Hirdetés

2021. április 21., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2021-02-15 16:39:09

LOGOUT.hu

Az ajánlott gépek listájához, a gyakran használt beállításokhoz és
karbantartási tippekhez olvasd el összefoglalónkat!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6) biker


biker
nagyúr

A végére hagytam a Krups Essential Display-t (EA815A10)
Mikor az xsmall eldugult vízkőtelenítés közben, akkor úgy gondoltam, legyen más, mint a többi, és állítólag a krups jó márka :)
Ez az LCD kijelzős kivitel, nem a ledes. Viszonylag érthető, bár sok a gomb így is, de a kijelző egyértelmű ikonos. Korrekt méret, jól levehető víztartály, kicsi és egy darabból álló csepptálca, oldalt könnyen kivehető, lapos zacctároló.
Bár még csak egy hetes, nagyon megszerettem, érzésre sokkal jobb mint a két említett saeco gép. Furcsa ezen gépek után, hogy nincs kivehető központi egység, amit rendszeresen takarítani kellene.

A beállítások menüben és a külső menüben is jól szabályozható a gép. őrlési mennyiség 3 fokozatban, őrlés finomság 3 fokozatban, hőmérséklet 3 fokozatban állítható. Legmelegebb állásban (még nem mértem pontosan hány fok) kellően melegnek tűnik a kávé. A crema szép (ha nyomásfokozó, ha nem)

a kijelzőn mindent mutat. épp fűt, vagy hol tart az ital készítésben. Ebben a gépben a préselést nem külön kis motor végzi, hanem a víztartályból a pumpa nyomása (15 bar) hidraulikusan nyomja a kávét, pumpa lefulladásig, a gyári adat szerint 30kg erővel présel. nem mértem, nem tudom. A főzés végén visszamegy a víz a tartályba.
Külön pozitív, hogy amikor főzés közben elfogy a víz, megáll, és ha feltöltötm a tartályt, tovább készíti az italt. a saeconál ekkor kuka lett a kávé.
A kávéhoz a vízmennyiség 10ml léptékben állítható, és egyelőre úgy tűnik, nem ingadozik a mennyiség.

Gőzölés: mindkét korábban emlegetett saeco esetén hiba volt, hogy előbb sok vizet kitolt, utána nem akart főzni, amíg ki nem hűlt, és még egy adag vizet kinyomott a csepptálcába. Na itt nem. felmelegít, utána egyből gőz jön. egész korrekt tejhabot képez. a gőzölési időt folyamatosan kiírja, így perverzek ráállhatnak, hogy neki épp 10mp vagy 15mp gőzöléssel tetszik a tej :)
Gőzölés után egész hamar kávét is készít, gyanítom külön gőzkazánja lehet.

A beállítások menüben gyárilag ki van kapcsolva, hogy bekapcsoláskor öblítsen, ez furcsa, mert ez egy pozitív dolog. Erre nem árt figyelni.

Eddig jobbnak tűnik tehát, de kérdés, tartósabb lesz-e. Gyári gari 2 év vagy 6.000 kávé, de mivel nem szétszedhető, vettem hozzá +3 évet. majd kiderül...

[ Szerkesztve ]

Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Csomagoló gép szerviz | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.