Hirdetés

2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1408) F-ECT$ válasza Füge007 (#1407) üzenetére


F-ECT$
titán

Én jól éreztem magam, még1x köszi a lehetőséget!

Mivel most sincs túl sok időm, ezért nem eresztem bő lére. Ez alatt a merülés alatt is már látszott, hogy a cuccok minőségiek, kényelmesek, és sok ésszerű ötletet valósítottak meg velük, bár nekem volt 1-2 apró kényelmetlenség, de ezek is csak azért, mert az elmúlt 80 merülésem alatt nem ehhez szoktam. (Az egyik a nyomsámérő leolvasása, a másik a jobb oldali vállszelep hiánya.)

De a többi tetszett: a kevés súly, a hátlebegtetős felszerelés, könnyen beláttam a hosszabb tömlők előnyét is, stb.

Pompi, a kérdés, hogy mit szeretnél kihozni a búvárkodásból? Ha csak sima, hobbi merüléseket tervezel, szűk barlangok és roncsok mellőzésével, akkor nincs óriási különbség a DIR és a nem DIR között. Sőt, ha azok a búvárok, akikkel merülsz szintén nem DIR rendszerben merülnek, akkor akár furcsa is lehet nekik, hogy nem látják az oldaladon lógó sárga oktopuszt.

Viszont ha bármikor is szeretnél roncsba, barlangba, mélyre menni, akkor fölösleges hobbi cuccokat venni, mert azokat le kell cserélni, valamint fölöslegesen szoksz hozzá a hobbi a cuccokhoz.

Kérdés még az ár. Nézzük sorban:
ABC: a DIR drágább az uszonyok miatt
Légzőrendszer: a DIR drágább a hosszabb tömlők miatt
Kiegyenlítő térfogat: a DIR drágább
Ruha: ugyanannyi
Computer: ugyanannyi
Kiegészítő cuccok (lámpa, bója, stb): a DIR drágább

Sajnos most nincs időm Ft-ra kiszámolni, hogy mennyi is a különbség, de az biztos, hogy nem csak a bekerülési árat kell nézni, hanem azt is, hogy mennyire strapabíróak ezek a cuccok (garancia!), mennyire minőségiek, mennyire modulárisak, és ezekben a DIR jobbnak tűnik. (Én egyedül a 330e Ft-os lámpát sokkalom, de nagyon.)

Ha nem lenne cuccom, akkor valószínűleg a DIR-es cuccok mellett döntenék. Sajnos van, és sajnos a búvárkodásra fordítható pénzem évi 1-2 túrára elég, szóval cserélni egyelőre nem tudok, de ha kell, mert elromlik valami, vagy megnő a pénzkeretem, akkor mindenképp DIR-es cuccokat veszek.

És hogy ne legyen elfogult az írásom: én tökéletesen meg vagyok elégedve a mostani cuccaimmal, kényelmesek, kézre állnak, és bár komoly technikai merülésre alkalmatlanok, mire eljutok addig, hogy ilyen merülések szóba kerüljenek, addigra le is tudom cserélni őket.

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.