- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tatabike: Vinted - ahol debilnek néznek
- MasterDeeJay: Legolcsóbb "x99" gép építése. (folyamatban)
- MasterDeeJay: Low budget (50.000 forint) light gémer gép összerakása
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nyuszit otthonra, kedvencnek!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Anker Charger (140W, 4-Port, PD 3.1) laptop, mobil, tablet töltő
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gábor90!
csendes tag
Hogyan vágd ki a potyautast? Ne hagyd, hogy a géped néma rabszolgaként dolgozzon a redmondi óriásnak!
Még nagyon sok "potyautas" van ezen kívül is a Windowsban. -
Vesa
veterán
Éppen a tájékoztatás hiánya a probléma. Most komolyan meglepődsz azon, ha nem zavar valakit egy olyan információ, amiről nem tud?

-
Austin F.
tag
Aszongya h skálázhatom neki a sávszélesség százalékát

-
PSti
tag
Nekem nagyon tetszett anno, hogy helyi hálózaton próbálja elérni a másnál már letöltött frissítéseket, mert tetű lassú a netünk. De a három gépen (amiken azonosan beállított és karbantartott win 10 van) nézegetve a statisztikákat ilyen 1-2%-ot szed le bármelyik gép a helyi hálózatról. Akkor meg minek az egész! Egy gép 0-24-ben megy, mikor a másikat bekapcsolom negyedórára megeszi a netet az update optimalizáció. Hát köszönöm!
Jó tudom be lehet állítani a sávszélt korlátosra, de akkor meg a kényszerített update is lelassul...Az igen....... Köszi az infót, így aztán tényleg semmi értelme ennek a funkciónak.
-
Rozisoft_Bp
tag
Nekem nagyon tetszett anno, hogy helyi hálózaton próbálja elérni a másnál már letöltött frissítéseket, mert tetű lassú a netünk. De a három gépen (amiken azonosan beállított és karbantartott win 10 van) nézegetve a statisztikákat ilyen 1-2%-ot szed le bármelyik gép a helyi hálózatról. Akkor meg minek az egész! Egy gép 0-24-ben megy, mikor a másikat bekapcsolom negyedórára megeszi a netet az update optimalizáció. Hát köszönöm!
Jó tudom be lehet állítani a sávszélt korlátosra, de akkor meg a kényszerített update is lelassul... -
PSti
tag
-
hcl
titán
védi a franc, felőlem sóval be lehetne hinteni az egész bagázst.
a megkérdezésetek nélkül használja a gépeiteket
egy évtizede köztudomású ez a funkció, ki lehet kapcsolni, a megkérdezésem nélkül alapvetően maximum az asszony gépére továbbítaná az update-t (ha használnám az OS-üket), szóval őszintén megmondva kurvára nem zavarBTW szerintem is opt-innek kéne lennie, de tényleg ez a sokadig a MS listáján, nem sok vizet zavar.
-
Lenry
félisten
védi a franc, felőlem sóval be lehetne hinteni az egész bagázst.
a megkérdezésetek nélkül használja a gépeiteket
egy évtizede köztudomású ez a funkció, ki lehet kapcsolni, a megkérdezésem nélkül alapvetően maximum az asszony gépére továbbítaná az update-t (ha használnám az OS-üket), szóval őszintén megmondva kurvára nem zavar -
King Unique
titán
Eleve az adatkorlátról volt szó, amire igazak a más által leírtak. A letöltési és feltöltési sebesség emlegetése csak azért is ellentmondjak és tovább kössem az ebet a karóhoz alapon itt most irreleváns, meg pláne hogy az is konfigurálható, beállítható limit.

Ez nem "meg is véditek", hanem a száraz tények ismertetése, ahol ha alapértelmezetten csak a helyi hálózaton lévő gépek között megosztás van bekapcsolva és nem az interneten lévő más gépek közötti, akkor pláne kevésbé téma.

-
PSti
tag
A feltöltés alatt a feltöltési sebességemet értem, ami nem korlátlan. Se a letöltésem. És de, egy évtizede is zavart, akkor is kikapcsoltam már.
Tényleg azon csodálkozom csak, hogy a Microsoft a megkérdezésetek nélkül használja a gépeiteket, ti meg még meg is véditek.
-
Hieronymus
veterán
Alap beállítás szerint csak a helyi hálózaton osztja tovább a frissítéseket a gép. Be kell kapcsolnod, ha te akarod tovább osztani a neten. Alaptalanok a félelmeid.
Ha egy 100 fős kollégiumban laksz, akkor jobban jársz, ha helyben osztod a frissítést. -
Lenry
félisten
a feltöltése senkinek se korlátlan
de, pont ugyanúgy, ahogy a letöltéseda többire meg mindegy mit írnék, egy évtizedig nem zavart, és a következőben se zavart volna, ha ezt most nem olvasod.
-
PSti
tag
és melyik erőforrását viszi el?
a netjét nem, mert az korlátlan.
a korlátos netjét sem, mert annyira azért tudnak programozni Microsofték, hogy azt felismerje a rendszer (legalábbis eddig ahányszor ezt láttam működni, jól ismerte fel) és ott letiltja.
cserébe valamivel gyorsabban töltődnek le mindenkinek a frissítésekráadásul ez nem is egyedi. a Blizzard Battle.net kliense egész konkrétan egy átskinelt torrent kliens. régebben még a torrent fájlokat is ki lehetett exportálni belőle, aztán egy uTorrentbe bedobva ugyanúgy töltötte a WoW frissítéseket (tizensok évvel ezelőtt legalábbis, azóta nem néztem)
végtelensok mindenért lehet ütni a Microsoftot, szvsz ez pont nem egy olyan dolog, amiért kéne
Használja a processzort, és az SSD-jét vagy merevlemezét. A netet is használja, mert hiába korlátlan, a feltöltése senkinek se korlátlan.
Az, hogy más is ezt a rossz viselkedést csinálja, még nem lesz jó a viselkedés maga.
-
Lenry
félisten
és melyik erőforrását viszi el?
a netjét nem, mert az korlátlan.
a korlátos netjét sem, mert annyira azért tudnak programozni Microsofték, hogy azt felismerje a rendszer (legalábbis eddig ahányszor ezt láttam működni, jól ismerte fel) és ott letiltja.
cserébe valamivel gyorsabban töltődnek le mindenkinek a frissítésekráadásul ez nem is egyedi. a Blizzard Battle.net kliense egész konkrétan egy átskinelt torrent kliens. régebben még a torrent fájlokat is ki lehetett exportálni belőle, aztán egy uTorrentbe bedobva ugyanúgy töltötte a WoW frissítéseket (tizensok évvel ezelőtt legalábbis, azóta nem néztem)
végtelensok mindenért lehet ütni a Microsoftot, szvsz ez pont nem egy olyan dolog, amiért kéne
-
PSti
tag
Sajnos itt páran fordítva gondolkoznak. Igen, ki lehet kapcsolni már régóta, de senki se kérte, hogy BE legyen kapcsolva, csak a Microsoft. Ez a probléma vele. Itt mindenki ki tudja kapcsolni, mert ért hozzá, de Gizike néni nem, és neki viszi az erőforrásokat, mert MS szerint így a jó.
-
Hieronymus
veterán
• Kézbesítésoptimalizálás a Windowsban
• Choose How Windows and Store App Updates are Downloaded in Windows 10Ez már 10+ éves dolog, már a Windows 10-nél megjelent, nagyon nem újdonság...
Egyébként alapértelmezetten talán nincs is bekapcsolva, de ha be lenne, akkor is szükség esetén 1 kattintással kikapcsolható. A sávszélesség pedig eleve konfigurálható, beállíthatók limitek, stb., azaz nem fogja csak úgy lezabálni a mobilnetet sem.
Alap értelmezésben a helyi hálózaton osztja meg a frissítéseket.
-
King Unique
titán
• Kézbesítésoptimalizálás a Windowsban
• Choose How Windows and Store App Updates are Downloaded in Windows 10Ez már 10+ éves dolog, már a Windows 10-nél megjelent, nagyon nem újdonság...
Egyébként alapértelmezetten talán nincs is bekapcsolva, de ha be lenne, akkor is szükség esetén 1 kattintással kikapcsolható. A sávszélesség pedig eleve konfigurálható, beállíthatók limitek, stb., azaz nem fogja csak úgy lezabálni a mobilnetet sem.
-
Lenry
félisten
Egyik mondatban "jajj, elfogyasztja a limited", a másikban meg "kapcsold forgalomkorlátosra, akkor nem fogyasztja el a limited". Legalább legyél konzisztens, miközben felfedezed a melegvizet, ami amúgy 11 éve benne van a Windowsban, aztán valahogy azóta sem okozott világvégét
-
hcl
titán
-
Vesa
veterán
szabadon állítható az elhasználható sávszélesség. használat közben és használaton kívül is.
Sőt statisztikát is ad a beállítási lap kapott és küldött frissítések mennyiségéről. Nálam mind a kettő szép kövér nulla.Nekem szürke minden beállítás, egyik sem állítható. Ott vannak, de inaktív mind.
Mondjuk lehet, hogy már régen kinyírtam ezt is az O&O ShutUp-al és a többi windows privacy tools-al amit használtam a telepítés után. De ha nem ez a helyzet, akkor szimplán kapja be az
M$. -
qnadam
veterán
a hálózati kapcsolatnál van egy beállítás, hogy forgalomkorlátos-e, az pl ilyenkor hasznos.
-
Hieronymus
veterán
szabadon állítható az elhasználható sávszélesség. használat közben és használaton kívül is.
Sőt statisztikát is ad a beállítási lap kapott és küldött frissítések mennyiségéről. Nálam mind a kettő szép kövér nulla. -
hcl
titán
Örülök, hogy kezd sokaknak leesni
A 10 óta tuti ott van ez mindenben; viszont jó lenne, ha pl. figyelné az aktivitást a gépen, és csak idle-ben dolgozna, vagy csak helyi hálón terítene... De hát MS, jobban tudja, mi a jó, mint te 
-
ncc1701
veterán
Sosem zavart, csinálja nyugodtan, úgysem tudom kihasználni a gbites netem. Nekem az fontosabb, h ne szüttyögjön órákig a letöltéssel, hanem menjen gyorsan. Szóval, ez egy jó ötlet. és már a w10-ben benne volt.

-
Hieronymus
veterán
Windows Update - speciális beállítások - terjesztés optimalizálás. (vagy valami hasonló név)
1. Az eszköz letöltheti a frissítést más eszközről. enged vagy tilt.2. átadja más eszköznek a frissítéseket.
- helyi hálózaton (alapértelmezett)
vagy
- helyi hálózaton és interneten.Itt lehet finomítani a frissítések le és feltöltési sebességét illetve a feltöltés méret limitjét.
Van racionális alapja a helyi hálózaton történő terjesztésnek. Az energia éhsége sokkal alacsonyabb, mint a távoli szerverek elérésé.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Proxmox VE
- Mesterséges intelligencia topik
- Elképesztő rajt a Forza Horizon 6-nál - Steamen már most népszerűbb elődjénél
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Autós topik
- PlayStation 5
- Nem kéri tovább a nekik fejlesztett csúcs-GeForce-ot Kína?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- Raktáron, PlayStation 4 Slim 500GB, gyönyörű szép állapotban, 6 hó garanciával, üzletből!
- PlayStation 4 Pro 1TB 7216B, frissen pasztázva, 6 hó garanciával, Bp-i üzletből eladó!
- Nintendo Switch OLED 64GB+256GB MicroSD + okositott, Atmosphere 3 hó garanciával
- Akciós! Kishibás! Macbook Pro 13 M1 16GB 256GB Akku: 87% 1 év garancia
- Macbook Pro 13 M1 16GB 256GB Akku: 88% 1 év garancia
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ AMD RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5617
- iPhone 14 Pro Max 256GB Silver- 2 ÉV GARANCIA - MS5370
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest