- sh4d0w: Szörnyűség
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Egy hibaelhárításokkal teli hét rövid története
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- moongoose: Bosszankodás megint a posta.
- GoodSpeed: Apple Magic Mouse 2024 (MXK53ZM/A)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geri Bátyó
addikt
A borászat, amit korábban említettem, a szőlészetére megkapta a BIO minősítést és a boraik is azok voltak, de a minősítés annyira sok pénzbe kerül, hogy azt már nem tudták kifizetni.
Ők nagyon jó borokat csináltak és valójában BIO is volt, csak nem volt pénzük, hogy kifizessék a plecsni árát. Más borászatok szar bort csinálnak, de jó sokat és ki tudják fizetni. Szóval önmagában a BIO minősítés nem jelenti azt, hogy az jó bor. -
Sirus86
aktív tag
Igen, BIO minositesu es ra is van irva az arcetli mellett. En csak azt nezem, mert akkor a szolo sincsen megturbozva anyi csoda kemikaliaval, meg a kezelese sem.
-
KROK640
félisten
Igen, én is tudok párat aki külföldön él. Angliában tudok vagy tizet, gondolom Németben is minimum annyian vagyunk/vannak, meg sok ingázó, köztük én is.
Azt úgy keressem, hogy Pennyben Bio bor? vagy hogy? -
Sirus86
aktív tag
Lindauban Lidl-höz és Pennyhez tudok kénylemesen eljutni, úgyhogy akkor az utóbbiban (sok jóság van ott pl joghurtok és felvágottak terén is) nézelődök majd.
Hogyne tudnám, már gyakorlatilag Lindau a második otthonom
(technikailag inkább kicsit délebbre Lauterach, de laktam Lindauban is egy ideig, és mai napig heti rendszerességgel járok oda).Huu mennyi prohardverss forum tag el kint, vagy ingazik, jesszus! Update: Penny-s BIO bor is jo
Camambert sajt melle ittam hidegen, nagyon kellemes karaktere van! Igazi lagy voros, szarazbor! Es 2, azaz ketto euroert. Nem akartam elhinni.... Par hetig biztosan most erre fogok raalni
-
KROK640
félisten
Ha szalamit akarsz venni, akkor Netto es Penny Marktban van 12-13 eu/kg kozott a pick szalami. Egyebkent ott is van BIO bor 3 eu-ert
LIDL-ben es ALDI-ban vannak chips akciok tobbnyire. Ha nagyon minosegi borokat akarsz jo aron, akkor DENS biomarkt. Ha mar Lindau, akkor ott lehet jokat hajokazni, de ezt gondolom tudod 
Lindauban Lidl-höz és Pennyhez tudok kénylemesen eljutni, úgyhogy akkor az utóbbiban (sok jóság van ott pl joghurtok és felvágottak terén is) nézelődök majd.
Hogyne tudnám, már gyakorlatilag Lindau a második otthonom
(technikailag inkább kicsit délebbre Lauterach, de laktam Lindauban is egy ideig, és mai napig heti rendszerességgel járok oda). -
Sirus86
aktív tag
Ha szalamit akarsz venni, akkor Netto es Penny Marktban van 12-13 eu/kg kozott a pick szalami. Egyebkent ott is van BIO bor 3 eu-ert
LIDL-ben es ALDI-ban vannak chips akciok tobbnyire. Ha nagyon minosegi borokat akarsz jo aron, akkor DENS biomarkt. Ha mar Lindau, akkor ott lehet jokat hajokazni, de ezt gondolom tudod 
-
KROK640
félisten
Úgyis megyek nemsokára megint Lindauba, szóval akkor megfigyelem majd a portékát

Igen, a pick szalámi is sokkal olcsóbb mint MO-n, de engem a chipsek és a csokik nyűgöznek le mindig
A méretükkel és az árukkal egyaránt. -
Sirus86
aktív tag
-
Sirus86
aktív tag
-
KROK640
félisten
Hat en is soros vagyok, vagyis leszek is, de a borok mostansag bejottek a kepbe. Azert mert nem puffadok tole es glutenmentes dietan kell lennem egy darabig (mas sztory, de segit). Szoval a bor jott kepletbe. Vannak barataink, akik sajat maguk keszitenek es szallitanak ki borokat, akar Budapestre is. Na az oveke volt eddig a non-plusz ultra. Kevertek a magyar szoloket, es azokbol keszult cuve-jellegu borocska. De kozben megneztem itt Nemetben a boltokat is, es probalok csakis bio borokat inni (hogy ne legyen mar tele olyan dolgokkal, aminek nem kell ott lennie). Es besza-behu, olyan 2-3 euros bio portugal-spanyol borokat lehet venni, amik utik a magyar 10-20 ezres savot. En nem ertem ezt, hogy tudjak ennyibol kihozni, raadasul minositett borok. Testes, finom borok, amiktol masnap sem lesz semmi gondod, nem okoznak savat sem. Ha erdekel valakit, lefotozom holnap a nemet lidl-ben,ahol veszem oket. Elkepeszto.
Engem érdekelne
-
Sirus86
aktív tag
Érdemes időnként benézni, mert jó áron lehet kifogni borokat. Nemrég vettem egy móri ezerjót 2000-ért. Miklós Csabi, aki jelenleg talán a legjobb móri borász.
Hat en is soros vagyok, vagyis leszek is, de a borok mostansag bejottek a kepbe. Azert mert nem puffadok tole es glutenmentes dietan kell lennem egy darabig (mas sztory, de segit). Szoval a bor jott kepletbe. Vannak barataink, akik sajat maguk keszitenek es szallitanak ki borokat, akar Budapestre is. Na az oveke volt eddig a non-plusz ultra. Kevertek a magyar szoloket, es azokbol keszult cuve-jellegu borocska. De kozben megneztem itt Nemetben a boltokat is, es probalok csakis bio borokat inni (hogy ne legyen mar tele olyan dolgokkal, aminek nem kell ott lennie). Es besza-behu, olyan 2-3 euros bio portugal-spanyol borokat lehet venni, amik utik a magyar 10-20 ezres savot. En nem ertem ezt, hogy tudjak ennyibol kihozni, raadasul minositett borok. Testes, finom borok, amiktol masnap sem lesz semmi gondod, nem okoznak savat sem. Ha erdekel valakit, lefotozom holnap a nemet lidl-ben,ahol veszem oket. Elkepeszto.
-
aquark
aktív tag
„-Mit iszik, Pelikán elvtárs?
-Hát, tulajdonképpen mindent….”
(Idézet „A tanú” -ból.)Én anno a ’90 es években 40Ft-os almaboron szocializálódtam, az 20 literes műanyag marmonkannában 800 Ft volt. Nem volt rossz, csak előtte be kellett enni főtt kukoricából, hogy legyen mit kiró...ni….
Aztán a szigeteken (akkor még volt Rock színpad) befigyelt a punkkoktél.
Most, közelítve az 50-hez, leginkább absztinens vagyok, bár szökőévente lecsúszik egy pohárka v.milyen Pinot Noir, és kb. egy éve ittam Bailey’s csokilikőrt (előtte kb. 20 évig nem ittam töményet, bár ez nem volt túl erős.), de nem ízlett...
-
Geri Bátyó
addikt
Amikor megcsinálták a kadarka ültetvényt, még nem volt szó bezárásról. Illetve a szőlőtermesztés megmarad, csak bort nem fognak készíteni.
-
KROK640
félisten
Az tuti, hogy a németeknél bort nem kell venni!
A kadarka majd kiderül, de ha tippelnem kell előzetesen, akkor 4000/palack. Tavaly a bogyózott kékfrankos annyi volt (Az amúgy egy szokatlan eljárással készült, kicsit hasonló, mint az Amarone.).
Jaja, ott én is sörözök. (vannak kiváló söreik, sőt az egyik kedvencem egy török sör is vehető a sok-sok török bolt miatt, sőt több helyen rendes boltban is láttam pl Edeka).
Érdekes, hogy pont akkor újítanak, mielőtt be akarnak zárni...
-
Geri Bátyó
addikt
Ezt igazából csak mint érdekességet / megfigyelést állapítottam meg ami a "divat"ot illeti. Általában boros vagyok, és ha a barátnőmmel ketten megyünk valahová, akkor ő is borozik, de ha nagy tárdasággal vagyunk, akkor ő is sörözik mint ahogy mindenki más. Olyankor űltalában egyedül én borozok.
Ugyanakkor több olyan németsör van amit szeretek, ezért a németeknél mai napig inkább sörözök (jó bort még nem igazán ittam ott - egy karácsonyi félét kivéve - ) főleg, hogy a sör ott nagyon olcsó a bor meg még húzósabb mint MO-n.A Balatoni borvidéken (vagy Tokajban) én is mindig borozok

Akkor az a kadarka lehet, hogy drága lesz ...
Az tuti, hogy a németeknél bort nem kell venni!
A kadarka majd kiderül, de ha tippelnem kell előzetesen, akkor 4000/palack. Tavaly a bogyózott kékfrankos annyi volt (Az amúgy egy szokatlan eljárással készült, kicsit hasonló, mint az Amarone.).
-
KROK640
félisten
Szerencsére engem sosem érdekelt a divat! Ha sörözni van kedvem, akkor sörözök, ha borozni, akkor borozok.
Évek óta Tapolca mellé, Diszelre járok nyaralni (mondjuk mindig szeptemberben megyek), ahol ugye ott a Badacsony, a Szent György-hegy, a Csobánc. Ott mindig csak borozok.
A kedvenc borászatom sajnos beszünteti a működését, de tavaly még készült egy kadarka, ami korábban nem volt. Na, arra nagyon kíváncsi leszek!
Ezt igazából csak mint érdekességet / megfigyelést állapítottam meg ami a "divat"ot illeti. Általában boros vagyok, és ha a barátnőmmel ketten megyünk valahová, akkor ő is borozik, de ha nagy tárdasággal vagyunk, akkor ő is sörözik mint ahogy mindenki más. Olyankor űltalában egyedül én borozok.
Ugyanakkor több olyan németsör van amit szeretek, ezért a németeknél mai napig inkább sörözök (jó bort még nem igazán ittam ott - egy karácsonyi félét kivéve - ) főleg, hogy a sör ott nagyon olcsó a bor meg még húzósabb mint MO-n.A Balatoni borvidéken (vagy Tokajban) én is mindig borozok

Akkor az a kadarka lehet, hogy drága lesz ...
-
Geri Bátyó
addikt
Áh, ne is mondd ... Világéletemben sokkal inkább boros voltam mint sörös. Ha elmegyünk egy szórakozóhelyre, akkor a pocsolya alja bor ott kezdődik, ahol a sörösöknek már a teteje van árban. De ha eltekintek a kannás meg olcsó LaFiestáktól, akkor a boltokban ugyanez van
Egy jobb üveg bor árából simán lehet venni egy jobb tálca sört
főleg a németeknél (és eléggé sokat vagyok ott).Ráadásul azt vettem észre, hogy ma már egyre kevésbé menő borozni, inkább a sör vagy más divatos cuccok mennek. Pedig nekem minden pia más élményt ad, és a bor a legkellemesebbet.
Szerencsére engem sosem érdekelt a divat! Ha sörözni van kedvem, akkor sörözök, ha borozni, akkor borozok.
Évek óta Tapolca mellé, Diszelre járok nyaralni (mondjuk mindig szeptemberben megyek), ahol ugye ott a Badacsony, a Szent György-hegy, a Csobánc. Ott mindig csak borozok.
A kedvenc borászatom sajnos beszünteti a működését, de tavaly még készült egy kadarka, ami korábban nem volt. Na, arra nagyon kíváncsi leszek!
-
Geri Bátyó
addikt
Érdemes időnként benézni, mert jó áron lehet kifogni borokat. Nemrég vettem egy móri ezerjót 2000-ért. Miklós Csabi, aki jelenleg talán a legjobb móri borász.
-
Geri Bátyó
addikt
Én szeretek minden tudatmódosítót (na, nem a marihónalját és társait), de valóban: Iszonyatos árak vannak a minőségi borpiacon. A Balla Pincészet borait kultiválom, volt, hogy visszatettem a polcra egy 20 000 Forintos palackot... (OK, a COOP, ami baromira drága üzletlánc.) Túlárazta. Megvettem a BorPatikában- fele annyiért. Jóebédhez szól a nóta... (Bocs, kissé reklámszagú lett...)

Én szerintem 8000 fölé még nem mentem borban, de az is csak azért volt, mert nagyon nem bírtam magammal (Az egy Csobáncról származó natúr pinot noire volt.).
-
KROK640
félisten
Én szeretek minden tudatmódosítót (na, nem a marihónalját és társait), de valóban: Iszonyatos árak vannak a minőségi borpiacon. A Balla Pincészet borait kultiválom, volt, hogy visszatettem a polcra egy 20 000 Forintos palackot... (OK, a COOP, ami baromira drága üzletlánc.) Túlárazta. Megvettem a BorPatikában- fele annyiért. Jóebédhez szól a nóta... (Bocs, kissé reklámszagú lett...)

Áh, ne is mondd ... Világéletemben sokkal inkább boros voltam mint sörös. Ha elmegyünk egy szórakozóhelyre, akkor a pocsolya alja bor ott kezdődik, ahol a sörösöknek már a teteje van árban. De ha eltekintek a kannás meg olcsó LaFiestáktól, akkor a boltokban ugyanez van
főleg a németeknél (és eléggé sokat vagyok ott).Ráadásul azt vettem észre, hogy ma már egyre kevésbé menő borozni, inkább a sör vagy más divatos cuccok mennek. Pedig nekem minden pia más élményt ad, és a bor a legkellemesebbet.
-
KROK640
félisten
Nem véletlenül repültem rá!
Esetleg, ha a Lidlben jársz és még nem kóstoltad, akkor a Balla Géza-féle fekete leányka nagyon jó. Az olyan 3500 körül van. Ez az Arad melletti Ménesi borvidék, ami régen legalább olyan híres volt, mint Tokaj, csak itt a vörösbor volt a jellemző (fekete leányka, kadarka).
Lidlben baromi ritkán járok, de ha nem felejtem el, akkor megnézem, mert 3500-ért a jó bor jól hangzik, csak nem kéne rászokni

-
OxX
csendes tag
Ha már kóstoltad, várom a véleményt!
Amúgy mielőtt még valaki kérdezi, igen, ez egy baromi drága bor, de most a Lidlben volt brutál jó áron. Mondjuk azért még így is drága.Én szeretek minden tudatmódosítót (na, nem a marihónalját és társait), de valóban: Iszonyatos árak vannak a minőségi borpiacon. A Balla Pincészet borait kultiválom, volt, hogy visszatettem a polcra egy 20 000 Forintos palackot... (OK, a COOP, ami baromira drága üzletlánc.) Túlárazta. Megvettem a BorPatikában- fele annyiért. Jóebédhez szól a nóta... (Bocs, kissé reklámszagú lett...)

-
Geri Bátyó
addikt
Nem véletlenül repültem rá!
Esetleg, ha a Lidlben jársz és még nem kóstoltad, akkor a Balla Géza-féle fekete leányka nagyon jó. Az olyan 3500 körül van. Ez az Arad melletti Ménesi borvidék, ami régen legalább olyan híres volt, mint Tokaj, csak itt a vörösbor volt a jellemző (fekete leányka, kadarka).
-
KROK640
félisten
Lidlben ez most konkrétan 6000 alatt van kicsivel, de amúgy tényleg 15-20000 körül szokott indulni.
Ebben a borban az a jó (többek között), hogy nem édes. Ilyen erősség a madeira, vagy a portói szokott lenni, ami édes, mert lefojtják borpárlattal az erjedést.Uh, az azért komoly árengedmény. Annyiért már érdemes lehet megkóstolni is.
-
Geri Bátyó
addikt
Lidlben ez most konkrétan 6000 alatt van kicsivel, de amúgy tényleg 15-20000 körül szokott indulni.
Ebben a borban az a jó (többek között), hogy nem édes. Ilyen erősség a madeira, vagy a portói szokott lenni, ami édes, mert lefojtják borpárlattal az erjedést. -
KROK640
félisten
Amúgy mielőtt még valaki kérdezi, igen, ez egy baromi drága bor, de most a Lidlben volt brutál jó áron. Mondjuk azért még így is drága.Ezt meg special nem kóstoltam. ha jól látom itthon kb 25 ezer/üveg.
ha teheted kóstold meg a Ciprusi Commandariat, nekem kicsit túl édes volt, de nagy élmény az is -
Geri Bátyó
addikt
Amúgy mielőtt még valaki kérdezi, igen, ez egy baromi drága bor, de most a Lidlben volt brutál jó áron. Mondjuk azért még így is drága.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- IFA 2026: a dual és a triple mode a sláger az Acer Nitro monitorainak körében
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik
- Egészségmegőrzés és extrémsport az új Samsung órák fókuszában
- IFA 2026: Jövőre Xiaomi villanyautók is kaphatók lesznek Európában
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- League of Legends
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3510 I i3-10110U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Razer Cobra Lightweight Minecraft Edition RGB Gaming Egér!
- AKCIÓ! ASUS TUF RTX 3080 10GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- BESZÁMÍTÁS! B650 R5 7500X3D 32GB DDR5 500GB SSD RTX 4070 Ti 12GB be quiet! Pure Base 501FX 850W
Camambert sajt melle ittam hidegen, nagyon kellemes karaktere van! Igazi lagy voros, szarazbor! Es 2, azaz ketto euroert. Nem akartam elhinni.... Par hetig biztosan most erre fogok raalni
A méretükkel és az árukkal egyaránt.