Hirdetés

2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2497) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

Nah, megjöttünk a St.John's - Elphinstone szafariról.
Iszonyatosan űberbrutál volt. Nagyon szerencsénk volt egész héten gyalult tengerünk volt, viszont cserébe megpusztultunk a melegtől. 0 szél fújt egész héten.
Ez a Cassiopeia szerintem elég jó hajó, kedves a személyzet, vicces srácok, jól el lehet velük poénkodni. Soha nem volt a palackokkal sem probléma, nagyon segítőkészek voltak minden téren. Mindenhova megérkeztünk időben, problémamentesen, tényleg le a kalappal előttük. :K

Kezdők vagyunk, (voltunk :) ) a párommal, de őszinte leszek, semmilyen nehézségeink nem voltak, annak ellenére hogy itt riogattak hogy a szafari nem kezdőknek való. Sem St. Johns-on, sem az Elphinstone-on. Igaz hozzá tartozik hogy nem voltak komolyabb áramlások, csak az utolsó két napban. De megmondom hogy a guide-on és az adott merülés megszervezésén nagyon sok múlik.

A víz meleg volt mint még soha, 30-32 fok volt szinte mindenhol, 40-en is csak 27-28-ig hült vissza. Emiatt nemsok cápát láttunk, de azért egykét pörölyhöz (igen közelről) meg szirtihez volt szerencsénk. Viszont brutál méretű teknőst láttunk, először azt hittem hogy egy szikla a homokban, aztán láttam csak hogy egy írdatlan méretű teknős legeli a füvet.
Szép a St Johns régió, inkább sekélyebb merülések voltak 20m-ig bezárólag.
Az elphinstone viszont egyenesen gyönyörű, hála istennek időben merültünk (reggel 5:30-kor már a zodiban ültünk és csobbantunk a vízbe), mert mire kijöttünk már akkora hajóhad volt a zátonyhoz kikötve, mintha egy kikötőbe értünk volna.

Az utolsó két napban kicsit feltámadt a szél, végre volt valami légmozgás meg hulámzás, kimondottan jól esett...

Összességében nagyon tetszett, és meg voltunk mindennel elégedve, a következő biztosan a brothers szafari lesz amire lemegyünk, azt mondták a hajón a többiek is hogy nagyon szép merülőhelyeket érint.
Majd meglátjuk.

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.