Hirdetés

2019. október 23., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#44) Yaye válasza PPeter (#33) üzenetére


Yaye
(őstag)

Van két kupac régi írott lemezem, többnyire válogatások, amik még a cdírás hőskorában készültek, egyik fele valami atomgyenge B-grade lemezekre, a másik kupac pedig a régi kékhasú TDK Reflex (ez a típus kivétel nélkül iszonyúan ugrál és recseg az asztali lejátszómban). Szeretném átmenteni őket egyszer s mindenkorra.
Tudsz ajánlani valami kifejezetten kiváló minőségű audio alapanyagot, konkrétan? Nem vagyok valami nagy kalóz, és abszolút nem vagyok képben. :B Az se baj ha drágább az átlagnál, nem nagy tételről van szó, lényeg hogy minden megegye amibe csak lemezt lehet tenni. (Egy Plextorral CDRW-vel tervezem végrehajtani a műtétet, cloneCD-vel)

És mégy egy kérdés. Egy rossz alapanyagra, vacakul megírt audiolemez hibái milyen jellegűek? Úgy értem, a pitek alakja is torzult ilyenkor, amit pl a CloneCD továbbvihet egy amúgy jó íróval, jó alapanyagra is, vagy elsősorban gyenge, rosszul olvasható jelekről van szó, amit ha egyszer sikeresen kiolvasunk, akkor már hibátlanul lehet újra felírni? Remélem nem kérdeztem nagyon nagy baromságot, nem értek hozzá. :)

(Különben érdekes, de van nekem egy végtelenül primitív, ősöreg Sony CD-s táskarádióm. Nem akadt még olyan ócska, elfuserált írott CD a kezembe, amit az ne játszana le a legkisebb ugrás vagy reccsenés nélkül. Ha kétségem támad hogy egy lemezen egy reccsenés a hanganyagban van, vagy a lejátszó a bűnös, már megyek is ki a fürőszobába leporolni a zuhanyzós Sonyt. A Technics asztali lejátszóm meg majd megfullad látszólag hibátlan, máshol csont nélkül lejátszható lemezektől. Ki érti ezt...)

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.