- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiss66
senior tag
A VW Polo Classic-om 1996 benzines 1.4-es karosszériamunkája kész. Csakhogy van ennek egyéb nyügje is.
Eszi a vizet is. Utána kell töltögetni a víztartályba imitt-amott. De a motor jól húz amúgy, a hangján se lehet különösebbet észre venni. Azt mondja az unokaöcsém, hogy hengerfejtömítési hiba és még plusz el lehet repedve a hengerfej is/állítólag azt szokták hegeszteni is(bár biztos nem ívvel
), vagy valami ilyesmi. Mik lehetnek még, lehet e ezt javítani, árban megéri e, vagy inkább egy bontott motor?
-
attiss66
senior tag
3 hét alatt kész lettem a VW Polo Classic karosszériamunkájával. Idegileg is kész lettem.
Na, azért nem, csak úgy mondom.
Két csomag 1.6mm-es elektródát használtam fel/50A-en/, meg vagy fél csomag 2.5mm-es elektródát/100A-en/.
Azt mondta a karosszériás haverom, hogy a végén belevágom a kocsi tetejébe a baltát az ívhegesztéses technikától.
Épp ezért nem válogattam be a baltát a szerszámok közé, így nem lett belevágva a tetejébe.
400e Ft-ot spóroltam. De előre mondom, nem vállalok rendelésre ilyen munkát.Ennyi elég vót belőle.
De készen van, szerintem egész jól sikerült. Hegesztések, flexelések, karosszériatömítőzések, rozsdaátalakító lekenések és fáradt olajozások, gittelések, alapozó festések stb .
-
attiss66
senior tag
1.5 hete javítom a VW Polo Classic 1.4 benzines 1996-os kocsim karosszériáját. A vezető ülés alatt olyan szinten volt kirohadva, hogy a bal oldali, ajtó melletti sin a levegőben lógott, kis rozsdás pöcök tartotta.
A második szomszéd karosszériás. Azt mondta 3-400e kb a javítási költség, nem éri meg, hogy ő javítsa, merthogy a kocsi kb 200e-et ér. Inkább adjam le bontóba, vagy vastelepre. Van rajta még 1.5 év műszaki. Tehát magam láttam neki a munkának, lakatos szakmával, ívhegesztéssel, trafóval, 2.5 pálca 100A, 1.6-es pálca 50A.
Azt mondta a karosszériás, hogy vagy két hónap mire használható állapotba hozom, de közben lehet belevágom a kocsi tetejébe a baltát.
Ezért a baltát nem válogattam be a szerszámok közé.
Menet közben derülgettek ki a dógok, hogy itt is van még, ott is van még rohadás, tehát nekiálltam a csavarhúzóval és bikából centiről-centire, kilyukadt még jópár helyen.
Az uncsiöcsém kölcsön akarta adni a torbeles hegesztőjét, megvettem hozzá a madzagot, beindította, pár próbahegesztés, oszt lefüstölt a cucc, valami gorilla nevü.
Így maradt a hagyományos trafóval/van vagy 40 kiló/. Ez nem füstöl le.Így néz ki most. A sín alatt 2mm vastag lemez van, a többi helyen a vastelepről hozott bontott motorháztetőből vágtam a lemezeket. Hát nem egyszerű. Eddig 16e forintba van a költség. Ebben benne van a rozsdaátalakító festék és az alvázvédő, most rendeltem még akrilos karosszériatömítőt. Számítás szerint 20e-be lesz az összköltség.
Remélem ezen a héten befejezem, így 2.5 hét meló lenne.
Közben gyűjtögetek egy Audi A4 2.0 benzines vagy TDI kombira vagy 15 évesre, vagy Honda Accord 2.0 benzin 15 év körüli.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Update 06.13. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged