Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1837) blackydan


blackydan
senior tag

Sziasztok!

Már nagyon régóta szemezgetek a búvárkodással, lévén a sportuszodában voltam úszó/műugró majd vízilabda játékos és a búvárok is sokszor merültek mellettünk, akiket mindig csodálattal néztem :) Tudnátok valamilyen búváriskolát ajánlani, ahol nem húzzák le az embert, és aránylag normális alapokkal indulhatok neki a búvárkodásnak? Az sem lenne utolsó szempont, ha az adott helyen tovább lehetne képzeni magam és lennének a képzés befejezése után is merülési lehetőségek.

Ami nem oktatással kapcsolatos, de régóta birizgálja a gondolataimat, az az, hogy játsszák ki a nyomáskülönbséget a búvárok a merüléseknél? Múlt évben az Adriai tengerben én is merülgettem, persze szabadtüdős merülésről volt szó maszk plusz a kacsatalp, így jutottam le 11-12 méterig (mindezt 8 nap után addig szoktattam magam). Ennél mélyebbre nem jutottam, hallottam olyat miszerint belülről kell nyomást gyakorolni a dobhártyára, mint amikor magasságváltozás van és bedugul a fülünk orrbefogás aztán fújni-nyomi :D
Hát ez nem nagyon jött be ott nekem, gondolom 20-30 méter eléréséhez kell a fokozatosan pár percig kell tartózkodni bizonyos mélységben és utána utána lehet haladni szépen lefele, mindezt mértékletesen. Mindenesetre a kérdésem még mindig nyitott ez csak egy felvetés volt lehet máshogy oldjátok meg :)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.