Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• csaba951

veterán

válasz Németh Péter #16727 üzenetére

>Mégis, mi az a probléma, amit a Bitcoin megold?

Jelenleg? Olcsón lehet pénzt küldeni bárhová, gyorsan, biztonságosan.

olcsón:
    Nemrég utaltam be a BTC-m Kraken-re, hogy átváltsam USD-re. Kb. 2 dollárcentbe került az utalás. Ezzel semmilyen banki rendszer nem tud versenyezni. Pl. ma az OTP Sepa utalás indításáért tranzakciónként min. 3000 Ft-ot kér, plusz az átutalási összegtől függő jutalék. Paypal? Belföldi utalás ingyenes, de az EU-s vagy trazatlanti utalás már horror összegekbe kerül, ha kis összegről van szó (<10 USD), mert itt is van egy min. alapdíj. Persze azért a bankoknál lényegesen olcsóbb.

bárhová:
    Nekem egy Budapest->San Francisco utalás volt. De bárhonnan lehet utalni, ahol van internet kapcsolat.

gyorsan:
    Nekem ilyen jutalék mellett ez kb. 10 óra volt. Kb. 20 dollárcent lett volna ha 4 órán belül kell. Kb. 32 dollárcentbe került volna 1 órán belül. Ok, nem azonnali, de ki lehet bírni. Már ma van Lightning Network, amivel gyakorlatilag azonnal átment volna. Ennek azonban még nincs meg az általános támogatottsága, és kliens programok is alig vannak hozzá. Meg október 10 óta van Liquid Network, ami nem tudom még pontosan mi, de rengeteg tranzakció gyors kiszolgálására lett tervezve.

biztonságosan:
    Nincs rá bizonyíték, hogy valakinek sikerült meghackelnie a hálózatot. Ellentétben a jól bevált pénzügyi rendszerrel, amit pl. a FED nevű szervezet rendszeresen hackel. És valahogy sose úgy, hogy az átlagembereknek jó legyen. :DDD

Tehát erre jó már ma is. De nem ez a lényege. Ha van hiteled, akkor ki vagy szolgáltatva. Ha nem fizeted a részleteket, jól megbüntetnek. Megtakarításod van? Akkor költesz amikor akarsz, amire csak akarsz. Hát nem! Csak azért tudsz költeni, mert a bank megengedi neked. De ha úgy tartja kedvük, meg is tagadhatják tőled. Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy azt csinálsz, amit akarsz. Valójában azt csinálsz amit mások megengednek neked. A BTC szabadságot ad neked. Valóban te rendelkezel a pénzed felett. Arra és akkor költesz belőle amikor és amire csak akarsz. A bankok csak akkor kapnak belőle, ha te odaadod nekik. Senki nem foglalhatja le, veheti el tőled a pénzed. Lásd Ciprus, ahol hiába volt pénzed a bankban, egyszer csak úgy döntött az állam, hogy naponta max. 50 €-t fizetnek ki neked belőle. BTC-nél nem lehet pénzt teremteni a semmiből. Lásd most a kereskedelmi bankok. Ugyanezért Tribucerné több évet töltött a börtönben, mert neki nem volt erre felhatalmazása. Ahogy neked sem. És a jegybank elnöke se írogathat be a számítógépbe pár nullát, szabadon. Lásd FED és Ben Bernanke esete, ahol baromira nem kérdezték meg az átlagembereket arról, hogy jól lesz-e ha egy halom fedezett nélküli pénzt visznek be a rendszerbe ezzel leértékelve az emberek pénzét/megtakarítását.

• LuckyL

őstag

válasz Németh Péter #16727 üzenetére

írásodból nagyon látszik, hogy laikus vagy

én kb százszor használtam már valós termék és szolgáltatás vásárlására az elmúlt 1-2 évben cryptot
    az áérfolyam ingadozás sem gond, mert ha valami oylasmit adtál el aminek kell azonnal az ellenértéke fiat pénzben, akkor 3 másodperc alatt átváltható eurora vagy dollárra és onnan bankkártyával elkölthető
    mellé az előnye, hogy semmilyen hatóság nem tudja nyomonkövetni a pénzköltést és hogy gyakorlatilag jelképes a tranzakció költsége

Új hozzászólás Aktív témák