Hirdetés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
I. Általános tudnivalók

1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spirit
őstag
válasz
ignorant
üzenetére
Segíteni senki nem tud, mások is szívtak és válaszra sem méltatták őket.
Engem olyanok érdekelnének, hogy mivel nem account név kell a belépéshez, hanem mail cím, már azt sem olyan egyszerű kideríteni. Tehát olyan, 25 karakteres jelszót kellett feltörni, aminek a felhasználó nevét sem (mail cím) sem tudhatták. Átírták az e-mail címet "hidden"-ről valamire, az egy dolog, de már a bejelentkezéskor levelet küld a rendszer, hogy beléptem x-y IP címről. Hiába írja át a címet utána a levél már megjött. Én levelet nem kaptam. Majd átváltja, kiutalja magának a BTC-t és visszaírja a mail címet, amiről fogalma sem volt, hogy micsoda?
Azon túl, hogy belsős munka, másra gondolni sem tudok. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ignorant
üzenetére
Lehúzást úgy értettem, ha egyértelműen látható, hogy nagyobb a kereslet mint a kínálat, és még ki is fizetik nekik a cuccok árát előre, akkor gondoskodniuk kellene arról, hogy felgyorsítsák a folyamatot.
Én azt látom, hogy szándékosan nem gyorsítják a termelést. Hónapok óta csak arról hallani hogy csúszik és csúszik...Egyáltalán azt lehet tudni mennyit adtak el belőle és mennyit gyártottak le? Gyanítom 1:10 vagy még nagyobb arányban van.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
ignorant
üzenetére
2011-es fórumokban ehhez hasonló érveket olvastam.
Elhiszem hogy így van, de még mindig nem tartom nagy rizikónak a dolgot.
Ha holnap az apróban meghírdetnék egy 800MH/s desktop bányagépet 99.000 FT-ért 320W fogyasztással 2db HD5870-el, szerinted mennyi idő alatt vinnék el?Szerintem elég gyorsan.
És szeptemberben se lenne másképp. -
AAntii
őstag
válasz
ignorant
üzenetére
Annak is megérheti, aki megfinanszíroz magának egy 7950-et mondjuk és a villanyt apu vagy anyu fizeti. Ha éves leolvasás van, akkor van jobb esetben 11 hónapnyi ideje, hogy megszedje magát és hogy kitalálja hol fog lakni, ha megjön az elszámolószámla

Annak is megérheti, aki szeretne 1-2 btc-t magának és nem akar harmadik-negyedik-ötödik félnek jutalékot fizetni, illetve mindaddig megéri neki, amíg olcsóbban jut hozzá az áramot is levonva, mintha valahol csak venne.
Ide tartozik az is, aki kivesz egy-egy albérletet valami kis faluban mondjuk 20 ezer +rezsiért egy havi kaucióval, majd telepakolja a vályogkunyhót gépekkel és hónap végén kereket old.
-
bolbatiku
tag
válasz
ignorant
üzenetére
Olyasmire gondoltam hogy a termékek kiválasztása után a vevő kap egy bitcoin címet egy előre megadott listából ahol pár előre generált publikus kulcs van. Minden vásárlás külön címet kap. Az adatok bekerülnek egy adatbázisba (Ki, mit, mennyit rendelt, mikor, mennyit kell fizetnie, kifizette-e, mikor ) Aztán mondjuk egy apin keresztül figyeljük a blockchain.infót hogy bejött-e a címre a pénz, ha megvan a 6. confirm akkor a rendelés mellett megjelenik hogy fizetve, meg küld egy emailt nekem, hogy mit kell küldeni hová. Ha egy héten belül sem lett kifizetve akkor küld egy figyelmeztető mélt nekem meg a vásárlónak.
Nagyjából valami ilyesmi lenne a legjobb szerintem.
Shopnak még csak a konceptje van meg.Bitpay-t elvből nem akarok használni.
-
bolbatiku
tag
válasz
ignorant
üzenetére
Pedig egy bányásznak nem érdeke másokat bányászatra biztatni, mert minél többen fejtik a blokkokat annál kevesebb jut neki.
legfeljebb pool tulajoknak, bányász hardware gyártóknak, vagy forgalmazóknak érdeke.Az is gáz hogy a használhatóságra még mindig kevés figyelem fordul,tegnap belenéztem hogy hogy tudnék egy webshopban bitcoint elfogadni de alig találtam valamit amivel a Bitcoin céljának megfelelően közvetítő cég nélkül bonyolíthatnék üzletet.
Bitpay-t használhatnék valami 3% fee-ért, de nem akarok harmadik felet. -
almafa42
aktív tag
válasz
ignorant
üzenetére
Ja, en nem izgulok
A halozat biztonsaga szempontjabol irtam ezt.
Az a vicces csak szamomra , hogy az ASIC-okban sokan a gyors meggazdagodas lehetoseget latjak. Azzal nem szamolnak, hogy az extra profit kizarolag a monopoliummal es a keszlethiannyal magyarazhato, es idovel meredeken fog csokkenni, majd meg fog szunni. Akinek mar van celhardvere az jol jart, de mar most is sokkal kevesebbet hoz mint 2 honapja, es ez a trend folytatodni fog. -
-
törölt tag
-
bolbatiku
tag
válasz
ignorant
üzenetére
A backupod is digitális?
Én papír párti vagyok, átmeneti webes tárcák a jelszó kezelőben (pl lastapss, keepass, onepass), encrypted backup a felhőben.
Dugi pénz meg papír tárcán, pár helyre felírva, egy példány elásva. 144 karakter a seed, ha ez megvan akkor az összes címemhez hozzáférek.Armoryban lehet watch only tárcát is importálni, ilyenkor csak a publikus címek vannak a gépen, a privát kulcsok nélkül, úgyhogy generálhatok új címet ha le akarok rakni egy újabb adag btc-t, figyelhetem a címeken a mozgást, de a privát kulcsokat csak offline használom úgyhogy nem tudják ellopni őket.
-
Penge_4
veterán
válasz
ignorant
üzenetére
"A bitcoin nem anarchiarol szol, ez regen is tema volt millioszor, de nem feltetelez szabalyok nelkuli vilagot."
Nem csak neked: A Bitcoin halálos ítélete - “A Bitcoin és az állami bankrendszer természetes ellenségek: végül csak az egyikük maradhat. Ha azt hiszed, hogy valaha is békében élhetnek egymás mellett, akkor csak áltatod magad.“
Bitoin: belülről fenyeget a legnagyobb veszély?
Az állam olyan, mint a Borg. Mindent megpróbál asszimilálni, amit csak tud. Ha pedig ehhez még asszisztálnak is naiv fejlesztők, akkor lényegesen egyszerűbb dolguk lesz.
Végül pedig egy kis ízelítő:
A fentieken túlmenően kiderítették továbbá azt is, hogy szinte kivétel nélkül minden nagyobb összegű bitcoin tranzakció egyetlen egy, közel két évvel ezelőtt lebonyolított kifizetésre vezethető vissza. És bár a számlatulajdonosok megpróbálták elhomályosítani a műveleteiket, a kutatóknak mégis sikerült kibogozniuk a szálakat: először is utánajártak az egyazon tulajdonoshoz tartozó címeknek, majd izolálták az 50.000 BTC-s vagy nagyobb összegű tranzakciókat, és kielemezték a felhalmozásuk és az elköltésük adatait.
E nagy összegű tranzakciók mindegyikének forrásaként egy 2010 november 8-án lebonyolított, 90.000 BTC-s tranzakciót jelöltek meg. E tranzakciók algráfjai számos különös láncolatot, elágazást és újraegyesülést tartalmaznak, melyek során egy komoly összeget mindössze néhány óra leforgása alatt többszáz ideiglenes közvetítő számlán áramoltattak keresztül vagy osztottak sok kis részre, majd küldték azokat is tovább különböző számlákra – csak azért, hogy aztán nem sokkal később újraegyesítsék szinte a teljes kiinduló összeget egy új számlán.
Ehhez add hozzá, hogy mire lehet képes egy legitim állami kontroll.
Nem az anarchiáról szól, hanem a szabad piacról (a kettő nem áll túl távol egymástól). De a lényeg, hogy az állami kontrollal teljesen ellentétes céllal jött létre. Nem kompatibilis egymással, mert míg az egyik az emberek önszerveződő képességére alapoz és tudományos, evolúciós háttere van, addig a másik birka módra degradálja az emberiséget, majd irányítja, terelgeti és szabályozza őket, miközben egyre jobban terjeszti ki felettük polipkarjait. Az egyik természetes és kongruens az evolúcióval, a másik pedig egy nárcisztikus, hatalommániás vezető (vagy vezető-csoport) irányába tendál, akik szentül hiszik (már-már vallási áhítattal, mint anno az Egyház), hogy ők jobban minden más, Földön élő embernél, mindent jobban tudnak és mindennek úgy kell lennie, ahogy ők akarják, még ha erőszakkal is. És ennek érvényesítéséhez a demagógiától a manipuláción át a nyílt és burkolt erőszakig mindent bevetnek.
-
fsb1000
nagyúr
válasz
ignorant
üzenetére
"Ha irracionalisnak tartod a dolgot, akkor miert segitesz azok betartasaban"
Biztos el tudod dönteni, hogy nem az ellenkezője történik épp?*******
1. Kértem állásfoglalást a BTC hirdetésére. (a PH!-s cikk megjelenése kapcsán)
2. Három nap alatt megszülték az egyértelmű választ: NEM
3. Felőlem mindenki azt hirdet amit akar.
4. Valószínűleg nem roppan meg a BTC világa, ha egy ilyen világvégi lokálismertségű site nem engedi hirdetni a BTC-t.[ Módosította: Kalandor ]
-
fsb1000
nagyúr
válasz
ignorant
üzenetére
1 db ilyen bányászmasinának az ára nettó 1,3MFt, ha x vám és 27% áfa terheli, akkor kb 1,7Mft-t kell fizetni 11 GH/s-ért.
10-11GH/s -hez 18 db HD 7970 VGA kell, ami 1,8Mft, ez ugyan nagyságrendelig egyezik, de ehhez még kb 4 db PC alapot is össze kell dobni, azaz összesen 2.1-2.2MFT-lenne az induló költség és utána még az üzemeltetési költség is a sokszorosa lenne.Szóval úgy gondolom jól van belőve az ára. Aki nagyban bányászik, annak jobban megéri mint 22db VGA-val kinlódni
...Ja ha nem változik semmi akkor 7-8 hónap altt megtérül a beruházás. Utána havi 10BTC nem rossz...
-
csaba951
veterán
válasz
ignorant
üzenetére
>We just got off the phone with our testing facility... they will have
>~100 chips in Chicago tomorrow.Az még elmenne ha pl. napi 1000 chipből 100-at eldobnának, mert nagyon rossz. De az, hogy 100 chip érkezik az szánalmas!
Pont most gondolkodtam el azon, hogy a lassú gyártás miatt csinálhatnának "szereld magad" kit-eket is. Pl. megkapod a chipet, a referencia nyáktervet, meg az alkatrészek listáját (+valami referencia firmware), aztán építsd meg saját magad. Persze aki ezt választja, annak nem teljes áron adják, cserébe már most megkapja. Viszont ha naponta csak 100 chip érkezik, akkor ez sem működik.

Igazából ez a BFL soha nem fogja tudni teljesíteni a megrendeléseket ebben a tempóban. Talán ők lesznek a történelem első cége akik a túl sok megrendelés miatt mennek tönkre!
-
AAntii
őstag
-
bitcx
csendes tag
válasz
ignorant
üzenetére
És mit jelez a chrome, hogy nem hiteles a tanúsítvány? Nem hinném.
Nem támadtam én senkit, de azért a nagyszájúskodást szerintem nyugodtan szóvá lehet tenni. Bárkinek bármi gondja vagy kérése volt eddig -és ez után is így lesz- szólt és megoldottuk. Senkinek nem volt panasza a kommunikációval, viszont azt nem hiszem, hogy tűrni kell, ha valaki csak azért fikáz valamit mert csak.
Te pl. regisztráltál és kipróbáltad, mielőtt véleményt mondasz?
Ha pedig a gyors meggazdagodás lenne a cél, akkor nem valószínű, hogy ebbe kezdtünk volna bele, még egy darabig nem lesz akkora a magyar bitcoin közösség, hogy ez pénzügyileg megérje. Egy lehetőséget akartunk adni ezzel és ahogy most kinéz, egyre többen élnek is vele.
-
bitcx
csendes tag
válasz
ignorant
üzenetére
A https működik az oldalon, miért ne működne? Melyik böngészőnél tapasztaltál olyat, hogy nem megy?
Az oldal új kinézete már kb, 2 hete készen van, kizárólag időhiány miatt nem lett még lecserélve a régi.
Javaslom, hogy a biztonságosságról való okoskodás helyett törje fel végre valaki az oldalt és akkor el lesz döntve a vita. Egyes hozzászólásokból azt olvasom ki, hogy a 12 éves pattanásos suhancoknál itt egyesek biztosan sokkal okosabbak, tehát nem lehet akkor nagy a feladat. -
deadwing
addikt
válasz
ignorant
üzenetére
No, mégis kicseréltem a hűtőt. A hibásnak gondolt hűtő a másik VGA-n tökéletes. Másikon viszont ugyanaz van, ergo szar a vga-m.
Kimondhatjuk szerinted, hogy a vga-n levő gpu van rosszul pozicionálva vagy mi tehet erről? És hogy lehet megoldani a problémát? Pls adj valami jó tippet 
-
deadwing
addikt
válasz
ignorant
üzenetére
1200W FSP Aurum Pro, 1 hónapos. Sajnos nem járható út az átszerelés, a másik kari a haveromé, és mivel az tökéletes, nem akarom neki elbarmolni. Minden szétszedés kicsit rontja a hatékonyságot, tekintetbe véve, hogy nincsenek plusz padek itthon. Most kínomban már alufóliából kivágtam kis négyzeteket, rátettem a gpura, hátha nem volt neki elég közel, de hőfokra pontosan ugyanaz a helyzet. Elegem van
25 ezres hűtő oszt ilyen fos. Asszem már nem is garis... Meg egy ilyet hogy lehet gariztatni?
Milyen deformáltságra gondolsz egyébként? A rézfelület teljesen sima. Az viszont biztos hogy elég ferdén vannak rajta a venti alatti bordák, de úgy gondolom ez max a kinézetnek árt. -
-
-
Penge_4
veterán
válasz
ignorant
üzenetére
"Attol fugg, megint hogy mire hasznalod (utility vagy spekulacio). Ahhoz, hogy konnyen tudj bitcoin-t venni, kell egy jo bankszamla, semmi mas."
Én például elsősorban megtakarításra használnám, mert szerintem nagy jövő van benne. Ez lehet akár spekulációnak is nevezni, de nem teljesen az. Nagyon tetszik az egész protokol, ezért érthető okokból is ezt használnám később vásárlásokra is, de jelenleg csak gyűjtögetek (azaz gyűjtögetnék).
És egyrészt jelenleg még nincsenek olyan szolgáltatások, amiket vennék belőle (ez igaz arra is, hogy ugyanezeket USD-ért vagy forintért sem venném meg, mert akkora szükségem nincs rá), és ha lennének se vagyok az a költekező típus. Csak arra költök, amire feltétlenül szükséges.
"VISA/Mastercard-nak bitcoin hatekony vasarlasahoz koze sincs, a kartyak ugyebar POS-hez lettek kitalalva, nem is tudok olyan ceget aki ilyen szolgaltatast ajanlana most. (ne feledjuk ezek is megfordithato payment modok)"
Úgy értettem, hogy ezeket rengeteg olyan Payment processor is elfogadja, amit elfogad az MtGox. Például Dwolla.
"Az hogy sok penzed van, nem azt jelenti, hogy minden gondtalan es a rendszer felett allsz."
Én sem így értettem. Egy vállalkozónak se biztos, hogy gondot okoz egy külföldi nyaralás vagy egy kocsi (majd azt megtankolni), illetve hogy egy nagyobb családi háza legyen jó környéken akár hitelmentesen, de ettől függetlenül párszor megszopathatta őt a rendszer ahhoz, hogy elvesszen benne a bizalma.
De egyrészt belőlük van kevesebb és ezeken belül még kevesebb, aki ennek ellenére technológiai téren is van annyira jártas, hogy
1. Tudjon a Bitcoin létezéséről.
2. Be merjen fektetni Bitcoinba, legalább csak egy kis részét a pénzének.Mert ugye bizalom ide vagy oda, de a megszokás nagy úr. Meg a tévhitek is.
"Kerdes, hogy meg tudod-e latni (vagy akarod-e egyaltalan), kihasznalni ezeket idoben (spekulacio, banyaszat, vagy szolgaltasok / kereskedelem teren)."
Ezeket figyelem folyamatosan. De mivel tőkém nincs és programozni sem tudok, ezért tűnik olyan soha meg nem ismétlődő elszalasztott lehetőségnek az indulás. Mert akkor tényleg annyi lett volna, hogy egy kis extra áramköltséggel hatalmasat szakíthattam volna.
Jelenleg viszont csak azt látom, hogy vagy fejlesztésekkel (programozói tudás) vagy tőkével (fejlesztők felbérlése, bányászgép vásárlása, stb.) lehet mostanság bármit is elérni.
Ötletekkel tele a padlás, de a kérdés az, hogy ezekből mi valósul meg.
-
Penge_4
veterán
válasz
ignorant
üzenetére
"Akik gazdagok lettek, szerintem nagyon is megerdemlik, nagyon nagy kockazatot vallaltak."
Megérdemlik, ebben egyetértek, viszont a kockázati része azért nem egészen így van. Vesd össze például a teljesen önkéntes BOINC projektekkel, amikre szintén rengetegen felajánlják a számítási kapacitásukat. Ugyanúgy áram, csak azzal nem keresnek pénzt.
Szóval fogalmazzunk inkább úgy, hogy 50% kockázat (elvégre legyinthettek is volna rá, hogy "Á, úgyse lesz belőle semmi.") 50% pedig "jókor jó helyen" effektus. Mert én ha hallottam volna róla idejében, tuti elkezdtem volna CPU-val bányászni, amikor még lehetett. És szerintem sokan vannak így. Még akár rá is akadhattam volna, mert mikor hallottam a BOINC-ról keresgéltem Google-val "grid computing for money" és mindenfélére, de nem nem dobott ki semmilyen Bitcoinnal kapcsolatosat.
Ugyanis tetszett az ötlet, hogy úgyis megy a gépem, akkor csináljon valami hasznosat. Maximum a teljesítménynövekedés miatt többet fogyasztana, de termelne cserébe valami kis pénzt, még ha csak az áramköltséget is hozza vissza.
"Azt mondani, hogy csak spekulansokbol all a piac egy hatalmas ostobasag, szuklatokorusegre vall."
A piac nagy része jelenleg spekulánsokból áll. Az arányok attól függenek, hogy a bányászok mennyit halmoztak fel, amit nem adtak el és nem vesztettek el.
Ugyanis rohadt nehéz Bitcoinhoz jutni, kis mennyiségben meg a tranzakciós díjak miatt még nehezebb. Lásd fsb1000 hozzászólását is, amiben 10 USD-ért akart Bitcoint venni.
Szóval szinte adja magát, hogy azoknak kedvez ez az egész, akik nagy tételben vásárolnak és minden lehetőségük (dombornyomott Mastercard vagy Visa és egyebek) meg is van hozzá, hogy ezt megtegyék. Ezek pedig a tőkével rendelkező spekulánsok. És csak nagyon kis százalékukat teszik ki olyanok, akik hisznek benne és szintén rendelkeznek mellette tőkével is, mint Rick Falkvinge.
Ugyanis ez is adja magát: Az érdeklődők többsége éppen azért hisz benne, mert a jelenlegi rendszernek nem haszonélvezője. A jelenlegi rendszer haszonélvezőinek valóban kockázatos vállalkozás lenne, ugyanis ők jól élnek, amíg ez össze nem omlik. Az ilyenek többsége pedig (főleg ha munkakörénél foglalkozik piaci elemzésekkel és hasonlókkal) inkább élvezi a pénzét és tudomást sem vesz underground kezdeményezésekről. Ha pedig piaci elemzésekkel foglalkozik akkor ugyancsak előfordulhat, hogy betonagyú közgazdász, aki vallási áhítattal tekint egykori egyetemi professzoraira és hasonszőrűek által írott könyveire és ha ők azt mondták/azokban azt írták, hogy a kriptopénz hülyeség, akkor az bizony isteni kinyilatkoztatással egyenértékű.
-
szilard28
aktív tag
válasz
ignorant
üzenetére
Azokról beszéltem, akik még régen bányásztak és az utóbbi pár hónapban adták el 100 dolcsi körüli áron a spekulánsoknak a bitcoint.
A bitcoin mögött nem áll olyan gazdaság, mint a hagyományos pénzek mögött. Pl. a ft mögött a magyar gazdaság, amelyben KÖTELEZŐ elfogadni, a brit gazdaság a font mögött, stb.
-
csaba951
veterán
válasz
ignorant
üzenetére
Európa legvéresebb, legtöbb emberi áldozattal járó háborúi pont az ilyen hitviták (ki miben, milyen ideológiában hisz) miatt voltak. Ne hozzuk be már ezt a háborúsdit a fórumra, ne kezdjük el gyilkolni egymást! Amúgy sem vagyunk túl sokan, minden fórumtársra szükség van!

(#2046) Penge_4
+1 a hozzászólásodra, nagyon tetszett!
Középtávon talán az LTC-nek van valami esélye egyáltalán a fennmaradásra, de ez is kizárólag csak azért, mert ezen a távon a VGA bányászok várhatóan fenn fogják tartani a hálózatot. Az összes többi altcoin 3hét - 3 hónapos távon teljesen el fog tűnni. Pont azért, mert az égvilágon semmi innovációt nem tudnak felmutatni, a BTC-hez képest. -
Nisida
aktív tag
válasz
ignorant
üzenetére
Nem csak szeretném megérteni , hogy működik valami , és nekem nem elég az, hogy nyílt forráskódú , transzparens, meg tuti biztos, meg ilyenek.
Ezelőtt 30 évvel is azt mondták a bankrendszer tuti, fékek és súlyok vannak benne , ott a tőzsde felügyelet stb. Aztán jött sok minden meg a hitel válság.
Már bocs de elég öreg vagyok ahhoz, hogy ne azért higgyek valamiben mert valaki "okos" azt mondta. Engem az iskolában még gondolkodni tanítottak, és kételkedni. -
Nisida
aktív tag
válasz
ignorant
üzenetére
Nézd én ezt inkább pengének mint neked írtam.
Amúgy joggal feltételezhetik azt sokan , hogy a bitcoin fekete pénz melegágya, hiszen nem követhető ellenőrizhető a mozgása. A bitcoin a szabadság olyan foka ami inkább szabadosság mint sem szabadság. s valljuk be ha valakinek fekete jövedelme van az el akarja rejteni, akinek meg nincsen annak meg jó a mostani rendszer.
Az a fajta anarchizmus, hogy vegyük ki a mostani elit kezéből a pénz feletti hatalmat azt jelenti, hogy ha abitcoin féle rendszert választjuk és ezzel kívánjuk megvalósítani akkor eldobjuk a lehetőségét annak, hogy valaha kontrollálni tudjuk azt. Ennél már csak az lesz rosszabb , hogy szinte 0 belelátásunk lesz a folyamatokba. Ma legalább a banki jelentési és egyéb kötelezettségek miatt lehet érzékelni az egyes folymatokat, pénz áramlásokat , tendenciákat.
Ezzel a rendszerrel senki , soha többet nem tudja majd átlátni vagy megmondani , hogy igen a pénz áramlik erre és erre , az emberek megtakarítása nő, stb.A másik dolog, ma ez a rendszer nagyon über fasza , Nobel díjat a rendszerért mint matematikai szisztéma, grat. De nincsen lekezelve a rendszerben az az apró probléma, mi lesz ha elfogy és/vagy a nagy része elveszik amikor már nem tudod értelmesen kicsi egységre osztani mert 0.00000000000000000001 BTC is egy háza ára lesz.
Ahogyan Üllő Bika mondta "... akkor majd rájöttök, hogy a pénz nem ehető.." de ő sem gondol arra, hogy egyszer olyan hülye lesz az ember, hogy már meg sem próbálhatja a hülyéje megenni mert bitek sorozata lesz az egész.
Amúgy csak annyit még aki azt mondja , hogy a világban a defláció a normális annak javallanám nézzen már körül a világban mi az ami gyorsabb, jobb lesz , vagy nagyobb az idő múlásával ? A szar ....
Mert Pamella Anderson sem lesz szebb, ahogy Ben Jonson sem lesz gyorsabb ahogyan öregszik és a Wartburgok sem mennek 150 km/ó -val azért mert 30 évesek. -
bolbatiku
tag
válasz
ignorant
üzenetére
Az MtGox próbálkozott régebben azzal hogy a tainted coinokat (címeket, mert coinok ugye nincsenek) nem fogadja el. Annyit tudtak hogy x BTC-t loptak át egy adott címre a hackerek, úgyhogy feketelistára tették az összes címet ami ehhez kapcsolódott, vagyis ha erről a címről utaltak egy másikra akkor az is listás lett, és a következő is és így tovább.
Ennek az lett a vége hogy a hacker elkezdett olyan vadidegen címekre utalni kisebb nagyobb összegeket, amiken a blokklánc szerint volt BTC, így random emberek címei is feketelistára kerültek, persze a címen lévő pénzükkel együtt.
Úgyhogy a Gox fel is hagyott ezzel.Szerintem az Open Transactions ből lehetne még kurva nagy durranás, legalább akkora mint a BTC-ből.
https://github.com/FellowTraveler/Open-Transactions#readme
Ez megoldaná az exchangek problémáját miszerint a Goxon folyik a BTC tranzakciók tán 80%a, ha bezárják akkor ki tudja mi lesz.Meg a Zerocoin ból ami az OT-vel karöltve már tényleg anonim és kiírthatatlan lenne ugyanúgy mint a bittorrent.
-
Penge_4
veterán
válasz
ignorant
üzenetére
Az oszthatósággal tisztában vagyok, csak az aggaszt, hogy a jelenlegi adatvesztési trend alapján pár évtized múlva a satoshi lesz a hivatalos világvaluta és aki 1 BTC-vel rendelkezik az 100 000 000 satoshi-s vagyonnal fog rendelkezni.
+ amit mondtam, hogy nem tudjuk eldönteni, hogy az a pénz, amit nem mozgattak évek/évtizedek óta az csak pihen vagy elveszett (ez inkább az igazi veszély, nem maga az elveszett coinok), ezért könnyen lehet, hogy mikorra a satoshi lesz a hivatalos pénz és 1 satoshi mondjuk 1 dollárnak fog megfelelni megjelenik valaki, aki még ifjúkorában (vagy neki az apja/nagyapja) elraktározott 10000 BTC-t (ami jelenleg is sok pénz, de közel sem annyira) és azt mondja majd: Na emberek, akkor én most felvásárolom a világgazdaságot és előlépek világ urává.
Ezzel nem tudna mit kezdeni a piac, mert kétféle kimenetele lehetne.
- A BTC hiperinfláción menne keresztül és azok, akik eddig 1 BTC-s "vagyonnal" rendelkeztek azok örülnek, ha hónap végéig tudják majd fizetni a rezsit, mert az árakat drasztikusan feltornázza az újonnan belépett csilliárdos.
- A BTC árfolyam nem változna és szabadon megvehetné kilóra a világ összes erőforrását az újonnan belépett csilliárdos. -
Penge_4
veterán
válasz
ignorant
üzenetére
"En is figyeltem az esemenyeket, mondjuk jo jel hoyg nem volt jelentos panik"
De simán lehet, hogy a nemrég bevezetett shortolási lehetőségnek köszönhető, ami meggátolja a nagyobb kilengéseket azáltal, hogy az eladási hullámot meglovagolják, ezzel korrigálva az árfolyamot.
Tegnapelőtt (vagy az előtt) láttam lemenni 105 dollárra (hogy örültem volna, ha instant lehetne vásárolni BTC-t Paypallal
), azóta viszont visszakapaszkodott 110-120 dollár közé és tartja is ezt a középárfolyamot apróbb kilengésekkel.Már csak a belső gazdaságot kéne bővíteni, hogy hozzá lehessen jutni a bányászaton kívül más módon is, ezáltal jobban terjedjen. Bár ennek van egy olyan hátulütője is, amivel még mindig nem vagyok kibékülve, hogy a 21 millió rohadt gyorsan töredékére csökkenhet, ha csak azt vesszük, hogy az átlaguser milyen gyakran veszít adatot ilyen-olyan módon. Ez pedig a pénzzel sem lenne másképp. Régebben hallottam, hogy egy statisztika szerint több milliárd dollárra tehető a nyerőgépek, italautomaták és társai alatt elejtett/elhagyott aprópénzek száma világviszonylatban.
Meg a fekete pénz (amit írtál a másik topicban, hogy ha bevezetik a taint-et, akkor az "megfesti" digitálisan a lopott pénzeket). Azokkal mi lesz a helyzet? Mert ha az állam lopott pénzt foglal le, akkor a jegybank azt tisztára mossa, ezáltal nem veszik el, mert nem semmisítik meg úgy, mint pl. a lopott cigit vagy egyéb árut. Szóval ha a lopott pénz nem kerül újrakiosztásra a bányászok között, akkor az tovább tizedeli a teljes BTC mennyiséget.
Bár lehet, hogy a drasztikus mennyiségi csökkenés miatti félelmem abból ered, hogy egész életemben inflációs gazdaságban nőttem fel, ahol a pénz elvesztése nem növelte annak értékét, mert nyomtattak/vertek újat. De akkor is, olyan furcsa elképzelni...
-
-
brd
nagyúr
válasz
ignorant
üzenetére
Hát ez elszomorító, pedig ha 2 hét-1 hónapon belül megjönne egy ilyen cucc', simán megérné. Kb. hetente, másfél hetente jönne egy BTC belőle (legyen 2, mert emelkedik a diff.), 1-2 hónap alatt még az 5GH/s-es is simán visszahozná az árát. De így, hogy soha nem gyártják le...

-
ngabor2
nagyúr
válasz
ignorant
üzenetére
az USPS-szel szállítanak, kivéve a mini rigeket, azt a FedEx viszi alapból. az USPS-től a MPL veszi át, és a vámkezelés a nemzetközi csomagkicserélőn keresztül megy. levélben, vagy faxon lehet intézni a vámot, és egy számlakivonat másolatát is elfogadják. egy párszor már kellett lényegesen kisebb értékeket így vámkezelnem. vámkezelés után 2 nappal itt volt a csomag, csak addig eljutni volt 2 hét.
-
ngabor2
nagyúr
válasz
ignorant
üzenetére
akkora keresleti piac van szerintem, hogy nem kockáztatnak ilyennel, amit meg is értek.
az ebay-en találtam egy budapesti eladót, igaz, "csak" egy 5GH/s-os jalapeno-val, és "csak" előrendelés, de szerintem már így is egyszerűbb a dolog. de ez még mindig csak elméleti, sajnos

-
ngabor2
nagyúr
válasz
ignorant
üzenetére
közben keresgéltem egy kicsit, itt "rendkívül" bőven leírják, hogy kell vámot fizetni.
a BFL FAQ-jából pedig:
Q: Can Butterfly Labs ship items as a 'gift' or for a lower price than was paid?
A: No. We can lose our ability to ship to a country if we falsify customs declarations. We declare all items as 'computer peripherals' for the actual price paid on the customs form.ez azt jelenti, hogy 27% áfa + 12% vám, az összesen egy 1,39-es szorzót dob az árra. lehet, hogy az 5GH/s-os verzióval a végén olcsóbban/gyorsabban jövök ki? vagy ebay nem usa szállítással, hiába magasabb az ár? asszem ezt erősebben körbe kell járni.
-
-
csaba951
veterán
válasz
ignorant
üzenetére
Szóval akkor a múltkori videó az saját volt, nem csak úgy a neten találtad!

Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házimozi belépő szinten
- Formula-1
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- XPEnology
- Gaming notebook topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Amazon Kindle
- Milyen széket vegyek?
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Eladó új Asus Prime Z690-P D4 (3+1 db), AJÁNDÉK 256 GB M.2 SSD-vel és SSD hűtőbordával
- Fujitsu Lifebook E780 (i7 120 SSD, 8 GB HD)!
- Lenovo Thinkpad T440 (i5 4nd, 12 GB, 120 SSD, HD)
- Xiaomi 15 Ultra, újszerű, Alza vásárlás, 34 hónap gyári garanciával, eladó!
- Üzletből, garanciával, Lenovo ThinkPad T14 Ryzen 7 Pro-4750u/16GBRAM/512GBSSD/FULLHD IPS Touch
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX B360 i7 8700K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB Zalman N5 ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Canon 1100D + 18-55 3,5-5,6 IS II digitális fényképezőgép
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3996, 100% Akkumulá
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi