Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fpisti35
csendes tag
válasz
KillHates
üzenetére
Az IR6000 mar el sem tudnam adni, mert teljesen atepitettem. Kapott egy elstein felso futot es egy szinten elstein also 1200W-sat is. De mar rendeltem hozza egy komplett IR-PRO-SC futes szetett amit bele szandekozom epiteni. Szinten rendeltem hozza uj kontroller egysegeket is, hogy legyen csere darabom es lehetosegem a tesztelgetesre. (Ennyi penzert mar vehettem volna egy kesz jo gepet, de igy legalabb magam epitgettem ossze)
Az uj gepem tegnap meg is erkezett de csak annyi idom volt ra, hogy osszeszereljem es egyszer bekapcsoljam. Ahhoz kepest, hogy ugyanannyiba kerul mint az IR6000, nagysagrendekkel tobbet tud.
Viszont itt is egybol felmerult egy kerdesem. Amint bepakcsolom a gepet a holegfuvok egybol elkezdenek fujni es ki sem kapcsolnak soha. Igaz, hogy hideg levegot fujnak es csak a konkret munkafolyamat alatt kezdenek el melegiteni is, de mivel meg nemvolt ilyen gepem, nem tudom, hogy ez uzemszeru vagy hibas gepet kaptam.
Legyszives segitsen valaki, mert a kinaiakkal megint lessz par het amire zoldagra jutok, de foloslegesen nem akarom szetszedni meg ezt a gepet, hogy zarlatot keressek rajta, vagy ha ez egy konstrukcios hiba akkor beepitsek egy egyszeru kapcsolot.
-
fpisti35
csendes tag
válasz
KillHates
üzenetére
Megvettem az általad küldött képen látható Elstein T-STHS fűtőt, de miután megvettem néztem utána a dolognak és ez egy 1200 W-os alsó fűtés és nem felső. Vettem még egy ELSTEIN RFS80 felső fejet is. Most meg azon rágodom, hogy nem lesz-e kicsi a 12x12 cm-es alsó rész, mert bár másfélszer akkora a teljesitménye mint a gyári IR6000-nek, de sokkal kisebb felületen adja le.
20.000-ért tudnék rendelni egy komplett IR-PRO-SC fűtés szettet Kínából amivel fel tudnám upgrade-ni a gépemet, de hát az is csak ACHI.
http://www.aliexpress.com/item/1X-Top-Ceramic-Heating-Plate-4X-Bottom-Ceramic-Plate-For-IR-PRO-SC-BGA-rework-station/1175056418.html
-
hoax
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Ez nem a 100X100-as véletlenül?
SHTS/4-et kell venni felsőnek... Az 60X60-as és bőven elég. 20000,-Ft környékén beszerezhető itthon.Viszont alulra mit ajánlotok? 250X60-as kellene valami! Az Elstein nem jó, mert a HTS kivitel is 18000,-Ft + Fa, és kellene belőle 4 darab...
-
fpisti35
csendes tag
válasz
KillHates
üzenetére
Találtam egy videót amiben sötétben bekapcsolták a felső fűtést és nézték, hogy hol színeződik el. Én is kipróbáltam és a közepe sajnos végig sötét marad, míg bizonyos része teljesen felizzanak, egyéb részek csak félig.
Tudnál abban segíteni, hogy pontosan mire fogom tudni használni ezt az IR6000-t ha sikerül is kiszűrni a hibáit? Mert tényleg el kell döntenem, hogy mit kezdjek vele, eladjam és ruházzak be egy komolyabb gépre vagy ezt javítgassam fel használhatóvá.
-
-
fpisti35
csendes tag
válasz
KillHates
üzenetére
Próbálkoztam reflow-al is és 2 laptopból az egyik jó is lett, de a másiknak szintén felhólyagosította a GPU-ját, Most viszont találtam egy videót ami pont az IR6000 infra fejének hibáját mutatta be, miszerint nem egyenletesen adja le a hőt hanem területenként eltéröt. Lehet, hogy én is egy hibás fej miatt szenvedek?
-
djdaniel
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
köszönnöm uram!

szóval ezért jelentkezik csak néha a hiba.

hoax; szimplán szerintem hülyének néztek ilyen hiba leírással küldtem vissza , sajnos még mindig nem volt időm átvinni ismerősömhöz hogy kipróbáljam a gépébe, az ő videokártyáját meg az enyémbe, de ma vagy holnap meglesz.
ezt írták vissza az iponosok ;
H: Win7 x64 alatt 13.4 driverrel FurMark EBM 8h OK, 3DMark11 6h OK, 3DMark06 3h OK, World of Tanks egy este OK, Heaven Demo 12h OK, Unigine Valley 18h OK. A Desktopon allo gepnel sem volt hiba. Youtube egy hetvege OK. (A hardveres falsh gyorsitast bizonyos esetekben celszeru kikapcsolni, mert bugos), bekapcsolt allapotban teszteltem, hiba nem volt.
robick5 ; rendben, amúgy 72°C-ra felmegy furmark alatt.
Köszönnöm szépen mindenkinek a segítséget!

-
-
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Jah siman
Bar biztos, hogy valami Atmega 644 vagy hasonlo ez is. Bar annyira nem fontos. Ezen meg ugysem kell nagyon mokolni. Annyit igazitottam, hogy azt a vezeteket ami a kulso thermocoupler csatlakozojatol megy a muveleti erositohoz majd a mikrokontrollerhez azt rovidebbre vagtam majd 40 cm-el es felpucoltam rendesen aztan ujbol bekotottem. Szerencsetlen szenzor allandoan vagy 10 fokkal tobbet mert. Mostmar nagyjabol helyen van. A jo kontaktus csodakra kepes. Amugy osszessegeben a Honton mechanikailag egy szebben kivitelezett dolog mint a Scotle. Bar ez nem igazan lenyeges csak hat eddig 2 scotle 460-at lattam osszesen, de eddig mindegyik olyan volt mintha gyakorlo lakatos gyerekek bermunkaban otthon kalapaltak volna a lemezt formara. Bar lehet valoban igy keszul 
Nem tudom mit takar kinaban a production line. De ha olyan ez is mint a Puhui
akkor megvan bocsajtva. Ez egy zsir video a meltan elhiresult Puhui-rol
Vi go förszt tu di picibi szekcsön!
Annyira kiraly. -
ielektros
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Szerintem akkor karcolta meg a vadparaszt (ket szervizben jart mar a noti. Stuttgart, Hamburg) amikor letolta a kvarcot az alaplaprol. Amugy nem serult meg a vezeto reteg. Ahogy athidaltam a PQ2 fetet, azonnal indult minden gond nelkul csak ugye akkurol nem megy. De legalabb szepen feltolti

-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
A chip simán kifér a rácson
Majd kocsonyába öntve beküldöd neki az alaplapot aztán ott majd kóter riwork rendszerrel gázlámpával megcsinálja.
Aztan majd amikor kijön az F27 a sittről akkor tele lessz varrva a teste, hogyI LOVE nVIDIA,
Szeretlek AMD
ÜSS INTEL
Hátul a fején meg az lesz kiborotválva, hogy BGA (Börtönben Golyózó Alosztály)

Aztán majd a LY 4X jelentése is megváltozik. A kis Li Yuang 4 szer látogat majd meg esténként

-
Kocska89
tag
válasz
KillHates
üzenetére
Hát ez az
De pl samsung lcd t-con panel:
A kép nem adja vissza de a méretük kinézetük teljesen azonos.
Multival rámérve mindegyik 0,00 ohm.
Majd keresek egy rossz panelt, leforrasztom az altrészeket és megnézem induktivitásmérővel is.
A fentiek alapján én még mindig induktivitás párti vagyok

-
Hunter2
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
A teljes sztori az hogy megvetem mint alaplap hibásat , újra lett golyózva. utána se volt kép de gyanús volt hogy már nem indulgat újra, a fényerőt is lehet állítani de kép még mindig nincs. Kijelző letesztelve, jó.
LVDS kábelben 2 szakadt kábel, na mondom szuper.
Utána meg a webkamerával is egy kis szopás.
-
f27
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Ezt mar jonehany hsz el feljebb megbeszeltuk.
Nalam 1 nap proba gari van a forrasztasra hacsak reball volt,a golyok ugysem mennek tonkre.
Ha kiderul hogy szar a chip egy hoapon belul kicserelem ingyen csak a chip arat kell fizetni.
Ha elmegy tobb mint egy honapot akkor kis munkadij + chip ara.
De szerencsere nekem ezen anyit nem kell agyalnom,mivel jo ha 100 gepbol vissza esik 4-5 db reball utan is.
Gyari profillal kb 30-40%-jobb lett a forrasztasi arany,meg a reballok is.
Gondolom a chipek jobban kimelve vannakmvagy nemtudom,de joval tobb sikeres stabil reball lett utanna minden gepformanal.
-
f27
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Hozzam szemelyesen hozzak a legtobben,igy sajna nincs egykupacba ennyi gep,max ha van itt 10 gep ami javitasra var ,meg 6-8db ps 3 eseteg 3-4 xbox na jo van vagy 15 vidkari meg 6-8 doboz amibe nemtudom mik vannak

Mindez melle beteg vagyok sajnos egy honapja szal csokkentett modba dolgozok
-
f27
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Ahogy a homalyos szamlapot nezem,egy 380v motor tekeri brutal sebessegel.
Vagy lehet hogy 1200 fordulat/percel?
Minden keppen tartozik hozza egy nyomas ertek is ami siman lehet 1 bar
Ha ezt ossze vetjuk az legalabb 25.000liter/ percet tol
De ha megnezed a beomlo/ kiomlo torkot es megnezed hogy fordulatonkent abbol a dobozbol kijon vagy 20 liter levego es az megszorzod pl 1200 fordulattal 1200x20 liter is 25.000liter percenkent
Persze ez egy szinte semmibol vett adatok de hogy nem 1200 litert nyom az zihez
Ha mondjuk szukebb a kiomlo mint a beomlo,akkor ahova szerelve volt kellet nyomas ertek is.
Csokkentett levegoszallitas magasabb nyomas ertekkel. -
-
toza
senior tag
-
toza
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
miaza sotuhbridge es a gpu sarkanal aza negyzet alaku dolog.? az pl ugy nezki mintha el lenne torve,felpuposodva vagy ilyesmi.
(egyebkent ennyire lett megporkolve.. h a ramslotnal a seria szam bebarnult cseppet. a tobbi ,es pl a jobboldali csipen is lathato maszat az raolvadt ragaszto csak.. )kozben megprobaltam vissza rakni egy masik southbridget egy masik lapra. de csak az egyik sarka hajlando megfogni? mindez azert mert nincs alafutesem?es mert korabbi leszedesnel ua ez miatt eldeformalodott a lap esetleg? vagy nem tudom egyenesbe hozni a lapot,es ez egyebkent mas esetben problemat okozhat vagy nem 100% ig kell h egyenes legyen a lap vissza rakasnal.?
( egyebkent aza a vege h eladok mindent amit lehet es gyujtok egy normalis cuccra nyilvan.. koszi) -
toza
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
13 eve volt..es kettessel epp h atmentem..
es azota csak max taviranyitoban elem csere miatt volt kozom hozza.akkor nyilvan szerzek hozza gput.rarakom es ha nemjo akkor meg veszek rossz gpus,de mukodo lapot es arra atdobom.mindenfele videokat neztem es,de akkor most 230 max celziusz amivel le es fel kell rakni vagy tobb is lehet?!mennyire gaz ha nem tokeletessen egyenes a felulet amikor vissza raknam?!ha a flux korrodal akkor mer kell megis bekenni nagyon visszarakas elott!!?
-
f27
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Nos azert valamit vegyunk szemugyre.
A tok uj chipeken megcsak golyok sincsenek!!!!Aztan jon a megrendelo ceg aki elmondja milyen fele golyot ker ra ugye olomentes golyok kozott is van sokfele.
Aztan a megrendelo megmondja hogy az adott robotgep milyen tarral rendelkezik.
Szakagrol fogja etetni vagypedig talcarol.
Ha szalagrol etetos akkor van abba a fekete szalagban.
Ha etetosbol valo nemfogjak oda adni az etetoket mivel azokat ujra toltik majd.
Ergo ha szalag nelkulit veszel nembiztos hogy hasznalt.
Viszont ha szalagosat veszel nembiztos hogy uj.Viszont ha etetosbol valo es beleburitottak egy zacskoba akkor lehet karcos de akar meg kicsit megsarkazott is a tok uj is.
Mikor cegnel dolgoztam az etetoben is voltak olyan chipek aminek a sarka megvolt picit huzva sarkazva de hibatlan volt es tutira ujak voltak.

-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
"Rátapintottál a lényegre! Hisz suszterek vagyunk mi mindnyájan
"Valahol el kell kezdeni
Remelem 3 ev mulva mar nem suszterkent fogok a tevekenysegemre tekinteni. Bar ez meg hosszu es nehezkes idoszak lesz. Nem a BGA cserelgetesre gondolok csak alapvetoen.Onnantol amugy, hogy szinte mindig uj chipeket epitek be es mindenre jotallast kell vallalnom mar nem is erzem annyire suszterkedesnek a dolgot. Bar a hasonlat tokeletes mert a helyzet ugyan az mint anno az igazi susztereknel.
A szegeny reteg cipoit javitani kellett mert nem volt penz uj cipore. Valahol a tevekenyseg az igenis fontos. Csak az erzesem egy reballozas eseteben pl pont olyan mint anno a panelhaz aljaban az utolso generacios suszter volt. Hetente vihetted hozza ragasztgatni a kinai cipodet ugysem tartottt sokaig es garancia soha nem volt semmire sem. -
Hunter2
addikt
válasz
KillHates
üzenetére
Ha egy k50AB-ről és a reballozott északi hídjáról meg a fos gyári hűtéséről van szó akkor full mindegy.

Vagy szerinted akkor abban a csodás hűtésben az aluminium lemez és a hőcső közötti rést inkább egy rézlemezzel töltsük a gyári paszta helyett?
Alapvetően a komplett hűtés szar úgy ahogy van mellé meg ott egy QL6x ami fűt mint az állat így nem csoda hogy döglenek ezek a gépek szépen sorban.
Bár mondjuk a másik nézőpontból egész tűrhetően meg lehet élni ezekből a csodálatos gépekből.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Nekem is bevalt eddig a rezlap. KillHates ur. Arrol van valami infod, hogy mi a bus sz@rert epitik ugy a hutest, hogy beferjen oda meg egy 1mm-es rezlap is? Mert ez nekem nem all ossze. Miert nem direkt kontakt es pasztaval kisegitve azt kesz? Ezt a rez lapot csak gap pados esetek kivaltasara hasznaljatok ugye? En nem voltam oda soha az ilyen dolgokert, de a heten en is talalkoztam egy Medion varazslattal es abban mar benne volt a rez tuning. Szepen volt pasztazva meg minden de sajnos (szerencsere) a chipnek keves volt igy is. Kapott uj chipet es szigoruan visszaraktam a rez lapot a GAP pad helyere mert bar kiprobaltam vele, de a csekely 10-15 celsius kulonbseg a rez lap javara meggyozott hamar. Kicsit butan neztem a dologra mert bar nem terveztem meg laptopot, de kb 5 perc CAD-ban azt a rohadt aluminiumot meg rezet ugy megtervezni, hogy ne legyen szukseg GAP pad-ra...
-
f27
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Ha van benne infra ( marmint ha valodi infra lenne benne)
Akkor is levegovel szalitja le a meleget a chippig.Ugye amit a kinai sotetinfranak nevez,egy sima keramiaban egy cekaszt jelent!
Infrahoz semmi koze nincs.
Nekem van egy olyan erzesem,mikor en vettem az X4 emet akkor frissen volt koppintva a valodirol,es meg eredetibb cuccok voltak benne.
Mostanra a kinai tutira kiapolta egyszerubb cucokra .
Viszont az aran nem valtoztatott.
-
ielektros
senior tag
válasz
KillHates
üzenetére
Bezony, meg azert ott az Omron es jo par ceg meg. De siemens az iparban azert hidd el Feri, hogy nem orvend ekkora tiszteletnek. Sok esetben azert van hasznalva mert azt kell hasznalni... De ha lehet en kerulom. Ennek ellenere az igenybevetel a forraszto allomasban nem tulzott, igy valoban kicsi az eselye a meghibasodasnak. Amit erdemes ellenorizni jobban az a tapegyseg. Ezek a Siemens PLC-k mocsok tap erzekenyek...
-
f27
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hirdetni!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kezünkben a OnePlus 15 és az Oppo Find X9-ek
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Kivégezheti a kisebb VGA-gyártókat az NVIDIA döntése
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Filmvilág
- Linux kezdőknek
- Google Pixel topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF Z690 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900XT 16GB Zalman Z1 PLUS EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB ASUS TUF Gaming GT501 CM 750W
- PS Plus előfizetések kedvező áron
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3555,100% Akkumulátor
- Új Lenovo 16 Ideapad Slim3 WUXGA IPS Ryzen5 7430U 4.3Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

es azota csak max taviranyitoban elem csere miatt volt kozom hozza.akkor nyilvan szerzek hozza gput.rarakom es ha nemjo akkor meg veszek rossz gpus,de mukodo lapot es arra atdobom.