Hirdetés

2019. december 11., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-10-15 15:37:04

LOGOUT.hu

BD lemezek ajánlási sorrendje (írásminőséget és tartósságot illetően az eddigi itteni és külföldi fórumok tapasztalatait összegezve) gyártók (MID) és márkák alapján:

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1141) gg72


gg72
(veterán)

Érdekes tapasztalatokat osztanék meg veletek és kíváncsi vagyok a véleményetekre. Itachi82 fórumtársunk néhány hete [jelezte], hogy problémái vannak a korábban megírt Panasonic lemezeivel, de mivel nem tud tesztelni, kettőt elküldött belőlük. Hát szomorúan azt kell mondjam, hogy ezek a lemezek tényleg kukák...:

Látható, hogy mindkét lemez ugyanott hibás, vagyis a vége felé. Ez a hiba olyan nagy mértékű, hogy a rajta lévő adatokat nem lehet beolvasni.

A lemezek felületén semmilyen elváltozást nem látok, gőzöm sincs, hogy mitől lehet ez... A fórumtárs azt mondja, hogy közvetlenül az írás után még visszaolvashatók voltak, vagyis akkor időközben történt velük valami. Felmerül a helytelen tárolás lehetősége. A lemezeket ragasztott papírtasakokban kaptam, így arra is gondoltam, hogy a papírtasakok ragasztója valamilyen vegyi reakcióba lépett a lemez hordozórétegével és ez okozza a hibát. A lemezeket ő otthon erősebb fajtájú mappákban tárolja állítva, nem fektetve, a mappák pedig egy komódban vannak a radiátortól nem túl messze, de a komódban hűvös van, a lemezek szinte hidegek (írta ő nekem).

Mindenesetre Panasonic lemeznél én személyesen még nem tapasztaltam ilyet. Korábban linkelt már valaki hibás Panasonic lemezekről képet, de ott egyértelmű volt, hogy valamilyen anyaghibával állunk szemben, itt nem. Érdekes és rejtélyes. :U

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.