Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egorov
aktív tag
-
Egorov
aktív tag
válasz
szokeherceg
üzenetére
Hali, nekem 2007 verzió van. Ott ugye van olyan, hogy tolerances/tolerance display. Itt a deviation van beállítva. A lower limit alapból negatív, szóval ha oda pozitívat akarsz írni, akkor kell elé egy negatív jel. Az upper limit pedig alapból pozitív értéket ad, ha negatívat akarsz, akkor csak egy negatív jel kell elé.
Lehet, hogy nem segített semmi, de most írhatnékom vót.

-
Egorov
aktív tag
válasz
ATM_automata
üzenetére
Itt több segítséget fogsz kapni. http://mobilarena.hu/tema/gepeszeti_3d_tervezorendszerek/friss.html
-
Egorov
aktív tag
Ajj már nem volt idő szerkeszteni.
Az első linkemen azért vannak jók. A feladat kiírást nem kell nézni, neked csak a rajz a lényeg. Igaz pár helyen nincs megadva érték, mert ki kell számolni, de rajzolj valami hasonlót. Gondolom, hogy attól, hogy szabadon választható a tárgy, meg kell tanulnod a layerek használatát, ahhoz meg nem árt, hogy legyen a darabon vékony vonal, vastagvonal, középvonal... -
Egorov
aktív tag
Nem tudom, hogy mi neked a bonyolult, egyetemista vagy, esetleg középiskolás, 2D vagy 3D?
http://www.uni-miskolc.hu/gepelemek/tantargyaink/002b_geprajz/geprajz_4fa.pdfhttp://www.uni-miskolc.hu/gepelemek/tantargyaink/002b_geprajz/geprajz_6fa.pdf
A másodikban valamelyik oldalon van egy hajtómű részlet, ahhoz kell sokat kattyingatni az AutoCAD-ben.

-
Egorov
aktív tag
-
Egorov
aktív tag
válasz
eszgé100
üzenetére
"egy ilyen trio mennyire alkalmas a cad tanulási célú felhasználására?"
A cad az elég tág fogalom. Ha csak az AutoCAD programra gondolsz és abból is a 2D részére, (mert én még csak azt használtam) akkor jó lesz a konfig szerintem. Én 2007-es verziót használok, gépem az adatlapomon megtalálod, semmi baj nincs vele. Viszont a 2011-es verziót egyszer kipróbáltam azon szenvedett a kis szutyok laptopom.

Ha meg nem csak az AutoCAD programra gondolsz, akkor érdemesebb ITT megkérdezned
-
Egorov
aktív tag
-
Egorov
aktív tag
válasz
westcoastog
üzenetére
Látogass el ebbe a topikba, itt szerintem többet tudnak segíteni.

Ha pedig nem kell a 3D ábra feltétlenül, akkor szerintem AutoCAD.
-
Egorov
aktív tag
Mindenképpen próbáld ki. Én a trim, extend, line és hatch parancsokat használom nagyon sokat. Nekem angol verzióm van, magyarban ezek azt hiszem: metszés, elérés, vonal meg sraffozás. Szerencsére elég beírni az első két betűt, pl. trimnél: tr utána jobb egérgomb és már mehet is.

szerk.: nekem a bal kezem mindig az esc. billentyűn van, innen mindent elérek, kényelmes.
-
Egorov
aktív tag
Ismered a parancsok bill. kódjait? Marhára meg tudja gyorsítani a munkát, ha mellé egy jobb egérgomb = OK beállítást alkalmazol. Legalábbis szerintem. Amíg nem ismertem a kódokat mindig csak az egérrel hadonásztam az ikonok után, ami elég lassú volt. Ha ismered a kódokat, akkor bocsesz.

-
Egorov
aktív tag
Amit én használok az nem ingyenes. Ashampoo Snap 5
-
Egorov
aktív tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Na azt nem tudom. Én mindig Mérnökirodában nyomtattattam ki a rajzaimat, ott méretre is vágták faszán. Esetleg próbáld meg ezt:
Ha a window-ra állítod, akkor elméletileg ki lehet jelölni, hogy mit nyomtasson ki. Aztán ha ez sem működik, akkor nem tudom. Kérdezz meg valami csoporttársat vagy felsőbb éves diákot.
-
Egorov
aktív tag
válasz
cellpeti
üzenetére
Szia!
Ha még nem használtál sohasem AutoCAD-et akkor kicsit sok lenne leírni, úgyhogy inkább csináltam neked egyet.
Amit nem tudtam: a név, dátum, ellenőr... oszlop az milyen széles? Én 15mm-re vettem. Illetve a vonalvastagság nincs beállítva, valamint nem tudom milyen betűmérettel kell beleírni a szövegmezőbe. Ha kettőször kattintasz a szövegre, akkor tudsz a méreten és elrendezésen is állítani. Remélem jó, ha nem akkor bocsesz. 
-
Egorov
aktív tag
Szia!
Remélem egyre gondolunk. Kétszer katt a vonalra, bejön az a menü, ami a képen van. Igaz nekem AutoCAD 2007 van de szerintem a többiben is hasonló menü jön fel. Ott a pirossal bekarikázott értéket tudod állítgatni. Minél kisebb, annál sűrűbb a vonal. A kép jobb oldalán ki van jelölve egy vonal, mellette balra egy ugyanolyan vonal van, csak más érték van beállítva.
-
Egorov
aktív tag
válasz
csabyka666
üzenetére
Nos akkor leírhatnád a megoldást, hátha valaki másnak is ilyen problémája van.

-
Egorov
aktív tag
SZia!
Szerintem kérdezd meg itt inkább: http://prohardver.hu/tema/gepeszeti_3d_tervezorendszerek/friss.html. Ez AutoCAD topik.

-
Egorov
aktív tag
válasz
szokeherceg
üzenetére
Szia!
Nem vagyok nagy guru de én úgy szoktam, hogy letörés parancs, távolság megadás és oda írom be, hogy első letörési távolság 3mm második szintén 3mm, utána meg csak kijelölöm a vonalat és kész s 3x45 fokos letörés.
De lehet úgy, hogy Szög megadása a távolság helyett. Beírod az első letörési távolságnak a 3mm-t, majd kéri a szöget, oda 45fok, vonalra kattint és kész.
-
Egorov
aktív tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata AutoCAD 2009 téren? Mennyivel használhatóbb, mint a 2007? -
Egorov
aktív tag
Sziasztok!
Tudja valaki hogyan lehet dwg-ből pdf be konvertálni úgy, hogy a vonalvastagságok normálisan megjelenjenek? Kipróbáltam pár kis alkalmazást, de az egyiknél a vékony vonalat nem jelenítette meg, a másiknál pedig minden vonal vékony volt

Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Viccrovat
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Samsung kuponkunyeráló
- Okos Otthon / Smart Home
- Windows 11
- A következő évtizedbe repíti a NAND hatékonyságát a Samsung új kutatása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
- Asus TUF Gaming F15 FX507 - 15,6"FHD 144Hz - i5-12500H - 8GB - 512GB SSD - RTX 3050 - 1 év garancia
- Fachixy FC-100 fejhallgató mikrofonnal / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Az első linkemen azért vannak jók. A feladat kiírást nem kell nézni, neked csak a rajz a lényeg. Igaz pár helyen nincs megadva érték, mert ki kell számolni, de rajzolj valami hasonlót. Gondolom, hogy attól, hogy szabadon választható a tárgy, meg kell tanulnod a layerek használatát, ahhoz meg nem árt, hogy legyen a darabon vékony vonal, vastagvonal, középvonal...

Jóhogy nincs, mert AutoCAD van.