Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#39751) krizmo_ válasza inf3rno (#39750) üzenetére


krizmo_
addikt

Írj inkább ide, itt nem lehet törölni, ha lejár a szerkesztési idő. :DDD

(#39752) inf3rno válasza krizmo_ (#39751) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Néha elkövetem azt a hibát, hogy facebookon hirtelen felindulásból válaszolok. Tudom nem kéne. :( Ami a legtöbb embernék kiveri a biztosítékot manapság, ha valakinek más a véleménye, és ennek hangot is ad. Valami borzasztó ráébredni, hogy nem körülöttünk forog a világ, ezért a legtöbb ember nagyon messzire kerüli ezt a gondolatot. :N

Most éppen az RTL-t fikáztam, hogy torzítják a valóságot a részletek elhallgatásával. Legutóbb meg olyan volt, hogy nem tetszett a fazonnak a cikke, beírtam, hogy primitív, aztán elkezdett beszólogatni. Akkor levezettem neki, hogy ez mennyire ciki, hogyha valakinek más a véleménye, akkor beszólogatunk. Utána meg amikor kiderült, hogy ő a szerző, akkor hogy duplán ciki, hogy ennyire nem bírja a kritikát. A végére kihozta azt, hogy bunkóság beírni egy cikkre, hogy primitív, és ez mennyire megsértette az ő érzékeny kis lelki világát. :D Amúgy vicces volt, fasziként akarta megmondani fél oldalban, hogy mi kell a nőknek. Ehhez azért már kell ego... Utána a végére már kifordult magából, és elkezdett homoszexuális utalásokat tenni. Mondom ez kemény. Már egy ideje észrevettem, hogy mindig megtalálom a súlyosan sérült kategóriát. Talán mert ők írnak olyat, ami már végképp kiakaszt és nem bírom szó nélkül hagyni.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39753) EmberXY válasza inf3rno (#39750) üzenetére


EmberXY
addikt

A fb erről szól ma már... Csinálsz egy profilt, csak előnyös dolgokat raksz ki, vetítesz, hogy milyen jó minden. Letiltasz embereket, törölsz posztokat, kommenteket, semmilyen következménye nincs. Aztán ha ez sem elég, simán csinálsz egy másik profilt, aztán egy harmadikat, negyediket...
Kommentelni egyébként nem érdemes, pláne tömegposztok alá, mert a lényeg elveszik. 8-10 posztot tudnak követni az emberek agyilag, utána már vagy egymást ölik, vagy kezdődnek elölről a véleményszálak, azokra adott reakciók, stb (egyébként ez utóbbi itt fórumon is megfigyelhető időnként, mert visszaolvasni kb senki nem szokott).
Én is rájöttem, hogy csak a saját időmet, energiámat pazarlom el, ha bármihez véleményt írok, kivétel ha valami személyes dologról van szó, vagy csak trollkodni akarok. :D
A kedvencem egyébként az, amikor arctalan, névtelen kamuregek vitatkoznak egymással, vagy 1-1 ilyen poszt miatt mennek ölre az emberek.

Up the Irons!

(#39754) Golden9 válasza krizmo_ (#39751) üzenetére


Golden9
addikt

Sajnos lejárt a szerkesztési idő, tudná törölni ezt egy moderátor? :R

:DDD

[ Szeretkezve ]

(#39755) krizmo_ válasza Golden9 (#39754) üzenetére


krizmo_
addikt

Van, hogy nem törölnek, legalábbis velem volt ilyen régen...meggondolatlanul írtam, és kértem törlést, de azt a választ kaptam, hogy nem indokolt...

(#39756) Cs1csó válasza inf3rno (#39752) üzenetére


Cs1csó
félisten

Kommentálásra használj Disgust, Facebook nem jó erre.

(#39757) inf3rno válasza EmberXY (#39753) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja egy ideje már én is arctalan, bár nem névtelen vagyok fácsén. Most Pufóka van fent profil képnek. A régi képeket is töröltem, nem igazán akarom ismerősökkel sem megosztani. Inkább csak a chatelésre, fotós csoportok nézésére használom most, meg van 1-2 haveri kör, amelyik ott szerveződik.

Nekem amúgy van egy olyan érzésem már egy ideje, hogy ugyanaz a néhány tucat ember hányja be a politikai véleményét minden fiók alá néhány száz kamu regisztrációval. Még az is lehet, hogy fizetett az egész mindkét oldalról. Megy a pszichológiai hadviselés keményen. Igyekszem már kimaradni belőle amennyire tudok, csak nem mindig figyelek, aztán ilyen aknákra lépek.

Amúgy valóban idő pazarlás az egész.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39758) krizmo_ válasza inf3rno (#39757) üzenetére


krizmo_
addikt

Arra azért figyelj, hogy ha hamis profillal vagy fent ill. több profilod van, akkor bármikor törölhetnek, ez a probléma elég gyakran előjön a FB topikban...

A FB nagyon hasznos tud lenni, ha megfelelően használja valaki, mindenkié olyan, amilyenné formálja...

(#39759) EmberXY válasza inf3rno (#39757) üzenetére


EmberXY
addikt

Én is már csak töredékét töltöm ott annak az időnek, amit korábban. Ismerőseim kb 80-90 %-áról már a követést is levettem, újabban zéró toleranciát mutatok ebben, az első olyan poszt után, amiről úgy ítélem meg, hogy csak az időmet és az energiámat rabolta. Néhány ismerős posztjait látom már csak, és néhány, hobbiból követett oldalét, már csak a temérdek reklám zavar, amiket sehogy se tudok kiirtani teljesen.
Véleményem szerint nagyon felhígult a közösségi tér, legyen szó bármilyen felületről. Kis túlzással semmi más nem ömlik a pofámba, mint az elbutuló, egyre igénytelenebb társadalom szennye, és az ezen nyerészkedni próbáló szerencsevadászok próbálkozásai. Sajnos ez nem is fog változni, amióta mindenki 2-3 okostelefonnal járkál és be is tudja kapcsolni, ez csak exponenciálisan növekedni fog.
Eljutok oda hamarosan, hogy teljesen kukázni fogom ezeket a dolgokat, és csak azokkal tartok kapcsolatot, akik igazán számítanak.

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#39760) inf3rno válasza krizmo_ (#39758) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja nekem sosem volt erre ingerem, hogy valahol több profilom legyen.

Amúgy érdekes, 2-3 év facebookos vitázás után arra jutottam, hogy nem kell, hogy igazam legyen ahhoz, hogy megnyerjek egy vitát. Illetve az is tanulság, hogy ezek nem tudományos viták, simán lehet érvelési hibákat, pl nevetségessé tétel, szalmabáb érvelés, stb. fegyvernek használni, mert nagyon sokan nincsenek felkészülve ezek kivédésére. Igazából még tudományos vitában is előfordulnak ezek. Körülbelül olyan a különbség, mint az utcai harc vs lovagi torna.

Buliban hasznos! =]

(#39761) BiP


BiP
nagyúr

Nem tudom, mennyire kamuprofilok vannak, de én is ezt vettem észre, hogy facebookon vitatkozni teljesen felesleges. Csak időpazarlás és idegeskedés.
Meg tényleg a legtöbb hír alatt 2 komment után megy az anyázás, személyeskedés. (mindegy, mi a téma, ma már politika sem kell ehhez). Durva.
Én már csak röhögni olvasom el sokszor, meg ha épp mazochista kedvemben vagyok.
Ma már csak azok a kommentek "életképesek", amikor dícsérsz valamit.
Ha picit is kritizálsz, tuti belédáll valaki, aki hülyébb, mint te, és felesleges vitába szállni.

(#39762) inf3rno válasza EmberXY (#39759) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Szerintem véleménybuborékban vagy benne. Nekem pl a politika ömlött orrba szájba, mert egy ideig érdekelt. Az utóbbi néhány hónapban leszedtem a követést, lájkot az összes politikai oldalról, vagy rájuk toltam, hogy ne jelenítse meg, mert nem érdekel a reklámjuk. Aztán most már viszonylag letisztult, most már csak 10-20% politika. Helyette bekövettem annyi természetfotós oldalt, csoportot, amennyit találtam. Érdekes, hogy nincs sok belőlük, olyan 20-30-nál többet nem dob fel a rendszer. Úgyhogy eléggé beszűkült ez is, ha úgy vesszük.

Buliban hasznos! =]

(#39763) inf3rno válasza BiP (#39761) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Nekem a nagy áttörés ennél az volt, amikor youtube-ra felkerült egy ellenzéki összefogásos video, és hirtelen sok ezer jobb oldali elkezdte nem túl finoman kritizálni, hogy mekkora egy kaki. A facebook elrejti ezeket, nagyon szigorúan szűrve van, hogy kinek a hozzászólásait láthatod. A youtube-on meg úgy tűnt, hogy becsődölt ez a rendszer akkor, vagy nem volt implementálva, mert napokig dőltek az ilyen vélemények. Aztán utána valamennyire ott is beindult a moderáció és kiegyenlítődött vagy átbillent a videot dicsérő irányba.

Tulképp nem is lényeg annyira, hogy ellenzéki vagy sem, manipulálva vagyunk keményen ezeken a platformokon és mindegyik politikai oldal ezért fizet.

Amúgy én úgy vettem észre, hogy a tudatalattira is megpróbálnak hatni valamilyen szinten. Most pl már 1-2 hete minden nap rak elém oroszlánokat a facebook. Általában csak átgörgetem, mert nem érdekel, de nem állnak le vele. Fogalmam sincs, hogy miért, vagy mi ennek az üzenete, de láthatóan nem akar eljutni hozzám semmilyen szinten. :D

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39764) EmberXY válasza inf3rno (#39762) üzenetére


EmberXY
addikt

A politikai oldalakat már én is kiszűrtem, és minden olyat, akik "mindennapjaira" rohadtul nem vagyok kíváncsi.
Jellemzően már nálam is csak olyan oldalak posztjai jelennek meg, amiket hobbiból követek, és általában érdekel, hogy mit tesznek közzé.
A véleményem inkább arra vonatkozott, hogy általánosságban egyre igénytelenebb és értelmetlenebb az a tartalom, amit az átlagember zúdít az ismerőseire, ráadásul ez kereslettel is találkozik, ennek nem szeretnék (már) része lenni, mert ahhoz túl rövid az élet, hogy ilyenekre pazaroljuk el.
Közösségi platformból gyakorlatilag egy szemétteleppé fejlődött ez az egész az évek során.

[ Szerkesztve ]

Up the Irons!

(#39765) Inhouse válasza inf3rno (#39750) üzenetére


Inhouse
őstag

Mert már mindenki hülye, csak te vagy ringlispír! :) Bocs, nem tudtam kihagyni... :P

Üdv Inhouse

(#39766) inf3rno válasza Inhouse (#39765) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Kikérem magamnak! ... Én helikopáter vagyok, nem ringlispíl! :P

Buliban hasznos! =]

(#39767) inf3rno válasza EmberXY (#39764) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja. Amúgy érdekes ez a jelenség. Annak idején ilyen weblabor.hu, prog.hu, stackoverflow.com, stb. oldalakon is ténykedtem, és minden évben egyre csökkent a színvonal a kérdéseknél és a válaszoknál is. A vége az lett, hogy akik értettek hozzá, azok leléptek, a maradék meg öntötte a szemetet tovább úgy, ahogy írod.

A legérdekesebb a biology.stackexchange.com volt, aminél egy tök jó kis szakmai közösség alakult ki az elején. Aztán néhány év után azt is megtalálták a laikusok, és jöttek az ebolás kérdések orrba szájba. Meg belekötöttek, hogy kiraktam 30 referenciát a válaszaimhoz, stb. A végén otthagytam azt is. Lehet, hogy ez valami általános minta, hogyha megnő egy közösség, akkor azzal együtt óhatatlanul is felhígul, és a végén túlsúlyba kerülnek nem hozzáértők. Én is szoktam itt tanácsokat adni és sokan el is fogadják őket. Nem is tudják mennyire nem értek hozzá. ;] ;] ;]

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39768) Inhouse válasza inf3rno (#39767) üzenetére


Inhouse
őstag

Nézz körül a világban, kb. ez van nagyban, mint a FB-on "kicsiben".
"Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal."

Üdv Inhouse

(#39769) inf3rno válasza Inhouse (#39768) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ó én minden szinten rutinos vagyok már. ;] Inkább az időt és energiát sajnálom, ami elmegy rá.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#39770) Cs1csó válasza EmberXY (#39759) üzenetére


Cs1csó
félisten

Telepítsd a böngészőbe a Social Fixer böngésző bővítményt.

(#39771) BiP válasza inf3rno (#39767) üzenetére


BiP
nagyúr

Lehet, hogy ez valami általános minta, hogyha megnő egy közösség, akkor azzal együtt óhatatlanul is felhígul, és a végén túlsúlyba kerülnek nem hozzáértők
Nem lehet, hanem mindennel így van.

(#39772) EmberXY válasza inf3rno (#39767) üzenetére


EmberXY
addikt

"Én is szoktam itt tanácsokat adni és sokan el is fogadják őket. Nem is tudják mennyire nem értek hozzá."

Ez rám is igaz. De ez így van jól, nem is kell érteni semmihez, hiszen a fogadó oldalon fele annyi energiát nem fektetnek a válasz értelmezésébe, mint amennyit annak megfogalmazásába fektetett a szerzője. ;]

Cs1csó: kipróbáltam már, de nem vezetett sikerre. Valahogy mindig maradtak bent reklámok és sokszor azt tapasztaltam, hogy a "sima" ABP többet szűrt mint az említett bővítmény. De azóta végülis a fb-n töltött idő is kevesebb, szóval lassan a gyökerénél fog megszűnni a probléma. :D

Up the Irons!

(#39773) inf3rno válasza EmberXY (#39772) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Ja jó, akkor meg is nyugodtam ezen a téren. Nem kapok infarktust az imposztor szindrómától. :))

Buliban hasznos! =]

(#39774) philoxenia válasza MADcat (#39745) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Rejtvény.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#39775) Golden9 válasza philoxenia (#39774) üzenetére


Golden9
addikt

ra.

Mit nyertem? :F

:)

[ Szeretkezve ]

(#39776) BiP válasza philoxenia (#39774) üzenetére


BiP
nagyúr

E
IZÉ
O

[ Szerkesztve ]

(#39777) Inhouse válasza EmberXY (#39772) üzenetére


Inhouse
őstag

Baráti körben, némi alkoholos itóka elfogyasztása után a világ összes problémájára tudjuk a megoldást...annyi a gond, hogy józanul nem is emlékszünk rá, meg akik nálunk épebbek voltak, azt mondják, hogy szerintük igencsak baromságok voltak. :)

Üdv Inhouse

(#39778) philoxenia válasza philoxenia (#39774) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Azt is nézni kell, hogy mire írtam.
Ez a válasz a csakra....

;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#39779) #12516608 válasza philoxenia (#39778) üzenetére


#12516608
törölt tag

Na ez azért súlyos volt. :P :DDD

(#39780) MADcat válasza #12516608 (#39779) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

:DDD Nem kicsit!

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#39781) #12516608 válasza MADcat (#39780) üzenetére


#12516608
törölt tag

Na, ez az egyik olyan topik a fórumon, ahova az értelmes tipp/tanács-adás mellett azért még elfér a kötetlen eszmecsere is. ;)

Nagyon súlyosakat én is szoktam mondani:
Allen barátom (angol, csak Covid miatt ritkán találkozunk) döbbent meg az elején, amikor a szokásos üdvözlésre:
- How are you? / How do you do? - a következők egyikét válaszoltam:
- Still alive. / Still in one piece. / I'm just waiting for the death. -- And you?

Ilyenkor mindig elmormolt magában néhány döbbent "Híííjjjjjb@zmeget". :DDD

(#39782) Inhouse válasza inf3rno (#39769) üzenetére


Inhouse
őstag

Irén for President!
:Y

Üdv Inhouse

(#39783) #73959936 válasza Inhouse (#39782) üzenetére


#73959936
törölt tag

van önbizalom, nem kevés :K

[ Szerkesztve ]

(#39784) krizmo_ válasza Inhouse (#39782) üzenetére


krizmo_
addikt

MADcat hogy fog ennek örülni, nagy "rajongója" a hölgynek. ;]

(#39785) Cs1csó válasza krizmo_ (#39784) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem csinál rossz zenét abszolút bele illik a mai sekélyes színvonalba. Igaz idáig 1 vagy 2 dalát ha hallottam.

(#39786) krizmo_ válasza Cs1csó (#39785) üzenetére


krizmo_
addikt

:Y :N Inkább ne is beszéljünk róla...nem az én ízlésemnek való semmi, amit művel...

[kép] :F :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39787) MADcat válasza krizmo_ (#39784) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Jöhet a link? :))

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#39788) Cs1csó válasza krizmo_ (#39786) üzenetére


Cs1csó
félisten

A 3. pont bejövős, már nagyon unom.

Mondom a mai sekélyes zenei színvonalba belefér, olyan McHawer szintű bulizós zenének való.

(#39789) #73959936 válasza MADcat (#39787) üzenetére


#73959936
törölt tag

:N

(#39790) EmberXY válasza Inhouse (#39782) üzenetére


EmberXY
addikt

Már látom is magam előtt, ahogy az ATV-ben faggatják a választási programjáról... :DDD

Ez már az a szint sajnos, ahol akár viccnek szánja, akár komolyan gondolja, mindkét esetben súlyos a baj. Előbbinél azért, mert egyáltalán lehet ezzel viccelni úgy általában (akár elméleti, akár gyakorlati szinten, lásd kamupártok és hasonlók), utóbbinál pedig súlyos pszichiátriai problémákra lehet(ne) következtetni, amikkel együtt mégis cselekvőképesnek számít az adott egyén. A világ megérett a pusztulásra. ;]

Up the Irons!

(#39791) BiP válasza Inhouse (#39782) üzenetére


BiP
nagyúr

Jaj. Örülök azért, hogy fingom sincs, ki ez.
Viszont elrémiszt, hogy ilyen emberek élnek közöttünk, és adott esetben még szavazhat is.
(azt nem mertem mondani, hogy adót is fizet, mert ebben nem lennék biztos :) )

(#39792) Cs1csó válasza BiP (#39791) üzenetére


Cs1csó
félisten

Úgy tudom hivatalosan is van gyámja tehát van ott gond rendesen.

(#39793) krizmo_ válasza Cs1csó (#39788) üzenetére


krizmo_
addikt

Mondom, ez sehova sem fér bele. ;] Emberek azzal büntetnek, hogy ennek a vackait küldik el egymásnak.

#39791 BiP
Biztos? A szakácstudományáról sem ismerős? :DDD

#39787 MADcat
Eddig sosem kérdezted meg, mindig csak úgy elküldted. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#39794) Top cat


Top cat
őstag

Ne promozzátok már ezt az Irémn-t. :D

#39795 krizmo_
:N Meghagyom az őrült macskának. ;]

[ Szerkesztve ]

(#39795) krizmo_ válasza Top cat (#39794) üzenetére


krizmo_
addikt

Miért csak magadnak akarod? ;]

(#39796) Inhouse válasza Cs1csó (#39788) üzenetére


Inhouse
őstag

Sértő ez a mondtatod McHawer munkásságára.
Régen is volt egy Uhrin Benedek bácsink, aki a Szigeten nagyszínpadot is kapott talán. Ő legalább aranyosan volt zeneileg értékelhetetlen. Mégis volt rá igény, mert buli volt őt megszólaltatni egy adott közönségnek. A bácsi szerepelni akart, hát megtörtént aminek meg kellett. Ez a csaj már ennél sokkal rémisztőbb történet...rengeteg követője van és csak reménykedni lehet, hogy hasonló okokból... De ő ezt mondjuk nem igazán fogja fel, valós értékeket képzel magának.

Üdv Inhouse

(#39797) Cs1csó válasza Inhouse (#39796) üzenetére


Cs1csó
félisten

Passz, lehet akkor esetleg Fekete Pákó, vicces bár nem vele hanem rajta nevetünk de ez legyen az ő gondja.

(#39798) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

No politika, no pornó, de Mahiana Roszallo
-Nem lopott állami pénzt
-Nem lövetett tömegbe
-Nem hozott helyzetbe haverokat jó pénzért
-Fizikailag és pénzügyileg nem tett tönkre másokat.... ;]

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#39799) MADcat válasza krizmo_ (#39793) üzenetére


MADcat
MODERÁTOR

Parancsolj velem [link] :))

Egyetlen atombomba képes elrontani az egész napodat!

(#39800) krizmo_ válasza MADcat (#39799) üzenetére


krizmo_
addikt

Nagyon kedves vagy, majd meghálálom. ;)

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  Azonnali fáradt gőzös kérdések órája (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.