Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- WireGuard VPN a mindennapokra
Új hozzászólás Aktív témák
-
szasanyi
félisten
Neked lehet 1értelmű, viszont a 6870<5870 után illetve a 2 db tápcsatlakozója miatt nekem nem az. Egyébkét számomra teljesen érdektelen, inkább a megtévesztő számozás és a sok, minimális különbséget mutató VGA-k jelentősége (létjogosultsága) az ami részemről erősen kérdőjeles.
Wukiwo:

///Krisz\\\: én is fontolgattam a 6950-et, de a tesztek eredményei engem nem győztek meg és végül nem adtam ki a +15k többletet (a 6870-hez képest).
-
wittman
aktív tag
Ez azért sajnos nem teljesen igaz.
Nekem is úgy cserélte ki a magyarországi importőr a hibás Gigabyte HD6850-es 2db kártyámat, hogy szó szerint én sajtoltam ki a gigabyte-tól a garanciális cserére jogosító levelet.
Mivel én viszonteladó vagyok nekem sem volt könnyű kicseréltetni, de a levél adu volt a kezembe...
Azóta sapphire HD6850-eseket szerzek be, azokkal eggyel sem volt gond.
-
///Krisz\\\
senior tag
Akkor jó, dícséret nekik. De ha a Gigabyte az elején elismerte volna, hogy hibázott akkor egész végig nem lett volna ez a szenvedés, találgatás, reménykedés. És nem kellett volna, hogy nagy hírverést kapjon (hogy elijessze a vevőket) csak annyit kellet volna tenniük, hogy leadják a drótot a nagykereknek vagy forgalmazóknak, hogy igen hibásak a kártyák vegyétek vissza ne legyen hiszti csak szép csendbe cseréljétek ki. Ehelyett a Gigabyte szart az egész, kussolta a kis vackába és kiadott néha ilyen wunder bioszokat amivel hitegette hónapokig az embereket azzal, hogy majd ettől jó lesz a kártya. És szerintem ez undorító hozzáállás. Ráadásul ezzel a Gigabyte és mi is rosszul jártunk.
(#8219) csucsbicep: Nincs mit.

-
///Krisz\\\
senior tag
A giga küldött egy igazolást és csak ennek a bemutatása ellenében engedték a cserét, de olvasd el magad belinkelem: [link]
Én nem tudom, hogy kire gondolsz, de egyértelmű, hogy a giga volt a görény. A bolt illetve az importőr (a bolt azért nem cserélte, mert az iportőr nem engedte a garanciális cserét) nem akarta garanciálisan kicserélni (teszem hozzá jogosan), mert a giga nem ismerte el hivatalosan a hibát. Csak, hogy egy egyszerű példával éljek, ha te eladtál volna valakinek egy videókártyát (amit boltban vettél) és ő azt mondja, hogy hibás, de a bolt nem akarja kicserélni/javítani/megtéríteni az árát, akkor te vissza vetted volna a kártyát és vissza adtad volna a vevőnek a pénzt? A bolt illetve az importőr sakkban volt tartva azáltal, hogy a giga nem akarta elismerni a hibát, még jó hogy nem vette vissza az impotőr. Ki akar saját magának kárt okozni?! És akkor arról nem is beszélve milyen kamu dumákat nyomattak az email-ben, hogy lerázzák a vásárlót, aki csak jogosan szeretet volna kapni egy hibátlan terméket.mod: Meg amúgy is, szerinted normális cég az aki direkt más fesz szabályzókat tesz rá mint amit ajánlanak, aztán amikor nem működik a kártya kussolnak?! Jó az úgy nem?!

-
Wukiwo
senior tag
Továbbra is azt mondom elég és nem zavar az a bizonyos min.fps 30 alatt időnként (még nem tapasztaltam)
Javaslom lehetőséged szerint tegyél egy komolyabb vasat a kártya alá és talán javul a véleményed. 2 éve pont ilyen gépem volt mint a tiéd (4870-el) és akkor elég volt mindenre .
Mindenki azt a hangnemet kapja amit véleményem szerit megérdemel.Nem kötelező postolni velem .Sajnálom
-
Wukiwo
senior tag
Magamnak hiszek és nem a teszteknek,ennyi!
Jellemző magyar mentalitás,hogy egy cseppet sem tudunk örülni annak amink van :S
Min. Fps esetenként 30 alá megy ...huhh..te is tudod,hogy nem ettől játszhatatlan egy játék!?
Komolyan nem értem miért nem válaszoltad meg egyszerűen CHIPMan-nak a kérdését és vonultál volna vissza mint ahogyan ezt eddig is tetted.
Majd szólok eskü ha olyan szituáció lesz amikor előmerészkedhetsz okoskodni -alkalmanként bizonygatni ,hogy milyen szar kártyád-kártyánk is van

-
-
Alister71
nagyúr
Te Kenny vagy, nem Megmondó kapitány, de úgy látom megkaptad tőle az utólagos okoskodás képességét.
Írtam neki valahol, hogy ne vegyen még vagy 3 db 6870-est? Szerintem nem. Az én véleményem írtam le, és nem ijesztgettem azzal, hogy ha nem hallgat rám karóba húzzák. Ha valaki FullHD-ban akar játszani, ahhoz való hardvert vegyen, ne csak monitorra legyen pénze.
-
joshua7
veterán
Köszi az infókat!
A második rev. a gyaníthatóan bs mentes, gondolom. Ezen, meg a PCS+-on kívül van még más is vajon, ami nem támogatja?
Igen, HD6870-nél a minél nagyobb órajel lenne a cél, csak nem tudom, h a Giga 3 ventis megoldása jelent-e pluszt ezen a téren. HD6870-nél azért nyugtass meg, h meg a plusz fesz mindenhol.
-
Pancsermeste
őstag
Értem!
Viszont csak 1280x768-ban szoktam használni a kijelző natív felbontása miatt... tehát memória igényesebb játékoknál sincs teljesen kihasználva a sávszél.
Amúgy olyan 1150MHz-ig még stabilnak tűnik, de fölötte már BS! Így 1100-ra lőttem be.csucsbicep: GPU-ban még van tartalék... alapfeszen olyan 1000MHz, de sajnos ATT-vel nem tudok neki többet adni.

-
Pancsermeste
őstag
Nagyon szépen köszönöm!

Akkor ezek szerint nem olyan nagy hátrány, hogy nem nagyon tudom a memoriát 1100MHz fölé tolni!?
Ez itt egy 950/1100 beállítás, proci 4GHz-en. -
alibaba78
őstag
Mivel monitorozod a feszt? Nalam vagy bugos a gpu-z, vagy vmi mas gond van, de alaporajelen idle-ben is 1.175v-ot mutat. Mig az observer levalt 0.95v-ra, ha leveszem a terhelest. Viszont ha emelem a feszt, akkor az observer is meghulyul, mert meg mindig 1.175v-ot mutat terhelve.

-
-
Vigneau
félisten
Ez nem a feszültség lockot üti ki? Vagy a GPU csúszka is feljebb tornázódik 850MHz-ről? Ami engem illet, megkedveltem az Afterburner-t - használtam GTX 460-on, GTX 560-on, no meg itt, a HD 6850-en. Egyedül a HD 5770-esen használtam TriXX-et - de ott az RBE-vel kellett 1100-ra feltornásznom a GPU 960MHz-es GPU korlátját, majd ATiFlash-sel felírni a már módosított BIOS-t a VGA-ra.
Taifa Díaz:
És tudsz esetleg egy linket, ahol regisztráció nélkül le tudnám szedni? -
keke69
őstag
Lassan én is már elvesztem a fonalat,ha ugyebár egyáltalán elkaptam

Akkor mostmár valaki érthetően leírhatná AMD és INTEL vonalon melyek azok a procik amelyek kihajtják a 6870 ill a 6850-es kártyákat!Értem ezalatt,hogy nem fogják vissza a kártya teljesítmányét!
Mindenki és természetesen a magam nevében is köszönöm
-
pete_21
addikt
-
pete_21
addikt
Igen, nVidia kártyával gyakorlatilag egyből visszajött a kép, de utána még 1-2 mp-ig volt, hogy laggolt a játék, mert a memóriába még vissza kellett írni néhány dolgot. De most arra is ~7 mp-t kell várni, hogy egyáltalán legyen kép. És utána még laggolhat kicsit.
De neked is várni kell a képre, ugye? -
erikke17
őstag
A mérés nem fog menni mert a 4830 vga-m gariba van és azt mondták hogy 15 napba telik mire be tudnak biztosítani egy ugyan ilyet, ha nem akkor választhatok mást azért kérdezem hogy bírná e a proci. Mert 5750 5770 és 6850 között gondolkoztam, 6850 egy kis ráfizetéssel lenne.
-
lujo10
aktív tag
"6850-ből bőven kapsz 50k alatt, míg 5850-ből csak vtx-et."
Nos az AMD egyik fő/kiemelt partnere TUL Corp. (PowerColor és VTX3D) kártyák gyártója, csak azért mert a vtx kártyákat ezidáig nem nagyon forgalmazták Európában, néhány éve gyártanak vga-kat az Ázsiai piacra, na kb. ennyi, mondjuk nem igazán érdekel a téma, csak ne legyünk már annyira negatívak valamivel szemben pusztán csak azért mert nem ismerjük.
[link] -
csabba74
csendes tag
Hát erre most már én is rájöttem,de sztem nincsenek túl sokan,akik fejből vágják,mi a különbség a DVI-D és a DVI-I csatlakozók között
én is ilyen voltam.
Eyefinity-hez nem kell Displayportos monitor,ha van aktív DP-DVI átalakítód
Egyébként a referencia kártyákon még 2 db DVI-I csatlakozó volt,és nem igazán csináltak nagy hírverést a változtatásnak. -
aginor
veterán
Sajnos szerintem nem. Nézzük logikusan a dolgot: ha két megjelenítő van a gépre dugva, egy DVI és egy HDMI, akkor abból a DVI szinte biztosan monitor, míg a HDMI sok minden lehet (a TV-től a monitoron át az erősítőig). Így ha nem is tekintjük bugnak a dolgot, akkor is minimum logikátlanság. A TV-n elvileg jó a felbontás, de a képfrissítés bezavarhat, kipróbálom a monitort 60Hz-en is, ha úgy nem csinálja, akkor visszaskálázza a TV felbontását annyira, hogy bírja a 75Hz-et.
Sondi1986: szerintem ez is a Rivatunere épül, mint az Afterburner.
-
aginor
veterán
Driverhiba (legalábbis számomra), ha a tv is rá van dugva, akkor ezt tekinti elsődleges kijelzőnek, így a monitorral nem tudsz mit kezdeni. Kiismertem megoldottam.
Van viszont egy újabb problémám, ha a kijelzőket duplikálom és teljes képernyős módban nézek filmet, akkor a tv-n összenyomja a képet (a kör nem kör, hanem tojás), míg a monitoron minden rendben, ezt vajon hogyan lehet megoldani?OceanStorm: nem foglalkozz azzal a bolttal, már a honlapjuk is érdekes. Ilyesmi árban kapható a 6850 Toxic, vagy a PowerColor PCS+, ez utóbbi jobban meg van húzva gyárilag (860 vs 820 ha jól emlékszem), viszont egyik kártya sem csendes, ha ez nem fontos, akkor bármelyik nyugodt szívvel választható.
-
alibaba78
őstag
Felreertes ne essen, nem szeretnem sajnaltatni magam. Amirol beszelek, csak akkor ertitek meg, ha atelitek (mint altalaban a legtobb mindent). A szebb jovo remenyeben az ember valt, es akarmire kepes, de kozben megfeledkezik arrol, hogy milyen kompromisszumok aran. 20-bol 12 ember ilyen, vagy olyan indokkal hazamegy, es a maradek nyolc is erzi, hogy az equality csak duma. Van penzed, amibol szinte azt csinalsz, amit akarsz, de ejszaka meg hazaalmodod magad, mert meg a levego sem olyan edes, mint otthon.
Most csak a sajat szemszogembol irtam le azt, amit latok, hallok, tapasztalok. Tudnek meg mit irni, de nem szeretnem teleszemetelni a topikot, ezert kulon elnezest mindenkitol!

-
Bali27
addikt
Igen.. Már vannak olyan gamák ahova elkél a 4 mag..
Amikor vettem a procit még minden tesztben azt irták hogy nem kell a + 2 mag..
Igy fejlödünk kérem..
feltettem az uj drivert.. 300/300 és kb 50 pontal kevesebb 3 d mark11 be.. Igaz nem azal játszom csak játékban is gyengébb? Ja ha a Morphológiai vagy milyen szürő be van kapcsolva akkor 150 pontal kevesebb... -
lsc
nagyúr
Ezekből a mérési eredményekből az jön le, hogy a Sandy Bridge-alapú CPU-kkal jobban kihajthatjuk az legerősebb VGA-kat is, de csak egy bizonyos szintig, mert ahol kevés a VGA, ott egy erősebb CPU sem fog segíteni.
Gondolom ez kimaradt, azt sem írtam hogy alacsony felbontásban játszhatatlan lesz az eredmény egy x4-el, viszont ott van tőle jobb. Magas felbontáson már tökmindegy, mint ahogy írtam. -
Biga123
addikt
Nem az összeset csak a hibásakat, a mai folyamat irányítási rendszerek mellett pontosan tudják serial számra hogy melyik kártyára került esetleg a hibás alkatrészekből...
És még ezt is el lehetne intézni szépen fű alatt .
Ha a tied is hibás lenne vszinüleg nem így állnál hozzá, mikor visszaviszed és kiröhögnek ha garis cserét szeretnél.. -
agemate
addikt
Azért hagyom alapon a Radeont, mert a legtöbb HD6800 tesztben konklúzióként megemlítik, hogy a gyárilag túlhajtott 460-ak hozzák az alap órajeles HD 6800-asok szintjét. Eredetileg ennek akartam a végére járni, készül a teszt, ez a mérés is ahhoz kellett. Logikus, amit írsz, el is gondolkoztam rajta, hogy a tesztet más irányba terelem, még alszom rá egyet

Lehet, hogy mérnem kellett volna a GTX-emmel referencia órajeleken is, csak büdös volt a munka..
-
agemate
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- ASUS RTX 2080 TURBO Super
- 27% - ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER WINDFORCE V2 16G - Oazis Computer garancia 2027.05.01.
- iKing - Apple iPhone 15 Pro Natural Titanium ProMotion 120 Hz, A17 Pro, USB-C 128 GB
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- Airpods Max fülpárna, gyári Apple
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest

a gyors választ
Vantage-ba nincs ami melegítse.

én is ilyen voltam.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)