Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Hieronymus: Kalózkodás. Kalózkodás? hozzászólás
- ZolaMan: NerdQAxe++ 4.8TH/s SHA256 BTC Miner Modding
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
-
LOGOUT
Banana Pi
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
Az a dióda 100% hogy döglött, csak kérdés hogy mitől... Mindenesetre nagy bajt nem csinálsz vele ha lecseréled, max elfüstöl egy másik 5Ft-os dióda is...
Ha megy az új diódával akkor időnként nézz rá a hőmérsékletére - először a nyák túlfelét tapizd, ha nem gyanúsan forró akkor lehet a diódát magát is... Lehet egy szerencsétlen rövidzárlat folyománya is, de előfordulhat hogy más zakkant meg a nyákon és ez is amiatt füstölt el... Látni nem látok forrasztási áthúzást lábak között, de azért nézd át erős fénynél hátha valahol maradt kis szemét ón a környezetében bármelyik alkatrész sűrűbb lábai között... -
oszi91
tag
Na ráugrottam a multiméterrel a banánra.

Van egy olyan tippem hogy az egyik dióda mehetett ki. Bár biztos nem vagyok benne.
Az USB-n 3,24V-ot mértem. Azután találtam egy kapcsolási rajzot. Azon van egy szerintem 5V-os referencia pont amire szintén rámértem és ott is csak 3,24V-ot mértem és szerintem 5-öt kellett volna. A zölddel bekarikázott kimenet a képen. Aztán rámértem a dióda (D5, pirossal a képen) mindkét lábára a földhöz képest és az egyiken 5V volt a másikon az sokat emlegetett 3,24V. Az előtte lévő tekercs mindkét lábán viszont még megvan az 5. Az 5V a dióda anódja meg a föld között van meg a katódon már a csökkent feszültség van.
Arról nem is beszélve, hogy van egy fura szürke lukhoz hasonló valami a dióda tetején.
Szerintetek?

Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
- AORUS B450 ELITE 5800X3D 32GB DDR4 2 SSD RTX 4070S 12GB GAMER PC
- HP DL380p Gen8 12LFF - 4x4TB SAS 2x E5-2650L v2 96GB ECC 2x10Gbit
- Mac Mini M4 AZONNAL 16GB 256GB 1 év gar
- ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RTX 3060Ti/3080 +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Eladó GAMER konfig! I7-12700E 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR5 RX6900XT 16GB!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Pad SE 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciaval
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- Acer Nitro 5 AN515 I7 9 gen 32 gb 1650
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Ha megy az új diódával akkor időnként nézz rá a hőmérsékletére - először a nyák túlfelét tapizd, ha nem gyanúsan forró akkor lehet a diódát magát is... Lehet egy szerencsétlen rövidzárlat folyománya is, de előfordulhat hogy más zakkant meg a nyákon és ez is amiatt füstölt el... Látni nem látok forrasztási áthúzást lábak között, de azért nézd át erős fénynél hátha valahol maradt kis szemét ón a környezetében bármelyik alkatrész sűrűbb lábai között...
)