Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• BaLee

addikt

válasz Aprósólyom #19581 üzenetére

Kinek mire kell, ez itt a kulcskérdés. Sokan írják, hogy kültérre kell. Ott az Onyx studio elvérzik. Imádtam, nekem is volt a 2-es verzió, csak a nagyon gyenge akksiját nem szerettem, végül meg is hibásodott, de sajnos nem az akksi, hasnem az elektronika ment tönkre. Végül eladtam, akinek helyhez kötötten jó volt ő jó vételt csinált vele.

Ha kizárólag otthonra kellene a polcra akkor én sem azt választanám. De ha olyat akarok aminek szép a hangja nem csak nagy hangerőn, néha kivinném kültérre, és ott is erős basszust szeretnék és mellette még viszonylag hordozható méretet akkor 100k alatt szerintem nincs nagyon vetélytársa. Otthonra szép hangú, jól kinéző hangszórónak nem feltétlenül kell 80W, bőven elég 30-40 is. Marshallok, HK-k is nagyon jól néznek ki, JBL Authentics stb.

• <Adamsky>

nagyúr

válasz Aprósólyom #19581 üzenetére

"Ott van utána, hogy ha még nem is lesz ugyan az a hangerő." – tényleg ott van, és én láttam is, csak aztán nem idéztem be. A lényeg, hogy (sajnos) a nagyobb teljesítmény "hozza el" sok esetben a dinamikát. Úgy értem, hogy a gyártók nem készítenek olyan hangszórót (vagy csak én nem tudok róla), ami ugyan nem tud valami nagy hangerőt, de kellően mélyre képes menni, ill. kellően dinamikus akár kis hangerőn is.
    A hangerő nekem sem fontos (egy kezemen meg tudnám számolni, hogy 60% fölé mikor vittem ...), szóval úgymond kényszerűségből vettem ekkora dögöt, mert ez tudja azt, ami nekem fontos.
    A H/K Studo sorozat egy igényesebben kivitelezett hangszóró (más kérdés, hogy sokan ennek a formájával sincsenek kibékülve), de nagyon nem outdoor. És itt most nem is arról beszélek, hogy szakadó esőben lehet-e róla zenét hallgatni.
    Én is 80%-ban bent (de változatos helyeken) használom az Uboom X-et, de ha úgy hozza sors, akkor nyugodt szívvel tudom magammal vinni pl. egy sütögetésre, mert bírni fogja (üzemidőben is!).
    Szóval értem a külsővel kapcsolatos aggályodat, csak nem egyforma kategóriájú (használhatóságú) hangszórókat hasonlítasz.

#19582 francz'70
    Mi a szösz ez az allegro.hu? Nagyon gáz dolgok vannak fenn. Innen valaki mer vásárolni?

Új hozzászólás Aktív témák