Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-18 13:57:15

LOGOUT.hu

Banggood tapasztalatok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18301) V/ válasza sambenez (#18299) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem kerül ki. Csak beírják.

(#18302) V/ válasza Avicularia (#18300) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen, de többen kaptunk már így, nincs vele semmi gond vámolásilag. Tudtommal nálatok is 22 € az áfa és vámmentes határ. Vagy rosszul tudom? Ha 10 € akkor is a 9,42 $ alatta van hiszen most is 11,82 $ a 10 € és 25,98 $ a 22 €. Szóval elméletileg nem kellett volna fizetned

[ Szerkesztve ]

(#18303) Avicularia válasza V/ (#18302) üzenetére


Avicularia
veterán

Nálunk eltörölték a 22 eurós határt már legalább 2 éve, első koronától áfaköteles minden unión kívülről jövő cucc, + 75 korona vámkezelési díj.
És ha jól tudom ezt minden uniós országban tervezik bevezetni, szóval annyi lesz mindenhol a kínai vásárlásoknak.
Banggood express szállításnál nincs is tariff insurance négyzet, ebből gondoltam hogy unión belülről küldik, meg a 10-15 napos kiírt szállítási időből.

[ Szerkesztve ]

(#18304) V/ válasza Avicularia (#18303) üzenetére


V/
Topikgazda

Biztos? Mert ha EU-s ország vagytok minimum a 10 € az aminek élnie kell és 2021 január 1 volt tervezve, de úgy 2021 júliusra csúszik az ügy, amikor a kis értékű áruk importjának nem lesz kedvezménye, nem hiszem hogy szembe mentek volna az Uniós joggal.Nálink még vna + állami kedvezmény is.
Ha megnyugtat, Luxemburgban lesz a postára adva.

[ Szerkesztve ]

(#18305) Avicularia válasza V/ (#18304) üzenetére


Avicularia
veterán

Biztos, 2 éve már ez van. [link]
Igazából inkább megveszem drágábban vámmentesen, mint a svéd államnak és postának adjam a pénzt, ha nem muszáj.

[ Szerkesztve ]

(#18306) V/ válasza Avicularia (#18305) üzenetére


V/
Topikgazda

Értem én de itt hivatkoznak a HÉA-ra ami Uniós szabályozás, meg a EU Customs Union-ra és az tartalmazza azt amit írtam. Meg a Wish-et emlegetik. Tévedtem szembe menek a szabályozással, bár az ajándék küldemény határa érdekes módon megmaradt, a vám nem fizetés is megmaradt. Nagyon kell az áfa az ottani államnak Bár a mi postánk tájékoztatásai is tartalmaznak csúsztatást, akkor svéd postáé is. A svéd vám és áfa törvénynek is tartalmaznia kell ezt, nem pedig a PostNord’s-nak osztani az észt.
De azért ez egy kicsit szívatás, mert tényleg a svéd posta indokolatlanul magas díjat számol fel.

[ Szerkesztve ]

(#18307) Avicularia válasza V/ (#18306) üzenetére


Avicularia
veterán

Svéd törvények is tartalmazzák, csak hirtelen ezt találtam ami nem svédül van és meg lehet érteni.
Valóban a Wish-el kötöttek valami megállapodást, ha onnan vásárol az ember akkor olyan mintha unión belüli lenne a vásárlás és nincs extra sarc. De a szállítási költségek olyan magasak, hogy olcsóbb megfizetni a sarcot mint onnan rendelni. Na meg a wishnek nem valami frankó a renoméja.

(#18308) Surci1 válasza V/ (#18298) üzenetére


Surci1
tag

Egyetértek veled. Meggyőződésem, hogy nem Magyaro.-on van a gond. Én is állami cégnél dogozom, úgyhogy van némi rálátásom, hogy milyen nagy a bürokrácia, legalábbis egyes nyugat európai országokhoz képest.
Értem azt is, hogy ha a kereskedő nem lép semmit a dologra, az az ő dolga.
Viszont én úgy érzem kár ér, ha ellopják a cuccot amit rendeltem.
Több okból is:
1. Nem kapom meg amit szeretnék, pedig azért rendeltem mert szükségem van rá. (Ráadásul azért CZ raktárból mert onnan remélhetőleg gyorsabban megjön és tuti áfa mentes, és olcsóbb is mint Mo.-on. Sajna ezzel a feucht-i feketelyukkal nem is biztos, hogy megkapom.)
2. Ha eltűnik a csomag vissza kapom a pénzem, de valszeg bukok a visszaváltásnál is és ráadásul kezdhetem nézegeti honnan és miként rendeljem meg újra. Szóval gondot is okoz nekem a lopás. (Pl. Most kinéztem két elektromos kütyüt CZ raktárból. Mindkettő jó árban van darabja 280 USD. Tehát a kettőért 560USD fizetnék, de ezzel a feucht-i szállítással kockáztatok, hogyha eltűnik a csomag és refund lesz, akkor valszeg bukok rajta.
3. A refundra is várni kell, jó persze nem annyit mintha a Kinából küldött eu priority okos szállításnál tűnne el a csomag.
Félre ne érts, mindezzel csak azt akarom mondani, hogy a vásárlónak is nyűg, probléma a feucht-i lopás. Nagyobb összegű vásárlásnál anyagi kár is érhet.

[ Szerkesztve ]

(#18309) Surci1 válasza sambenez (#18299) üzenetére


Surci1
tag

Nyilván lila gőzöm nincs, hogy hogyan müködik egy csomag elosztó, de elképzelésem szerint a Feucht-ba beérkező csomagokat országonként szétválogatják. Szerintem szétválogatáskor viszik fel a rendszerbe az adott tn-hez a "Küldemény átadása nemzetközi szállításra" bejegyzést. Ezután a Magyarországra küldenedő csomagokat a szállító járműre rakás előtt listázzák, hogy majd a lista alapján Magyarországon tételesen átlehessen venni a csomagokat. Szerintem az ország szerinti szortírozást követően, de a szállító járműre rakást megelőző listázás előtt tűnik el a csomag. Esetleg a szállító járműre rakás előtti listázáskor a tn-hez felviszi "Küldemény átadása nemzetközi szállításra" bejegyzést, azonban szállító listára már nem írja fel a tn-t. Természetesen nem volna szabad eltűnni a csomagnak, de valahol a rendszerben, adminisztrációban nincs folytonosság. Sőt azt sem tartom kizártnak, hogy az enyveskezű alkalmazott(ak)nak van egy listája azokról a feladókról akiknek a csomagjait meg lehet dézsmálni, mert azok nem kerestetik. Arra gondolok, hogy a csomagon lévő cimkét megnézve azt is nézik, hogy ki a feladó vagy honnan jön a csomag.
( Pl.:Teszem azt tudják a feladóból, hogy a csomag a Banggood eu raktárából jön, így azt el lehet lopni, ha gyanú van rá, hogy a csomagban lévő dolog értékes, vagy könnyen értékesíthető. Esetleg Kinából jön a csomag, kinai a feladó és ő valszeg nem fogja kerestetni.
Gondolom egy német magánszemély által Magyaro.-ra feladott csomagját nem merik ellopni, mert valszeg a magánszemély, aki ráadásul német is, biztonsan nem hagyja annyiban a csomag eltűnését és keresést fog indítani. Szerintem az tuti ha keresést indít valaki, akkor a rendszerből biztosan meg lehet tudni, hogy pontosan kinél és melyik terminálon járt a csomag.
Bocsi a hosszú hozzászólásért, tudom nem topikba illő, de kiváncsi lennék az ilyen sumákságok metodikájára. Téma lezárva. :R

[ Szerkesztve ]

(#18310) vegyszer


vegyszer
addikt

Mostanában többször is írtam, hogy a CZ raktáras motyóm nem nagyon akarja küldeni a BG.
50 nap után került a postára. De 6 nappal később nálam volt a magyar posta által. Természetesen Feucht is megjelent a logban. De legalább megjött. (és a postázás után 500 pontot kaptam a késlekedés végett)

Mondjuk ennyi idő alatt akár Kínából, vámolva is ideérhetett volna kényelmesen

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#18311) Voice24


Voice24
őstag

Hali!
Olvasom, vannak gondok a CZ raktárból szállítással. Én épp hétfőn rendeltem onnan egy széket, reménykedve a gyors kiszállításban, de itt döbbenten olvasom a gondokat.
Ebből a raktárból minden esetben a DHL és a Magyar Posta a szállító? Mert nekem ezt dobta, de sajna benne van a körben Feucht is. Készüljek egy hosszabb türelemjátékra, vagy van remény a jövő heti átvételre?
Amúgy én év végén UK raktárral jártam pórul, a 2-5 munkanap helyett másfél hónap lett a szállítási idő egy kéziporszívó esetén.

(#18312) Monaaaaa


Monaaaaa
kezdő

Sziasztok!
"Linehaul arrival" mit jelent pontosan? :F

(#18313) V/ válasza Monaaaaa (#18312) üzenetére


V/
Topikgazda

Átvette a szállító, miután kikerült a csomaggyűjtő központból, ez igencsak a szállítás eleje. Ezután jön az hogy megkezdődik a szállítása.

[ Szerkesztve ]

(#18314) Monaaaaa válasza V/ (#18313) üzenetére


Monaaaaa
kezdő

Köszönöm szépen a választ :R

(#18315) bl4ze válasza Surci1 (#18309) üzenetére


bl4ze
veterán

Egyébként én a BG helyében az ellopott feuch-i telefonokat IMEI szám alapján véglegesen tiltanám, vagy fekete listára tenném.
Akkor nem lehetne csak úgy eladni, ha nem működik amikor a SIM kártya bekerül, szolgáltatónál pedig ott a jelzés, hogy "LOPOTT" az IMEI alapján.

.:. bl4ze .:.

(#18316) V/ válasza bl4ze (#18315) üzenetére


V/
Topikgazda

Jó javaslat.

(#18317) sambenez válasza bl4ze (#18315) üzenetére


sambenez
addikt

Akkor lopnak mást. Nekem most dashcamot nyel el éppen a feketelyuk.

(#18318) bl4ze válasza sambenez (#18317) üzenetére


bl4ze
veterán

Persze, de telefonnál az IMEI tiltás működik. Ha már "csak" a telefonokról szállnának le, sokaknak az is öröm lenne... Sajnos.

.:. bl4ze .:.

(#18319) Zoli-bácsi válasza V/ (#18316) üzenetére


Zoli-bácsi
senior tag

Nem lehet hogy ebben benne van a Banggood is? Biztosítási csalás, vagy hasonló...Mert nem hiszem el, hogy nem lépnének fel ellene ha nagy káruk származna belőle.

(#18320) sambenez válasza Zoli-bácsi (#18319) üzenetére


sambenez
addikt

Én örülnék a legjobban ha benne lenne, mert akkor az alis rendelésem megjönne, és nem ragadna ott.
Egyszóval nem hiszem hogy a feladó ebben benne lenne bárki is legyen az.

(#18321) Zoli-bácsi válasza sambenez (#18320) üzenetére


Zoli-bácsi
senior tag

Neked akkor se "jön meg" a csomagod, hisz pont az a cél hogy valahol eltűnjön, amiért te visszakapod a pénzt, az eladót kárpótolják, de az termék is megmarad valamilyen formában.

Más oka nem lehet hogy évek óta tűnnek el nagyobb értékű csomagok és semmit nem tesznek az eladók.

(#18322) V/ válasza Zoli-bácsi (#18319) üzenetére


V/
Topikgazda

Ha feladó -Banggood- terméke elveszik és megfelelő biztosítással küldi, akkor a szállító kárpotlás köteles neki adni, ezek könyvelt küldemények tehát jár neki a kárpótlás.
Ilyenkor a szállítónál -német posta- jelenik meg költségként. Ha ők még biztosítva lennének, akkor pedig a biztosítójuk a sok káresemény miatt biztos hogy lépne valamit. Valójában a szokásos mint nálunk, a költségek emelkednek és majd emiatt emelik a díjakat, végső soron a német ügyfelek fizetik ki.

(#18323) pch


pch
aktív tag

Üdv!

Múltkor írtam, hogy a GLS rendszerében azt látom, hogy ugyan bekerült a csomagszám de még nincs átadva nekik szállításra. Akkor azt mondtátok várjak türelemmel.
Most 17.-e van de még mindig változatlan a felállás. 7.17-én rendeltem azóta ez van.
Elvileg holnap telik le a vállalt szállítási határidő. Kezdhetek aggódni?
Ilyenkor ugye várok még egy hetet azután ha semmi hír mi a teendő?

Köszi!

http://sb-soft.hu - "A" számlázó

(#18324) zsolti72837


zsolti72837
őstag

Sziasztok!

Régi rendeléseimet szeretném visszanézni. Bemegyek a My Orders menüpontra és kiválasztom az időintervallumot, viszont utána nem történik semmi. Mi lehet a probléma?

:R

ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837

(#18325) V/ válasza zsolti72837 (#18324) üzenetére


V/
Topikgazda

Nézd meg a dátum választó elejét és végét ugyan azt mutatja. Ha nem kerültek a töröltek közé akkor az ALL legyen kiválasztva azután jobb szélen az Export és megy Excel táblázatba, ha töröltél akkor meg a Deleted orders és szintén Export, abban látod a dátumot.
Kiválasztod azt a dátumot amely vásárlás érdekel és a nagyítóra kattintva előhozza a vásárlást. Ha az Excel hibát jelez az Igenre kell kattintasz és megnyitja.

(#18326) sambenez válasza pch (#18323) üzenetére


sambenez
addikt

Az a kérdés mikor indult el. Egyébként akkor lesz a GLS-nél ha már beért az EU-ba. Addig semmi érdemleges nem látszik. Utána viszont felgyorsulnak az események.

(#18327) zsolti72837 válasza V/ (#18325) üzenetére


zsolti72837
őstag

Elég borzalmas, mert így se ad ki semmit. :DD
180 napot lehet csak nézni azt írja ki folyamatosan, ha egy fél évet akarok megnézni. Más oldalon meg lehet nézni az eddigi összes rendelést, de itt sehogy nem sikerül. :(

ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837

(#18328) V/ válasza zsolti72837 (#18327) üzenetére


V/
Topikgazda

Nekem minden rendelés ott az Excel táblákban. 2018-ok is Írtam volna ha kell dátum, ahhozz ne nyúlj, My Orders, All és Export. A Deleted Orders nincs az All-ban.

[ Szerkesztve ]

(#18329) pch válasza sambenez (#18326) üzenetére


pch
aktív tag

És volt már olyan akinek egy hónapig is állt a valahol mielőtt az EU be jött?

http://sb-soft.hu - "A" számlázó

(#18330) sambenez válasza pch (#18329) üzenetére


sambenez
addikt

Ez nem áll, szép lassan jön.
Nekem volt már 56 napos LVS csomagom.
De van egy ami 816 napja jön, és még nem ért ide. ;]

(#18331) zeon.hu válasza sambenez (#18330) üzenetére


zeon.hu
nagyúr

"De van egy ami 816 napja jön, és még nem ért ide. ;]"

Szerintem ezt engedd el... :D

[ Szerkesztve ]

#?*@&!

(#18332) sambenez válasza zeon.hu (#18331) üzenetére


sambenez
addikt

Már régen újraküldték. Az megjött 2 hét alatt. De a trackcheckerben még látszik.

(#18333) V/ válasza sambenez (#18332) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem gondolod hogy egy kicsit félrevezető volt?

(#18334) sambenez válasza V/ (#18333) üzenetére


sambenez
addikt

Direkt raktam a végére egy smile-t. Írhattam volna azt is van egy LVS ami soha nem jött meg.
Elnézést ha félrevezettem valakit.

(#18335) zsolti72837 válasza V/ (#18328) üzenetére


zsolti72837
őstag

Order Status: All. A dátumot akkor hagyjam úgy ahogy van? :)

ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837

(#18336) V/ válasza zsolti72837 (#18335) üzenetére


V/
Topikgazda

Pontosabban üres legyen.

(#18337) zsolti72837 válasza V/ (#18336) üzenetére


zsolti72837
őstag

Bocsi a láma kérdésért, de hogy lehet kitörölni a dátumot? :B

ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837

(#18338) V/ válasza zsolti72837 (#18337) üzenetére


V/
Topikgazda

Be sem írod. Tehát My orders, ott jobbra az Advanced search-ra katt, az alábbiakat látod:

Itt jobbra kattints a Export linkre.
Felül pedi atz All sorábana az utolsó a Deleted orders, ha tettél át oda akkor arra kattintasz és Export.

Ezután lesz egy Excel listád abban látod a dátumot a D oszlopba csak egy kicsit szélesebbre kell venned. Azután dátumot megadva vagy az order id-et a kereső feladja ha a megfelelő helyre beírod. De az All az nekem 2018 szeptemberig mutatja a vásárlásokat.
Firefox-t böngészőt használok, ha ez még segít.

[ Szerkesztve ]

(#18339) zsolti72837 válasza V/ (#18338) üzenetére


zsolti72837
őstag

Az a baj, hogy nekem a dátum alapból ott van és nem tudom sehogy eltüntetni. :(

A többit amit írtál azt megcsináltam ezelőtt is, szóval azok stimmelnek. :)

ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837

(#18340) V/ válasza zsolti72837 (#18339) üzenetére


V/
Topikgazda

Látod hogy nem kell ott lenni. Akkor annyit tegyél meg hogy töröld a Banggood kezdetű sütiket és böngésző gyorsítótárát és újra indítva a böngészőt lépj be.
A reklámblokkoló is bekavarhat ha itt be van állítva.

[ Szerkesztve ]

(#18341) zsolti72837 válasza V/ (#18340) üzenetére


zsolti72837
őstag

Kipróbáltam egy másik böngészőből, de ott is benne van. :(((

ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837

(#18342) V/ válasza zsolti72837 (#18341) üzenetére


V/
Topikgazda

Akkor kattints a kereséshez a nagyítóra jobbra hátha azután lehet módosítani.

(#18343) zsolti72837 válasza V/ (#18342) üzenetére


zsolti72837
őstag

Sehogy nem sikerül eltüntetni, de köszönöm, hogy ennyit segítettél. :K :R

Fogalmam sincs, hogy miért nem lehet kivenni a dátumot, de ez van.

ELADÓ KONTROLLER JOYSTICK VÉDŐ KUPAKOK!! Zsolt XBOX ONE GAMERTAG: TenthCentaur291 ツ 223 pozitív értékelése van és 0 negatív értékelése ELADÓ termékek http://hardverapro.hu/tag/zsolti72837

(#18344) Voice24 válasza Voice24 (#18311) üzenetére


Voice24
őstag

Bár válasz nem érkezett kérdésemre, jelentem, a csomagom megjött időben, tegnap a helyi postára ért, tehát betartották a 2-6 munkanapot. Egy gamer szék volt, és a doboz két oldala is magyar postai ragasztószalaggal volt lezárva, valamint volt rajta egy kis értesítő cetli, miszerint a doboz kiszakadva érkezett Magyarországra, de a termékhez nem lehetett hozzáférni. Azért persze gondosan lefotóztam mindent a csomagoláson és a dobozon, ha mégis hiányozna valami, az igazolva legyen. De szerencsére megvolt minden, és sérülés sem volt egyik alkatrészen sem.

(#18345) Surci1


Surci1
tag

Bevallom én nem tudtam, hogy ezek a CQ....DE tn-es csomagok "európa+" ként jönnek.
Vagy ez az európa+ alap ennél? Mert ha nem, akkor talán ezzel a premium szállítási móddal biztosítja eltűnés ellen a BG azokat a csomagokat amik Feucht-on keresztül jönnek?

[ Szerkesztve ]

(#18346) V/ válasza Surci1 (#18345) üzenetére


V/
Topikgazda

Igen ezek ilyen csomagazonosítók, de az ilyeneket el szokták tüntetni, eleve az gyanús ha hiányzik a súly és a küldemény típus, mert azt mindenképp be kell írni ha gépjárművel szállítják, több okból is.

(#18347) Out


Out
addikt

Elvileg szombaton adták fel a csomagom, EU priority Line, HK-ból Belgiumba tart, elvileg a GLS fogja szállítani Magyarországra biztosításokkal.
Gondoltam leírom, mert olvastam, hogy egyesek hogy jártak mostanában a postázással.

Commodore Plus/4 --- Személyi számítógép beépített profi szoftverrel

(#18348) skroy válasza Out (#18347) üzenetére


skroy
senior tag

Nekem 7-én adták fel elvileg, ugyanezekkel az adatokkal. De azóta
"The parcel data was entered into the GLS IT system; the parcel was not yet handed over to GLS." állapotban van.

(#18349) V/ válasza skroy (#18348) üzenetére


V/
Topikgazda

Néha kell neki 12-15 nap hogy Belgiumba érjen, addig nem látsz semmit, mert nem külön könyvelve szállítják, egy nagy konténer utazik.

[ Szerkesztve ]

(#18350) skroy válasza V/ (#18349) üzenetére


skroy
senior tag

Be is jött a 12 nap. Megérkezett Belgiumba. :)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.