Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-10-15 15:37:04

LOGOUT.hu

BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#3077) dinamo666 válasza gg72 (#3040) üzenetére


dinamo666
újonc

"Vagyis én személy szerint különbséget teszek a tartósság és az írásminőség között, az előbbiről egyelőre nem tudok nyilatkozni (más sem nagyon), viszont az utóbbit lehet mérni és talán (?) enged következtetni a tartósságra, legalábbis én hiszek benne."

Az adathordozó réteget a BD lemezeknél réz-szilícium ötvözetből készítik normál esetben, a tükörréteget pedig normális esetben szín aranyból (bár nem szabvány). Például a Panasonic arany tükörréteget használ, a Millenniata (M-Disc) viszont platinát. A Verbatimnak voltak olyan lemezei is amiknél az adathordozó réteg AZO festékből készült, ezt használják az írható CDk-nél és DVDk-nél ma is. Az olcsóbb DVDknél ill. CDk.nél főleg az okozta a gondot, ha nem nemesfémből készült a tükörréteg és eloxidálódott "megvakult" (alumínium-nikkel ötvözet).
Amúgy a Verbatim saját standard (M.A.B.L) lemezeinél nem szín aranyból, hanem szerintem arany-ezüst ötvözetből készül a tükörréteg. Így az hamarabb meg fog "vakulni".

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.