Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: NVIDIA DLSS 5 Neural Rendering
- sziku69: Szólánc.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: Microsoft, te drága…
- MasterDeeJay: Nagyon budget egér és billentyűzet. Tigertech
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- KISDUCK: BULDAK 2X SPICY kóstolás
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
gusthy
veterán
Mindenképpen látszódni fog a hajlítás, minden más csak parasztvakítás. A fólia meg fólia, nem lesz olyan a tapintása mint az üvegnek. Mindegy, megértem hogy vannak élethelyzetek amikor egy ilyen cucc mint második beviteli forrás jól jön, de nem lesz belőle mainstream eszköz, Apple varázslat ide-vagy oda.
Hát... a Fold8-on ha oldalról nézem úgy, hogy valamely fényforrás pont úgy világítja meg, akkor tényleg látszik, de nagyon bele kell magyarázni a dolgot a hétköznapi használat során. Normális esetben nem látszik.
-
bedibazsa
senior tag
Minden alkalmazásban máshol van a vissza gomb, mivel nincs univerzális vissza gesztus. Ez marha idegesítő, ezzel lehetne először kezdeni valamit. A másik a billentyűzet. Ezen kívül én nagyon szeretem a telefonom.
-
hapakj
addikt
Mi a nem rendes a fújban?

Most csak az alkalmazások egy részéről beszélsz, előtte meg a teljes újraírásukról meg a rendszer újratervezéséről.
UI-t persze finomítani mindig lehet, de feltétlen arra sincs szükség
-
janeszgol
félisten
-
Fritz Teufel
addikt
Mindenképpen látszódni fog a hajlítás, minden más csak parasztvakítás. A fólia meg fólia, nem lesz olyan a tapintása mint az üvegnek. Mindegy, megértem hogy vannak élethelyzetek amikor egy ilyen cucc mint második beviteli forrás jól jön, de nem lesz belőle mainstream eszköz, Apple varázslat ide-vagy oda.
-
gusthy
veterán
Köcsögmód a mobilaréna fórumban a mobilaréna tesztjéből származó fotókat linkeltem... Milyen kis gonosz vagyok.
Értem én, csak pont azt a telefont nem raktad be, amire a Samsung azt mondja, hogy nem látszik a gyűrődés. Olyat meg senki nem mondott, hogy a 8-as sorozat minden tagja ilyen. Praktikusan a Fold 8 esetén ennek az az ára, hogy ugrott a Flex mód. Ezt az Ultrával nem lépték meg.
-
gusthy
veterán
Még nem láttam gyűrődésmentes kijelzőt, mindegyiknél látható a hajlítás. A gyűrődésmentesnek mondotton is. Bár az is lehet hogy én értem félre és gyűrődés valóban nincs a hajlítás láthatósága meg nem ennél téma. És akkor rendben is van. Mind ettől függetlenül a műanyag fólia nagyon gagyi hatást kelt. Szvsz.
Viszont ennél jobbat az Apple se fog tudni...
-
Fritz Teufel
addikt
Még nem láttam gyűrődésmentes kijelzőt, mindegyiknél látható a hajlítás. A gyűrődésmentesnek mondotton is. Bár az is lehet hogy én értem félre és gyűrődés valóban nincs a hajlítás láthatósága meg nem ennél téma. És akkor rendben is van. Mind ettől függetlenül a műanyag fólia nagyon gagyi hatást kelt. Szvsz.
-
kakuk.tamas
addikt
Ügyes vagy, hogy abból a három modellből, ami most megjelent, sikerült belinkelni azt a kettőt, aminél nincs gyűrődésmentes kijelző. A Fold 8 lett ilyen. (És lehet, hogy valaki lefotózta, hogy a Fold 8-on van az ismert univerzum legnagyobb gyűrődése, de mivel itt van a kezemben és tényleg nincs rajta gyűrődés, nem tartom relevánsnak.)
Köcsögmód a mobilaréna fórumban a mobilaréna tesztjéből származó fotókat linkeltem... Milyen kis gonosz vagyok.
-
joey04
titán
Még a mobilarena is lehozta [link]
Legalább ha elolvasnád a cikket amit linkelsz: "While the Air is seemingly the least popular model of the iPhone 17 generation" - szóval ja bukó lett, az megvan ugye hogy azóta beszántották az egészet és nem lesz több generáció belőle. Ez nem igazán a sikeres termék ismérve.
Amúgy is a Plushoz hasonlítja a cikk, ami évek óta egy értelmetlen kategória az Applenél és még az Apple fanok is inkább egy miniért könyörögnek helyette a palettába.Esetleg felvilágosítanál minket mi is lehet majd az a gigaújdonság amire mi nem gondolunk? Esetleg egy felturbózott számológép app mint az ipad esetében?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Még a mobilarena is lehozta

Abban igazad van, hogy a hajtogatós almában is ez lesz vélhetőleg. Szóval az is marad techdemó.
-
gusthy
veterán
Ügyes vagy, hogy abból a három modellből, ami most megjelent, sikerült belinkelni azt a kettőt, aminél nincs gyűrődésmentes kijelző. A Fold 8 lett ilyen. (És lehet, hogy valaki lefotózta, hogy a Fold 8-on van az ismert univerzum legnagyobb gyűrődése, de mivel itt van a kezemben és tényleg nincs rajta gyűrődés, nem tartom relevánsnak.)
-
hapakj
addikt
Hát most ha lesz hajlítható iPhone, kell kezdeniuk valamit az iOS27-el.
Én azon vagyok fennakadva, hogy az iPadekbe M-es SoC van, és a MacOS-t nem csinálták még meg érintősre. Élném az iPad Pro-t, 13-as méretben MacOS rendszerrel.a macOS támogatja az érintőképernyőt.
-
hapakj
addikt
-
paatrick
őstag
A kijelző egy dolog a hajlíthatós mobilnál, a zsanér kialakítása sokkal fontosabb, mint azt láthattuk már a kínaiaknál. Ugyanis attól lesz végül valóban gyűrődésmentes a kijelző.
És a poén az, hogy a Samsung jobb kijelzőket gyárt az iPhoneba, mint saját magának, mégse drágább az iPhone, mint a Samsung. Szóval el lehet gondolkodni, hogy melyik gyártó húzza le leginkább a vásárlóit.
Szóval el lehet gondolkodni, hogy melyik gyártó húzza le leginkább a vásárlóit.

Az összes
A kérdés te kit akarsz támogatni a pénzeddel. Ha lenne értelmes eu-s gyártó nyilván annak adnám de nincs. -
kakuk.tamas
addikt
Igen techdemo, de most is a samsung gyártja a legtöbb iphone kijelzőjét, és azért nincs még iphone fold mert a samsung még nem gyártott olyat ami megfelelő lett volna
de ha gyárt is, akkor se villoghat az apple hogy megcsinálták a gyűrődésmentes kijelzőt mert nem ők csinálják meg, amúgy is ez valami gigadeal lehet a samsung számára hogy szinte jobb kijelzőket ad el mint amit a sajátjába tesz.Most egy régi samsungom van, többet nem lesz mert az üzemidő lett a legfontosabb szempont nekem. Applet se vennék ugyanezért. Pixel röhejes. Maradnak a kínaiak.
A kijelző egy dolog a hajlíthatós mobilnál, a zsanér kialakítása sokkal fontosabb, mint azt láthattuk már a kínaiaknál. Ugyanis attól lesz végül valóban gyűrődésmentes a kijelző.
És a poén az, hogy a Samsung jobb kijelzőket gyárt az iPhoneba, mint saját magának, mégse drágább az iPhone, mint a Samsung. Szóval el lehet gondolkodni, hogy melyik gyártó húzza le leginkább a vásárlóit.
-
paatrick
őstag
Techdemo. És amint látjuk az új 800ezres Foldnál, nem igazán sikerült eddig megugrani a nyolcadik (!!!) generációra sem a gyűrődésmentességet.
Az Opponak anno elsőre sikerült jobbat csinálnia a Samsungnál. Szóval nem kicsit kell még fejlődnie a Samsungnak.
A SoC tervezés se megy a Samsungnak.
Kreatív célogra és munkára a tabletjeit használni nem lehet. És már a mobilokat se, mert kukázták az SPent, pedig talán a Foldnál lenne is értelme.Nem tippelgetlek, hogy milyen újdánság jöhet, de azzal szerintem Te is tisztában vagy, hogy hogyha lesz iPhone Fold, azon kevésbé fog látszódni a gyűrődés.
Igen techdemo, de most is a samsung gyártja a legtöbb iphone kijelzőjét, és azért nincs még iphone fold mert a samsung még nem gyártott olyat ami megfelelő lett volna
de ha gyárt is, akkor se villoghat az apple hogy megcsinálták a gyűrődésmentes kijelzőt mert nem ők csinálják meg, amúgy is ez valami gigadeal lehet a samsung számára hogy szinte jobb kijelzőket ad el mint amit a sajátjába tesz.Most egy régi samsungom van, többet nem lesz mert az üzemidő lett a legfontosabb szempont nekem. Applet se vennék ugyanezért. Pixel röhejes. Maradnak a kínaiak.
-
kakuk.tamas
addikt
Legalább ha elolvasnád a cikket amit linkelsz: "While the Air is seemingly the least popular model of the iPhone 17 generation" - szóval ja bukó lett, az megvan ugye hogy azóta beszántották az egészet és nem lesz több generáció belőle. Ez nem igazán a sikeres termék ismérve.
Amúgy is a Plushoz hasonlítja a cikk, ami évek óta egy értelmetlen kategória az Applenél és még az Apple fanok is inkább egy miniért könyörögnek helyette a palettába.Esetleg felvilágosítanál minket mi is lehet majd az a gigaújdonság amire mi nem gondolunk? Esetleg egy felturbózott számológép app mint az ipad esetében?
Techdemo. És amint látjuk az új 800ezres Foldnál, nem igazán sikerült eddig megugrani a nyolcadik (!!!) generációra sem a gyűrődésmentességet.
Az Opponak anno elsőre sikerült jobbat csinálnia a Samsungnál. Szóval nem kicsit kell még fejlődnie a Samsungnak.
A SoC tervezés se megy a Samsungnak.
Kreatív célogra és munkára a tabletjeit használni nem lehet. És már a mobilokat se, mert kukázták az SPent, pedig talán a Foldnál lenne is értelme.Nem tippelgetlek, hogy milyen újdánság jöhet, de azzal szerintem Te is tisztában vagy, hogy hogyha lesz iPhone Fold, azon kevésbé fog látszódni a gyűrődés.
-
troviko
senior tag
Nem értem mit látnak benne. Az elsők között vásároltam annak idején ilyen készüléket és elképesztő megkönnyebbülés volt visszaváltani normális lapos kijelzőre, ahol végre nem tükröződött a kijelző sehol sem és nem kellett annyira félteni a sérülésektől. El kellene engedni ezt a sz*rt, nem funkcionális és hátrányai is bőven vannak valamint drágább az előállítása a lapos kijelzőnél.
Én kb. 5 évig használtam anno egy S7 Edge-et, és eleinte nagyon fura volt, nehezen szoktam meg, a méretét is, meg a vékony oldalát is. Utána viszont nagyon megkedveltem. Imádtam pl, hogy ha előlappal lefelé tetted le, akkor be lehetett állítani, hogy néma maradjon, de pont a hajlított kijelző miatt lehetett látni, hogy villog az oldala, ha kaptál üzenetet. Ez nagyon praktikus volt. Aztán az évek alatt annyira megszoktma, hogy mikor mikor lecseréltem S22-re, hirtelen egy téglának tűnt az S7-hez képest a vastag oldalfalával.
Amúgy a valaha volt legjobb ergonómiájú telefonom az iPhone 6 volt. Az zseni volt. A telefont (IOS-t) utáltam, de a telefon fizikailag leképesztő volt. Ma is visszasírom. Ha valaki adna ki olyan külsővel telót, azonnal venném.
-
paatrick
őstag
-
spect80
őstag
-
kakuk.tamas
addikt
Nincs semmi nagy dobás már.
Samsung megcsinálta a gyűrődésmentes hajtogatós kijelzőt, Apple meg samsung kijelzőt vesz, ez innentől kuka.
Nubia, Redmagic évek óta kijelző mögé rejtett szelfikamerával operál, ez is kuka.
Akkuban évekre le vannak maradva, ez is kuka.
USB C szabvány lett, ez a rész is kuka.
Kínaiak évek óta kollaborálnak nagy fényképező gyártókkal, ez a lehetőség is kuka.
Samsungnak évek óta ott a DEX, ez a lehetőség is kuka.Lehet veretni a saját chipre, de mára eljutottunk oda hogy a középkategória is simán hozza azt az élményt amit a felső, a csillió antutu pontszámnak meg semmi értelme.
Iphone air is bukó lett, együtt a vékonyítási hullámmal, amit gyakorlatilag a telefongyártókon kívül mindenki megmondott előre, de ők persze majd jobban tudják mi kell a népnek. Hát nem így lett
Én nem tudok elképzelni olyat amivel itt nagy újdonságot lehetne hozni. De mondjuk visszahozzák a Red szériát és lesz limitált piros iphone, az még be is jöhetne viccen kívül
-
paatrick
őstag
Nincs semmi nagy dobás már.
Samsung megcsinálta a gyűrődésmentes hajtogatós kijelzőt, Apple meg samsung kijelzőt vesz, ez innentől kuka.
Nubia, Redmagic évek óta kijelző mögé rejtett szelfikamerával operál, ez is kuka.
Akkuban évekre le vannak maradva, ez is kuka.
USB C szabvány lett, ez a rész is kuka.
Kínaiak évek óta kollaborálnak nagy fényképező gyártókkal, ez a lehetőség is kuka.
Samsungnak évek óta ott a DEX, ez a lehetőség is kuka.Lehet veretni a saját chipre, de mára eljutottunk oda hogy a középkategória is simán hozza azt az élményt amit a felső, a csillió antutu pontszámnak meg semmi értelme.
Iphone air is bukó lett, együtt a vékonyítási hullámmal, amit gyakorlatilag a telefongyártókon kívül mindenki megmondott előre, de ők persze majd jobban tudják mi kell a népnek. Hát nem így lett
Én nem tudok elképzelni olyat amivel itt nagy újdonságot lehetne hozni. De mondjuk visszahozzák a Red szériát és lesz limitált piros iphone, az még be is jöhetne viccen kívül
-
kakuk.tamas
addikt
Hát most ha lesz hajlítható iPhone, kell kezdeniuk valamit az iOS27-el.
Én azon vagyok fennakadva, hogy az iPadekbe M-es SoC van, és a MacOS-t nem csinálták még meg érintősre. Élném az iPad Pro-t, 13-as méretben MacOS rendszerrel. -
Fritz Teufel
addikt
Egyetértek. Az sem volna baj, ha a DEX-et eltanulnák a Samsungtól csak teljes értékűen. Simán lehetne a telefont is használni PC-ként. Nem gondolnám, hogy rongálná a Neo eladásokat, de jelentősen növelné a funkcionalitást.
-
janeszgol
félisten
A 10. év hardveresen volt fejlődés, a 20. lehetne szoftveresen. Minden gyári appot újra kéne tervezni, meg magát az OS működését is. Inkább ezen dolgozzanak!
-
Csandi
addikt
Én meg kisebbet akarok. Annyira, de annyira utálom a 17 PM-om, hogy nincsenek rá szavak. Egyszerűen nem tudom megszokni és baromi kényelmetlen. Már millió embernek mondtam, hogy cseréljük el 1:1-ben sima 17 Pro-ra, de senki se akar cserélni.

Én imádtam volna egy curved kijelzős iPhone-t, a Huawei Mate 20Pro/P40 Pro-ba is imádtam.
Úgyhogy most megvárom, hogy milyen lesz (lesz-e egyáltalán) hajlítjatója az Apple-nek, ha nem, akkor egy bordó 18Pro-ra benevezek... De lehetne 2-3mm-rel vastagabb is, hogy tok nélkül kényelmes legyen...
Visszasírom a 13Pro/14Pro-mat...
Én sokáig Pro Max-os voltam, a 15 nél egy sima Pro-t vettem már nem is tudom miért, de hiányzik a Max
15 Pro szerintem még sokáig velem lesz, de ha egyszer venni kell az újra nagy lesz. -
bedibazsa
senior tag
Én meg kisebbet akarok. Annyira, de annyira utálom a 17 PM-om, hogy nincsenek rá szavak. Egyszerűen nem tudom megszokni és baromi kényelmetlen. Már millió embernek mondtam, hogy cseréljük el 1:1-ben sima 17 Pro-ra, de senki se akar cserélni.

Én imádtam volna egy curved kijelzős iPhone-t, a Huawei Mate 20Pro/P40 Pro-ba is imádtam.
Úgyhogy most megvárom, hogy milyen lesz (lesz-e egyáltalán) hajlítjatója az Apple-nek, ha nem, akkor egy bordó 18Pro-ra benevezek... De lehetne 2-3mm-rel vastagabb is, hogy tok nélkül kényelmes legyen...
Ismerem ezt az érzést; anno vettem egy 14 Plus-t és annyira gyűlöltem a mérete miatt, hogy 3 hónap után kénytelen voltam eladni. Soha többet ilyen nagy sz@r.
-
kakuk.tamas
addikt

-
HaZsolt
őstag
Ki. Azt hiszem a X-nél is felrúgták a számozást.
-
Segal
veterán
Nem értem mit látnak benne. Az elsők között vásároltam annak idején ilyen készüléket és elképesztő megkönnyebbülés volt visszaváltani normális lapos kijelzőre, ahol végre nem tükröződött a kijelző sehol sem és nem kellett annyira félteni a sérülésektől. El kellene engedni ezt a sz*rt, nem funkcionális és hátrányai is bőven vannak valamint drágább az előállítása a lapos kijelzőnél.
A számok bűvölete végett van. Nagyobb kijelzőt lehet rakni ugyanakkora méretű telefonra. Kb mint a vékonyítás. Annak is inkább hátrányai vannak, de a bemutatón jobban mutat a kézben meg a marketinganyagban jobban mutat a nagyobb kijelző, meg a vékonyabb ház méret.
-
Snoop27
őstag
Ezek szerint kihagyják az iphone 19-et?
-
HaZsolt
őstag
Valami nagy dobás kellene. A 20 éves évforduló miatt mindenki valami nagy előrelépést/piacújító dolgot várna.
-
Fritz Teufel
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Dell Latitude 5300 13,3" FHD IPS touch, i5 - i7 8665U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ELKELT - Crucial 16GB DDR4 2666MHz CT16G4DFD8266
- 27% - ASUS VY229HF IPS Monitor! 1920x1080 / 1ms / 100Hz / FreeSync
- 188 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i5-13450HX, RTX 5060 (ELKELT)
- AKCIÓ! Intel Core i9 10900X 10 mag 20 szál processzor garanciával hibátlan működéssel