Hirdetés

2020. szeptember 28., hétfő

Gyorskeresés

Legfrissebb anyagok

Hozzászólások

(#1) sziku69


sziku69
(senior tag)

Vajon kis országunk, be tudná vállalni a 2024-es olimpia megrendezését?
Használna a gazdaságnak?
Milyen haszna lenne?
Jó befektetés, vagy pénzkidobás?

Érdekelne a véleményetek!

Pro, és kontra.

(#2) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Nettó pénzkidobásnak tartom.

"Nem az élet szar, te vagy csicska!" - ismeretlen szerző

(#3) sziku69 válasza 8th (#2) üzenetére


sziku69
(senior tag)

Én is. És nem lehet megbecsülni, hogy mennyi lenne a teljes költségvetése.
A riói olimpián is látszott, hogy "kinyögték" rá a pénzt. A szociális ellátás, és az egészségügy romokban hever.

Kíváncsi lennék, hogy a korházak fejlesztésére mennyit költenének az olimpiával kapcsolatban.

(#4) sziku69 válasza sziku69 (#3) üzenetére


sziku69
(senior tag)

Mármint a magyar egészségügyre gondoltam, nem a Brazilra. (ott gondolom még rosszabb lehet a helyzet) Vagyis lenne mire költeni a pénzt. :((

(#5) g0dl


g0dl
(őstag)

Természetesen hatalmas lehetőség. Hülyeség Athénnal, meg Rioval jönni, hiszen pont erről szól az agenda 2020. A szűklátókörűség, a nihilizmus, meg a szolgalelkűség nagy akadálya, hogy sikeresen kitörjenek, akik már megtanultak kicsik lenni. Nagy lehetőség ez a továbblépésre, igazi fejlődésre, bár kétségtelenül igényel némi bátorságot, ami szokatlan a langymeleg himihumi helyzethez szokott (kádárista szellemiségű) kényelmeseknek.

De aki nem mer, az nem nyer.

Most egy kizárólag politikai érdek ( a furkálódók határozzák meg a közbeszédet) motiválta szarkavarás folyik, hiszen nem is olyan régen az mszp is támogatta az olimpia fővárosi közgyűlésben, és a parlamentben is. Arra hivatkoztak, hogy az olimpia olyan erős kovásza lehet a társadalomnak, hogy az önmagában gazdasági tényező. ( na jó, ők egyszerűbben mondták)

Lehet-e találni egyáltalán sikeres egy ország vállalkozószellem nélkül. Tudunk-e egyetlen országról, aki attól lett sikeres, hogy "ezt se csináljuk, azt se csináljuk", "abba se vágjunk bele".
Különösen szomorú, hogy fiatalokat használnak fel arra, hogy így kampányoljanak, így első közéleti tettük egy NEM egy nagy kalandra.

(#6) sziku69 válasza g0dl (#5) üzenetére


sziku69
(senior tag)

Szerintem viszont az alapoknál kell elkezdeni egy építkezést, és nem a tetővel kell kezdeni tartóoszlopok nélkül.

Múlt héten voltam bent a Keleti pu. melletti Balesetin. Eddig azt hittem hogy ott talán minden rendben van...
Pedig az ország egyik legfrekventáltabb korházáról beszélünk. Akkor milyen lehet a többi?
Igaz....ezt addig nem tapasztaljuk meg, amíg nincs rá szükségünk...már lassan orvos sem lesz aki megvizsgáljon, mert mindegyik nyugatra menekül.

(#7) g0dl válasza sziku69 (#6) üzenetére


g0dl
(őstag)

Igen, az is egy propaganda módszer, hogy "mennyi lélegeztető gépet lehetne belőle venni".
Én ezt már Lendvai cenzor Ildikótól sem szoptam be.

Ezek nem elsősorban, és pláne nem kizárólagosan vagy-vagy kérdések. Pont erről írtam, hogy bátor vállalkozó szellem, kontra langymeleg himihumi kádári szellemiség. Emlékeztessek a "most még meg kell húzni a nadrágszíjat, de aztán minden nagyon jó lesz" állítólagos gazdaságpolitikai állítólagos eredményeire?
Persze ennek jegyében a viccbéli Kohn bácsi is abból élt, hogy szombaton zárva volt a boltja.

(#8) Onlány


Onlány
(tag)

Csak arról szólna, hogy mennyit lehet lopni. Már az eddigi előkészítésnél több mint tíz milliárdot ellopott a fidesz. Athén, London, Rió stb. mind veszteséges volt nem is csodálkozom, hogy nem tolongnak a jelentkező városok. A strómanoknak jól jönne az biztos. Ha a vizes Vb-ből indulunk ki ott már most négyszeres a túlköltekezés hiába kell a pénz a haveroknak.

[ Szerkesztve ]

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#9) g0dl válasza Onlány (#8) üzenetére


g0dl
(őstag)

Rendben, hogy igyekszel visszamondani egy dk színvonalú propagandát, ez nem is lenne annyira érdekes, hogy reagáljak.
Esetleg ezt ajánlom figyelmedbe.

DE :"A strómanoknak jól jönne az biztos."
Ismered te egyáltalán a szó jelentését?

[ Szerkesztve ]

(#10) Onlány válasza g0dl (#9) üzenetére


Onlány
(tag)

Mészáros Lőrinc jaa és mi az a dk :U

[ Szerkesztve ]

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#11) Onlány


Onlány
(tag)

Végül is kár ezen vitatkozni mert úgyse lesz olimpia. Majd lopnak máshonnan.

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#12) 8th válasza g0dl (#7) üzenetére


8th
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Propaganda módszer? Tudod napjában 263x is lejátszhatják a tévében, hogy Magyarország jobban teljesít teljesen nyilvánvaló, hogy nem így van. Ha közhely ha nem az egészségügy 15éve romokban hever. Manapság már szó szerint az utolsókat rúgja. Ősszel voltam koponya CT-n. Több mint két hónapot kellett várjak, hogy bejussak a vizsgálatra. Miért? Mert a mindenható OEP csak xy vizsgálatot finanszíroz meg. Szerintük nincs többre pénz. Az uniós pénzből vett százmilliós legmodernebb orvosi gépparkok szégyenszemre ott állnak a megyeszékhelyeken félig meddig kihasználatlanul mert nincs pénz üzemeltetni őket. A rajtam vizsgálatot végző doktornő szerint alsó hangon háromszor ennyi beteget meg tudnának vizsgálni de nem finanszírozza meg az állam. Ja, az egyébként megvan, hogy az országban jelenleg csak négy helyen végeznek PET/CT vizsgálatot és van, hogy egy negyed évet is várnod kell, hogy bekerülj? Egy agresszívabb rákfajtánál gondolom nem kell ecsetelni mivel jár a hónapokig tartó várakoztatás. Sűrűn imádkozz, hogy soha ne legyen ilyen problémád... És ez is egy egy tollvonással megoldható probléma, csupán többletforrást kéne biztosítani rá és kész. De úgy látszik pártállástól függetlenül az épp aktuálisan kormányon lévőknek mindig minden fontosabb annál, hogy a dolgozó adózó a gazdaságot a hátukon vivő emberek ne dögöljenek meg idejekorán. Azt az irgalmatlan a pénzt amibe egy olimpia tokkal vonóval mutyival lopással korrupcióval együtt kerülne nem ártana beleforgatni az egészségügybe, az oktatásba, a felnőttképzésbe. Talán ezek valamivel fontosabb dolgok mint egy piti kis olimpia amire egy hónap múlva már senki sem emlékszik. A kormány is egyfolytában azon siránkozik, hogy nincs elég szakképzett munkaerő miközben a munkanélküliekkel és a közmunkásokkal Dunát lehet rekeszteni. És ehhez sem kéne sok minden, hogy megoldódjon csupán ki kéne szűrni az értelmesebbeket, beiskolázni és új szakmát adni a kezükbe amivel becsülettel el tudják tartani a családjukat és nem kell szemlesütve az utcán söprögetnie meg szemetet szednie szaros 57ezerért. Európai unióban 2017-ben ennyit keresnek emberek... Szégyen gyalázat. De mint tudjuk: Magyarország jobban teljesít! Mind örvendezzünk.

szerk: Ha belefutottam volna egy olimpia ellenes aláírást gyűjtő emberbe szó nélkül aláírtam volna én is pedig alapvetően jobboldali beállítottságú emberke vagyok.

[ Szerkesztve ]

"Nem az élet szar, te vagy csicska!" - ismeretlen szerző

(#13) Onlány


Onlány
(tag)

Én nem értem azokat az emberek akik elhiszik, hogy egy szerény képességű kb. 30 évig nem túl sikeres gázszerelő,vállalkozó 2010 után (mikor a haverja a trónra ül) hirtelen megvilágosodik és pár év alatt a legsikeresebb és leggazdagabb vállalkozó lesz széles-e hazában :U Hirtelen szállodákat üzemeltet, disznófarmot, pékséget médiabirodalmat birtokol :Y Aki ezt beveszi az igencsak messze van a valóságtól és szánni való. Már tegnap lehetett olvasni, hogy már most elkezdtek mutyizni az olimpiai ingatlanok körül.

[ Szerkesztve ]

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#14) g0dl válasza 8th (#12) üzenetére


g0dl
(őstag)

Ha nem látod, hogy a mennyi lélegeztető gépet lehetne ebből venni, az a demagóg politizálás legalja, akkor a te készülékedben van a hiba, azon nem tudok, és nem is akarok segíteni.
Tudod, akik ezzel érvelnek, azok kormányzása alatt se olimpia, se egészségügy, se növekedés. Ezt minden "szakértő" globalista kormányzat ékesen bizonyította. Az olimpia nem egy egyszerű "mire költsük a pénzt" kérdés. Önmagában generál növekedést, a legkevésbé sem úgy van, hogy ha nem költünk el X forintot olimpiára, akkor azt az X forintot másra költhetjük. Belinkeltem a megvalósíthatósági tanulmányt, de persze tudom, hogy kényelmesebb kritika nélkül elfogadni, amit az indexen facebookon, rtl klubon az arcunkba nyomnak.

Hogy az ország jobban teljesít-e, arról nem akarok vitatkozni, erre vannak objektív mérőszámok ( gdp, adósság, vásárlóerő, infláció, fizetési egyenleg), és van szubjektív érzékelés.

(#15) Onlány válasza g0dl (#14) üzenetére


Onlány
(tag)

Megvalósíthatósági tanulmány ne viccelj kérlek :C Azt mivel indokolod, hogy az úszó VB költsége már eddig négyszerese a tervezettnek és a külső helyszínek még el sem készültek? Erre is volt egy frankó haverok által adófizetői pénzből készített tanulmány. És Mészáros Lőrinc karrierjéről mi a véleményed? És Bécs miért nem akar olimpiát?

[ Szerkesztve ]

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#16) Fred23


Fred23
(veterán)

Nem kell. Szétlopnák az egészet, ráadásul minimum tripla áron rendeznénk, pont a több lopás érdekében. :DDD

(#17) g0dl válasza Onlány (#15) üzenetére


g0dl
(őstag)

Nem szívesen válaszolok ilyen gyűlölet és irigység motiválta hőbörgésre, de azért csak röviden.

Egy ( multinacionális cég által készített ) 1200 oldalas tanulmány összehasonlíthatatlanul erősebb, és kifinomultabb érv, mint a "gyűlölöm Orbánt" , vagy "Orbán úgy is ellopja".

Sokaknak az a problémája, hogy egy ekkora projektből milyen hatalmas összegeket fognak ellopni. Hát a világ már csak így működik (mindenhol), állami, és magán beruházásokból ( az vak, aki azt hiszi csak a közberuházásoknál van korrupció ) bizony nem jelentéktelen darabokat csippentenek le arra nem érdemes személyek, és szervezetek. Ebből azonban a legkevésbé sem következik, hogy az adott projekt teljes egészében nem éri meg.

Megpróbálom pár nagyon egyszerű példával megvilágítani, hátha sikerül megérteni.

- Mikor elmész moziba, és popcorn-t veszel, akkor kb. két agysejttel át lehet látni, hogy azt neked sok ezer százalékos haszonnal adják el, még is tömegek veszik, mert szerintük úgy teljes a mozi élmény.

- Mikor autót veszel, akkor hajlandó vagy százezres összegeket kifizetni, valójában párszáz, vagy párezer forintos extrákét. Meglopnak? Igen,

- Az egészségügyben minden baromi drága, eszközök a papírtörlőtől a cérnáig. Ezeken hatalmas extraprofit van, de lemondunk-e ezért a vakbélműtétünkről?

Szóval túl kell lépni bizonyos szinteken, ha akarunk valamit.

(#18) Onlány válasza g0dl (#17) üzenetére


Onlány
(tag)

Szóval a lopás rendben van. Nincs több kérdésem ilyen morális mélységben lévő embertől. Szánalmas vagy nagyon! Főleg, hogy nem látod a piaci gazdaság és állami gazdasági szerep közötti különbséget. :W

[ Szerkesztve ]

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#19) g0dl válasza Onlány (#18) üzenetére


g0dl
(őstag)

nc

(#20) 8th válasza g0dl (#14) üzenetére


8th
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Nem kell semmilyen gépet venni. Megvan minden ami kell csupán pénzt nem fordítanak rá, hogy azok teljes kapacitással működni tudjanak. Mert csak. Mert kell stadionra kisvasútra meg a mikulás bácsinak tévécsatornára stb... Pontosan az a demagóg szar duma, hogy egy ilyen csóró koldus országnak mint amilyen mi vagyunk olimpiára van szüksége úgy, hogy közben a seggünk kilóg a gatyából. De olimpia az kell. Az aztán tényleg baromira kell ám, mint éhezőnek egy falat kenyér. Olimpia Magyarországon. Az ötlet is abszurd. Az építőiparban és a turizmusban generálna átmeneti növekedést ergo jól behatárolható körök gennyesre keresnék magukat rajta ezt követően nagyjából két hónapig pörögne az idegenforgalom a fővárosban aztán annyi. Nézhetnénk a szép új kihasználatlan sportlétesítményeket és szállodákat. Kösz de nem.

"Nem az élet szar, te vagy csicska!" - ismeretlen szerző

(#21) Onlány válasza g0dl (#19) üzenetére


Onlány
(tag)

szerintem is és így nem reklámozod a hülyeséget :C

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#22) g0dl válasza 8th (#20) üzenetére


g0dl
(őstag)

"Nézhetnénk a szép új kihasználatlan sportlétesítményeket és szállodákat"

Ez az első, valamilyen szinten értékelhető ellenérv ebben a topikban.
Erre választ találhatsz a már többször hivatkozott tanulmányban.
Vannak beruházások, amelyeket amúgy is meg kéne lépni, a városnak már most szüksége lenne rá.
Vannak amúgy is megépülő sport létesítmények ( bármilyen meglepő, Budapest valójában egyáltalán nincs ilyenekkel túlságosan eleresztve), és egyéb célra (részben, vagy átalakítással) hasznosulók.
Vannak amelyeket vissza kell majd bontani ( ilyenek sokszor épülnek egyéb rendezvények esetében is pl. sziget, csak persze kisebb mértékben)
És vannak teljesen jól használható egyéb létesítmények, mint az olimpiai falu.

Ezeket persze bőven lehet befektetői alapon is.

A gond az, hogy az ellenérvek messze nincsenek kidolgozva, többnyire annyi, hogy CSAK. ( kicsik vagyunk, húzzuk meg magunkat, kérjünk engedélyt meghunyászkodni, úgyis ellopja a gaz Orbán)
Most ebből teljesen politikai kérdés lett, csak az számít, hogy az adott politikai erő miből remélhet nagyobb politikai hasznot ( lásd mszp fordulása), a rajongók tájékozatlanok, nagy hangon, és kritika nélkül szajkózzák a pártjuk véleményét.

Végezetül a politikai tényezők ellenállását minden komolyabb beruházással szemben könnyen megérthetjük, ha tudjuk, hogy "az a korrupció, amiből kihagynak"

(#23) Onlány válasza g0dl (#22) üzenetére


Onlány
(tag)

tökéletesen egyetértek veled "ellopja a gaz orbán" :C Azt hiszem teljes az egyetértés. Ennél jobb érv nem is kell az olimpia ellen.
Egyébkén egy megvalósíthatósági tanulmányba azt írnak bele amit akarnak. London, Athén, Rio esetében sem a veszteség volt a cél de azok a k@rva tények azok bizony másról szólnak. Szóval láttam én már sok beruházásról megvalósíthatósági tanulmányt csak a valóság nem a papír alapján működik lsd úszó Vb négyszeres túlköltés eddig.

[ Szerkesztve ]

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#24) Onlány


Onlány
(tag)

Egyébként azt nem olvastad, hogy már a megvalósíthatósági tanulmány költségét is többszörösen túllépték? Ezek neked nem érvek ? :U

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#25) elessar válasza g0dl (#22) üzenetére


elessar
(csendes tag)

Ilyen kihasználásra gondoltál?
A megvalósíthatósági tanulmány adatait pedig néha nem ártana összevetni a valósággal.

(#26) sziku69 válasza 8th (#20) üzenetére


sziku69
(senior tag)

Nagyjából ennyi! :R

...és ez nem politikai hovatartozás kérdése. Mert aki ezt mondja, az saját magának hazudik.

Orbán, Gyurcsány, stb........egyik se jobb a másiknál.

(#27) tope


tope
(addikt)

Rengeteg dolgot kellene fejleszteni, meg az Olimpia ezen segítene is (legalábbis azt a részét, amit emiatt fejleszteni kell), de mi lesz azzal, amit fejleszteni kellene még ezenkivül ? az úgy háttérbe lesz söpörve ?
Pestnek biztosan jót tenne, de kb. minden más le lesz k@kilva. (sarkítva)
Először is erősödjön meg az ország (sajna erre 0 esélyt látok, amíg a hatalmon lévő pártok (utóbbi 20-on év) csak a saját érdekeiket nézik), amíg nem lesz összefogás a köz érdekéért, addig ne akarjunk Olimpiát.

(#28) FF23 válasza Onlány (#23) üzenetére


FF23
(senior tag)

Hagyd már abba ezt a négyszeres úszó vb-ről kitalált hazugság szajkózását! 100 milliárd körülire tervezték, kb. ott is tart. Az új uszoda, meg a rendezés ~25 milliárdja nem egyenlő az összes költséggel.
Te mindent elsőre elhiszel, ami éppen beleillik a gázszerelős, kisvasutas beszűkült világképedbe?

(#29) Onlány válasza FF23 (#28) üzenetére


Onlány
(tag)

bocsika de 40 milliárdról volt szó a kezdetekben. Most meg már 100 milliárd és a külső helyszínek nincsenek benne. Át kéne kapcsolni az M1 propaganda adóról néha. Örülök, hogy asszisztálsz a kormány szintű lopáshoz remélem neked is csurran cseppen. :C Jaa és magyarázd el már ezt a Mészáros Lőrinces csodát, hogyan is csinálja? Mert ha ezt elhiszed, hogy saját erőből sikeres akkor ott komoly gondok vannak.

[ Szerkesztve ]

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#30) Onlány


Onlány
(tag)

Még egy kis adalék a tanulmányról: a PwC 480 millióért gyártotta le azt a tanulmányt, amit a Budapest Olimpiai Mozgalom 2006-ban 47 millióért készített el. Szóval ez megint nem szól másról csak a lopásról, túlárazásról.

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#31) brownus


brownus
(veterán)

:))

(#32) Onlány válasza FF23 (#28) üzenetére


Onlány
(tag)

Most néztem, hogy Gyárfás 25 milliárdos teljes költséget mondott a pályázáskor. Ohh :W Akkor bizony több mint négyszerese lesz. Remélem, hogy Garancsi azért visszacsorgat pár milliárdot a Fidesznek nem véletlenül Ő a kivitelező.

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#33) FF23 válasza Onlány (#29) üzenetére


FF23
(senior tag)

Még az sem tűnik fel neked, hogy 4*40 az nem 100? De a nécceres az olyan jól hangzik. Az egyéb, pl. infrastrukturális beruházások meg azért nincsenek benne, mert:

A tételek jelentős része olyan beruházás, amire a kormányzat szerint a vb-től függetlenül is szükség van, így a számításba is csak azok a költségek kerültek bele, amelyek kimondottan a rendezéshez kapcsolódnak.... [link]

És ezek az adatok még az eredeti, 2021-es rendezésre vonatkoztak volna.

Ezt a buta könyöklős kocsmastílust meg hanyagolhatod.

(#32) Onlány

Az csak az új uszoda meg a rendezés te szerencsétlen.

[ Szerkesztve ]

(#34) Onlány válasza FF23 (#33) üzenetére


Onlány
(tag)

Szerencsétlen vagy ám Te aki fel sem ismered, hogy kilopják az állami vagyont alólad. Fideszdroid

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#35) Onlány válasza FF23 (#33) üzenetére


Onlány
(tag)

És még mindig várom Mészáros Lőrinc karrierjének elemzését. Mert érdekel, hogy "önerőből", hogy lehet ilyen szép teljesítményt elérni :K

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#36) Onlány válasza FF23 (#33) üzenetére


Onlány
(tag)

Eredetileg 25 milliárd volt.

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#37) 8th válasza Onlány (#34) üzenetére


8th
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Ezt a hangnemet azért nem kéne erőltetni és ha egy hozzászólásra válaszolsz használd a szerkesztés gombot ne írj 3 új hozzászólást.

[ Szerkesztve ]

"Nem az élet szar, te vagy csicska!" - ismeretlen szerző

(#38) Onlány válasza 8th (#37) üzenetére


Onlány
(tag)

Már bocsánat, de én ugyanolyan hangnemben szóltam vissza amilyenben meg lettem szólítva.

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#39) FF23 válasza Onlány (#34) üzenetére


FF23
(senior tag)

:DD Jobbik szavazó vagyok, csak abban hiszek, hogy azért kell támadni, kritizálni a kormányt, amit tényleg elkövetett.
A mindennapi hazugságok, amivel hergelni meg etetni próbálnak, nem érdekelnek.

[ Szerkesztve ]

(#40) Onlány


Onlány
(tag)

Utoljára az Úszó Vb költségéről:
"A kormány úgy döntött, hogy a rendkívüli helyzetekre félretett százmilliárd forintból 7,2 milliárdot a jövő évi vizes világbajnokságra fordít, írja a Világgazdaság. Ezzel el is fogyott az általános kormányzati tartalék. A döntésről azután számoltak be, hogy a növekvő nyomásra lemondott tisztségéről Gyárfás Tamás, az úszószövetség elnöke. A vizes vb költségvetése az eredeti 25 milliárd forintos tervekhez képest előbb megduplázódott, az idén pedig már meghaladta a 90 milliárdot, amihez még hozzájön a mostani 7,2 milliárd." Ez volt tavaly decemberben. Tehát közel négyszeres eddig a túlköltés. :K

[ Szerkesztve ]

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#41) Onlány válasza FF23 (#39) üzenetére


Onlány
(tag)

Ismerek jobbikosokat de ők nem ennyire elnézők a korrupcióval. :( Azok a jobbikosok akik a környezetemben vannak elég jól átlátják a rendszer működését. A városi vezető sulitársam volt általánosban jól ismerem.

[ Szerkesztve ]

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#42) FF23 válasza Onlány (#41) üzenetére


FF23
(senior tag)

Igen? Akkor mondd meg neki, hogyha nem térnek vissza a helyes útra, a konstruktív politikához, a kormány következetes bírálatához, akkor egy szavazatot vesztettek.

(#43) sziku69


sziku69
(senior tag)

"A Forbes magazin szerint több százmilliárdos összeggel növelhetik a tervezett 2024-es budapesti nyári játékok költségeit a terrorfenyegetettség növekedésével járó kiadások – ezek eddig nem szerepeltek a számításokban.

Bár a PricewaterhouseCoopers megvalósíthatósági tanulmánya szerint az olimpia „megérheti” az országnak, a lap szerint ez aligha lesz így. Az olimpiák költségvetése rendre elszáll, a végösszeg gyakran köszönőviszonyban sincs a tervezett kerettel. Athénban a kivitelezés elcsúszása miatt borult a büdzsé, de Londonban sem sikerült tartani az eredeti számokat.

Az olimpiák szervezésekor a költségek végeredménye átlagosan 179 százaléka annak, amivel eredetileg számolnak – derül ki az oxfordi egyetem kutatóinak 2012-es tanulmányából. E szerint 1960 óta még soha, sehol sem tartották a büdzsét.

A budapesti olimpia költségét a kizárólag az olimpia miatt tervezett infrastrukturális beruházásokkal együtt mintegy 1983 milliárdra becsüli a lap, amely tartalmazza azt a 250 milliárdosra taksált biztonságra – főleg a rendőrségre, a honvédségre és a titkosszolgálatokra – költendő összeget, amely egy világszintű sportesemény megrendezésének járulékos költsége a globális terrorizmus korában."

Vagyis ha a becslést megszorozzuk 1,7-tel, akkor a végösszeg 3400 milliárd forint körül lenne?

(#44) g0dl válasza FF23 (#42) üzenetére


g0dl
(őstag)

Kár törni magad.
Nem képes értelmes érveket megérteni, csak szajkózza, amit index szintű helyeken lát.
Ha meg csak nem akarja megérteni, akkor még inkább figyelmen kívül kell hagyni.

Egyébként ez a semmit se fejlődjünk, semmit se fejlesszünk gazdaságpolitika nem új bizonyos körökben. Érdemi ellenérvek nincsenek, csak a "kicsik vagyunk", "húzzuk össze a nadrágszíjat".
Annyi a gazdaságpolitikájuk, hogy nem kellett expo, nem kell olimpia, nem kell atomerőmű, nem kell liget projekt. És mindez függetlenül attól, hogy az adott projekt valóban mit hoz, és mit visz.
A hasukkal szavazók irigységére építő kampányt láttunk már a 23 millió románozásnál is. Hogy "kamatként" eddig mennyi pénzt játszottak ki az országból azt fel sem tudják fogni.

Én nagyon kritikus vagyok a kormánypárttal, de az öncélú fikázást, a legprimitívebb üres haszonlesésnek tartom. És valójában biztos vagyok benne, hogy az olimpia elgáncsolásából is rosszul fog a ballib ellenzék kijönni, mert könnyen rájuk sütik, hogy minden fejlődésnek csak a kerékkötői (és ez ráadásul igaz is).

(#45) g0dl válasza sziku69 (#43) üzenetére


g0dl
(őstag)

"Az olimpiák szervezésekor a költségek végeredménye átlagosan 179 százaléka annak, amivel eredetileg számolnak – derül ki az oxfordi egyetem kutatóinak 2012-es tanulmányából. E szerint 1960 óta még soha, sehol sem tartották a büdzsét."

Ehhez két megjegyzésem van.

1. "A hazugságnak három fajtája létezik: hazugság, szemérmetlen hazugság és a statisztika."
Azaz, mindenki kb. azt mutat ki, amire megbízóik megkérik. Az ördög a részletekben, és nem az általánosságokban van. Pl. adott körzet közlekedésének költségeit az olimpia számlájára kell-e írni? Attól függ, mit akarok kihozni az elemzéssel.

2. A korábbi példák mérsékelten számítanak Budapest esetében. Mégpedig azért, mert Budapestnek akkor van esélye nyerni, ha az agenda 2020 irányelveket veszik figyelembe a döntéshozók, ami pedig pont a költségek csökkentéséről ( kevesebb rongyrázás stb.), és a nyereségességről szól.

(#46) Onlány válasza g0dl (#45) üzenetére


Onlány
(tag)

Érdekes, hogy sokkal jobb módú és gazdagabb országok városai Hamburg, Boston, Róma is lemondtak erről a szuper üzletről. Addig amíg egy ilyen szintű kormánya van ennek az országnak addig nem érdemes semmi ilyesmibe bele fogni mert csak a lopásról fog szólni. Ezen nincs mit szépíteni hiszen már a tanulmány és reklám költségeknél vastagon fogott a toll. Komolyan ilyen emberekre bíznátok még több milliárdot? Én lennék a legboldogabb ha olyan szinten állna az ország, hogy simán meg tudná ezt rendezni és a korrupciótól sem kéne tartani. De ettől még elég messze vagyunk és egyik ma parlamentben lévő pártra sem bíznék egy ilyen projektet.

A gazdaságpolitika nem abból áll ám, hogy az adófizetők pénzét gigaprojektekre költjük amit utána fenn se bírunk tartani. Lsd egy csomó fenntarthatatlan focipálya meg kistelepüléseken termálfürdő. :W

[ Szerkesztve ]

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#47) Onlány


Onlány
(tag)

"Nem képes értelmes érveket megérteni, csak szajkózza, amit index szintű helyeken lát.
Ha meg csak nem akarja megérteni, akkor még inkább figyelmen kívül kell hagyni." Bár egyet is mondtál volna. Ahogy olvasom az írásaid sok közgáz órán nem vettél részt. :U

Te vagy a világon a legszebb a faluból :)

(#48) Lauda válasza g0dl (#44) üzenetére


Lauda
(félisten)

Egyetertek veled.

(#49) brownus válasza sziku69 (#43) üzenetére


brownus
(veterán)

annyit fűznék hozzá, mert ugye az egyik legnagyobb érv az olimpia mellett, hogy a sportlétesítmények ki lesznek használva. persze, itt? ahol minden második ember túlsúlyos, alkoholista, cukorbeteg, stb, stb... nézd meg a gyerekeket, mennyi kövér gyerek van. szomorú.

nem itt kell kezdeni, hanem az oktatásban, már általános iskolákban, majd szakközép/gimnáziumokban, ahol megtanítják a gyerekeknek, hogy érdemes és hosszútávon kifizetődő ha egészséges életmódot folytatnak, a táplálkozásban is. ahol kialakul az igény az iránt, hogy mozogjanak, kerékpározzanak, tök mindegy mit, csak rendszeresen csinálják.

ezzel kapcsolatban én nem tudok egy hosszú távú ( öt éves tervek, vágod:d) tervről a kormány részéről, kibaszott hittan, meg erkölcstan, az bezzeg van. ezeket a gyereknek otthon kellene magára szednie, a szülőknek jó példával elől járnia! ha ez nincs, ez (is) a mindenkori kormány hibája, mert ő maga is rossz szülő.

majd ha minden iskola mellett lesz uszoda, focipálya, edzőterem, stb... akkor lehet itt olimpia, 2040ben...

+ infrastruktúra az utolsó mucsaröcsögei faluban is, kerékpár utak, amikor esőben nem slagozzák le a járdáról a szart az úttestre (6. kerület). hanem miután felszáradt, akkor felporszívózzák, stb...

[ Szerkesztve ]

(#50) sziku69 válasza g0dl (#45) üzenetére


sziku69
(senior tag)

Sok mindenben igazad van, de sajnos szegények vagyunk egy olimpiához. :((

brownus: Anno, mindenki csodát várt a rendszerváltástól. Aztán eltelt tíz egynéhány év az úniós tagságig. Mindenki elhúzott mellettünk, pedig mindenhol volt gazdasági válság. Hol tartunk? Az elején még mindig.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.