Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
skun76
csendes tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia.
A fenti gumit ugyan nem vettem le de azt is megtisztítottam illetve megzsíroztam.
Viszont tény, hogy elég lötyögős. Mintha meglenne egy picit nyúlva.
Viszont emlékeim szerint korábban is hasonló volt.
Mindenesetre kicserélem. Ilyenem van itthon.
Ha szét kell szednem a kazánt, honnan érdemes tömítéseket beszerezni?
Úgy állnék neki, hogy már minden tipus legyen belőle itthon.
Látom, hogy van Delonghi-hoz tömítő készlet viszont sehol sem látom azt, hogy ehhez a konkrét típushoz 100% megfelelőek lennének.Köszönöm
-
Pá
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi, ezt jó tudni,
Azt tudja esetleg valaki, hogy a 292.81 és a 290.81 között mi a különbség?
A DeLonghi hivatalos oldalán, már csak a 292-t találom, másik fent sincs. A (magyar) boltokban meg csak 290-est látok (többnyire leakciózva). 292-t még nem nagyon.
Ez kicsit olyan, mintha a 292 lenne a kicsit updatelt, frissített modell.Esetleg tudja valaki, hogy ha így van, akkor miben változott? Főleg az érdekel, van-e esetleg valami kellemetlen hibája a 290-nek, amit javíthattak az újban.
szerk: igen, itt írja is, hogy a 292 1 évvel később jött ki. De más lényegi különbség nincs.
Azért gondoltam, hogy esetleg valami belső változást csinálhattak, mert a 290 esetleg valahol csöpög, vagy szorul vagy ilyesmi. -
Pá
addikt
válasz
Nagya21
üzenetére
Még tart az akció, viszont kicsit belezavarodtam a különböző tipusokba, nem igazán értem mi a különbség. A végén a TB, SB vagy B gondolom Titanum Black, Silver Black vagy sima Black.
Viszont 290.81, 290.61 és a 292.81 között papíron nem nagyon látok különbséget, viszont árban meg pár 10ezer van. Ebben tud valaki segíteni, hogy miben mások ezek a tipusok?
-
Hőguta
csendes tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Akkor az én gépemnek más problémája lehet,mert a gumigyűrü ép.
Nem jövök rá hogy mi a franc baja van,hisz a szétszedés előtt darált rendesen.Mit lehet rosszul összerakni?(nem először szedtem szét,sosem volt probléma)
Bárhová állítom a daráló nagyságát,ugyanaz a jelenség:elkezd darálni pár kávészemet de pár mp múlva olyan hangja van mint mikor kifogy a kávészem,és üresen megy majd jelzi is a kávébab hiányát a kontroll lámpa.
Következésképp a zacctartóban alig van "termék" és meglehetősen nedves,nem áll össze,a kávé pedig természetesen víz izü.Már próbáltam forgásirányt változtatni,úgy még rosszabb.Vagyis a forgásirány jó.(óramutatóval ellentétesen forog)
Szervíz lesz a megoldás? -
törölt tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi, egyszer majd összehozhatnánk, én jelenleg egy Philipset meg egy Sage Barista Pro-t tudok megmutatni, évek óta versenyeznek, most próbálom felhozni az automatát a karos szintjére és jól áll, már csak az OPV-t kéne 9 barra belőni, az bevált anno az Xsmallnál is. Lehet hogy ma szétszedem és lerövidítem a rugóját másfél menettel...
-
-
Jenne
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Szia!
Jól tudod, 7 gr kell egy hagyományos eszpresszóhoz.

Én a karos Krupsba, 2 személyre főzve, 15 grammot tudok beletenni kicsit púposan a szűrőtartóba, azt tamperral tömörítem 15 kg-nak megfelelő súlyú nyomással, ez így pont jó mennyiség és tömörítés. .
Most hogy már hosszabb ideje isszuk itthon ezt a Pellinit, egyre jobban tetszik. Egy ideig maradunk is ennél a kávénál, nem váltogatok tovább.
Áthívtam tegnap Baravos imádó szomszédot egy Pellinire, hogy igyon végre egy valóban finom kávét is...
-
z123456z
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Hát én nem tudom mi mennyi, de már múltkor is írtam, hogy 18 grammot mértem egyetlen pogácsán. És már állott volt, nem frissen lefőzött, de nyilván nem csont száraz, úgyhogy én azt mondanám, ha figyelembe vesszük a konyhai mérleg pontatlanságát és a nedvességet, akkor is van 12-14 gramm.
-
z123456z
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Azt láttam én is. Az jó? Mehet Philips Lattego-ba?
Bocsánat, ha hülyén hangzik a kérdés, de ugye vizkőeltávolitásnál az ecetre is azt mondják, hogy nem mindegyikben szabad használni, de a mi előző gépünk leírása kimondottan azt ajánlotta. Ezért merült fel bennem, hogy esetleg az olaj eltávolító tabletták is különböztetnek az összetételükben, és az egyikbe jó, a másikban kárt tehet. Soha nem használtam még olajeltávolító tablettát, nem ismerem őket, csak nem szeretném, ha ugrana a gari.
-
FőDudu
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Ejszakara pedig bezar a repuloter.
Es mindenkit kiraknak.Azaz aki mondjuk azt tervezi, hogy kimegy este tizenegykor a negyor indulo repulohoz, az ne tegye, mert kint fog megfagyni a terminal elotti padon.
Ismerosom igy jart hasonloan teli idoszakban...
Azota inkabb kocsival megy, inkabb vegig vezeti a 700 kilometert... -
jjeahh
nagyúr
válasz
Nagya21
üzenetére
+ Gumigyűrű cserék, örlő tisztítás, zsírozás, munkadíj.
Egyúttal megkérdeztem a szerelőt, vállal-e Gaggia automata gép szervizelést és mi a véleménye róluk. Azt mondta, hogy azok minőségibb gépek, nagyon rendben vannak, de alig lehet hozzájuk alkatrészt kapni, Delonghival, Philips-el, Saecoval könnyebb dolga van, mert ahhoz talál mindent.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Nagya21
üzenetére
Napi 6 presszót főzünk, mert négy tagú a család, de ez nem hiszem sok lenne neki. Valahol olvastam (sajnos már utólag
), hogy ez a széria ilyen, nagy a minőségi szórás, ha nincs szerencséd és vacak gépet fogsz ki, 3 havonta tönkremegy. Az újabb darabokban már lehet korrigálták a hibát (?). Emiatt a húgom nem akar újabb Delonghi-t, pedig én simán vennék egy másikat, másik modellt, de így csak a Saeco marad, esetleg Gaggia, vagy nem tom. Juráról közben olvastam, hogy a főzőegységet sem lehet kivenni
. -
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
A Siemens neve alatt is futó főzőegység formája, működési elve hasonló, de német tervezés gondolom, mint a gép többi része is, miután az alapelvektől eltekintve, teljesen más alkatrészek.
Saeco egységnél például az alsó szűrő rugalmas benyomhatósága adja azt a tágulási lehetőséget, ami a pogácsa vastagságát követi 13-18 mm között.
A német tervezésnél viszont a felső dugattyúnak van rugalmas tágulása, ebben mondjuk hasonlít a DeLonghi megoldásához, csak annak meg ez a része gépen belül van rögzítve, nem kivehető.
-
-
Mike0088
csendes tag
válasz
Nagya21
üzenetére
"Ha kiveszed a fözőegységet, és felnyulsz akkor érzed a kazánon a tömítést,,
Igen tudom melyik lehet, legutóbb amikor szervizbe került egy fekete gumigyűrű volt rajta. De ahhoz nem kell szétszedni semmit csak ráhúzni a vége felől az új tömítést?
Az utóbbi az menni fog szedtem már szét a főzőegységet.
-
Andris837
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Köszi Nagya a felajánlást, de sajnos elég sűrű a délutánom.
Közben a MM-ban is van egy opció, hogy még jobban belekeveredjek: DE-LONGHI ECAM290.51.B -
Andris837
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Igen, köszönöm! A darálásra gondoltam, igen. Bocsi, nem fogalmaztam jól.

Még gondolkodom, illetve szerencsére van a közelben Székesfehérváron Euronics és ma épp szabad is vagyok, szóval a boltban meg is tudom nézni a gépeket.
Az ár miatt nekem is inkább a DeLonghi felé húz a szívem.
Köszi a segítséget!
mazsi70: Neked is köszi, mindenképp átgondolom. A tejtartály takarítás a DeLonghinál mehet mosogatógépben, vagy van valami speckó módszer rá?
-
-
vodrosjozsi
addikt
-
-Solt-
veterán
válasz
Nagya21
üzenetére
Azért a kardomba nem dőlök, csak az én vén agyam nehezen tudja feldolgozni, ha a minőség és megbízhatóság egy mondatban szerepel Romániával... remélem nem bántok meg ezzel senkit, nem az a cél.
Szerelhetőség alatt azt érted, hogy a garancia lejárta után az esetleges meghibásodások könnyebben és takarékosabban megvalósíthatóak?
-
vzozo
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Ha a kruppsnak neki akarsz állni akkor nézz előtte youtube videókat.........
Ha ezekután is szét akarod szedni, akkor vértezd előtte fel magad tömítésekkel, uj csövekkel, hozzávaló szilikonzsirral, és szerintem sok sok káromkodással.Nos végül is rászántam magam, hogy jobban szétszedjem ez alapján: https://www.youtube.com/watch?v=6TFTR5nrpGo&t=842s
"Természetesen" más a gépem, szóval csak egy bizonyos ideig tudtam szétkapni, és hát elég gányosan nézett ki belülről, ami nem is meglepő, folyt össze-vissza a kávé és a zacc az elmúlt hónapokban. Sajnos a fűtő(?) egységet nem tudtam kiszerelni, annak a videóban látható alsó szigetelése nem lett cserélve. A kávét felülről nyomó hengeren minden gyűrű cserélve lett, és végre nem is ereszt folyadék odafent főzés közben.
Viszont a zacckilökő kar továbbra sem megy magától vissza, sőt, most már a főzőrészt és úgy kell visszapöckölni.
Beletettem kb. nettó 3 órát + 9 eurót a gyűrűszettre, azt hiszem ebből új gép lesz. Fakk.
-
ToMy_
tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Legjobb reklám: [Gyerekek, ez most tényleg így marad?]
-
-
-
blizzrd
senior tag
-
S-eye
senior tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Ha már működik az öblítés, a kávét lefőzi normálisan.
Volt hogy használt a tisztítás neki, volt hogy kb semmit sem és ugyanúgy nem öblített bekapcsoláskor, vagy öblítő gomb megnyomására. Kicsit nehéz is volt a rugó miatt a csavart meghúzni, meg, hogy mennyire kell egyáltalán, abban sem voltam biztos.
Ezt kellene cserélni? Nem vagyok tisztában a megnevezésekkel.
-
-
Mike0088
csendes tag
válasz
Nagya21
üzenetére
Feltéve ha az, vagy csak az okozta a problémát! Amikor kivettem a főzőegységet tisztítani akkor vettem észre, hogy a fölötte lévő cső alakú egységen ki van mozdulva a tömítőgyűrű beigazítottam a helyére és később ez szakadt el. Ha tényleg csak ez volt a nyavajája akkor megint tanultam valamit. Ezek szerint ha ilyet cserélni kell nem is kell hozzá megbontani semmit? Tehát ha kiveszem a főzőegységet a cső alakú végződés felől rá lehet húzni a gyűrűt?
-
drr
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Megtettem már tegnap. Az volt a furcsa, hogy eléggé vizes és széteső pogácsák keletkeztek. A másik KPE-gel normálisak voltak... Először lecseréltem a fenti dugattyún a gyűrűt, utána is ez volt... Gugliztam kicsit, az jött le, hogy ha nem folyik valahonnan a víz be feleslegesen, akkor nem megfelelő az őrlemény. Nyitott ajtóval is főztem, nem folyt a víz sehonnan, így hát állítottam a darálón. Elpocsékoltam vagy 30 deka kávét, míg állítottam, apróbbra kellett szabályozni, elég sokat. Majdnem maxra lett tekerve. Így most tűrhető, de még mindig lehetne szárazabb a pogácsa. Állítás nélkül így nézett ki a KPE zacc ledobás után:
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair MM350 pro XL egérpad, új
- Bomba ár! HP Revolve 810 G2 - i7-G4 I 12GB I 256GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3942, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
még sok is! BWT nem fog kelleni mert 30nk foknál elég rövid ideig bírná. Marad a kancsó meg a gyakori takarítás.

.