Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1732) F-ECT$ válasza Pompi (#1731) üzenetére


F-ECT$
titán

Ha kraftxld mégis búvárkodni szeretne, arra is van 2 lehetőség:
-Intro merülés: Ekkor kb 1 órában elmondják az alapvető dolgokat, majd egy erre képzett búvár kézenfogva levisz 5-10m mélyre. (Egyiptomban voltam ilyenen, ez 5 éve ebéddel, 2 merüléssel kb 70 USD-be került.)

-Egy kezdő tanfolyam elvégzése, majd utána merülések: Itt már bonyolultabb a dolog, mert többféle búvár szervezet többféle tanfolyamából lehet választani. Ha ez érdekel, akkor írunk róla többet is, de a lényeg: Open Water Diver legyél, ezt kb minden szervezet így hívja. (Ez azért fontos, mert pl a PADI-nak, ami mellesleg a legnagyobb búárszervezet,van olyan tanfolyama is, hogy Discover Scuba Diving, ami kb semmire sem jó, ha később máshol is szeretnél merülni.) Egy ilyen OWD tanfolyam tisztán 40-50 óra elméletet és gyakorlatot tartalmaz, és kb 300 USD az ára.

Ezt azzal lehet kivédeni, hogy az orrodat befogva fújsz addig amig nem érzed, hogy "kipattanak" a füleid - ezt hívják kiegyenlítésnek.
Annyival egészíteném ki, hogy az orrodat befogva az orrodon kell megpróbálni kifújni a levegőt, és mivel ez nem fog menni, ezért a levegő a dobhártya belső feléhez fog áramlani és ennek a plussz levegőnek a nyomása egyenlíti ki a külső vízoszlop nyomását. Ezt a gyakorlatot lefelé menet szinte folyamatosan kell végezni, mert a víz nyomása is egyre nő.

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.