott körülmények között sem működött megfelelően. Ugyanilyen technológiával felszerelt sereg ellen akkor mit produkált volna? A rendszer sérülékenységéről már ne is beszéljünk.
''Kapnak egy feladatot, amit saját belátásuk és elgondolásuk alapján hajtanak végre a rendelkezésreálló információk alapján, amit alapvetően Ők maguk gyűjtenek be''
Ez működik Irakban, de egy komoly háborúra nem vetíthető ki.
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Természetesen van önálló vezetése az egyes szinteknek, de ezeket összehangolni a vezetőség feladata. Pontosan ez a gond az ilyen játékokban, az egyes egységek saját információ késleltetés nélküli elérhetők a többi számára, irreális.
''A US Army egységei napi rendszerességgel alkalmazzák ezen eszközöket Irak és Afganisztán területén, méghozzá igen sikeresen'' Roppant sikeresen. A legkorszerűbb alakulat szintű technológiák hatása elenyésző volt, a veszteségek irreálisak, és ezek csak az elismert hibák, a propaganda. A két oldal erőviszonyait tekintve nevetséges. Világosan kiérződik az egészből a technomán lobbi hatása, bár kétségtelen, hogy a friss fejlesztéseket nem egy komoly háborúban kell tesztelni.
Mindazonáltal ez egy CnC topic
-
-
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
''Csak el kellene szakadni a berögződött dolgoktól. És nem kiforgatni a kifejezéseket: semmi köze a látótávolsághoz, lőtávolsághoz és a terephez. Alapvetően az ellenfél céljainak és terveinek nemismerését jelenti.''
Valójában realtime információ az összes ellenséges egység mozgásáról. Ez hol valósul meg manapság? Mire az információ eljut a harcoló alakulattól az irányításig, háborús körülmények között néha napok telnek el (gondolok itt a szintén ilyen rendszerrel dolgozó, múltban játszódó RTS-ekre). Technikailag sohasem lesz megvalósítható, ha a harcoló felek azonos fejlettségűek.
Egy ilyen játékot egyébként sem szimulációként kell kezelni, hanem modernkori sakként. (Én mindíg szerettem a szimulátorokat, viszont jópár éve nem érdek ilyet készíteni sajnos, inkább csicsa szarokat klónoznak százszámra)
[Szerkesztve] -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Több hiba is van a HSZ-edben, másik részével egyetértek. De mindettől függetlenül egy multilayer RTS az életben nem fog működni fow nélkül. A los-ra mint látótávra gondolok RTS-ek területén, nem mint látótérre, ami csak az általad is említett szimulációs vagy taktikai ''RTS''-ekre jellemzők (lassú játékmenettel, pause funkcióval stb), és egy CnC féle játékot még a profik számára is túl bonyolulttá tenne. A látványorgiáról annyit, hogy aki sportszerűen űz bármilyen játékot, a grafika rommábutításával kezdi az átláthatóság miatt. Részemről nagyon örülnék egy ikonszerű grafikával dolgozó, valósághű programnak.
A real time felderítés pedig egyszerűen nem működik. Még a magát az egekbe emelő USA, aki a hadseregfejlesztésből tartja fent magát, sem képes kivitelezni. Remekül példázta ezt a mostani kudarcuk. A szuperintelligens rendszereikkel semmit nem értek el. Még évtizedek kellenek, mire valóban használható lesz. -
Apophis
őstag
válasz
üzenetére
Lehetetlen realisztikusan kidolgozni, már a mai tankok is több tíz kilométerre hordanak, pixelnél kisebb egységekkel kéne nyomulni
. Továbbra sem tudok elképzelni egy multira szánt RTS-t fow nélkül. A reaálitás sem sérül annyira, a mai műholdas és felderítőgépes technológia távolról sem képes realtime adatokat küldeni nagyobb területről, kiegészítő szerepet tölt be, plusz minden ilyen technológiára megjelenik válaszul valamilyen álcázás, így nem hülyeség, hogy csak a direkt LoS jelenik meg és a speciális radarscanek. -
Dilikutya
félisten
válasz
üzenetére
Eddig hittem, mert általában nem szoktam demót várni, és az ő exkluzív letöltéseikkel sem foglalkoztam soha. Először akadtunk össze úgy igazán. Én is elég undorítónak tartom. Van ugyan valami pontgyűjtős marhaság náluk, ami után teljes verziós játékot tölthetsz le, de az is csak a fizetős felhasználók számára él. Gusztustalan, mégis megélnek belőle.
-
AlyArkhon
őstag
válasz
üzenetére
Nos , '' (a'la RA2, ami egy komolytalan játék, mind grafikáját (matchboxokkal kell játszani), mind történetének tálalását tekintve '' -- ha neked a RA2 komolytalan játék , akkor megértelek hogy ilyen véleményed van , viszont akkor azt nem értem , hgy minek látogatod a topicot ..

Szerintem olyanoknak fog bejönni ez a game , akik fanatikusan nyomták még anno a RA1 , Ra2 , Tiberium-ot és kiegjeit .. Ha téged is elbűvöltek ezek az alkotások , akkor nem értem miért vagy ilyen véleményen ...
Okés hogy gyors játékmenet , de mondok neked valamit .. Én pl.: azok közé tartozom , akiket nem igazán érdekel a kampány mód .. Tehát amikor megérkezett a várva várt RA2-ő , én megjelenés után 1 vagy másfél év mulva nyomtam először az egyjátékos módját . Láttam egy párszor amikor eggyik másik haverom nyomta a végigjátszásos módját a játéknak , de engem sosem fogott meg .. Nincs olyan stratégiai game , aminek nem a többjátékos módját próbáltam volna ki előszőr , pedig játszottam már jó párral ..
Engem nem köt le valahogy a történet nyomonkövetése meg egyebek , jó hogy van , de igazából engem a nagy full technikás és gyönyörű csaták érdekelnek , nem az induljunk el egy katonával meg egy kutyával sablonok ,,,
És ugyebár ha leülsz játszani legyen az akármilyen stratégiai game '' RA , Starcraft , vagy gyűrük ura '' 6 vagy 8 ellenfél ellen nem hiszem hogy 20 perc alatt lezavarsz egy match-et ..
Ah miről beszélünk .. - egy kérdés ? ( ha már a stratégiánál tartunk ) :
- játszottál /esetleg játszol
a starcrafttal ??? Nah mert ha téged zavarnak a gyors csaták , akkor azt a gamét eléggé gyűlölheted ...
Lényeg a lényeg király game a RA2 és a Tiberium Sun is , és szerintem ez is király lesz .. Azt mondom , hogy csak annyira legyen jó mint az RA2 ( játékmenetileg ) , és annyira legyen szép mint a Panzers , és máris tuti siker a game .. Térkép méret ide vagy oda meg egyebek .. Nem az határozza meg a jó stratégia játékot ..
-
horvathkrisz
addikt
válasz
üzenetére
Miért?
RA2vel mi bajod van/volt? Ugye ezt a kritikát nem mondtad komolyan?!
Ha ennyire kritikus szemmel nézed, akkor inkább ne játssz,tudod az életben vannak jobb (nem matchbox) grafikájú elemek, valósághűbb küldetések...
''Majd ha lesz demo, akkor lehet elemezni a dolgot, hogy mi is valósult meg.''
Ezzel a mondattal pedig agyonvágtad az előbbi ''teljes képernyős'' kritikád...
Mellesleg megjegyzem, a hozzád hasonló kritikusok (hivatásosakat is ideértve), filmekkel, játékokkal, rajzokkal, képpekkel kötekednek, de beléjük merülni már nem tudnak.
''Gazdagok a lelki szegények, hisz övék az Isten országa!''
Utólag azt is megjegyezném, hogy nem a személyed ellen irányult az irományom, hanem minden kritikus ellen, és azok ellen az emberek ellen, akik leülnek filmet nézni, játszani, csak azért, hogy ''hibát keressenek, benne el ne merülhessenek...''
És köszönöm Neked a segítséget az A64-es topikban!

-
AlyArkhon
őstag
válasz
üzenetére
Nem tudom , hogy láttad-e már a videót amit kiadtak előzetesbe a gaméról , de amiket mondassz aszerint nemigen ( legalábbis szerintem ) , merthogy ha azt megnézed ott már van egy két jelenet , ami szinte vissza hozza a RA2 feelinget , csak kicsit ugyebár felturbózva , tehát ha tényleg odafigyelnek és nem cse*zik el , akkor ez lehet az RA sorozat kedvelőinek a következő nagyágyúja ...

-
horvathkrisz
addikt
válasz
üzenetére
Nem értek veled egyet, lesznek videobejátszások,mint régen RA2ben, élő, nem olcsó poligonszereplőkkel, nagyon jól fog kinézni a ''festett'' háttér, persze mindezt next-gen effektekkel.
Eddig semmi rosszat nem tudok mondani erre a játékra, tuti hogy látatlanba is hajlandó leszek érte adni 12-15 ezer forintot...
És bízom benn, hogy hozza majd a régi élményt, mai köntösben!
-
rauschie
senior tag
válasz
üzenetére
boccs, igazad volt, régen volt....mmint a red alert 1
amúgy tolta valaki a red alert: retaliationt?
mert az a red alert 1nek volt vmi pses kiegje, seokat toltam.
de ott voltak ien érdekes szereplők,pl volt egy volkov nevü orosz tag aki olyan volt mint egy tanya csak durvább, mmint tankikra két kézzel dobálta a c4et, meg időnként kapott vmi chyzoky v mien nevü hiperbrutál génkezelt kutyát amu ugyanolyan volt mint egy mezei kutya csak 50x annyi élettel...el lehe képzelni, gyalogossal kb kiirthatatlan volt.
időnként velük kellett partyzni ien underground küldikbe, meg asszem szegény einsteint is ki kellett fektetni a vége felé( ruszkikkal toltam főként)
[Szerkesztve] -
-
rauschie
senior tag
válasz
üzenetére
a juggernauttal az a bajom h hülyén néz ki.
mmint lépegető ok de bazz 3 büdösnagy üteggel ésmég nyitogatni is kejjen??.....
humveet úgy értettem h kisebb változtatásokkal( pl apc közeli állapotban)nem lenne rosz.
bár lehet téll baromság, deez mindenkinek szive joga eldönteni. -
rauschie
senior tag
válasz
üzenetére
1cer leszettem aztán az istenenkse tuttam visszarakni a winampot alapértelmezésbe, pedig azt szeretem csak úgy ha minden quicktime sarjat leirtottam a gépről....ettől függetlenül vmi mostis van rajt netezéskor olykor a quicktime jácc le, de a .movot nemvot hajlandó megenni v nemtom....tom h én bénázok de nincs kedvem megcsináni

-
rauschie
senior tag
válasz
üzenetére
valszeg az én hibám.
én nagyon tudok kötődni az első benyomásokhoz és eléggé ''konzervatív'' vagyok.
ez kb annyi tesz hogyha egy játék folytatásából kivesznek vmit ami az előző részben teccett vagy épp túl sokat újitanak igencsak meg tud viselni.
tényleg vannak igen futurisztikus egységek a red alertekben, is, de az összkép kicsit maradibb(talán)
tesla coil: na ez az a cucc ami szívügyem. fogalmam sincs miért de magyon a szívemhez nőtt, számomcsa csaknem egyet jelent a c&cvel.
meg úgy a sztorija a red alert1nek (komcsik vs szövetségesek) jobban bejön mint a tiberium, de amit eddig előzetes szinten összehoztak a tiberium warshoz azis nagyon teccik.
generals: az egy tök más sztori, igazából csak a név egyezik a többi c&cvel
férfiasan bevallom eleinte énis halálosan rühelltem ezt a felpörgetett játékmenetet, majd később megszoktam.
énis jobban örülnék a régi c&ck feelingjének, de egy generalshoz hasonló gamet sem vetnék meg.
mod: háttértörténet miben külömbözik a fedő sztoritól
?
(azontúl hogy az utóbbi kissé sebtébben összetákolt érzetet kelt, megjegyzem előbbire gondoltam)
[Szerkesztve] -
rauschie
senior tag
válasz
üzenetére
ezt a matchbox kinézetet nemnagyon értem...(én csak redalert 1-2 és generalssal jáccottam)
mmint nekem nem tünt fel, meg visszatérve a stratégiához itt sztem túl kevés ahhoz az egység h igazi háborút lehessen játszani.
a c&ck közelebb állnak a ''háborúsdihoz'', minden egységnek inkább jelképes értéke van. -
rauschie
senior tag
válasz
üzenetére
abban igazad van hogy a tényleges ''stratégia'' fogalomhoz a mai gameknek nemsok köze.
egykaptafa.....na ja, szerencséd hogy nemvagy repülőszimulátorrajongó(évente kijön 2 darab sacc/kb)
egyébként az általad preferált müfaj legjobb játéka mai napig a sakk.
(pcn még nemis láttam egyébként hasonlót)
mod: a generals stratégiai része többnyire abban rejlik hogy mikor, hol és mien egységet kell bevetned.
gattling megeszi a kingraptort, de a humvee raksissal tele megeszi a gattlingot, humveet megeszi az overlord, de az overlordot megeszik a king raptorok...
[Szerkesztve] -
rauschie
senior tag
válasz
üzenetére
nemtom, én fél évig toltam, nekem bejött.
amugy ha a gépnek van 1 svje addigra nekedis megvannak az svid, + összejöttek a pontok, használni nemnagyon tuggya, hameg de akko veled van a baj.
én usaf al szoktam tolni, ottmeg beküldök 4 aurorát asztán bax6ja az svjét, aztán mennek az a10esek a command centerre meg a részecskeágyu, aztán kingraptorral kikapkodni a dózereket, utánamegmár csak bontogatni kell a védelmet és lassan nézni ahogy kipurcan.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Call of Duty: Black Ops 7
- Mini PC
- Fotók, videók mobillal
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Samsung kuponkunyeráló
- Óvodások homokozója
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 7+ - Újszerű, billentyűzettel és ceruzával
- Mac Mini M1 16GB 256GB + Hagibis Dock + Fekete hordtáska
- Retro Acorp Socket 7 PC, Pentium MMX CPU, 32 MB RAM, Windows 98
- Asus H81M-A LGA 1150 alaplap, 8 GB DDR3 RAM, i3-4370 CPU
- iPad Pro 10.5 (2017) 256GB tökéletes állapotban, dobozában
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3853, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 Super 12GB GameMax Aero Mini ECO 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- ÚJ MSI Cyborg 15 - 15.6"FHD 144Hz - Core 7 240H - 16GB - 512GB - Win11 - RTX 5060 - 3 év garancia
- 2025.11.22 - Frissített Lenovo Gamer árlista (RTX 5090 / 4090 / 5080 / 4080 / 5070Ti / 4070 / 5060)
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

. Hogy akkor konkretizáljak: függetlenül a command groupoktól, vagy a sidebartól, hotkeyektől, amikkel semmi probléma (sőt, ennél jobbat eddig sehol nem láttam), kijelölni kell. Microzni, csapatokat elválasztani, külön targeteket megadni stb, ennyi unitot használó programban ez elkerülhetetlen. Egészen konkrét példa: egy 3 részre osztott gyalogos sereghez közeledek sok osztag Buzzerrel. Nyomhatok mögéjük egy attackmove-ot, vagy akár agresszívra is tehetem őket, de sokkal hatékonyabb, ha szétoszlatom őket és mindhárom csapatra küldök párat. Normális esetben ez nincs egy másorperc, itt viszont a kijelölés mellécsúszik, túlmegy, az attack parancsot is lekési a gép (akkor sokadjára: mintha szaggatna az egész) és pöcsörészni kellene, de addigra a sok hülye mind ráment a legközelebbi csapatra és a többi lelőtte őket. Ergo játszhatatlan a program, ha már az én nem túlzottan magas sebességemet sem képes lekövetni. Ismét leszögezem, hogy az én gépemmel is lehet a probléma (de mint mondtam, már 3 gépen teszteltem).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

apocalypse is limit nélkül gyártható volt, igaz egyszerre csak egy, így belegondolva, hogy egyszerre többet lehet gyártani több gyárból, ez ellensúlyozza a regeneráció hiányát, de azért mégiscsak, ha már egyszer amolyan 'hagyomány' volt eddig...