Hirdetés

2021. január 18., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1731) Pompi válasza kraftxld (#1730) üzenetére


Pompi
MODERÁTOR

Amit te szeretnél a kérdésed alapján az még nem az igazi palackos búvárkodás. Snorkelezésnek hívja a búváros és picit tapasztaltabb utazós köznyelv, az angol snorkel, azaz a légzőcső (köznyelvben általában "pipa") szóból.
Ez az amikor búvármaszkban, uszonnyal és légzőcsővel (ezt a szettet hívják ABC felszerelésnek) fejét vízbe dugva, a vízfelszínen úszva kémleled az vízí élővilágot.

Fontos a megfelő minőség ezekből a felszerlési tárgyakból is, kérdés, hogy ezt ott akarjátok majd kölcsönözni, vagy vinnétek itthonról sajátot. Mondjuk sajátot vásárolni csak akkor érdemes, hogy ha a későbbiekben is ki fogod használni. Fontos, hogy a maszk szilikonos legyen, ez fog rendesen az arcodra simulni és így nem fog befolyni a víz. Légzőcsőből is elég nagy a választék, a jobbak már szelepesek, azaz a betódult vizet nem a cső végén, hanem a szájadnál levő szelepen fújod ki (könnyebb). Vásárláshoz célszerű az általános sportboltok (pl. Hervis és társai) helyett valamilyen konkrét búvárszakboltot felkeresni, biztos fognak tudni segíteni a megfelelő felszerelés kiválasztásában. Ha a helysznen adnak, akkor meg úgyis kényszerpálya van, az van amit kapsz.

Merülésnél nem a fejed, hanem a füled akar szétcsattani gondolom, ez a nyomáskülönbségtől van. Ezt azzal lehet kivédeni, hogy az orrodat befogva fújsz addig amig nem érzed, hogy "kipattanak" a füleid - ezt hívják kiegyenlítésnek. Ezt szárazon is ki tudod próbálni. Egyébként hasznos lehet repülés közben is le és felszállásnál. A lemerülést megkönnyítendő, célszerű lehet kisebb súlyt magadra rakni, különben elég sok energiát fog elvenni, hogy egyáltalán elindulj lefelé.

Snorkelezés közben, mivel az ember háta kint van a vízből elég könnyen és szépen le lehet égni, erre érdemes odafigyelni és védekezni, akár polóban is lehet csinálni.

Hirtelen, dióhéjban ennyi.

[ Szerkesztve ]

...

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.