Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1295) F-ECT$ válasza Pompi (#1293) üzenetére


F-ECT$
titán

Csatlakoznék az előttem szólóhoz mindkét kérdésben.

A ruhádat tényleg csak a nagyon meleg vizekben lehet használni, és oda is jobb ha teljes ruhád van, mert bármennyire is figyelmes vagy, néha-néha úgyis hozzád ér valami, és ha az csíp/szúr/vág, akkor jobb ha van 2-3-5-7 mm még a bőröd előtt.

Computernek teljesen jó a Gekko, elég sok helyen akciózzák, mert kifutó modell. A Vyper azért tud 1-2 olyan dolgot, amit a Gekko nem (pl háttérvilágítás, merülés szimulátor, stb), de ezek nem igazán érik meg a plussz pénzt. Szóval a Gekko tökéletes választás indulásnak.

A többi felszerelést is érdemes szép lassan beszerezned, egyrészt a kényelem, másrészt a biztonság szempontjából. Természetesen, ha év 2-300e Ft-od van búvárkodásra, akkor csak a bérlés jöhet szóba, mert hiába van jó cuccod, ha merülésre már nem jut pénz :)

Ha már pénz: úgy tervezd meg a túrákat, hogy kiszámolod, hogy mennyibe kerül a túra mindennel együtt (kaja, pia, szállás, utazás, búvárkodás, biztosítás, stb), és ezt elosztod a merülések számával. Pl lehet, hogy olcsónak tűnik 90e Ft-ért egy hosszú hétvége az Adrián, amiben 6 merülés van, de lehet, hogy 150e-ért már tudsz egy 1 hetes adriai utat is szervezni, amiben 12-15 merülés szerepel. (Ugyanez hatványozottan igaz Egyiptomra, konkrét példa: Hurghada 10 merülés - 185e, 15 merülés 195e . Ugyanitt ha szafarira mész, akkor 210e-ért már 21 merülést kapsz! )

Dive ever, work never.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.